MERKEL ARATA CINE-I SEFUL IN EUROPA: “Reformele initiate de Franta si Italia sunt insuficiente”/ Imigrantii, “incurajati” sa vorbeasca GERMANA si in familie!/ Reactia lui Orban dupa ce a fost facut “DICTATOR NEOFASCIST” de McCain/

8-12-2014 4 minute Sublinieri

Merkel_2664345b

Cancelarul Germaniei Angela Merkel consideră că reformele iniţiate de Franţa şi Italia nu sunt suficiente, în condiţiile în care mai mulţi oficiali germani au criticat în ultima perioadă nivelul ridicat al deficitului bugetar al Franţei.

“Comisia Europeană a spus în mod clar că măsurile prezentate până în acest moment (de către Franţa şi Italia) nu sunt suficiente, lucru cu care sunt de acord”, a afirmat Merkel într-un interviu pentru publicaţia Die Welt.

Ea a precizat că CE “a stabilit un calendar conform căruia Franţa şi Italia trebuie să prezinte măsuri suplimentare, în condiţiile în care cele două ţări se află, efectiv, într-un proces de refomare”.

Merkel a făcut aceste declaraţii cu două zile înainte de anticipata ei realegere în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

La sfârşitul lunii noiermbrie, CE a avertizat Franţa că se află încă în pericolul de a fi amendată, dacă nu continuă implementarea reformelor convenite cu Uniunea Europeană (UE) şi nu respectă regulile bugetare impuse de UE.

CE a hotărât să acorde timp guvernului francez până în luna martie a anului viitor pentru a dovedi că respectă angajamentul privind implementarea reformelor structurale, înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte sancţionarea Franţei. Comisia a evitat, astfel, un conflict cu Parisul legat de necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare.

La finalul lunii octombrie, autorităţile de la Bruxelles au acceptat proiectele de buget ale Franţei şi Italiei pentru 2015, după corecţii de ultim moment, însă nu au exclus posibilitatea de a cere măsuri suplimentate de reducere a deficitelor şi de a impune amenzi în cazul nerespectării regulilor bugetare ale UE.

În octombrie, Guvernul francez a anunţat că va rata atât anul viitor, cât şi în 2016 ţinta de reducere a deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut, dar a avertizat că nu va lua măsuri suplimentare de austeritate, în ciuda presiunilor Uniunii Europene.

Franţa, al cărei proiect de buget prevede pentru 2015 un deficit de 4,3% din PIB, a promis o reducere suplimentară a cheltuielilor de 3,6-3,7 miliarde de euro. Deficitul structural va scădea cu peste 0,5 puncte procentuale, faţă de 0,2% în proiectul iniţial.

Ţinta unui deficit bugetar de sub 3% trebuia atinsă în 2015, după ce guvernul francez ceruse deja de două ori Comisiei Europene să amâne acest termen.

  • ActiveNews:

SCANDALOS! Aliaţii Angelei Merkel propun ca imigranţii să vorbească germana şi în familie

Partidul conservator bavarez CSU, aliat al cancelarului german Angela Merkel, a prezentat un proiect prin care propune ca imigranţii să vorbească germana inclusiv în familie, provocând duminică o adevărată ploaie de critici de la partide, dar şi ironii pe reţele de socializare, relatează AFP.

Uniunea Creştin-Democrată (CSU), unul dintre cele trei partide care fac parte din coaliţia condusă de Merkel, a redactat o moţiune în care pledează ca străinii care doresc să se instaleze definitiv în Germania să fie „încurajaţi să vorbească germana în public şi în privat, în interiorul familiei lor”.

Acest text, care apare în plină dezbatere naţională asupra integrării imigranţilor, urmează să fie dezbătut luni de reprezentanţi CSU, înaintea unei reuniuni a partidului care urmează să aibă loc la sfârşitul săptămânii, la Nürnberg (sud).

În Germania, această propunere şi-a atras deja critici dure din partea clasei politice germane şi face obiectul unor ironii pe reţele de socializare.

„CSU a ajuns în Absurdistan. Ar fi hazliu, dacă nu ar fi aşa de periculos”, a reacţionat Yasmin Fahimi, secretar general al Partidului Social-Democrat (SPD), alt aliat al lui Merkel în Guvern.

Pe reţeaua de microblogging Twitter, această moţiune a inspirat hashtagul #YallaCSU, utilizat de numeroşi utilizatori pentru a face glume pe seama dialectului bavarez, ale cărui accent şi expresii sunt greu de înţeles în afara regiunii, uneori chiar şi pentru germani. Yalla, care înseamnă „să mergem” sau „e plecat” în arabă, a fost adoptat de limba străzii în Germania.

„Oare bavarezii se numără ca germani?”, ironiza @GroenieSF, unul dintre aceşti utilizatori.

Criticile sunt dure inclusiv din partea formaţiunii-surori a CSU, partidul creştin-democrat CDU al lui Merkel, al cărui secretar general Peter Tauber a scris într-un mesaj postat pe Twitter că „nu politica este cea care să-mi spună mie dacă să vorbesc latină, klingoniană sau (dialectul german din landul) Hesse acasă”.

Cu toate acestea, secretarul general al CSU a declarat că vrea să menţină propunerea, considerând-o „bine pregătită şi susţinută solid.”

Orban către SUA: Nu voi fi un VICEREGE COMANDAT de vreun stat străin

Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat că independenţa ţării sale este atacată, făcând referire la declaraţiile critice ale senatorului John McCain, care spusese că ţara vecină este o naţiune aflată pe punctul de a-şi ceda suveranitatea unui dictator neofascist”.

Într-un interviu pentru Radio Kossuth, Orban a catalogat drept „extremiste” afirmaţiile lui McCain şi a declarat că prioritatea sa este să păstreze independenţa ţării. Orban a mai afirmat că nu va fi „un vicerege în Ungaria comandată de vreun stat străin”.

Şeful guvernului maghiar a mai declarat că înainte de 2010, Ungaria nu era independentă, iar ei puteau să profite de unguri”.

Întrebat dacă Ungaria ar putea restrânge intrarea pe teritoriul său, ca reacţie faţă de interdicţia impusă de către Statele Unite, Orban a răspuns că vom acţiona aşa cum trebuie să acţioneze o ţară mândră de independenţa sa„.

Scandal diplomatic SUA-Ungaria. MAE de la Budapesta ia masuri după ce un senator republican l-a numit pe Viktor Orban „dictator neofascist”

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Budapesta a fost convocat miercuri la Ministerul ungar de Externe, după ce senatorul republican John McCain l-a făcut pe premierul Viktor Orban „dictator neofascist”, potrivit Reuters.

John McCain făcut această afirmaţie marţi în Senatul american, când a criticat decizia Administraţiei Obama de a o desemna ambasador la Budapesta pe Colleen Bell, o producătoare de telenovele fără experienţă în domeniul diplomatic.

Nu sunt împotriva numirilor politice… Înţeleg regulile jocului, dar aici avem o naţiune care este pe punctul de a-şi ceda suveranitatea unui dictator neofascist ce are relaţii bune cu Vladimir Putin, iar noi o trimitem ambasador pe producătoarea (serialului) The Bold and The Beautiful”, a declarat senatorul McCain, potrivit Mediafax.

În replică, şefului diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, i-a cerut senatorului McCain să respecte opţiunile alegătorilor ungari şi să nu-şi formuleze opiniile despre politica internă ungară doar pe baza articolelor din presă. Ministerul ungar al Afacerilor Externe a respins miercuri aceste acuzaţii, calificându-le drept „nefondate”, şi a denunţat afirmaţiile lui McCain ca fiind „inacceptabile”.

Guvernul ungar consideră acest lucru inacceptabil şi respinge cu fermitate comentariile senatorului John McCain referitoare la premierul ungar şi la relaţiile dintre Ungaria şi Rusia”, a declarat secretarul de stat Levente Magyar, într-un comunicat.

În timpul votului pentru confirmarea lui Bell, marţi, Senatul a aprobat într-un final nominalizarea sa în funcţia de ambasador la Budapesta, cu 52 de voturi pentru şi 42 împotrivă. Postul de ambasador al SUA la Budapesta este vacant din iulie 2013.

Relaţiile dintre SUA şi Ungaria trec prin momente tensionate in ultima perioada. Diplomaţia americană a deplâns o „evoluţie negativă” a Ungariei, o ţară membră a NATO, şi a declarat indezirabili în SUA şase oficiali ungari suspectaţi de corupţie, printre care şi şefa Fiscului.

*


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “MERKEL ARATA CINE-I SEFUL IN EUROPA: “Reformele initiate de Franta si Italia sunt insuficiente”/ Imigrantii, “incurajati” sa vorbeasca GERMANA si in familie!/ Reactia lui Orban dupa ce a fost facut “DICTATOR NEOFASCIST” de McCain/

  1. >SCANDALOS! Aliaţii Angelei Merkel propun ca imigranţii să vorbească germana
    >şi în familie

    Este scandalos, dar si mai scandoalos a fost Erdogan, atunci cand a spus IN GERMANIA, ca turcii care traiesc in aceasta tara sa nu invete limba germana, daca nu o folosesc in viata de zi cu zi.
    INDEMN PE FATA LA ENCLAVIZARE !
    La fel de scandaloasa este si enclavizarea pe teritoriul german a unor minoritari turci…
    Si se deschide calea catre un nou Kosovo…

    In afara de parghiile economice, germania nu are alte solutii; este membru UE…

  2. Sa nu uitam ca Germania este sub ocupatie militara SUA din 1945 pina azi. Indiferent ce spun politicienii poporul german stie si simte aceasta, dar tace deoarece este disciplinat, munceste si are salarii care ii permit sa circule oriunde in lume. Se vede ca politicienii sunt relativ usor de controlat de puterea de ocupatie. Mai greu daca nu imposibil este ca puterea de ocupatie sa controleze poporul german, mai ales pe termen lung. Pentru acest control pe termen lung puterea de ocupatie a ales “solutia turceasca”(pe linga solutia paine si circ): prezenta pe teritoriul Germaniei a unui numar suficient de mare de turci care sa “poata controla democratia germanilor”. Solutia turceasca nu a putut controla, cel mult a perturbat politica poporului german. Pentru acest control in prezent se apeleaza la musulmani si alti straini din Germania. Aceasta am constatat dupa ce am trait(muncit cu sotia) in Germania.

  3. Pingback: RUSIA – IN PRAGUL PRABUSIRII ECONOMICE? Lavrov acuza Occidentul ca incearca o “SCHIMBARE DE REGIM” prin sanctiuni/ Plan coordonat al SUA pentru Estul Europei de ” COMBATERE A CORUPTIEI”. Viktor Orban denunta PRESIUNI si INCAL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare