FURIA LISTELOR NEGRE cu siteuri “suspecte” frizeaza LINSAJUL si se apropie de caz penal. DATELE PERSONALE ale proprietarilor siteului, inclusiv adrese de domiciliu – EXPUSE PUBLIC in CONTEXT DE INSTIGARE LA URA

13-11-2015 3 minute Sublinieri

site-suspect

  • ActiveNews:

Moise Guran face publică o LISTĂ a siteurilor “suspecte”, inclusiv DATELE PERSONALE ale unor persoane. Autorul listei e organizatorul Zilei fără pantaloni la Metrou și vrea să “se bată cu Biblia 6 ore”

Realizatorul TV, Moise Guran, a promovat pe facebook o “listă” cu siteuri “dubioase”, realizată de Florin Bădiță(foto), cunoscut prin faptul că a organizat “Ziua fără pantaloni la metrou”, în România, despre care ActiveNews a relatat la vremea respectivă.

Pe lista respectivă, însă, apar și datele personale ale celor care au legături cu siteurile în cauză, inclusiv Codul Numeric Personal sau adresa de domiciliu.

Conform legii 677 din 2001, datele cu caracter personal pot fi prelucrate doar cu acordul “expres și ne-echivoc” pentru acea prelucrare.

Autorul listei declara  pentru Metropotam că unul din obiectivele sale este acela de a organiza un eveniment care “implică o bâtă și lucruri pe care să le spargem”,

Conform aceleiași surse, același Florin Bădiță vrea să lupte cu “îndoctrinarea religioasă din școli” și să se “bată cu Biblia 6 ore”. Florin Bădiță mărturisește că a fost consultant la Banca Mondială.

Pe lista făcută publică de Moise Guran se găsesc, printre altele, siteuri precum Știri pe surse, Doxologia.ro (siteul Mitropoliei Moldovei), Reporter Virtual, ActiveNews dar și În Linie Dreaptă.ro.

Aceste siteuri au în comun faptul că nu s-au grăbit să acuze Biserica Ortodoxă după incidentul din Colectiv sau pur și simplu au alte păreri decât mass-media.

Mihai Somanescu: Cățeii sistemului au început, din nou, să latre

Motto:Dacă cumva nu eşti de acord cu politica sa, dacă ai vrea să faci ceva ce el nu permite, ca de pildă să creezi un sindicat liber în România, să vorbeşti liber, să te rogi lui Dumnezeu liber şi aşa mai departe, trebuie să ţi se găsească neapărat nod în papură. Eşti făcut imediat agent sovietic, legionar, agent sionist sau pur şi simplu nebun. Cîteodată chiar toate laolaltă” Noel Bernard, ziarist Europa Liberă

Pe internet a apărut o listă cu “siteuri dubioase”. Nu mai știu de unde a plecat, cert e că Hotnews în stilul caracteristic a preluat-o, iar pe cei care au popularizat-o i-a numit “sistemul imunitar al Facebook”. Cine au fost cei doi utilizatori pe care Hotnews i-a considerat “sistem imunitar”? Unul e tânăr politician la PNL, iar celălalt e reprezentatul unei agenții de publicitate. Cine sunt partenerii acestei agenții? Păi printre alții, proprietarii siteului pornografic pentru copii, clopotel.ro, Orange, MediaPro, dar și…Hotnews și mulți, mulți alții.

Ați priceput, deci: “sistemul imunitar” al facebook este, conform hotnews, format din politicieni și oameni din media și big-bussines. Combinația ideală! Ceea ce nu menționează Hotnews, e că într-adevăr, este un sistem imunitar, dar nu al facebook, ci al celor care au condus și conduc de fapt, țara asta. Marile afaceri aflate mână-n mână cu politicul și media.

Bineînțeles că e periculos că apar siteuri independente care nu numai că afirmă ceva opus decât interesele celor menționați mai sus, dar culmea, sunt și credibile. Serioase. Oferă argumente și nu intră în isteria mediatică. Și așa ajungem la Moise Guran.

Cel pe care o parte din revoltați îl vrea premier a publicitat azi o listă întocmită de Florin Bădiță. Cine e Florin Bădiță? Un tânăr frumos și revoltat, după toate probabilitățile, despre care mai aflați câte ceva de-aici. Născut undeva la țară, în Argeș. Organizator al zilei fără pantaloni la metrou și pe care îl puteți vedea aici, într-un moment artistic.

Acest individ a preluat lista “sistemului imunitar” și a luat, fără acordul explicit al celor implicați, datele personale ale celor pe care i-a găsit el că sunt în legătură cu “lista propagandă mincinoasă”, făcându-le publice.

Ei bine, acest gen de indivizi, care se luptă cu “îndoctrinarea religioasă”, dar poartă doliu – o superstiție creștină, nu? – este cățelul perfect. Domnul Moise Guran (am înțeles că și Mîndruță, cavalerul de Cornu, a făcut la fel)  nu-și putea murdări mâinile sale finuțe și agnostice cu astfel de liste, așa că un astfel de personaj îi vine mănușă.

Zice domnul Guran: “In fond, fiecare isi alege prietenii pe facebook iar cei care sharuiesc aceste site-uri sunt la fel de toxici prin ignoranta lor”. Moise Guran, despre care psihiatrul Eugen Hriscu spunea altădată că e foarte aproape de incitarea la ură și dezumanizarea unui grup de oameni,   afirmă că dacă citiți ce scriu eu acum, și mai și distribuiți, sunteți la fel de “toxici” ca siteul care mă găzduiește.

Mai mult, nici nu trebuie să pui în discuție un text de la sursele “rele”. Dogma promovată de el și ceilalți căței nu trebuie contestată. E religia lor.

Marea lovitură este că pe listă sunt amestecate siteuri cu-adevărat neserioase, anonime, conspiraționiste, agregatoare, etc cu siteuri serioase, în care știrile au surse, link și sunt asumate. De ce? Simplu: pentru a le compromite. Amestecând adevărul, eludând nuanțele, poți convinge imediat tinerii frumoși

Spre exemplu: poți găsi o știre falsă pe ActiveNews? Nu. Dar ce rost are? E mai simplu să-l asociezi cu un blog anonim care a preluat o știre de pe acel site.

Poți spune că siteul Doxologia.ro este unul toxic doar dacă ești anti-creștin, pentru că nu face decât să prezinte dogma creștin-ortodoxă, într-un mod care se pare, că are succes deranjant. La fel cum poți sau nu de-acord cu știri pe surse sau reportervirtual, dar nu le poți numi toxice. De atâtea ori n-am fost de acord cu Inliniedreapta, m-au denigrat, dar nu aș cere oamenilor să-l interzică.

Dar pentru ei nu contează. Libertatea de exprimare nu este pentru căței, este doar pentru dulăii corporatiști, care nu trebuie să-și vadă, în niciun chip, interesele atinse. Pentru ei, orice voce dizidentă trebuie compromisă. Orice voce lucidă, care nu intră în hora demonizărilor și manipulărilor la ordin trebuie maculată. Și mai rău e că siteurile astea au succes! Strică frumuseți de revoluții și manipulări ordinare…

De-aia ne fac pro-ruși, legionari, conspiraționiști și propagandiști. Folosesc cele mai comune “etichete” negative din mintea românului. Ca şi în 1990, nu e loc de argumente sau nuanțe.

E vorba de o regulă veche, pe care Guran, Mîndruță &Co o știu foarte bine: “Cea mai sclipitoare tehnică propagandistă va avea succes doar dacă va avea în vedere un principiu fundamental. Trebuie să se reducă la câteva puncte pe care să le repete la infinit. În acest caz, ca și în lume, insistența este prima și cea mai importantă cerință pentru succes”.

Bravo băieți, tocmai ați demonstrat că l-ați citit pe Adolf Hitler. Și mai rău, vi l-ați însușit. Nimic nou: URLĂ HAITA.

Nota noastra

Atraseseram atentia aici:

Insa ne-a scapat faptul ca lucrurile sunt chiar mai grave – initiatorii nu doar ca fac liste cu siteuri, ci fac publice datele personale ale proprietarilor respectivelor siteuri, inclusiv adrese de domiciliu!

Asadar, avem aici:

1. Expunerea publica a unor date personale;

2. Intr-un context de instigare;

3. Deoarece respectivele persoane sunt acuzate ca ar face “propaganda mincinoasa”, ar fi “toxice” si ar “manipula”;

4. In conditiile in care acuzele respective sunt pure alegatii ale unora, fara probe, fara a reprezenta decizii oficiale ale unor institutii;

Problema nu este, asadar, doar ca se fac publice unele date personale, ci si maniera si scopul cu care se fac acestea! Este pur si simplu instigare la ura.

Socant este ca totusi cineva ca Moise Guran se preteaza la astfel de “initiative” complex dezaxate…

moise_guran_32241300


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “FURIA LISTELOR NEGRE cu siteuri “suspecte” frizeaza LINSAJUL si se apropie de caz penal. DATELE PERSONALE ale proprietarilor siteului, inclusiv adrese de domiciliu – EXPUSE PUBLIC in CONTEXT DE INSTIGARE LA URA

  1. Nu e o socant, omul e dezechibrat. Nefiind credincios, nu poate avea discernamant, i se spune ca-i bun de premier, it’s too much…

  2. Este absolut revoltator! Sa fim seriosi, credincios sau nu, asta e o dovada clara de lipsa de bun-simt si de logica elementara.
    O fi el un ins cu o oarecare pregatire, dar sa nu uitam si vorba din popor: “unde e minte multa e si prostie multa”.

  3. „cineva ca Moise Guran”… Ei, na! UIte, in astfel de circumstante CAD MASTILE, E doar nevoie de timp si putintica rabdare.

  4. Ce pacat ca nu avem niste avocati buni. Cred ca e timpul (sper sa nu fie prea tarziu) sa ni-ii educam pentru ca prima batalie pe care o vom pierde o sa fie la nivelul legislatiei.

  5. “cineva ca Moise Guran” – dar ce asteptari aveati, dupa ce a mintit/masluit cifre despre Biserica?
    Pt cine nu-si mai aminteste, iata de ce mai e in stare “cineva ca Moise Guran”: Moise Guran, un dezinformator de modă veche

  6. @ Florin M, Doroteea:

    Stim ce hram poarta Moise Guran, doar ca pana acum parea ca nu se preteaza chiar la orice grosolanie abjecta si cvasipenala, ca amicul si colegul sau de arme (si de grade?) Mandruta, de pilda. Manipula, instiga si intoxica si pana acum, bineinteles, dar parca mai cu stil, mai cu staif 🙂

  7. @admin2:

    Cu timpul cade si staiful din cate am observat 🙂

  8. Ca sa nu fie penal probabil, a scos CNP-urile din lista… Am citit comentariile de la postarea pe Facebook ale lui Guran. Printre altele, autorul listelor detaliate (care zice ca s-a inspirat dupa lista de site-uri realizata pe blogul lui Mihai Vasilescu), si anume chilotarul Florin Badita, explica ca raspuns la unele critici:

    Daca imi explici mie cum este ilegal sa iau date din Monitorul Oficial , o sa fiu de acord cu tine. Toate persoanele de acolo sunt persoane Juritice, care s-au asociat ca sa deschida o firma sau mai multe. Conform legii, asta inseamna ca in Monitorul oficial trebuie sa precizeze anumite date, ca doar nu faci firma fantoma

    Am nevoie de CNP-uri ca sa aflu ce alte firma mai are aceea persoana, din pacate statul Roman nu iti ofera alta varianta ca sa vezi daca x are si alte firme, in mod automat. , dar da, imi sunt doar mie utile, am scos datele personale din documentul public
    Follow the money, deviza Rise Project. Am scos CNP-urile din documentul public.

    Faptul ca monitorul oficial nu este public este o tampenie. Eu ca si statistician as putea sa extrag multe informatii valoroase de acolo, as putea sa observ cum se spala bani , observand cine cui ii transfera ce firma.

    CNP-ul si adresa era procesul meu intern ca sa verific ce alte firme mai au persoanele. Cand lista a ajuns publica, am facut o copie privata la care lucrez, iar la public am lasat doare rezultatele intermediare lae cercetarii mele.

    asta este jurnalism de investigatie.

    😕 😕

  9. Citindu-l pe Florin Badita asta, mie imi vine in primul rand sa rad (desi stiu ca e tragic). Imi aminteste de povestile alea din copilarie in care pentru a scapa din capcana intinsa de personajul cel rau (care putea fi om/bestie/sarpe/zmeu…oricine) personajul pozitiv ii dibuia slabiciunile si i le specula. Iar de fiecare data aceasta slabiciune era orgoliul.

    Orgoliul cred ca e una din marile bube ale acestor personaje ale noii Romanii. Expunerea nonsalanta a variilor agende demente cu care isi ocupa (sau li se ocupa) timpul, da, poate fi si o forma de sfidare, nu neg. Dar intra aici si o doza de fudulie izbitoare, stupida, care face atat de patetic si grotesc totul, atat de diletant! Decaderea generala a nivelului cultural al societatii le permite acestor hahalere sa-si faca jocurile, nicidecum „profesionalismul”..

  10. Am cautat adineauri „pe net” mai multe date. Din pacate, e vorba de un pusti la fel de ratacit si buimac ca marea majoritate a celor din generatia sa…

    Cred ca trebuie sa ne rugam cu lacrimi pt tinerii nostri daca vrem un viitor pentru aceasta tara.

  11. Pingback: MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”. Va experimenta Romania un amestec de ultra-liberalism economic si tiranie biopolitica? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare