LEGEA BIG BROTHER – votata la Senat

8-09-2015 1 minut Sublinieri

big-brother-shutterstock-17

Senatorii au adoptat luni modificările la Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cunoscută ca Legea Big Brother. Proiectul va fi trimis la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Potrivit modificărilor adoptate, autoritățile vor avea acces la date doar la solicitarea instanțelor sau al organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, dar cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii.

”Datele de trafic referitoare la abonati si la utilizatori, prelucrate si stocate de catre furnizorul unei retele publice de comunicatii electronice sau de catre furnizorul unui serviciu de comunicatii electronice destinat publicului, trebuie sa fie sterse sau transformate in date anonime atunci cand nu mai sunt necesare la transmiterea unei comunicari, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data efectuarii comunicarii”, se arată în proiectul legislativ.

Totodată, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pun la dispozitia acestora, de indata, dar nu mai tarziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare, in conformitate cu prevederile referitoare la protectia datelor cu caracter personal.

”Propunerea legislativa mai prevede ca datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare solicitate conform alin. (1) nu fac obiectul stergerii sau anonimizarii de catre furnizori, atunci cand solicitarea formulata in temeiul alin. (1) este insotita sau urmata de o notificare cu privire la necesitatea mentinerii lor, in scopul identificarii si conservarii probelor sau indiciilor temeinice, in cadrul investigatiilor pentru combaterea infractiunilor sau in domeniul apararii si securitatii nationale, atat timp cat subzista motivele care au stat la baza solicitarii, dar nu mai mult de 5 ani de la data solicitarii sau, dupa caz, pana la pronuntarea unei hotarari definitive a instantei de judecata”, se mai arată în proiect.

Nota: Conform mass-media, Legea Big Brother ar fi fost modificata. Conform unei analize decente pe tema, insa, modificarea NU a fost in sensul protejarii vietii private, ci dimpotriva:


Categorii

1. DIVERSE, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Panopticon, Servicii secrete

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “LEGEA BIG BROTHER – votata la Senat

  1. Cum să nu treacă leagea de senat, când sunt atâtea motive să fie supreavegheat tot ce mișcă: râul, ramul, trupurile, cuvintele și mai la sfârșit orice gând?
    După mintea și inimile unora, toate trebuie să fie supravegheate, controlate și dresate.
    Chiar zilele astea apare oportun un nou pretext servit cald pentru motivarea unei astfel de legi: refugiații musulmani.
    Aceștia și cei care se poate să mai vină nu sunt oare, în hârtiile celor care fac și dreg legi, bune pretexte pentru încă o deraiere abominabilă după modelul globalist ce strălucește din ce în ce mai tare de la soare-apune (“sub călăuzirea strălucită a o mie de puncte de lumină”, desigur)?
    Si asta e o altă instanță a capcanelor vrăjmașilor nevăzuți. O capcană șireată: îi primim noi pe refugiați și pe care mai primim ordin să-i primim, dar e clar că trebuie măsuri atente și potrivite pentru a gestiona acest act de dragoste, bineînțeles.
    “Nu va neliniștiți iubiții noștri cetățeni, totul este sub control!” Noapte bună!…

  2. Comunism pe fata, persoanele fara venituri trebuie sa platesca 5,5% pe an din salariul minim. Imi aduc aminte cand bunica spunea ca vindea scoartele de pe pereti ca sa achite cota la comunisti si apoi pentru mancare

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Contributii+obligatorii+pentru+cei+fara+venituri

  3. Pingback: LEGEA BIG BROTHER – votata si la Camera Deputatilor. LEGEA PREIA PREVEDERILE NECONSTITUTIONALE ALE PROIECTELOR ANTERIOARE | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: LEGEA BIG BROTHER – PROMULGATA DE KLAUS IOHANNIS/ Legea defaimarii: contestata si de ONG-uri/ Cu viteza maxima spre NOUL REGIM TOTALITARIST | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare