Viktor Orban provoaca: IMAGINI CU UNGARIA MARE SI TINUTUL SECUIESC pe contul de Facebook al premierului UNGARIEI

26-07-2015 2 minute Sublinieri

orban_05_dd4bd703fd

 

ts

Partidele din Ungaria au criticat declaraţiile făcute de premierul Viktor Orban la Băile Tuşnad, acuzându-l că alimentează “xenofobia”, generează o falsă stare de alertă şi ignoră valorile europene, informează MTI.

Victor Orban a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusványos” de la Băile Tuşnad, că imigraţia ilegală reprezintă “o ameninţare la adresa Europei”, existând riscul “pierderii identităţii culturale europene”.

“Masele de extracomunitari clandestini contribuie la amplificarea terorismului, şomajului şi infracţionalităţii”, a afirmat Viktor Orban, potrivit MTI.

Premierul de dreapta al Ungariei a criticat formaţiunile de stânga. “Partidele de stânga din Europa văd imigraţia ca pe o oportunitate, nu ca pe o ameninţare. Vor să anuleze conceptul de state-naţiuni. În 2004, formaţiunile de stânga din Ungaria instigau lumea împotriva etnicilor maghiari din străinătate. Acum, vor să primească extracomunitari cu braţele deschise. Politicienilor de acest fel pur şi simplu nu le plac ungurii. Dacă stânga ar fi ajuns la putere în 2014, Ungaria ar fi devenit o tabără de refugiaţi în doar câţiva ani“, a acuzat Viktor Orban.

În replică, partidul naţionalist Jobbik i-a cerut premierului ungar să ceară modificarea tratatelor europene sau reconfigurarea relaţiei Ungariei cu Uniunea Europeană. “Dacă Viktor Orban este cu adevărat preocupat de autodeterminarea naţiunilor în Europa, trebuie să reinstituie controalele la frontierele cu state Schengen şi să refuze accesul imigranţilor care vin din raţiuni economice”, a comunicat Jobbik.

“Viktor Orban pare să vorbească mult şi să facă puţin”, a spus Daniel Karpat, un lider al partidului naţionalist.

“Viktor Orban a făcut nişte declaraţii confuze. A spus unele lucruri oribile şi cuvinte goale”, a reacţionat Nora Hajdu, un lider al partidului Egyutt 2014 (Împreună 2014, centru-stânga).

“Afirmaţiile conform cărora partidele de stânga nu ar agrea cetăţenii ungari sunt oribile. Orban a demonstrat încă o dată că este imposibil să cooperezi cu el. Nu este un intelectual european, nu reprezintă valorile europene, se îndreaptă spre est”, a subliniat Hajdu.

Partidul Liberal (MLP) l-a acuzat pe Viktor Orban că alimentează xenofobia şi încearcă să creeze o situaţie de alertă. “Orban şi-a regăsit duşmanii de la Bruxelles – partidele de stânga şi africanii înfometaţi”, a comunicat formaţiunea.

Postare controversată a premierului ungar Viktor Orban, pe contul său de Facebook. Într-una din fotografiile făcute ieri la tabăra de vară din staţiunea Băile Tuşnad sunt surprinse mai multe insigne ale Ungariei Mari, precum şi ale aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

În alte cadre sunt oameni care poartă steaguri ale Ţinutului Secuiesc.

Apariţia pozelor pe reţeaua de socializare vine în contextul declaraţiilor lui Viktor Orban care a spus că relaţia ungaro-română s-a deteriorat, în ultimii trei ani, şi că statul maghiar nu a fost vreodată mai jignit, în istoria sa, de către politicienii români. Totuşi, el a declarat că România şi Ungaria trebuie să se întoarcă la o relaţie eficientă.

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat tot pe Facebook la postarea lui Viktor Orban.

“Din păcate, la numai o zi după ce a făcut apel la pragmatism şi s-a pronunțat în favoarea unei relații eficiente româno-ungare, premierul ungar V. Orban a ales să posteze pe contul său de Facebook imagini incluzând simboluri ale Ungariei Mari şi ale Ținutului Secuiesc. Promovarea, personal de către premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile şi contrare spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară din 1996, Declaraţiei privind cooperarea şi parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa în secolul XXI din 2002 şi ordinii constituționale din România, nu contribuie nicidecum la eficientizarea relației româno-ungare sau la restabilirea unui climat de încredere, așa cum își propunea, cu numai o zi în urmă, premierul ungar”, se arată în mesajul MAE, potrivit digi24.ro.

Atâta vreme cât partea ungară nu dovedeşte neîndoielnic că este dispusă să respecte parametrii politico-juridici definiți de comun acord de România şi Ungaria în documentele sus-menționate, relația bilaterală nu va putea deveni cu adevărat echilibrată şi construită pe încredere reciprocă. România – în ce o priveste – este deschisă și dorește ca dialogul bilateral să se dezvolte, însă în strictă conformitate cu acești parametri, în beneficiul cetățenilor celor două țări, ca state membre ale UE și Aliați în NATO”, adaugă MAE.


Categorii

1. DIVERSE, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Viktor Orban provoaca: IMAGINI CU UNGARIA MARE SI TINUTUL SECUIESC pe contul de Facebook al premierului UNGARIEI

  1. Mi se pare exagerata toata chestia asta anti Orban

  2. @Mihai:

    Pai cu noi e realmente provocator. La nivelul lui nu te joci de-a facebookul.

  3. Este tot mai greu de tara noastra .Este pedeapsa de la Domnul pentru necredinta, caci bisericile sunt goale.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare