PERSECUTIA CRESTINILOR. Copii si tinere crestine rapite si scoase la licitatie in Siria/ Femeie condamnata la moarte in Pakistan

21-11-2014 1 minut Sublinieri

Mideast Iraq

  • Doxologia/ Nicolae Pintilie:

Copii creștini, răpiți în Siria

Ultimul oraș cucerit de Califatul Islamic (ISIS) în Siria este localitatea Kobani, din apropierea graniței cu Turcia. Asediat timp de o săptămână, orașul a fost ocupat de soldații jihadiști care au incendiat bisericile armeană și cea ortodoxă, școlile și spitalul din Kobani. O parte dintre locuitori au reușit să ia calea deșertului, însă multe familii nu au putut pleca, deoarece copiii lor au fost răpiți într-un raid rapid.

Conform ultimelor statistici, aproximativ o sută de copii creștini, dar și kurzi, cu vârste între 14 și 16 ani sunt ținuți ostatici în satul Manbij, la 55 de kilometri sud-vest de Kobani. După anumite surse prezentate de Al Jazeera.com, copiii sunt folosiți la munci fizice, dar și în scopul de a deveni scuturi umane în viitoarele atacuri inițiate de Califatul Islamic.

Tinere creștine răpite din Siria și Irak, scoase la licitație

Mai multe canale media accesibile în Asia și Africa au postat, de luna trecută, anunțuri prin care erau scoase la licitație fete creștine răpite din Siria și Irak. Vârsta tinerelor răpite era cuprinsă între 9 și 16 ani, iar prețul cerut era de aproximativ 200 de dolari, așa cum notează jurnalistul Raymond Ibrahim pe pagina sa personală de internet.

Drama acestor tinere, multe dintre ele răpite în drum spre școală sau biserică, se accentuează prin faptul că ele sunt vândute sub numele de „sclave sexuale”. Veniturile realizate din vânzarea acestor tinere intră, așa cum informează IraqiNews.com, în conturile Califatului Islamic, cunoscut și sub numele de ISIS.

Un cunoscut cleric jihadist justifică într-un clip video această practică inumană, în logica susținerii războiului sacru: În numele lui Allah, cel mai milostiv și îndurător. Cererea de femei și de vite pe piață a crescut brusc. Luptele pe care le  ducem de mai mult de un an au afectat veniturile noastre, necesare la  finanțarea mujahedinilor în câmpul de luptă. Este voia lui Allah!”.

Condamnată la moarte pentru o gură de apă

De la zi la zi, situația creștinilor din Pakistan devine tot mai nesigură. Doar în ultimele luni ale anului 2014, două femei creștine au fost condamnate la moarte și imediat spânzurate. Asia News a prezentat cazul unei mame creștine din districtul Sheikhupura.

Femeia cu trei copii, aparținând Bisericii Caldeene, a fost acuzată de profanare a legilor sfinte ale islamului. Practic, singura vină a ei a fost legată de faptul că, aflându-se la cules de fructe de pădure, a băut apă din vasul femeilor islamice. Acuzată că a dorit intenționat să le spurce, femeile musulmane au legat-o și au dus-o în fața clericului șiit care, la rândul său, a predat-o autorităților sub acuzația de blasfemie și jignire adusă Legii Sharia.

Înalta Curte de la Lahore a semnat condamnarea la moarte, având susținerea întregii comunități șiite din Pakistan. De aproape o lună, aflată în detenție, Shehzad își așteaptă executarea. Singura ei speranță este legată de insistențele pe care Biserica Caldeeană le face asupra forurilor internaționale, care apără și garantează drepturile fundamentale ale fiecărui om.

mama


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PERSECUTIA CRESTINILOR. Copii si tinere crestine rapite si scoase la licitatie in Siria/ Femeie condamnata la moarte in Pakistan

  1. Creştinismul…
    Se vede bine că omenirea nu-l mai acceptă pe Domnul Iisus Hristos. Cam pe nicăieri. E de neânchipuit.
    Nu este vorba de o respingere oarecare, de o adversitate comună oricăror făpturi față de ceva respingător.
    Nu. E vorba de o ură de moarte. Dar şi de o glorificare şi o îneroire a criminalior, de o demonică ,,înălțare” prin orce gest şi faptă menită dă hulească, să defăimeze, să persecute, să chinuie în cel mai demonic fel cu putonță pe creştini, şi să-i ucidă.

    Holocaustul a constituit o grozăvie.Dar de ce nu este acelaşi lucru şi poate chiar mai mult persecuția creştinilor, de la începuturi până azi ?.

    Ura împotriva creştinilor are ceva aparte în componența ei, față de ura comună.
    Nu este o ură împotriva unei (sau unor nedreptăți), a unor rele ce pun în primejdie viața socială sau liniştea personală ori a unei impuneri forțate asupra cuiva, ci ura împotriva unei PERSOANE care a adus un imens bine omenirii, a ridicat pe om din idolatrie, din închinarea la sine şi la organele ori patimile sale, deschizându-i cerul şi îndumnezeindu-i inima.
    Civilizația creştină la ridicat pe om, la cele ce astăzi îi sunt noblețe şi glorie umană.
    Însăsi umanismul din creştinism provine.
    Nu mai dezvolt subiectul. Vreau doar să arăt că ura împotriva creştonilor, este ura împotriva unei persosne şi asupra a ceea ce a adus şi dăriuit omului. Ura asupra Vieții (creştine). Ura ucigaşa asupra tuturor celor ce aleg şi trăiesc creştinismul.
    Nu numai evreii l-au răstignit pe Hristos Iisus, ci totate neamurile pământului.
    Creştinii sunt răstigniți, decapitați, chinuiți, siliți să se lepede de credință.
    DE CE??? NU SUNT OAMENI? NU AU DREPTUL LA AŞI ALEGE (ŞI AŞI TRĂI CE CRED) ???
    Omul, nu-l vrea pe Dumnezeu. Pentru că DUMNEZEU a poruncit: SĂ NU UCIZI!, SĂ-L IUBEŞTI PE APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI. Să se lepede de sine, (omul), să-şi iubească vrăjmaşii… Adică să nu mai fie tocmai ce este, o fiară, unvdemon întrupat, lacom de plăcere, avere, laudă şi putere, ci mai presus de acestea.
    DAR OMUL NU-L VREA PE DUMNEZEU. VREA EL SĂ FIE DUMNEZEU. SĂ DECIDĂ EL.SĂ STĂPÂNEASCĂ EL.(ASEMENI LUI LUCIFER).
    Ucigaşii şi răstignitorii, trăiesc bucuria uciderii. Bucuria de a fi om fiară, om demon, om uârtor de om, disprețuitor de om, siluitor şi violator de om, stăpân tiranic şi sângeros peste om.
    De aici izvorăsc şi prind viață, putere şi concretețe, veninoasele şi demonicile atacuri asupra BOR.

  2. NU stiu daca fiecare popor are religia care i se potriveste sau religia isi pune amprenta pe popor. Habar n-am!

    Acuma, oare care o fi legatura intre ce face ISIS apropo de femei si pakistanezii din Rotherham, UK. Celebrul (cel putin in UK ) scandal al celor 1400, da O MIE PATRU SUTE de fete britanice, ALBE, minore, intre 11- 16 ani din orasul cu o populatie de numai 200.000 de oameni, ROtherham. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11059138/Rotherham-In-the-face-of-such-evil-who-is-the-racist-now.html CHiar daca articolul asta este din 2014 afacerea cu Rotherham-ul este ceva mai veche. TImp de 16 ani 1400 de copii, fete de albi britanici au fost transformate in sclavi sexuali, drogate, prostituate, batute, omorate, familiile lor amenintate. CIne facea afacerea? Pai o filiera de pakistanezi musulmani, majoritatea nascuti in UK. Cine stia de nenrocirea asta? Pai mai toata lumea: comunitatea pakistaneza careia putin ii pasa pentru ca criminalii erau etnicii de-ai lor si pentru ca oricum se considera ca acei copii de 11-12 ani erau de vina! Imamii lor, adica liderii lor religiosi care si ei stiau dar nu au facut nici cea mai mica miscare sa-i opreasca. Si mai cine stia?!

    Pai Politia din Yorkshire. Care politie, de cate ori i se raportau cazuri de fete abuzate, se facea sau ca ploua sau le aresta pe fete….pentru deranjarea ordinii publice! De ce facea politia asta?
    Din doua motive: pentru ca era infestata la anumite nivele de decizie cu ofiteri de origine pakistaneza care, asemenea intregii comunitati, nu si-ar fi bagat la apa co-nationalii si, doi, atentie, de frica sa nu fie invinuiti de lipsa de corectitudine politica. DEci, recapitulam: in fiecare an erau abuzate in jur de 100 de fetite, albe, britanice de catre pakistanezii musulmani. Si Rotherham nu era singurul loc in care se petreceau lucuri de-astea pe scara larga.

    Deci care ar fi legatura intre musulmanii ISIS si musulmanii pakistanezi din UK? SAu din Austria, sau mulsumanii din Germania, din Olanda…..

    Ce vreau eu sa spun este ca mai exista si un alt butoi cu pulbere al islamului chiar in mijlocul Europei feministe si plina de drepturile omului.

    Problema cu comunitatea musulmana din EUropa este ca: provine din tari unde islamul se practica in variantele sale cele mai violente (Pakistan, Sudan, Afghanistan….); si ca se inmultesc foarte repede – mult, mult mai repede decit populatia alba bastinasa.

    Si ce ne priveste pe noi romanii chestia asta?! Acum citeva luni eram in tara, si am observat cu surprindere ceea ce inainte nu vedeam DELOC: musulmance, imbracate dupa tipicul musulman. NU stiu care este fenomenul, nu stiu daca chiar este un fenomen dar…as fi curioasa care mai este populatia islamica, la noi, ca numar, ma refer.

  3. E trist ce se intampla cu crestinii, dar in lumea islamica nu ma mira.Islamistii nu sunt milosi cu crestinii,doar Brancoveanu a fost ucis de turci.Nu stiu ce sa zic de printul Charles , ca are mila de crestini, cand nu are mila de romanii din Anglia.

  4. Islamismul extrem, ca şi terorismul este benefic şi un bun casnic (precum focul) pentru cei ce pot şi au cu ce să-l aprindă, să-l întețească sau să-l potolească, după cum le este interesul. Desivur cu cheltuieli de la buget, cu pierderi de vieți omeneşti şi tehnică militară, (pagube colaterale…), dar cu profit la toate capitolele).

  5. Pingback: Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILOR ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat - Recomandari
  6. Pingback: LUAND IN SERIOS CRACIUNUL/ „In 2016 Hristos s-a nascut la ALEP, nu la Betleem” | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: PERSECUTATI IN LUME, MARGINALIZATI SI BATJOCORITI IN EUROPA. 251 milioane de crestini persecutati in 2018/ Craciunul: alungat la Bruxelles, declarat sarbatoare nationala in Irak/ Botez "TRANSGENDER" in confesiunea ANGLICANA/ Secularizare extrema
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare