GRECIA LEGALIZEAZA UNIUNILE CIVILE HOMOSEXUALE

12-12-2015 41 secunde Sublinieri

casatorie.gay

Grecia se pregateste sa creeze, pentru prima oara, un cadru legal pentru cuplurile de homosexuali, prin oferirea unui pact de uniune libera creat in 2008, dar din care fusesera exclusi explicit, la presiunea puternicei biserici ortodoxe, scrie AFP.
Ministrul grec al Justitiei a depus in proiect de lege in acest sens, care urmeaza sa fie supus votului in 22 decembrie. Grecia se achita astfel de obligatiile sale, dupa ce a fost condamnata in 2013 de Curtea europeana pentru drepturile omului pentru discriminare, in urma unei plangeri a militantilor homosexuali.

Micul partid de dreapta Anel, aliat cu Syriza (stanga radicala) in majoritatea guvernamentala, a lasat sa se inteleaga ca ar putea vota impotriva, dar guvernului Alexis Tsipras sppera sa beneficieze de sustinerea opozitiei socialiste si centriste.

Pe langa includerea homosexualilor, textul a extins drepturile partilor, acordandu-le, in materie de fiscalitate, pensie sau mosteniri un statut echivalent cu cel al cuplurilor casatorite. Nu este acordat insa dreptul la adoptie.

Biserica ortodoxa, care nu este separata de stat, a reactionat republicand o condamnare din 2013, in care acuza “aberatii ale institutiei familiale”.


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “GRECIA LEGALIZEAZA UNIUNILE CIVILE HOMOSEXUALE

  1. Asta se pregateste si la noi, doar ca inca n-au zdruncinat destul imaginea Bisericii.

  2. @Ileana,
    sa ne fereasca Dumnezeu,caci cu adevarat suntem ultimii.

  3. Am citit mai demult o profeție a Părintelui Arsenie Boca care zice că după ce va fi legalizată căsătoria homosexualilor, a doua zi România va fi invadată. Oare e adevărat a Părintelui Arsenie?

  4. @unul:

    Nu este. Pe vremea aia nu exista subiectul in sine…

  5. E X T R A O R D I N A R , am citit si nu-mi vine sa cred : sa amendezi o tara din cauza unor indraciti , este de neimaginat !!!!
    Pe clipa ce se scurge timpul , majoritarii sunt tot mai minoritari. Sunt din ce in ce mai de actualitate strigatele in van ale Inaintemergatorului : “pocaiti-va…”. Macar daca noi am face-o si tot ar fi ceva…

  6. Pingback: Veste teribila in ajun de Craciun: GRECIA A LEGALIZAT CASATORIILE CIVILE HOMOSEXUALE! – precedent grav pentru tarile ortodoxe si SEMN TULBURATOR AL APROPIERII SFARSITULUI. Revolutia anti-Troica a ateului Tsipras s-a transformat in… “revo
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare