Veste teribila in ajun de Craciun: GRECIA A LEGALIZAT PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE! – precedent grav pentru tarile ortodoxe si SEMN TULBURATOR AL APROPIERII SFARSITULUI. Revolutia anti-Troica a ateului Tsipras s-a transformat in… “revolutie” gay. Proteste vehemente din partea ierarhilor Bisericii Greciei si a Muntelui Athos. PREGATITI-VA DE POGROMURI IMPOTRIVA ”HOMOFOBILOR”

24-12-2015 2 minute Sublinieri

partnerships_syntagma_web-thumb-large

Legea le acordă aceleaşi drepturi legate de proprietate şi moştenire pe care le au cuplurile heterosexuale.

Nu au însă posibilitatea să se căsătorească sau să adopte copii.

Chiar şi aşa, Bisera Ortodoxă, foarte prezentă în viaţa socială a Greciei, s-a opus cu înverşunare.

Legea a fost adoptată cu sprijinul opoziţiei, după ce aliaţii partidului Syriza, formaţiunea de extremă-dreapta Zorii Aurii, au votat împotrivă.

Sfidând opoziția puternică a Bisericii Ortodoxe, parlamentul grec a legalizat miercuri căsătoriile [uniunile/parteneriatele] civile între persoane de același sex, relatează presa elenă, citată de site-ul Politico.eu.

Cu 193 de voturi pentru și 56 împotrivă, legea care prevede că homosexualii au dreptul să se căsătorească a fost votată de deputați. Legea a fost votată de reprezentanții Syriza, partidul stângii radicale condus de Tsipras, și alte patru formațiuni. Partidul grecilor independenți (ANEL), care face parte din coaliția de guvernare, a votat împotrivă.

Nouă lege rezolvă chestiunile de proprietate și de moștenire, dar nu conține dispoziții legate de adoptarea copiilor de către cuplurile de același sex.

„Este o zi importantă pentru drepturile omului”, a declarat în fața deputaților premierul Alexis Tsipras.

Activiștii pentru drepturile homosexualilor au aplaudat votul parlamentului, susținând că legalizarea căsătoriilor civile între persoane de același sex reprezintă un pas important către acceptarea lor într-o țară în care Biserica Ortodoxă are un cuvânt greu de spus, iar atacurile împotriva persoanelor gay au crescut în ultimii ani.

De altfel, Amnesty International a anunțat că a primit cu satisfacție “votul istoric”, dar a subliniat că, în pofida acestui prim pas, homosexualii continuă să trăiască în Grecia într-un climat ostil și nu sunt apărați de autorități.

În 2013, Grecia a fost condamnată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru discriminare, în urma unei plângeri a militanților homosexuali.

Nota noastra:

Guvernul Tsipras si majoritatea parlamentara de care beneficiaza acesta au fost alese de poporul grec sa se impotriveasca Troicii si sa anuleze datoria ”odioasa” impusa de interesele camatarilor internationali si de egoismul german.

Pentru a-si valida mandatul de a rupe Memorandumul impus de Troica, Tsipras a recurs la referendum si alegeri anticipate, cerand poporului sustinere in confruntarea cu Troica. Referendumul a starnit un scandal urias, pentru cine mai tine minte, si un baraj mediatic infernal impotriva grecilor si a conducatorilor politici.

Ce s-a mai intamplat intre timp?

Tsipras, legitimat de referendum si alegeri anticipate, a lasat-o balta cu rafuiala cu Troica, a inceput sa reia aceleasi reforme ale austeritatii si, in loc sa rupa Memorandumul, a impus… uniunile civile homosexuale. Si inca intr-un stil de demagog de stanga neoliberal de ultima generatie: cerand iertare homosexualilor, in numele grecilor, pentru nedreptatile la care ar fi fost supusi. 

Cu alte cuvinte, Tsipras a reusit sa tradeze votul popular in chestiunea datoriilor, in schimb a impus o decizie impusa de CEDO – casatoria civila homosexuala – fara a se mai obosi, de aceasta data, sa ceara si parerea poporului. 

Proiectul a fost votat, in Parlament, in ciuda pozitiilor vehemente luate de reprezentanti ai Ortodoxiei grecesti si nu numai.

Astfel, manastirile din Sfantul Munte Athos au cerut Ministrului Justitiei, initiatorul legii, sa amane votul, observand ca ziua programata era chiar in apropierea Craciunului (22 decembrie) si reclamand faptul ca echivalarea uniunilor homosexuale este in flagranta contradictie cu traditiile poporului grec.

Mitropolitul Nicolae de Fthiotida l-a criticat pe premierul grec, considerand ca acesta a aruncat Evanghelia la gunoi si a prezentat pacatul drept virtute. 

Mitropolitul Pavel de Siatista, in schimb, s-a intrebat daca nu cumva este in pregatire un pogrom impotriva oricarui cetatean care isi va exercita dreptul de a vedea DIFERENTA intre tipurile de relatii inter-umane. Astfel, Mitropolitul Pavel s-a referit la propaganda ”homofobiei”, observand ca termenul ”homofobie” inlocuieste cuvintele bine, rau, pacat, puritate, virtute si viciu, precum si toate celelalte cuvinte care ar fi periculoase pentru ca duc la discriminare.  

Mitropolitul a demascat de asemenea, sofismul acestui termen, de vreme ce respingerea unui stil de viata este asimilata cu cultivarea urii. In plus, ierarhul a evocat critica pe care un reprezentant al Partidului Comunist grec, care a sugerat ca o eventualitate de a ocoli condamnarea CEDO ar fi fost eliminarea legii privind parteneriatele civile. Reamintim ca discursul autoritatilor grecesti a fost ca adoptarea casatoriilor civile homosexuale este inevitabila din cauza unei condamnari la CEDO.

Mitropolitul Serafim al Pireului a criticat, la randul sau, decizia Parlamentului, declarand, in cadrul unei emisiuni TV, ca presiunea pentru casatorii homosexuale provine din SUA si din partea miliardarului G. Soros, fiind menite distrugerii ortodoxiei din Europa. Mitropolitul a mai adaugat ca Biserica are tot dreptul sa intervina in viata publica in ceea ce priveste chestiunile morale. 

Two women hug in front of the Greek Parliament in Athens in central Athens, during the annual Gay Pride parade in June | ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty

Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate, Mitropolitul Pavel de Siatista, Mitropolitul Serafim de Pireu, Sfanta Chinotita (Muntele Athos), Traduceri, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Veste teribila in ajun de Craciun: GRECIA A LEGALIZAT PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE! – precedent grav pentru tarile ortodoxe si SEMN TULBURATOR AL APROPIERII SFARSITULUI. Revolutia anti-Troica a ateului Tsipras s-a transformat in… “revolutie” gay. Proteste vehemente din partea ierarhilor Bisericii Greciei si a Muntelui Athos. PREGATITI-VA DE POGROMURI IMPOTRIVA ”HOMOFOBILOR”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PR. GEORGE REMETE: Creştinii „eficienţi” şi „progresişti” și creştinii lacşi, cinici şi satanici. “Ei vor să-L ia pe HRISTOS COMPLICE la ideile şi păcatele lor, pentru că încearcă SĂ LE JUSTIFICE prin argumen­tări
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare