Grecia: proiect de lege pentru UNIUNI CIVILE ale CUPLURILOR HOMOSEXUALE

11-06-2015 31 secunde Sublinieri

 

1370874826Greece

Guvernul grec a prezentat miercuri un proiect de lege prin care cuplurile de acelasi sex vor avea dreptul la uniune civila, dupa ce timp de multi ani tara a fost condamnata de CEDO pentru discriminare, scrie AFP. 

Schimbarea contractului de uniune civila, introdus in 2008, a fost una dintre promisiunile guvernului de stanga venit la putere la sfarsitul lunii ianuarie.

Noul proiect de lege prevede ca uniunea civila poate cuprinde persoanele de aceasi sex, dar si pe cei cu legaturi de familie, conform Ministerului grec al Justitiei.

“Prin stabilirea unei noi legi privind uniunea civila, Grecia va inceta sa mai fie una dintre ultimele tari europene unde oamenii de acelasi sex nu au parte de o recunoastere oficiala a relatiei lor”, a anuntat Ministerul Justitiei.

Grecia a fost condamnata de CEDO in noiembrie 2013 pentru ca a creat un acord de uniune civila care exclude cuplurile de homosexuali. Adoptarea sa a generat multe discutii, fiind contestata in special de catre Biserica Ortodoxa.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Grecia: proiect de lege pentru UNIUNI CIVILE ale CUPLURILOR HOMOSEXUALE

  1. Grecii s-au crezut mai vicleni decat dracul si au adoptat o lege care permitea intrarea in parteneriat DOAR a heterosexualilor. Acum culeg roadele naivitatii lor. Orice deviere de la institutia casatoriei duce inevitabil aici. Aviz amatorilor de pe planuri mioritice…

  2. Adica ce vrei sa spui, b.s, sau cum te cheama? Ca homosexualii sunt creaturi ale satanei sau ca Dumnezeu nu ii poate iubi? Sau ca toate tarile care au legalizat, sunt vandute diavolului? Ce anume vrei sa spui?

  3. Hai ca-ti spun eu, domnu’ de la Afumati ! Dumnezeul caruia trebuie sa ne inchinam si sa-I dam slava a facut de la inceput barbat si femeie, nu barbat1 si barbat2 sau femeie1 si femeie2.
    Apoi tot El zice in Cuvantul Lui Cel pururea viu ca este uraciune inaintea Lui sa pofteasca barbat pe barbat sau femeie pe femeie, ca Lui nu-i place asa.
    Si ca sa arate ca nu este de gluma si sa nu se ia in desert Cuvantul Lui ,a mai dat si un exemplu de vesnica pomenire cu Sodoma si Gomora, asa ca judeca singur cat iubeste Dumnezeu homosexualii, nu este nevoie sa-ti explice b.s. sau altcineva. Capisci ?

  4. Mi se pare incredibil sa somezi o Tara pentru ca nu vrea parteneriate civile pentru homosexuali.Ma asteptam sa se ajunga la astefel de masuri dar nu credeam ca asa de repede.Inseamna ca o sa urmam noi.

  5. Pingback: GRECIA LEGALIZEAZA UNIUNILE CIVILE HOMOSEXUALE | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: Veste teribila in ajun de Craciun: GRECIA A LEGALIZAT UNIUNILE CIVILE HOMOSEXUALE! – precedent grav pentru tarile ortodoxe si SEMN TULBURATOR AL APROPIERII SFARSITULUI. Revolutia anti-Troica a ateului Tsipras s-a transformat in… “revolut
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare