30-03-2015 1 minut Sublinieri

Bucureşti, 30 martie 2015

Sâmbătă, 28 martie 2015 a avut loc la Bucureşti Adunarea Națională a Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie” (A.P.O.R.), la care au participat 140 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai celor 40 de organizaţii locale şi comitete A.P.O.R. existente în acest moment în aproape toate judeţele ţării.

Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat personal participanţilor un cuvânt de binecuvântare şi încurajare a demersului asociaţiei.

În cadrul discuţiilor participanţii au hotărât următorii paşi de urmat până la următoarea întrunire:

• înfiinţarea de organizaţii A.P.O.R. în toate municipiile şi oraşele ţării;
  • cooptarea a cel puţin unui părinte în fiecare şcoală din România;
  • crearea unui grup de avocaţi şi jurişti care să acorde asistenţă juridică şcolilor, părinţilor şi profesorilor de religie;
  • monitorizarea procesului legislativ şi formularea de propuneri pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale şi a altor acte normative.

Cu acest prilej, s-a stabilit implicarea în realizarea unui Proiect strategic pentru îmbunătățirea calității orei de Religie şi a învăţământului românesc în general pentru a avea cele mai bune programe, cele mai bune manuale şi materiale auxiliare, precum şi profesorii cei mai bine pregătiţi, precum şi implicarea asociaţiei în desfăşurarea unor activităţi extraşcolare care să permită expunerea copiilor la modele de viaţă bazată pe valori religioase (organizarea de tabere, dialoguri cu personalităţi, cooptarea de lucrători de tineret şi coordonatori de voluntari etc.).

În cadrul acestei prime Adunări Naționale a Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie”, cea mai nouă, dar probabil cea mai importantă şi mai activă organizație neguvernamentală a părinților din România, participanţii au votat pentru declanşarea procedurilor în vederea iniţierii modificării Constituţiei, în scopul introducerii explicite a garantării orei de Religie confesionale, parte a trunchiului comun, cu retragerea la cerere, şi definirea constituţională a familiei ca fiind constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Asociaţia A.P.O.R., prin implicarea căreia peste 91% dintre elevi au fost înscrişi pentru ora de Religie, este convinsă că educaţia şi dezvoltarea spirituală a copiilor se poate obţine doar prin realizarea parteneriatului tripartit dintre Familie, Şcoală şi Biserică.

PREȘEDINTE,

Liana Stanciu

Categorii

1. DIVERSE, Revizuirea constitutiei, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Comunicat al Asociatiei Parinti pentru ora de Religie (APOR). REVIZUIREA CONSTITUTIEI PENTRU AFIRMAREA FAMILIEI TRADITIONALE – obiectiv oficial asumat de APOR

1. Eh, ce mai putem spune?! Decat slava Domnului ca se misca treaba intr-un mod exceptional! Au fost multi sceptici in legatura cu aceasta Asociatie, dar uite, ca directiile ei se anunta mai mult decat minunate. In sfarsit, o asociatie puternica care va reprezenta si interesele majoritatii la toate nivelele. Mare-i Dumnezeu!

2. Doamne ajuta. Slava Tie Doamne. Aliluia.

3. Slava Domnului!

4. În familie, apoi în școală se învață abecedarul credinței ortodoxe, urmând apoi ca Biserica(prin participarea la Sfintele Slujbe), studiul individual(cercetarea Scrierilor Sfinte), și trăirea într-un autentic duh ortodox să desăvârșească pe fiecare dintre elevi.A fost destul că „ciuma roșie” nu ne-a lăsat să ne formăm creștinește pe noi înșine, nu mai dorim o altă ideologie cu același iz. Ajunge cu guvernarea celor necredincioși. La cârma țării trebuie să fie oameni cu frică de Dumnezeu, și nu oameni care după ce jură cu mâna pe Biblie, mai apoi fură sau vând țara.Dar, până nu se schimbă fiecare cetățean în parte, să nu mai fie „mișel”, nu vom avea o asemenea conducere.Unde este cinstea, unde demnitatea,unde curajul mărturisirii dreptei – credințe? Vor veni curând, căci altfel vom pieri .Școala vine cu partea ei de formare creștinească a copiilor.Fără lucrarea școlii ne va fi mult mai greu.Să ne apărăm dreptul de a ne forma creștinește în școală.Chiar dacă nu se recunoaște, Religia este mai importantă decât oricare dintre celelalte discipline, de înțelegerea ei depinzând, în final, MÂNTUIREA personală.Paradoxal, ceea ce este mai important, tocmai pe aceea vor unii să o înlocuiască cu alte filozofii.De fapt, nu este un paradox, căci cel rău tocmai de „puterea orei de Religie” se teme.Nu trebuie să mai arătăm de partea cui sunt cei ce vor să scoată Religia din școli.Dar nu suntem majoritari cei declarați creștini(ortodocși)? Și dacă este așa, atunci să se vadă că suntem majoritari. Aleșii să facă bine să respecte voința celor care i-au ales, altfel nereprezentându-i, nu-și mai găsesc rostul în fruntea țării. Asta este, în câteva cuvinte.

5. Pingback: PATRIARHUL DANIEL a premiat personalitatile publice care s-au implicat in sustinerea EDUCATIEI RELIGIOASE. “Ora de religie formeaza si cultiva o CONSTIINTA VIE si MARTURISITOARE a credintei si FAMILIEI TRADITIONALE” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti