Acuze dure ale medicilor de familie pe tema cardurilor de sanatate: CNAS DEZINFORMEAZA SI MANIPULEAZA PENTRU A MASCA DEZASTRUL

16-05-2015 2 minute Sublinieri

card2

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) susține că CNAS dezinformează opinia publică, pentru a masca modul defectuos în care implementează proiectul cardului de sănătate, se arată într-un comunicat de presă.

“În contextul pretinsului parteneriat între CNAS și furnizori, este regretabilă dezinformarea pe care CNAS o practică în mod curent, pentru a masca modul dezastruos în care implementează proiectul național privind cardul de sănătate. Acţiunile de intimidare, manipulare și dezinformare repetate generate de autorități de la data de 1 mai sunt menite să distragă atenția de la disfuncțiile majore de funcționare a noului proiect. Nu înțelegem de ce încercările medicilor de familie de a oferi feedback în mod constructiv pentru ca proiectul cardului de asigurat să functioneze optim, fără afecta pacienții și calitatea serviciilor medicale acordate, sunt catalogate drept opoziție, sabotaj și încercări de blocare a proiectului. Proiectul este necesar, nu poate fi oprit, dar detaliile fine ale implementării trebuie executate corect”.

Mai mult, medicii de familie susțin că nu există suport legal pentru decontarea serviciilor acordate fără card, cu excepția adeverințelor eliberate pentru refuzul cardului din motive religioase.

“Precizăm încă o dată că, în ciuda declarațiilor din presă și ale indicațiilor transmise caselor județene de CNAS, în continuare NU există suport legal pentru decontarea serviciilor acordate fără card (cu excepția adeverințelor eliberate pentru refuzul cardului din motive religioase). Deasemenea, amenințările privind sancțiunile trebuie susținute de suportul legal pentru acestea. Solicităm baza legală (legea, articolul, numărul monitorului oficial în care a fost publicată) pentru cele de mai sus”.

Iată comunicatul integral:

Societatea Națională de Medicina Familiei ( SNMF ) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie ( FNPMF ) confirmă faptul că medicii de familie au înţeles de la bun început importanța cardului de sănătate, ca instrument de a evidenţia consumurile reale din sistem. De aceea, nu s-au opus folosirii lui niciodată.

                Poziția noastră în ceea ce priveşte distribuirea cardurilor de sănătate este nemodificată de mai bine de 3 ani:  medicii de familie nu au dorit şi nu doresc să se implice în această activitate.  De asemenea nu dorim să mai acceptăm alte sarcini administrative trasate de către decidenţi în detrimentul actului medical de calitate pe care ar trebui să îl acordăm pacienților noștri. Suntem convinşi că decidenţii înţeleg acest lucru şi din respect pentru pacienţi, dar şi pentru corpul medical, vor începe să ia deciziile corecte.

                Dealtfel, dată fiind poziția fermă a medicilor de familie pe acest subiect, modalitatea de distribuire a cardurilor a fost modificată anul trecut si anul acesta  astfel încât această activitate a devenit opțională pentru medici şi a fost plătită Poștei Române. Cu siguranţă, printr-o mai bună organizare a caselor de asigurări, până la sfârşitul acestei luni, vor ajunge la destinatari şi cele doar 3% carduri care încă nu sunt distribuite, conform datelor oferite de CNAS. 

                În contextul pretinsului parteneriat între CNAS și furnizori, este regretabilă dezinformarea pe care CNAS o practică în mod curent, pentru a masca modul dezastruos în care implementează proiectul național privind cardul de sănătate. Acţiunile de intimidare, manipulare și dezinformare repetate generate de autorități de la data de 1 mai sunt menite să distragă atenția de la disfuncțiile majore de funcționare a noului proiect. Nu înțelegem de ce încercările medicilor de familie de a oferi feedback în mod constructiv pentru ca proiectul cardului de asigurat să functioneze optim, fără afecta pacienții și calitatea serviciilor medicale acordate, sunt catalogate drept opoziție, sabotaj și încercări de blocare a proiectului. Proiectul este necesar, nu poate fi oprit, dar detaliile fine ale implementării trebuie executate corect.

                Precizăm încă o dată că, în ciuda declarațiilor din presă și ale indicațiilor transmise caselor județene de CNAS, în continuare NU există suport legal pentru decontarea serviciilor acordate fără card (cu excepția adeverințelor eliberate pentru refuzul cardului din motive religioase). Deasemenea, amenințările privind sancțiunile trebuie susținute de suportul legal pentru acestea. Solicităm baza legală (legea, articolul, numărul monitorului oficial în care a fost publicată) pentru cele de mai sus.

                Îi asigurăm pe pacienţi de supremul nostru respect, pe decidenţi de întreaga noastră bună credinţă și pe reprezentatii presei de disponibilitatea noastră spre comunicare.  

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din judeţele României şi a municipiului Bucureşti.

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federație patronală care reunește organizații patronale ale medicilor de familie. Federația are caracter non profit, apolitic și neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, susținerea ăi aprobarea intereselor membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Acuze dure ale medicilor de familie pe tema cardurilor de sanatate: CNAS DEZINFORMEAZA SI MANIPULEAZA PENTRU A MASCA DEZASTRUL

  1. “Science is often flawed. It’s time we embraced that” http://www.vox.com/2015/5/13/8591837/how-science-is-broken

  2. Pingback: “NU EXISTA CALE DE INTOARCERE”. Autoritatile au prelungit termenul impunerii OBLIGATIVITATII CARDULUI DE SANATATE, in ciuda BLOCAJELOR si a HAOSULUI provocat in sistem | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: MITA URIASA PENTRU DIGITALIZAREA SANATATII SI A CARDULUI ELECTRONIC. In afacere au fost implicate si multinationale si servicii secrete. Ce nu spune presa mainstream
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare