Anticlericalismul si manipularea fac casa buna. FOTOGRAFIE CU MESAJ FALS ATRIBUIT BISERICII DISTRIBUITA DE ACEIASI PROFESORI CARE L-AU PREMIAT PE “ETICIANUL” SINGER

22-05-2015 1 minut Sublinieri
anticlericalism-menstruatie

Captura Facebook

– La stanga se afla poza cu mesajul fals distribuita pe facebook; la dreapta, poza cu mesajul real – 

La putin timp de la scandalul premierii lui Peter Singer, cativa profesori ai Universitatii Bucuresti, dintre cei care care au militat pentru acordarea premiului Doctor Honoris Causa lui Peter Singer (trebuie precizat ca NU toti profesorii UB si nici macar Presedintele Senatului nu au fost “deschisi” fata de idee), au distribuit masiv, pe Facebook, o poza vizibil falsificata cu un mesaj …odios atribuit, cum altfel, Bisericii.

Un utilizator al Facebook a sesizat imediat facatura:

Un dobitoc posteaza o poza. Alti 313 – printre care si M. M., care emite si o “judecata de valoare” pe marginea ei – o promoveaza. Niciunul nu verifica daca fotografia nu e un fake. Evident ca e… Te doare capul cu manipularile astea.

“Judecata de valoare” suna astfel:

Ce are nota de subsol de a face cu Evangheliile?
Desigur, in acesta categorie sunt incluse si mamele celor care au scris.
Ele au fost necurate fiindca I-au adus pe lume.
Cat o sa mai dureze aceasta tristete in Biserica lui Isus, cel care a atins femeia
sangeranda impotriva traditiei levitice si care nu a spus niciodata enormitatile din nota de subsol. Dar e devastator de trist.
PS. In urma unor comentarii la aceasta postare: Eu nu am putut intra in biserica nici la botezul fiului meu (am fost tinuta literalmente in fata usii, cu usa inchisa) fiindca nu mi-am facut molifta de curatenie. Aveti cuvantul meu de onoare. Cutuma asta exista, nu a schimbat-o nimeni. Repet, intrebati nu ce fac preotii mai luminati, ci care este regula inca neschimbata de Sfantul Sinod. Cat vreti sa mai explic acelasi lucru? Credeti ca mie imi convine sa tot explic de 24 de ani incoace si sa dau tot timpul peste oameni care resping evidenta? Am 60 de ani. O sa va las curand sperand sa vedeti si singuri aceste lucruri absurde, intristatoare si umilitoare.

Doamna respectiva ar trebui sa se gandeasca la cate experiente traumatizante au provocat zeci de profesori universitari. Nimanui nu i-a trecut prin cap, insa, sa trateze de sus, pentru aceste comportamente abuzive, Universitatea ca institutie.

Izbitoare este aici, insa, usurinta cu care ditamai somitatile, care se cred indrituite sa decerneze premii Doctor Honoris Causa, au inghitit momeala unui MEME care era atat de evident fals. Nu exista regula respectiva si nu exista practica de a pune asa ceva pe pereti.

Cat priveste subiectul in sine, anume cel al “necuratiei” femeii, acesta se refera la oprirea acesteia de a se mirui si de a se impartasi in perioada respectiva, NU la faptul ca nu ar avea voie, chipurile, sa intre in Biserica. E drept ca pentru oamenii nedusi deloc pe la biserica, orice pretext de a mai da cu piciorul in tepusa si de a nega rolul urias pe care l-a jucat biserica, inclusiv prin practica sa canonica, de a proteja si a ridica statutul femeii in societate, e numai bun…

Concluzia: daca asa l-au citit si pe Peter Singer si asa vad acesti oameni “evidentele”, inseamna ca avem de-a face cu un lucru mai grav si mai trist: o completa orbire intelectuala, o invechire in procedee lipsite de onestitate, precum si indiferenta fata de societatea in care traiesc si care, nu-i asa, nu-i merita. 


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Anticlericalismul si manipularea fac casa buna. FOTOGRAFIE CU MESAJ FALS ATRIBUIT BISERICII DISTRIBUITA DE ACEIASI PROFESORI CARE L-AU PREMIAT PE “ETICIANUL” SINGER

  1. O precizare: Într-adevăr, canoanele (de ex. 2Dionisie, 6,7Timotei) nu îngăduie femeilor să intre în biserică, să se împărtăşească sau să se boteze în vremea lor lunară.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare