LEON DANAILA – MEDICUL ASCET. CEL MAI IN VARSTA NEUROCHIRURG VREA SA-SI VANDA CASA PENTRU A PUBLICA UN TRATAT DE MEDICINA. “Credinta mea este ca Dumnezeu, prin mine, ajuta bolnavii pe care ajung sa-i operez”. MARTURII SI INTERVIU VIDEO

3-07-2015 2 minute Sublinieri

leon-danaila

  • ActiveNews:

Cel mai bun neurochirurg din Europa: Fiecare celulă umană este sfântă. Dumnezeu mi-a dat mâini și suflet să le folosesc pentru binele oamenilor

Acad. Prof. Dr Leon Dănăilă se numără printre cele 5.000 de personalităţi importante ale lumii, este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

Este membru al Academiei Române, al Academiei de Ştiinţe Medicale şi a altor 21 de academii şi societăţi ştiinţifice din lume. Clinica de neurochirurgie din Bucureşti există astăzi datorită lui. După 30 de ani de studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier.

Se culcă la ora 21, se trezeşte la 4, citeşte cărţi de specialitate două ore apoi pleacă la spital. De la 7 la 8 oferă consultaţii gratuite, continuă cu vizita zilnică prin saloane şi pe la 9-10 intră în operaţii, unde îl aşteaptă cele mai dificile cazuri din România. Are o faţă senină şi oferă cu inimă largă un zâmbet sincer. Este un geniu cu viaţă de ascet, care atinge nemurirea prin faptele sale.

Prof. Dr Leon Dănăilă are peste 50 de ani de neurochirurgie, ani în care a făcut aproximativ 40.000 de operaţii. La cele din perioada de început doar a ajutat, dar ulterior, când a devenit şeful secţiei de neurochirurgie vasculară pe care a înfiinţat-o în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Dr Bagdasar-Arseni, a făcut aproximativ 1.000 de operaţii pe an. 

“Se spune că cel mai bun neurochirurg trebuie să aibă ochi de vultur, mâini de femeie şi inimă de leu. Neurochirurgia vasculară este cea mai grea specialitate din neurochirurgie, şi împreună cu cea cardiacă este cea mai grea din cadrul chirurgiei. Neurochirurgia e un domeniu în care trebuie să citeşti foarte mult, altfel nu ai cum să faci performanţă. Încă de mic citeam pe rupte. În facultate îmi spuneau „şoarece de bibliotecă”, îşi aminteşte doctorul Dănăilă.

Întrebat într-un interviu redat de suntsănătos.ro, ce îl motivează şi care este crezul ce l-a susţinut în toti acesti ani, profesorul raspunde:

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecată şi eu trebuie să le utilizez pentru binele oamenilor. Pentru bolnavi, pentru ei fac totul. Dacă te dedici acestei meserii, trebuie să renunţi la foarte multe lucruri. Să ajuţi un bolnav, să vezi că a reînviat după ce l-ai operat, înseamnă una dintre cele mai frumoase satisfacţii posibile. Să redai viaţa cuiva cred că este cel mai important lucru de pe lumea asta. Să salvezi un om, de exemplu să-l operezi la coloana vertebrală, să fie paralizat, să-i scoţi tumora şi el să înceapă să meargă, e una dintre minunile care îţi încântă sufletul.

“Am operat preşedinţi de state, prim-miniştri şi miniştri din România şi străinătate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar şi criminali. Pentru mine nu contează ce statut social sau meserie au, caut doar să le salvez viaţa. Zicala mea favorită este „pentru mine toţi bolnavii sunt regi”, mai spune doctorul Dănăilă.

Drama geniului neurochirurgiei româneşti: după 40.000 de pacienţi operaţi, Leon Dănăilă îşi vinde casa ca să publice un tratat ce va salva vieţi în viitor. Românii REACȚIONEAZĂ și s-au mobilizat să-l ajute

Leon Dănăilă, celebrul geniu al neurochirurgiei românești a ajuns într-o situație grea.

După 50 de ani de muncă și peste 40.000 de operații, doctorul Dănăilă are o un salariu de 2500 de lei pe lună și este nevoit să vândă apartamentul în care locuiește pentru a putea plăti o carte de excepție la care lucrează: “Tratatul de Neuroanatomie funcțională a creierului”.

“Acum scriu o carte şi mă tot gândesc cu ce o s-o plătesc. Pe ăsta (volumele tratatului „Functional neuroanatomy of the brain”, care sunt depozitate pe canapeaua din cabinetul profesorului, n.r.) am dat un miliard şi vreo trei sute. Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau cu condiţia să stau până când mor în el şi-mi dă o sumă de bani ca să pot publica o altă carte. Nu am altă soluţie. Ăsta-i salariul meu, 2.500 de lei (arată un teanc de fluturaşi de salariu), aveam şi 1.800, dar acum s-a mai mărit. Cu banii ăştia, plătesc 950 de lei întreţinerea, mănânc puţin şi de îmbrăcat nu mi-am cumpărat. Nu am femeie de serviciu, umblu cu pulovăr, îl spăl, îl agăţ pe umeraş, se usucă. Cămaşă port numai dacă mă cheamă pe la vreun interviu pe la televiziune“, a spus el pentru Monitorul de Botoșani.


Categorii

1. DIVERSE, Medici crestini, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “LEON DANAILA – MEDICUL ASCET. CEL MAI IN VARSTA NEUROCHIRURG VREA SA-SI VANDA CASA PENTRU A PUBLICA UN TRATAT DE MEDICINA. “Credinta mea este ca Dumnezeu, prin mine, ajuta bolnavii pe care ajung sa-i operez”. MARTURII SI INTERVIU VIDEO

  1. Ehei…viata ne-am salva-o daca am trai dupa regulile Lui Dumnezeu .N-ar mai trebui sa ajungem la neurochirurg,cardiochirurg s.a.m.d daca am duce o viata in impacare cu Dumnezeu ,natura din jur si daca am trai sanatos alimentar(“ca strabunii” ).O spune un om care e interesat de cultura medicala.Par ciudat…medicii ar trebui sa fie “mai pe pamant” si sa-si sprijine “aria ” in care activeaza.De asta cred ca “viitorul medicinei”(atat de trambitat) ar trebui sa conste in descoperirea nutritiei sanatoase si a vietii lipsite de tehnici “moderne” .Imi aduc aminte un vers dintr-o melodie rap :”Metodic e promovat progresul tehnologic /Oare nu e logic sa avem mai mult interes ecologic? ” (Cedry2k-Decapitalism).Ceea ce incearca de ani buni Pavel Chirila(si nu ,nu ma refeream la migrarea oamenilor catre practicile “holistice” ,ci spre fitoterapie).

    Un articol foarte bun al Academicianului Danaila a aparut recent in “Formula as” .Mi-a placut mult ca era modest.Ne-a adus aminte ca despre creier se stie in continuare putin.Si spre dezamagirea materialistilor ,a afirmat ca fenomene precum telepatia,controlul mental al altei persoane etc sunt posibile,insa destul de putin studiate.Misterul ramane acoperit.

  2. http://www.activenews.ro/externe/Ieronim-al-II-lea-ii-indeamna-pe-greci-sa-voteze-DA-la-referendum-119770

    No,asta da “barbat” duhovnicesc .Cred ca a luat exemplu de la ai nostri .Inca o dovada ca dracul “extern” isi baga coada si printre ierarhi .

  3. http://www.activenews.ro/video/Americanii-pusi-la-punct-You-come-to-Romania-YOU-need-to-respect-legislation.-Trece-i-ma-pe-linia-2-ca-m-am-enervat-CLIPUL-care-a-devenit-VIRAL-pe-internet-119758

    Ce dovada mai clara poate dori cineva in privinta fortelor oculte care au directionat Romania intr-o directia precisa ,fara loc de ezitari.Si cand ma gandesc ca inca mai au loc discutii retardate intre fanii lui Iliescu si cei care se temeau ca Romania prin Iliescu sa ia calea Moscovei (sigur,actiunea din film se petrece in 99′ in perioada Constantinescu,cand Romania era vizitata de domnul papa ,iar Serbia era in plin proces de “democracy”) .Brucan nu ar fi de acord.Cum ar zice americanii: “Bullshit” .

  4. CEL MAI RECENT INTERVIU CU ACEST MARE MARE MARE OM…
    E IMPROPRIU SA ZIC ULTIMUL INTERVIU…ULTIMUL NUMAR DIN FORMULA AS…

    http://www.formula-as.ro/2015/1172/lumea-romaneasca-24/acad-prof-dr-leon-danaila-in-creier-se-intra-de-mana-cu-dumnezeu-19365

  5. Cred că ar trebui să punem mână de la mână pentru ca dl. dr. Dănăilă să poată să lase această carte pretioasa generatiilor actuale și viitoare de neurochirurgi din România, dar pentru asta am putea dona printr-un SMS 2 euro, sau cont bancar sau orice altă modalitate dar să-l ajutăm pe acest om binecuvântat de Dumnezeu. dacă cineva intreprinde ceva, o acțiune, pentru asta vă rog anunțați pe sait.

  6. Am primit pe email:

    Stimata redactie,
    In calitate de sotie a Dr.biolog Viorel Pais, reputat cercetator
    stiintific,decedat la data de 02.07.2014, ca urmare a aparitiei articolului
    “LEON DANAILA.Medicul ascet”, aparut in data de 03.07.2015, va solicit DREPT
    LA REPLICA deoarece afirmatiile referitoare la cordocit ( După 30 de ani de
    studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier) incalca Legea
    8/1996,art.5 (1,2) si art.6.Demersul meu isi propune sa prezinte situatia ca
    atare si sa previna aruncarea in derizoriu a muncii de cercetare stiintifica
    a sotului meu, recunoascuta in tara si strainatate.Pentru documentarea
    dumneavoastra va rog consultati nurmatoarele linkuri:

    http://medicaacademica.ro/2014/07/11/dr-biolog-viorel-pais-descoperitorul-co
    rdocitului-cercetatorul-trebuie-sa-aiba-puterea-de-a-lupta-cu-sistemul-care-
    ignora-valorile/

    http://medicaacademica.ro/2014/09/10/dr-biolog-viorel-pais-despre-cordocitel
    e-cerebrale-la-cellscience-2014-valencia/

    http://www.viata-medicala.ro/CORDOCIT-PROTECTOCIT-o-nou%C4%83-celul%C4%83-in
    -ap%C4%83rarea-creierului.html*articleID_3690-dArt.html

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22849527

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24205927

    Cu stima,
    Emilia Pais

  7. În 2004, am fost operată, anevrism, de nerurochirurgul Leon Dănăilă. M-a sfătuit să merg la liceu, unde lucram, după ce mă refac; după 2 luni de concediu nu numai c-am putut activa, dar, spre marea uimire a familiei şi a colegilor mei, am pictat mult mai bine ca înainte de operaţie şi am deschis mai multe expoziţii de pictură; din memorie, fără nici cel mai simplu document sau jurnal am scris două romane, fiec. de peste 330 de pag, ceea ce n-ar fi fost posibil până în operaţie. Nu relatez ca să mă laud cu ce-am făcut eu, nici să-l flatez pe medic, dar nu-mi explic minunea celor două foarte mari realizări: cărţile şi saltul în pictură. Îndrăznesc să fac o analogie între încrederea pe care o transmite pr. Arsenie Boca asupra celor ce se perindă pe la crucea lui şi vindecarea traumatizaţilor care ajung pe mâinile neurochirurgului Leon Dănăilă. O asemănare dintre cei doi ar mai fi: lui ARSENIE BOCA greu i s-ar recunoaşte sfinţenia, Spitalul 9 greu ar primi numele celui mai mare neurochirurg pe care l-a avut vreodată România, Europa, chiar omenirea întreagă: LEON DĂNĂILĂ. EBC

  8. Pingback: LEON DANAILA, geniul neurochirurgiei mondiale care merge acasa cu metroul si cu autobuzul: “SUNT CEL MAI BOGAT OM DIN LUME. AM INIMA PLINA!”. Doctorul “facator de minuni” prin credinta, stiinta, munca si dragoste de oameni. POZA CA
  9. Pingback: PĂRINTELE MEDIC PAVEL, de la Mănăstirea Turnu si de la… Spitalul Universitar: “Am grijă de trupul meu ca să-l am ca un instrument spre slava lui Dumnezeu, spre a face bine celorlalţi şi nu să îl îngrijesc mai mult decât pe ceilalţi
  10. unde putem dona bani pt tratat?

  11. cum pot lua legatura cu domnul dr.Leon Danaila

  12. Pingback: UCENICII ROMÂNI de peste timp ai SFÂNTULUI EPISCOP și CHIRURG de geniu LUCA AL CRIMEEI - tinerii medici de top și slujitori ai lui Hristos: ARHIDIACONUL ȘTEFAN MINDEA (Constanța) și PĂRINTELE PAVEL MINCĂ (Mănăstirea Turnu și Spitalul Municipal
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare