Dintre toate reacțiile referitoare la tragedia din București, una din cele mai interesante a fost cea a unui fotbalist.
Ianis Zicu, un fotbalist român în vârstă de 32 ani, ce era cunoscut pentru viața sa de noapte, a profitat de ocazie pentru a explica tinerilor ce este în neregulă cu petrecerea timpului în astfel de locații.
“CONDOLEANŢE! Mă doare sufletul pentru toţi cei care suferă în aceste momente grele (suferinţa familiilor implicate este enormă şi nu poate să fie alinată de rândurile noastre pe facebook). Dar eu cred că tot ce se întâmplă în ultimii ani în cluburile din România are legatură strânsă cu drogurile şi băuturile alcoolice. Cei tineri nu se pot “distra” şi bucura de viaţă până când nu ajung inconştienţi în cluburi. Abia atunci au impresia că viaţa este frumoasă. Ei nu înţeleg că viaţa este perfectă în fiecare zi. Atunci cand te trezeşti şi eşti sănătos, trebuie să îi mulţumeşti LUI DUMNEZEU pentru acest cadou divin: viaţa“, a scris Zicu pe facebook.
Mai mult, acesta spune că patronii cluburilor îi droghează pe tineri, punând substanțe în gheața din băuturi.
“De foarte mulţi ani nu am mai intrat în cluburi. Auzind că sunt cluburi care bagă în maşinile de gheaţă tot felul de “substanţe” şi atunci când îţi pui gheaţă în paharul de apă, suc sau alcool se topeşte gheaţa şi ceea ce bei devine drog pentru toată seara. Având impresia după că este cel mai “cool” club existent. Astăzi cei care deţin aceste cluburi care dau licenţele de funcţionare (Guvernul conduce tot) o să declare trei zile de doliu naţional. Şi uite aşa o tragedie mai mare acoperă tragedia poliţistului de la rutieră care a murit acum câteva săptămâni”, a afirmat Zicu.
Sportivul le transmite tinerilor să lupte pentru viață în fiecare zi.
“Dar cele două drame au în comun un singur lucru. Organizarea proastă în orice instituţie românească şi faptul că noi, oamenii de rând, suntem doar “combustilbil” pentru elită (puterea care conduce lumea). Şi faptul că orice licenţă se poate lua fără minimul de siguranţă existent în Uniunea Europeană pe care o tot invocăm. Revenind la cei tineri care se simt…emo..hipsteri..high…etc…Ar fi bine să nu uite că sunt oameni şi să lupte pentru viaţă zi de zi, aşa cum luptă să trăiască toţi cei bolnavi de cancer”, a scris Zicu pe Facebook.
Ianis Zicu a jucat de 12 ori pentru echipa națională a României, pentru care a marcat o dată și evoluează, în prezent, la Poli Timișoara.