MUNCA FORTATA SI EXPLOATARE SEXUALA A FEMEILOR SI COPIIILOR DIN ROMANIA IN EUROPA DE VEST. Raport al administratiei SUA despre TRAFICUL DE PERSOANE

28-07-2015 1 minut Sublinieri

sclav

Romania reprezinta o sursa importanta de victime ale traficului de persoane pentru munca fortata si exploatare sexuala catre Europa de Vest, in special Marea Britanie, Italia, Spania si Franta, arata raportul anual al Departamentului de Stat al SUA pe tema traficului de persoane.

Autoritatile americane avertizeaza ca Guvernul Romaniei nu indeplineste intru totul standardele minime pentru eliminarea traficului de fiinte umane, insa face demersuri semnificative in acest sens. Departamentul de Stat face si o serie de recomandari autoritatilor, printre care alocarea de fonduri catre programe de asistenta a victimelor, imbunatatirea accesului la asistenta medicala precum si investigarea, trimiterea in judecata si condamnarea traficantilor.

“Romania este tara de origine, tranzit si destinatie pentru barbatii, femeile si copiii traficati pentru munca fortata, precum si pentru femeile si copii traficati pentru exploatare sexuala. Romanii reprezinta o sursa importanta de victime ale traficului de persoane pentru munca fortata si exploatare sexuala catre Europa de Vest (in special Marea Britanie, Italia, Spania si Franta) si Europa Centrala si de Sud (in special Republica Ceha, Ungaria si Grecia). Barbatii, femeile si copiii romani sunt traficati in scopuri de munca fortata in agricultura, constructii, servicii domestice, hoteluri si manufactura, precum si cersetorie fortata si furt in Romania si alte tari europene. Femeile si copiii romani sunt victime ale traficului sexual in Romania si in alte tari europene. Victimele romane ale cersetoriei fortate si ale activitatilor infractionale fortate sunt adesea copii romi”, se arata in raportul din 2015.

Potrivit raportului Departamentului de stat “oficiali guvernamentali au fost condamnati pentru infractiuni de trafic de persoane, si au fost raportate cazuri de oficiali locali care au obstructionat investigatii de trafic”.

Raportul critica autoritatile romane pentru faptul ca nu indeplineste intru totul standardele minime pentru eliminarea traficului de fiinte umane, insa apreciaza ca face eforturi semnificative in aceasta directie. Astfel, arata raportul, Guvernul a demonstrat ca depune eforturi puternice in vederea aplicarii legii, insa a emis sentinte usoare sau cu suspendare care nu au descurajat traficantii sau nu au asigurat protectia victimelor dupa eliberarea traficantilor.

Se mai arata ca, desi autoritatile au identificat un numar mare de victime, institutiile publice si private au asigurat asistenta doar pentru jumatate dintre ele.

Totodata, autoritatile nu finanteaza ONG-urile care ofera asistenta victimelor, iar victimele intampina dificultati in obtinerea de servicii medicale, consiliere psihologica si compensatii de la traficanti. “Unele victime care au fost returnate acasa de catre guvern, in loc sa fie plasate in adaposturi,  au fost supuse din nou traficului de catre membrii familiei”, subliniaza raportul.

Autoritatile americane recomanda remedierea acestui aspect astfel incat victimele sa aiba acces la asistenta medicala si psihologica de calitate, precum si sa realizeze analize ale sigurantei mediului familial si sa determine pe aceasta baza daca victima poate fi trimisa sau nu acasa, pentru a preveni retraficarea. […]/ integral pe hotnews.ro


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MUNCA FORTATA SI EXPLOATARE SEXUALA A FEMEILOR SI COPIIILOR DIN ROMANIA IN EUROPA DE VEST. Raport al administratiei SUA despre TRAFICUL DE PERSOANE

  1. Ei, Doamne, trist este cu ceea ce se intamplampla cu romanii din vest.Mai bine ramaneau in tara lor.,,Fie painea buna -rea tot mai bine-n tara ta”.Sau :,,Paste iarba care ai pascut-o”Dee , asta este occidentul viciat si destrabalat, ocult, bogat, satacnic.

  2. @Mada
    românul nu-și părăsește țara de bunăvoie. Sărăcia, lipsa unui salariu decent îl face sa-și ia lumea în cap, să plece în iobagie. De ce nu sânt salarii bune în România? Pentru ca am fost jefuiți 25 de ani din exterior și de “politicieni” din interior. De ce am fost jefuiți? Din cauza necredinței ai a păcatelor noastre am avut și avem conducători antihristi.
    Doamne ajută!

  3. ”Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara ta”! Corect!. Dar care ste pretul acestei paini rele? Venutul minim cumva, adica 7-800 lei? Daca e asa nici macar paine rea nu-ti poti cumpara intr-o luna!
    La salariu mediu, 1500-2000 lei?! Poate! Dar cine castiga acest salariu? Absolventii cu studii medii dupa multi ani de munca/experienta; absolventii de studii superioare? doar IT, cadre militare, inginerie parrtiala!
    Dar cei cu studii minime, fara bac, ce sansa au la o paine neagra in tara asta?! Multi nu realizeaza ca nici macar paine neagra nu mai poti castiga aici!
    Ma uit la frati-miu, absolvent de 8+2 clase. Ce paine putea castiga el in tara? Raspuns: undeva la maxim 1200 lei, indiferent de experienta! Ce paine castiga el in calitate de muncitor in fabrica de vopseluri in Canada? Raspuns: o paine mai alba decat un inginer cu diploma de acolo, respectiv: 3500 dolari!
    Aceasta paine nu o intalnesti pe toate drumurile nici acolo dar iata ca se poate desi s-ar fi multumit si cu 2500 de dolari!
    Ca sa-ti permiti paine neagra in Romania trebuie sa ai salariu mediu!

  4. Aveti si dumneavoastra dreptate, dar decat sclav sexual pe acolo?Ma gandeam ca tot aici era mai bine , dar cred ca aveti dreptate.Si eu era sa-mi pierd jobul din cauza unei directoare basiste, intelegeti.Am fost si sunt persecutata politic pentru ca dau generatii bune de copii, (asa zicea directoarea, ca dau generatii bune).La mine speranta moare ultima.Politica este sa dispara cei care vor binele tarii asteia.Dar trebuie sa luptam, cum spunea Cosbuc, ca viata e o lupta.

  5. Acum este globalizare, suntem colonie, ca in jungla.

  6. Fraților, după cum vedeți, am ajuns gunoiul și batjocora Europei. România este Cenusareasa Europei. Dacă ne pocăim (în sens ortodox nu sectant) Bunul Dumnezeu își va întoarce fața către noi și ne va ridica din mocirla în care am fost împinși de forțele întunericului.

    Acum e nevoie de un pic de încurajare:
    Și câinii de rasă, când sânt înfometați, se mănâncă intre ei. Cam în starea asta au vrut sa ne aducă. .. Nici un alt popor din lume nu ar putea duce Crucea pe care o duce poporul nostru. Imaginativa ca niște străini ( nemți, japonezi, americani, etc) ar veni sa trăiască din salariu în România. În câteva zile își vor pierde mințile, vor fugi, sau se vor sinucide.
    Doamne ajută!

  7. In unele situatii de vina este si naivitatea romanilor, in altele insa de vina sunt si anumite imprejurari nefavorabile. Imi pare rau sa aud asemenea vesti. Imi doresc ca in curand sa fie mai bine! Doamne ajuta!

  8. Pingback: INTERVIU RUSINOS CU PROTOPOTUL ROMÂN DIN SICILIA PROMOVAT SI DE BASILICA. Pentru preotul Nicolae Chilcos, sclavia unor români din Italia e o ”problema exagerata” si, oricum, e din propria lor vina!
  9. Traficantii de droguri si de carne vie au ramas fara protectie: Acțiune FĂRĂ PRECEDENT a DIICOT vizând destructurarea unui grup infractional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de influență, trafic de persoane, trafic de minori, înșelăciune, influențarea declarațiilor, cumpărare de influență, dare de mită.
    https://www.stiripesurse.ro/ac-iune-fara-precedent-a-diicot-perchezi-ii-de-mare-amploare-in-bucure-ti-i-ilfov_1269159.html

    Au lasat la sfarsit darea de mita (taxa de protectie), ca sa nu se tulbure prea tare sus-pusii.

  10. Fiul unui fost senator “independent” de Braila, afiliat la grupul PNL, este cercetat de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de persoane.
    https://www.stiripesurse.ro/fiul-unui-fost-senator-este-anchetat-de-diicot-pentru-proxenetism-i-trafic-de-persoane-surse_1269185.html
    https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=b1033c7e-672f-4c18-8142-401b5cccde01

    Oare tatucul de unde avea banii pentru campania electorala de “independent” si in slujba carui grup de interese a candidat?

    BRĂILA. Bordelul legal de la marginea drumului
    “Pe parcursul anului 2013, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au fost sesizate 36 de infracţiuni de prostituţie în care s-au întocmit dosare penale şi, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, în anul 2014 au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale conform legii.”
    Din 2013 şi până în prezent, jandarmii din Brăila au aplicat amenzi în valoare de circa 4 miliarde de lei vechi.
    https://www.digi24.ro/regional/digi24-galati/braila-bordelul-legal-de-la-marginea-drumului-336745

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare