Care este MIZA OPERATIUNII “TERORISTUL SECUI de la Ziua Nationala”? “PETARDE” NATIONALISTE de PR ale SERVICIILOR, care stau, vigilente, “de veghe patriei”, plan de “OBISNUIRE A ROMÂNILOR CU IDEEA DE ATENTAT” sau AGITAREA PERICULOASA A SPIRITELOR IN TRANSILVANIA servind planului de DEMANTELARE A STATULUI NATIONAL?

2-12-2015 26 minute Sublinieri

CSIBI BARNA SI SOLISTUL TRUPEI KARPATIA, TRIMISI IN JUDECATA PENTRU “PROMOVAREA DE IDEI SI CONCEPTII NATIONALISTE”

bomba-tg-secuiesc

POSTARE COMPLETATA CU ALTE OPINII

Cred că toată lumea a fost surprinsă de anunțul autorităților referitor la arestarea lui Beke Istvan sub suspiciunea de terorism. Au apărut tot felul de ipoteze în spațiul public, dar pe care nu le voi comenta. În tărămul speculației se poate afirma orice.

Totuși, ceea ce e destul de clar, din punctul meu de vedere, este faptul că nu putem exclude nicio variantă. Pe de-o parte, din mărturiile localnicilor dar și din investigațiile realizate de-a lungul vremii, rezultă că în zonă există și au existat persoane cu potențial violent. Nu are rost să amintesc acum cazuri din anii ’90, azi uitate, dar cert este că potențialul există. Întrebarea care se pune este: din datele pe care le-avem, avem de-a face cu un astfel de terorist în cazul Beke Istvan Atilla?

Știm că asupra lui s-au găsit petarde, artificii și alte obiecte pirotehnice. Aflăm din Gândul: “Beke Istvan Attila, liderul din Târgu Secuiesc al micuței, dar foarte agitatei extensii românești a mișcării extremiste anti-românești HVIM din Ungaria (Mișcarea de Tineret 64 de Comitate), a fost săltat cu noaptea în cap de un alai de procurori, sereiști, polițiști și jandarmi, fiind prins cu sute de petarde explozive de putere medie, cu fum (clasa II), artificii de putere mică (clasa III), dar și dispozitive de detonare electronică de la distanță”.

Să insistăm puțin asupra acestui paragraf. Beke Istvan a fost prins cu sute de petarde și artificii de putere mică. În comunicatul DIICOT se afirmă că aceste petarde și artificii urmau să fie componentele unui dispozitiv explozibil ce urma să fie “detonat în public”. Inserez mai jos o filmare de un meci de fotbal din Liga 1. În tribune se aprind sute de petarde, dar și fumigene, într-un spațiu foarte aglomerat, cu mii de oameni. Și totuși, nimeni din cei din imagine nu a fost arestat pentru terorism. Și nu e singurul meci din Liga 1: se găsesc o droaie de partide unde s-au “detonat” petarde, artificii, fumigene. Și totuși…

Dacă respectivul urmărea să comită un atentat asupra populației românești aflată la Târgu Secuiesc, de ce nu avea “dispozitivul” pregătit cu câteva zile înainte?  Și dacă știi că faci un atentat, rămâi acasă și-ți bei cafeaua, urmând să confecționezi “dispozitivul” după ce te-ai întors de la pâine, dimineața?

Este adevărat că extremiști maghiari din zonă se antrenează prin păduri. Este adevărat că sunt incitați de oameni veniți din Ungaria. Mai mult, în zona respectivă se vând fățiș, materiale care incită la dezmembrarea României. Dar asta se întâmplă de ani de zile și nu s-a luat nicio măsură. Ba chiar  Csibi Barna a purtat astfel de mesaje în preajma unui președinte al României. Și tot nu s-a luat nicio măsură împotriva lui. Este acuzat abia azi.

Știm că pomul se cunoaște după roade, nu? Așadar, care sunt roadele, urmările acțiunii de care vorbim? Prima și cea mai evidentă: radicalizarea unei părți însemnate a populației secuiești din zonă. Cele două marșuri, dintre care al doilea mai numeros ca primul, o demonstrează. Putem să-i condamnăm, realmente? Dacă noi, românii, avem îndoieli asupra acțiunii autorităților, închipuiți-vă cum percep ei tot ce s-a întâmplat. Mai rău, să ne gândim cum percep ungurii din Ungaria această arestare. Neconcordanțele și semnele de întrebare ridicate de acțiunea autorităților le cântă perfect în strună extremiștilor maghiari, care acum pot spune: “Vedeți? Ce v-am spus de atâta timp despre românii ăștia? Ziceați că suntem nebuni”. Și dacă adăugăm la acest perceput abuz asupra lor și sărăcia zonei, chiar iese un cocktail cu-adevărat exploziv.

Rămânând în zona această, țin să remarc articolul lui Dan Tăpălagă din Hotnews, pe această temă, pentru că mi se pare simptomatic pentru atitudinea duplicitară și periculoasă care a dus la acestă tensionare. De asemenea, e important pentru că Hotnews este vocea Americii. Sau cel puțin, așa cred ei cu convingere.

Zice dom’ Tăpălagă că de situație sunt vinovați și românii și maghiarii. Și bineînțeles, începe cu românii. Și ni se amintește de cazul domnului Haaz Șandor din Vlahița, “un exemplu absurd din multe altele”. Neștiind despre cine este vorba, am căutat pe google despre “criza” acestui om, abuzat, așa cum zice dl Tăpălagă de statul român. N-am găsit niciun articol. Cum de a tăcut UDMR-ul, care în mai toți anii a fost la putere, în timpul acestui “abuz”?

Nu știm. Tot la capitolul “abuzuri” este trecut și cazul “primarilor care au arborat steagurile Tinutului Secuiesc”. Deci încălcarea cu bună știință a legii este perfect în regulă, dacă e vorba de minoritatea maghiară. Sau orice minoritate. În cazul ăsta, ducă-se naibii statul de drept… Mai departe, după ce domnul Tăpălagă citează “surse din administrația maghiară“?! ni se spune că “toate aceste excese” au săpat la temelia neîncrederii. La capitolul abuzuri maghiare, domnul Tăpălagă trece doar susținerea UDMR pentru reprezentanții săi acuzați de corupție. Nu suflă un cuvânt despre uciderea bestială a șase ofițeri și subofițeri de miliție in 1989. Pentru care nu a plătit nimeni. Nu zice nimic despre măcelul de la Târgu Mureș din 1990, în care ungurii au reușit performanța (remarcabilă, să recunoaștem ) de a portretiza drept agresor o victimă aproape omorâtă în bătaie. Nimic despre faptul că un candidat UDMR făcea apologia acelor acțiuni violente. Nimic despre epurarea culturală a românilor din zonă, semnalată chiar de Academia Română.

Cum domnul Tăpălagă uită să sublinieze contribuția profesorului Lucian Boia la cauza extremistă maghiară, prin scoaterea la lumină a teoriilor și aberațiilor lansate de iredentiști în anii ’20. Și domnul Boia este copilul de suflet al Hotnews, care i-a promovat minciunile și falsurile istorice cu sârguință. Și o face în continuare. Ardeleanul Tăpălagă se face că nu știe că toate aberațiile lui Boia au fost traduse și promovate de extremiștii unguri și ex-sovietici și sunt folosite ca argumente pentru teoriile care justifică dezmembrarea țării. Cum să nu o facă? Dacă cel mai promovat istoric român, plimbat ca “specialist” pe la toate televiziunile, susține exact ceea ce susțin și ei…un cadou mai mare nici că puteau spera.

Revenind la efectele acestei întâmplări, merită remarcat că ea survine la puțin timp după o altă afacere ciudată, dar petrecută în Basarabia. Acolo, autoritățile au arestat 11 persoane care au fost acuzate de tentativă de lovitură de stat. Acești 11 urmau să ocupe, atenție!, Filarmonica, Teatrul Național, Muzeul de Istorie, o bancă, un centru comercial dar și Palatul Republicii. Din istorie știm că atunci când se urmărește o lovitură de stat, se ocupă centrele de putere, centrele de comunicație și sediile instituțiilor de forță ( vezi cazul decembrie 1989, la București). Acuzațiile, de o parte și de alta a Prutului, în cele două cazuri, par disproporționate față de dovezile fizice arătate publicului.

Există printre analiștii geo-politicii o teorie conform căreia România va recăpăta Basarabia, dar va pierde Transilvania. Nu vreau să mă gândesc la acestă posibilitate, deși tot istoria ne arată că în Basarabia și Ardeal s-a acționat simultan, atunci când s-a urmărit ruperea de Țară.

În fine, ca ultim efect al acestei acțiuni, nu este de neglijat nici reapariția vocilor care vor cere o legislație și mai liberticidă, tocmai pentru că acum avem de-a face cu o “amenințare teroristă”.

Nu știm ce se va întâmpla în continuare. Cert este însă că propaganda este la turație maximă, iar neatenția poate conduce la tragedii de nereparat. E suficient să vedem cazul fostei Iugoslavii, despre care acum aflăm adevărul. Acolo, propaganda i-a tâmpit și pe cei mai buni. Am văzut ce a făcut propaganda și la noi, în 1989.

Mi-e teamă ca oamenii de bună credință, care și-ar dori cu sinceritate ca extremiștii maghiari să fie pedepsiți, să nu cadă într-o capcană, mizându-se tocmai pe suferința acumulată în acești 25 de ani. Un sfert de veac în care am văzut cum politicienii români au adoptat cea mai permisivă legislație din Europa pentru minorități, arătând o toleranță vecină cu trădarea. În trecut, am fost în concediu în Harghita și Covasna. Mi s-a vorbit politicos în românește, am cumpărat suveniruri pe care scria România, nu m-am simțit provocat și nu am provocat pe nimeni, la rândul meu.

Bătrânii noștri aveau dreptate: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

  • Iulian Capsali:

Facebook (1 decembrie):

Fiți liniștiți, SRI veghează

“Am incercat sa ma odihnesc un pic, dupa stresul provocat de teroristi. Nu ma pot decupla, sa ma relaxez.

Mi se perindau prin minte toate cazurile dramatice, incepand cu “spionul Foricel”, despre care n-am mai auzit nimic, “teroristul butelie”, cel care isi agatase in spate o butelie si se furisa pe langa garduri, cazuri despre ca s-a vorbit tone de cerneala orală, fara sa aflam daca au fost internati sau incarcerati.

Azi, ca sa zic asa, ne-a trecut glontul pe la ureche. Daca nu se pornea vantul, in timpul paradei militare, incat “teroristul cu gaz” sa-si dea seama ca vantul va abate gazele lui departe de tinta, nu stiu ce s-ar fi intamplat. Sursele spun ca avea si un pistol cu apa dar si-a dat seama ca vantul ar fi imprastiat apa spre victime colaterale.

Un alt terorist, “monitorizat” de luni bune pentru a fi “sacrificat” de Ziua Nationala, in cinstea evenimentului, a fost neutralizat eroic.

Ceea ce mi se pare tot mai periculos este faptul ca ultimii doi teroristi s-au impartit pe … posturi de televiziune, unul la ROTV, celalalt la A3, pentru a avea o forta distr(a/u)ctiva cat mai mare.

Intrebarea este: daca vor fi si teroristi adevarati, expertii tot asa vor actiona?”

George Serban – preşedintele Comisiei parlamentare de control al SIE în guvernarea CDR

[…]

[…]

Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați! Nu ţin partea teroriştilor, ţin partea oamenilor care au ceva materie cenuşie în cutia craniană. Nu multă, dar suficientă cât să gândească cu propriul lor cap.

Atât atrag atenția, că operațiunea “secesiunea Ardealului” a început. Cu sprijinul acoperiţilor din presă şi a capetelor înfierbântate, genul “tinerii frumoşi şi liberi” varianta naţionalistă.

Totul intră în modul de operare globalist, pe care l-am denumit generic “haos controlat”.

Biserica Ortodoxă și petardele maghiare

Zilele acestea am citit cele mai lucide articole scrise de politicieni în ultima vreme, semnate de Adrian Severin și Adrian Năstase. Da, știu, mulți sar în sus când aud aceste nume, sunt programați să muște când aud de “comuniștii” sau “corupții” din PSD.

Eu zic să le citiți, pentru că o analiză mai lucidă a acestor vremuri e greu să găsiți între oamenii politici actuali.

Fiecare dintre ei găsesc faptul că ultima redută de apărare a ființei naționale este Biserica Ortodoxă Română.

De ce nu vom citi niciodată un asemenea text scris de politicienii hărsiți “de dreapta”? Pentru că dreapta neoliberală detestă Biserica, paradoxal. Pentru că discursul conservator, în lipsa unui partid conservator autentic, apare unde poate, în aceste “pietre” care vorbesc, nemaiavând nimic de câștigat. Mai degrabă, citind comentariile, numai de pierdut.

Va imaginați un aparatcik al NWO ca Băsescu apărând Biserica neamului? Sau intelectualii care au gravitat sinecuristic în jurul lui să surprindă momentul în care ne aflăm? Grija unui Patapievici zilele acestea este realizarea “cordonului sanitar” care să despartă Germania de Rusia, adică exact teoria pe care reprezentantul elitelor americane, George Friedman, un Soros al complexului militar globalist, a trasat-o de ceva vreme.

Geostrategia globalistă este mult mai importantă decât apărarea ultimei structruri care hrănește societatea românească, cea care structurează sufletește integral inclusiv milioanele de români plecați în alte zări ale lumii.

“O ultimă redută a identității naționale, greu de cucerit, este Biserica Ortodoxă Română. O instituție AUTOCEFALĂ. O instituție care nu se supune globalizării, care își păstrează tradițiile, care nu acceptă prozelitismul sau expansiunea cultelor neo-protestante. Așa se explică atacurile difuze, anonime – cele mai multe – din ultima vreme, împotriva sa. – spune Adrian Năstase în huiduielile publicului care-l consideră aprioric nefrecventabil și blamabil.

“Un hoț” căruia nu i se mai poate permite să aibă un cuvânt în spațiul public, spre deosebire de “hoții noștri” care sunt supuși unui tratament preferențial, protejați de Sistemul creat de stăpâni.

Articolul lui Adrian Severin (să nu uităm totuși că așa numitul “scandal de corupție” din PE este o făcătură ordinară), pe care îl puteți găsi pe blogul sau și a fost preluat de mai multe zone media, merită citit în întregime. De fapt este o serie cu titlul BOR, ultima redută de apărare a neamului românesc”

Într-un alt excelent articol scris luna trecută, fostul ministru de externe Adrian Severin atrăgea atenția că “proiectul România mea”, prin care în fapt Statul a fost total înstrăinat de români și că ultima redută politică legislativă, Parlamentul în speță, este dorit disfuncțional și cel mult ornamental (pentru că este complicat pentru Hegemon să-i controleze pe toți parlamentarii prin binomul SRI-DNA), este aproape împlinit. Iar vocea lui Călin Popescu Tăriceanu, încă Președinte al Senatului, cel ce se opune cu tărie acestui demers pernicios, nu mai are șanse de a îndigui acest fenomen.

La finalul sau, Adrian Severin a scris un PS care inițial pare sibilinic: “Înțeleg că ar urma proiectul ‘Transilvania mea’. Până la sfârșitul lunii vom avea iarăși “tineri frumoși și liberi” pe stradă.”

Este simptomatic faptul că, exact de Ziua Națională, SRI demască un presupus atentat planuit de un extremist maghiar real. Dar a cărui bombă era din artificii, petarde și binocluri (bănuiesc că asta înseamnă “amplificator de imagine”). De ce a fost facut public exact de Ziua Națională, când presupusul atentat este urmărit de luni de zile, după cum se recunoaște oficial? Să fie doar o operațiune nefericită de PR a serviciilor, care își arată astfel meritele în apărarea cetățenilor? Sau s-a mai pus o bucățică din puzzle-ul care configurează tocmai dezintegrarea Statului Național, piesă montată simbolic exact de 1 Decembrie?

Rămâne să vedem, însă trebuie să fim atenți la aceste semnale și la modul în care sunt ele acoperite de bunele intenții. Pentru că și “Vrem spitale, nu catedrale” este tot o lozincă “umanistă”, până la urmă.

Planul de demantelare globalistă a structurilor politice, a principalelor partide, a Statului național, a Bisericii și a Familiei, de instaurare a haosului și a războiului în toată lumea, merge mai departe.

Teroristul lu` Peste!

Fraza-cheie din povestea cu Teroristul-Artificie, consemnata in mai toata presa:

“Beke Istvan Attila nu apucase să asambleze materiile explozive şi dispozitivele atunci când au avut loc percheziţiile. Dispozitivul, dacă ar fi fost asamblat, cu materiile explozive pe care le avea la dispoziţie şi cu acţionare de la distanţă, putea produce victime, au precizat surse din rândul anchetatorilor.”

De precizat, “materiile explozive” sunt artificii si pocnitori, iar “dispozitivele” sunt alea in baza carora se pocnesc pocnitorile si se aprind artificiile.

Asadar! Perchezitia DIICOT, SRI, Militia Calare, etc. a avut loc in ziua de 1 decembrie, la ora 4 dimineata. Din comunicatele de presa ale DIICOT si din povestile lui Marincea (SRI) spuse pe la televizoare, am retinut ca Attila asta urma sa detoneze – in fine, artificiile si pocnitorile nu detoneaza, ci ard si pocnesc, dar sa zicem – in timpul ceremoniilor prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale. Adica, vreo cateva ore mai tarziu fata de momentul perchezitiei. Deci, in ziua in care teroristul Attila isi propusese sa insangereze Targul Secuiesc – oras cu majoritatea locuitorilor maghiari, 88,11% si doar 6,99% români, restul, diverse chestii – el nu avea masinaria infernala asamblata, probabil o fi vrut s-a asambleze de cu seara, dar i-a fost lene sau s-o fi luat cu altele, l-o fi pus nevasta-sa sa dea cu aspiratorul, si si-o fi zis “plm, n-am chef(timp) acum, o las pe maine, ma scol, fac un dus, beau o cafea, ciugulesc ceva, dupa care fac dracu repede bomba aia si ma duc sa arunc in aer vreo 88,11% unguri si vreo 6,99% romani. N-a mai apucat sa-si faca programul, pentru ca au venit Organele peste el si l-au agatat.

Repet, in ziua in care Organele au “dejucat atentatul terorist”, asa cum au anuntat public, teroristul nu avea nimic pregatit, in masura sa faca “poc” sau “fas”. Desi il urmareau de luni bune, s-au dus peste el fix de Ziua Nationala, zi in care el, totusi, nu-si pregatise nimic din ceea ce DIICOT si SRI au zis ca pregatea. Asa este, cand te lasi pe ultimul moment, incurci lumea.

SRI are un buget anual de aproximativ 250.000.000 de euro. Cu 50 de milioane de euro mai mult decât serviciul similar din Franța.

Dar, măcar, de banii ăștia, SRI a reușit să dejoace un atentat terorist cu petarde în valoare de aproximativ 224 de euro.

Vreți ca SRI, care, iată, e eficient, să dejoace și jafurile de miliarde de euro? Mai băgați niște fise, fraierilor!

[…]

Radu Tudor a făcut publice niște fotografii din 1984, de după un atentat cu bombă care a avut loc la Sfântu Gheorghe, Covasna.

Fotografiile provin “din arhivele serviciilor secrete” românești, iar Radu Tudor a avut “exclusivitate”.

Mi se pare o mărturisire mai decentă decât a lui Turcescu.

Extremistul Maghiar Beke Attila a fost arestat preventiv de autorități după ce a fost acuzat că a încercat să ducă la bun sfârșit un atac cu bombă în Târgu Secuiesc.

În acest context, Ion cristoiu spune că n-a intervenit în această ”controversă” deoarece a privit ”chiroâș” implicarea SRI în lupta împotriva corupției și a privit binevoitor împlinerea de către serviciul însărcinat cu protecția cetățeanului de agresiuni interne și externe a datoriei de a se contracara actele de spionaj și terorism.

Totodată, acesta e primul caz dezvălui public de intervenție ai Serviciului Român de Informații în alt domeniu decât cel al luptei împotriva corpuției.

Cristoiu enumeră pe blog-ul său câteva amănunte despre acest eveniment.

”1. Ridiculizarea Cazului a devenit o partitură interpretată în cor de jurnaliști și chiar de simpli cetățeni. Eu însă fug ca de dracu de coruri, de unanimități. Ce rost avea să mai adaug și eu sarcasmele mele celor afirmate în scris sau în direct de alții.

2. Nu-i cred pe cei de la SRI atît de tăntălăi încît să riște hohotele de rîs ale scepticilor lansînd un fonfleu cu teroristul extremist maghiar. Dacă au lansat Cazul fără prea multe dovezi, presupun că au urmărit ceva care mie îmi scapă.

Nu cumva SRI se străduie să ne obișnuiască pe noi, simplii, cetățeni, cu ideea unui atentat de-a adevăratelea, după ce Cazul Colectiv a arătat proporțiile Emoției colective stîrnite la români de o Tragedie?

3. Sunt multe situații, dacă nu cele mai multe, în cazul actelor de terorism, cînd își spune cuvîntul tulburarea din creierul unui om și nu calculul nu știu cărei organizații. Chiar și în cazul Atentatelor de la Paris, calcul ISIS a fost dublat de nevoia unor tineri de a face ceva ieșit din comun în contextul în care viața îi condamnase la rutina cotidiană. Sindromul Herostratus, după numele piromanului care, la 20 iulie 356 i. HR. a dat foc templului Zeiței Artemis din Efes, pentru a se vorbi despre el, rămîne valabil cîtă vreme va exista omul pe Pămînt.

4. S-a spus oficial că teroristul milita pentru desprinderea Ardealului de România. Pe drept cuvînt, mulți s-au întrebat asupra legăturii între aruncarea în aer a românilor și o nouă cedare a Ardealului. Eu însă știu din istoria Serviciilor secrete că organizațiile teroriste sunt cele mai ușor de manipulat de serviciile secrete dușmane, făcîndu-le să creadă că acționează sub un anumit ideal, în realitate, ele acționînd sub steag străin”, arată jurnalistul.

Deși Cristoiu nu a intervenit în controversă, el a urmărit atent intervențiile din presă după comunicatul dat de autorități privind teroristul.

” Conducerea SRI s-a bazat pînă acum în toate calculele sale pe ceea ce ea credea a-i spune sondajele: însemnata încredere a românilor în SRI”, afirmă Cristoiu.

Omul de presă mai spune că dacă ar fi din conducerea SRI, reacțiile la comunicatul privind descoperirea actului sau chiar a complotului terorist l-ar pune pe gânduri.

”Dar ce spun eu, m-ar neliniști de a binelea. Ele, reacțiile, dînd curs în presă unei stări de spirit a populației, pentru că, în astfel de cazuri, cenzura consensului i-ar constrînge pe liderii de opinie să se supună stării de spirit dominante, dau seamă de neîncredere, de o uriașă neîncredere în cele susținute de SRI”, mai adaugă Ion Cristoiu.

Totodată, Cristoiu menționează că el nu s-a considerat ”a toate știutor”. ”Poate îndoielile în tezele și ipotezele mele, dezvăluite în public, explică de ce n-am gloria altor jurnaliști de Moise al presei românești de azi”, precizează gazetarul.

Astfel, în dosarul extremistului maghiar, Ion Cristoiu nu se consideră deținător al ”adevărului absolut”.

În încheiere el a adresat o întrebare cititorilor săi:

”Credeți că scepticismul cu care a fost primit Cazul Teroristului de la Tîrgu Secuiesc se explică prin neîncrederea românilor în SRI sau prin notele specifice ale acestui caz, care-l fac să pară incredibil?”, conchide jurnalistul Ion Cristoiu.

La câteva ore după parada militară de Ziua Naţională, a urmat una mai mică, în civil: SRI, „Doi şi-un sfert” (DIPI din MAI) şi DIICOT au vrut şi ele parada lor de 1 Decembrie. Au prins un „terorist” care atenta la vieţile românilor marginalizaţi şi minoritari din secuime şi au arătat naţiei că patria este bine păzită şi că băieţii buni veghează. De ce, atunci, cam multă lume râde de efortul lor? Ce, Beke-al nostru cu petardele lui era mai papagal ca alde fraţii Abdeslam, din Belgia? „V-am salvat ţara, băi, fraierilor, şi v-am făcut-o cadou de 1 Decembrie, să nu v-o fure ungurii”, par să ne strige responsabilii acestei operaţiuni, prin care o tentativă de atentat a fost dejucată într-unul dintre cel mai bine monitorizate operativ judeţe din România.

Beke Istvan Attila, liderul din Târgu Secuiesc al micuţei, dar foarte agitatei extensii româneşti a mişcării extremiste anti-româneşti HVIM din Ungaria (Mişcarea de Tineret 64 de Comitate), a fost săltat cu noaptea în cap de un alai de procurori, sereişti, poliţişti şi jandarmi, fiind prins cu sute de petarde explozive de putere medie, cu fum (clasa II), artificii de putere mică (clasa III), dar şi dispozitive de detonare electronică de la distanţă. Din ce ştim până acum, omul nostru din Covasna, pasionat de electronică şi airsoft, plănuia să facă un pacheţel de 3-4 petarde pe care să-l pună într-o pubelă din centrul oraşului, pe traseul paradei româneşti de 1 Decembrie, şi să-l detoneze de la distanţă.

Supravegheat de luni de zile – SRI a sesizat DIICOT abia în luna octombrie, deci supravegherea dura de mai demult – „teroristul” Beke nu a mai apucat să semene panică în spiritul românesc din secuime. De altfel, din datele de până acum, reiese că el nici nu a apucat să confecţioneze periculosul „dispozitiv exploziv improvizat” – adică pacheţelul de petarde, mai pe româneşte.

O să ziceţi, bine că l-au prins, bine că n-a apucat. Petarde, nepetarde, acestea erau deţinute ilegal şi omul punea la cale o explozie care putea răni sau poate chiar ucide oameni nevinovaţi, nemaivorbind de panica creată. Nimic de discutat aici, nu am fi vrut să avem această discuţie după ce scriam ştirea că o pubelă a explodat în centrul Târgului Secuiesc, rănind nu ştiu câţi oameni, după ce un zbanghiu extremist maghiar s-a gândit că doar să-i înjure pe români că i-au furat Ardealul nu îi mai e de ajuns. Nu am fi vrut să ne întrebăm, ca după atentatele de la Paris, ce a păzit toată această armată de servicii secrete şi forţe de ordine, dacă nişte băieţi periculoşi şi radicalizaţi, unii dintre ei aflaţi în bazele lor de date şi supravegheaţi, au putut totuşi să îşi pună visele de Rambo spălaţi pe creier în aplicare.

De ce nu ne ştergem atunci, mulţi dintre noi, zâmbetul tâmp de pe mutre? De ce ne gândim mai degrabă la comedia „Home Alone”, decât la vreun film cu spioni şi terorişti?

În primul rând, din cauza detaliilor peste care nu se poate trece. Beke şi „hobbiţii” săi radicali din cele 64 de comitate (visul extremiştilor maghiari cu Ungaria Mare şi comitatele sale, inclusiv aproape jumătate din România de azi, de dinainte de Tratatul de la Trianon), se jucau airsoft şi căutau un telefon „rezistent” la şocuri cu care să detoneze petardele din pubelă. Ca să nu se prindă SRI-ul, numeau „bomba” pizza, din care ar fi trebuit să „guste” doar aşa, de antrenament, nu să înfulece cu poftă: Trebuie să facem o încercare, nu mănânci pizza cu poftă, doar o guşti, vezi cum e”. Poezie pură şi la fel de conspirată precum ăia de sună la dealerul de droguri în miez de noapte, să ceară CD-uri, tricouri sau mai te miri ce.

Ca să mai adăugăm puţin context la petardele cu fum şi artificiile lui Beke „teroristul”, trebuie să explicăm ce-i aia airsoft, căci de la un stabiliment de acest gen a fost ridicat arsenalul anti-naţional al extremistului maghiar. E un fel de Counterstrike live, la care nu curge sânge (asta dacă eşti atent şi bine echipat). E un fel de paintball, cu arme copiate fidel după cele reale, cu explozibili, grenade şi petarde care fac la fel de mult zgomot ca şi cele reale, dar nu au efectul lor mortal. Se joacă pe câmp, în clădiri părăsite, în păduri, în poligoane. Pentru cei care se visează Rambo, e un substitut bunicel de adrenalină. Beke se pare că era genul ăsta. De altfel, extremiştii maghiari din România au mai demult plăcerea să se antreneze în grupări paramilitare prin pădurile Covasnei şi Harghitei, aşa cum o fac şi omologii lor mult mai bine organizaţi din Ungaria. Desigur, sub atenta şi minuţioasa supraveghere a serviciilor secrete româneşti, care ţin de veghe patriei. Şi bine fac.

Apoi, visul. „O să se spună că Târgu Secuiesc a fost atacat de terorişti”, îşi zicea Beke, ascultat de SRI. Cu cele 3-4 petarde legate la o baterie, pe care să le detoneze de la distanţă, „teroristul” nostru din secuime visa că intră în liga mare, că le tropăie precum şoricelul alături de elefant.

Mai zâmbim inevitabil la sforăielile patetice de PR ale responsabililor acestei operaţiuni, precum şi la sincronizarea făcută din topor cu ziua de 1 Decembrie, în laboratoarele lor primitive de imagine, încremenite parcă în vremea lui Gheorgiu Dej. Percheziţiile au început pe 30 noiembrie seara, Beke a fost reţinut la 4 dimineaţa de procurori, comunicatul DIICOT a ieşit pe după-amiază, după ce parada de 1 Decembrie se terminase, iar fasolica cu ciolan se liniştise în burţile românilor.

„Ca de obicei, SRI a avut cunoaştere cu suficient timp înainte ca acest atentat să aibă loc şi s-a putut preveni împreună cu alte instituţii o astfel de catastrofă. Au încercat să meargă departe, dar SRI şi-a făcut datoria”, debitează mândru fostul ziarist Ovidiu Marincea, despre faptele de vitejie ale noilor săi angajatori.

„Este foarte important de subliniat latura preventivă a cooperării dintre DIICOT, SRI şi structurile MAI, care a dus ca cetăţeanul român să se simtă sigur în această zi şi în oricare alta, ne traduce abia trăgându-şi răsuflarea realitatea de sub nasurile noastre procurorul DIICOT Giorgiana Hosu.

„V-am salvat ţara, băi fraierilor, şi v-am făcut-o cadou de 1 Decembrie, să nu v-o fure ungurii”, par să ne strige ei. „Ordinea constituţională” a fost ameninţată, românilor le-au fost puse în pericol vieţile şi bunurile, Beke şi băieţii săi maghiari din „cele 64 de comitate” lucrează la „dezideratul de îngreunare/împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului ”Ţinut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”. Aşa scrie în comunicatul DIICOT şi parcă simţi că anul ăsta, Moş Crăciun a venit mai devreme cu cadourile.

Şi totuşi, visul lui Beke s-a îndeplinit. La Târgu Secuiesc s-a vorbit de atentat terorist, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic. Iată cum toată lumea a ieşit câştigată din gulaşul acesta de 1 Decembrie, care cumva nu miroase prea apetisant.

PS. La o zi distanţă de atentatul care n-a fost să fie, procurorii Parchetului General şi-au zis că nu puteau rămâne mai prejos şi au anunţat nemiloşi: i-au trimis în judecată pe Csibi Barna, ăl de a spânzurat o păpuşă cu Avram Iancu, pentru că a imprimat tricouri cu mesaje iredentiste şi xenofobe, dar şi pe solistul formaţiei maghiare Karpatia, care a cântat urât de România.

PPS. În încheiere, vă invit la un castron cu popcorn şi la vizionarea unei alte operaţiuni antiteroriste de succes, din 2006, în care potenţialul ucigaş al unei Dacii încărcate cu două butelii era totuşi mai mare decât 3-4 petarde cu fum, puse într-o pubelă. Totuşi, fenomenul de zâmbet tâmp al nerecunoscătorilor a apărut şi atunci. Protagonistul este timişoreanul Florin Lesch, zis şi „teroristul în şlapi”. Filmul este necenzurat şi conţine indicaţiile de regie şi PR ale îngerilor păzitori care ne-au scăpat şi de acest zevzec. Parcă au mai evoluat de atunci.

Solistul trupei maghiare Karpatia a fost trimis în judecată pentru promovarea unor idei şi concepţii naţionaliste la concertul susţinut, anul trecut, la Miercurea Ciuc, în timp Csibi Barna va fi judecat pentru că a vândut tricouri cu însemne de natură să promoveze idei şi concepţii xenofobe.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în două dosare penale având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Conform sursei citate, în prima cauză a fost trimis în judecată Petras Janos Laszlo (cetăţean maghiar) pentru “promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârşită prin orice mijloace, în public”.

În rechizitoriul întocmit procurorii arată că Petras Janos Laszlo, “în calitate de solist al formaţiei muzicale (rock) Karpatia, formaţie cunoscută cu un repertoriu ultranaţionalist şi antiromânesc, în mod sistematic, dar în special cu ocazia concertului susţinut la Miercurea Ciuc în 6 iunie 2014, a promovat idei şi concepţii naţionaliste, atât prin versurile cântecelor, cât şi a scandărilor, întrebărilor retorice şi comentariilor acestuia efectuate în pauzele muzicale”.

Astfel, cu ocazia concertului susţinut în 6 iunie 2014, “prin inserarea ideilor naţionaliste în versurile cântecelor, dar şi prin dialogul solist-public, inculpatul Petras Janos Laszlo a indus o stare de surescitare a ascultătorilor care creează în mentalul publicului (compus în majoritate de tineri maghiari) sentimente naţionaliste, fiind astfel uşor speculate ideile revizionist-separatiste”.

Prin contextul creat de concertul rock, solistul “a contribuit la generarea şi amplificarea sentimentelor antiromâneşti ale participanţilor, promovând intoleranţa etnică şi violenţa fizică împotriva românilor”.

“Cu ocazia concertului din data de 6 iunie 2014, susţinut la Miercurea Ciuc, s-a constatat caracterul ultranaţionalist şi antiromânesc al cântecelor, prin chemări repetate la luptă ale maghiarilor (secuilor) pentru redobândirea teritoriilor pierdute după modelul Peninsulei Crimeea, dar şi prin luptă armată, negarea actualei ordini internaţionale prin contestarea vehementă a prevederilor Tratatului de pace de la Trianon din anul 1920, jignirea românilor (consideraţi “cotropitori” şi “opincari”) etc.“, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cântecele selectate de inculpat, prin ideile “revizioniste si revanşarde” conţinute, sunt apte să trezească reacţii de naţionalism extremist, putând fragiliza, tensiona relaţiile dintre români şi maghiari.

Manifestarea a fost structurată astfel încât să transmită mesajul existenţei de facto a Ungariei Mari, solistul menţionând fiecare dintre “teritoriile rupte” în preambulul pieselor cu texte ale poeţilor reprezentativi zonelor respective (cu accentuarea ideii că sunt luate “în considerare vechile hărţi” despre care se speră că “vor fi şi cele noi”), iar pe parcurs participanţii au scandat, în mod repetat: “Să piară Trianon!”, “Ţinutul Secuiesc nu este România!”.

“Este de menţionat faptul că, în timpul concertelor rock, majoritatea ascultătorilor sunt foarte receptivi la mesajele/semnalele transmise de pe scenă. Totodată, din dorinţa de a se solidariza cu ceilalţi participanţi la concert, ascultătorii îşi manifestă cât mai exuberant apartenenţa la mesajul receptat. În această stare de surescitare este facilitată manipularea ideologică, astfel că participanţii la concert se simt/devin membri ai unui grup unit de apartenenţa la aceeaşi ideologie, transmisă prin intermediul melodiilor şi «dialogului» cântăreţ – public”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, dovedirea caracterului sistematic al răspândirii ideilor şi concepţiilor xenofobe şi naţionalist extremiste ale lui Petras Janos Laszlo, cu intenţia de a convinge şi a atrage noi adepţi, a reieşit în urma culegerii unor date privindu-l pe inculpat şi activităţile sale anterioare concertului din 6 iunie, precum şi ulterioare acestei manifestări.

“Astfel, rezultă că Petras Janos Laszlo este o persoană controversată în mediile artistice, dar şi în cele politice din Budapesta. Textele cântecelor excelează prin accente virulent naţionaliste: «reînvierea» Ungariei Sfântului Ştefan, refacerea «graniţelor milenare» ale naţiunii ungare, acuze şi etichetări jignitoare la adresa «cotropitorilor», identificaţi în statele vecine Ungariei etc. Este şi liderul ideologic al formaţiei Karpatia, care, încă de la înfiinţare (2003), a avut un mesaj explicit revizionist (la concerte se scandează lozinci specifice şi se utilizează simboluri ale «Ungariei Mari»). Concertele se derulează aproape exclusiv în mediile tinerilor radicali naţionalişti din Ungaria şi cele ale radicalilor maghiari din Transilvania şi «Ţinutul de sus» (sudul Slovaciei). Începând din 2006, formaţia Karpatia a concertat la toate ediţiile Taberei Asociaţiei Tineretului Maghiar Ardelean/(EMI /TMA) – tabere în care se derulează acţiuni de propagare a mesajelor autonomist-separatiste şi revizioniste”, mai scrie în comunicat.

Petras Janos Laszlo a fost prezent pe teritoriul României şi cu ocazia Festivalului “Insula Secuiască” (28 – 30 iunie 2012, în localitatea Cătruşa, judeţul Covasna), unde “s-a remarcat prin scandarea mesajelor iredentiste şi antiromâneşti, respectiv prin incitarea la violenţă, acţiuni ce au atras după sine tensionarea climatului interetnic”.

Acesta a mai susţinut trei concerte în România, în zilele de 16 martie 2013 (la Casa de Cultură din Baraolt, judeţul Covasna), 29 iunie.2013 (la Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna) şi 9 august.2013 (în cadrul taberei organizate de TMA în localitatea Borzont, judeţul Harghita), ultima prezenţă fiind mediatizată intens în presa românească din prisma discursurilor xenofobe susţinute de acesta.

Totodată, concerte ale formaţiei Karpatia au avut loc în 25 iunie 2015, în zona ştrandului termal din localitatea Vlăhiţa (la adunarea motocicliştilor “Rebel Wolf”), în zilele de 9 august 2014 şi 6 august 2015, în cadrul ediţiilor a X-a (Borzont, 5 – 9 august 2014) şi a XI-a (Gheorgheni, km 3, în proximitatea Pensiunii “7 Flori/7 Virag”, 5 – 9 august 2015) ale Taberei EMI/TMA.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor concerte, prin intermediul textelor din cântecele interpretate, Petras Janos Laszlo a remis publicului (format în special din tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 ani) mesaje “ce excelau prin accente virulent naţionaliste”: “reînvierea” Ungariei Sfântului Ştefan, refacerea “graniţelor milenare” ale naţiunii ungare, acuzaţii şi etichetări jignitoare la adresa “cotropitorilor”, identificaţi în statele vecine Ungariei.

În comunicat se arată că s-a solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării – Direcţia Juridică, în calitatea acestei instituţii de autoritate de stat autonomă în domeniul combaterii discriminării, să transmită un punct de vedere în legătură cu obiectul dosarului penal, având în vedere necesitatea de a stabili dacă conţinutul cântecelor, dar şi al scandărilor, întrebărilor retorice şi comentariilor solistului formaţiei muzicale Karpatia efectuate în pauzele muzicale sunt de natură a promova idei şi concepţii xenofobe precum şi naţionalismul extremist.

“Această instituţie a efectuat o analiză a textelor prin prisma jurisprudenţei CEDO, conluzionandu-se că, potrivit conţinutului lor, declaraţiile inculpatului (exprimate prin cântece şi prin dialog cu spectatorii) sunt ale unui artist, solist al unei formaţii rock. Conţinutul declaraţiilor se caracterizează prin exprimarea unor poziţii cu privire la fapte istorice, dar şi subiecte de politică. Întregul text pune sub semnul întrebării faptul istoric al Tratatului de la Trianon şi îndeamnă/incită auditoriul la acte de revizuire a Tratatului de la Trianon.

Paralela realizată de inculpat între situaţia din Ucraina şi statutul Peninsulei Crimeea, respectiv regiunea Ţinutului Secuiesc din România constituie un act evident de incitare la ură naţională. Anexarea Crimeei la Federaţia Rusă încalcă principiile dreptului internaţional public şi nu constituie un exemplu de bune practici privind relaţiile interetnice. Orice paralelă între situaţia din Ucraina şi România, prezentarea anexării Crimeei ca un exemplu de urmat pentru cetăţenii români aparţinând minorităţii maghiare din România în demersul legitim al acestora de păstrare, dezvoltare şi exprimare a identităţii lor etnice, constituie o incitare directă la ura naţională care afectează relaţiile interetnice din România”, se arată în comunicat.

Având în vedere obiectivul urmărit de inculpat, conţinutul declaraţiei, contextul în care a avut loc, rolul în societate al persoanei, autor al afirmaţiei, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a opinat că declaraţiile acestuia depăşesc limitele libertăţii de exprimare, “conţinând elemente de incitare la ură naţională şi discriminare, care afectează relaţiile sociale, în acest caz cele de convieţuire interetnică”.

Dosarul urmează să fie trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Miercurea Ciuc, după traducerea rechizitoriului din limba română în limba maghiară.

În a doua cauză s-a dispus trimiterea în judecată a lui Csibi Barna pentru “confecţionarea, punerea în circulaţie sau deţinerea în vederea punerii în circulaţie de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe” prev. şi ped. de art. 4 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Procurorii arată în rechizitoriu că în 7 iunie 2014, Csibi Barna, în calitate de administrator al SC H.S. SRL Miercurea Ciuc, a expus spre vânzare, în municipiul Miercurea Ciuc, mai multe tricouri conţinând însemne (simboluri) de natură a promova idei şi concepţii xenofobe, precum şi naţionalismul extremist.

Astfel, el a expus 11 tricouri cu harta Ungariei Mari (dinainte de anul 1918) având inscripţionat mesajul în limba maghiară “Jobbik, mişcarea pentru Ungaria”, trei tricouri cu harta Ungariei Mari şi un vultur având inscripţionat mesajul în limba maghiară “Pământul maghiar nu este de vânzare”, şase tricouri având pe partea din faţă harta Ungariei Mari şi un vultur, având inscripţionat mesajul în limbile maghiară şi engleză “Dreptate pentru Ungaria”, iar pe partea din spate mesajul “A fost maghiar şi va fi maghiar 100%”, patru tricouri cu harta Ungariei Mari şi un vultur având inscripţionat pe faţă mesajul în limba maghiară “Nu renunţăm niciodată” , iar pe spate harta Ungariei Mari având inscripţionat un citat în limba maghiară aparţinând criminalului de război Wass Albert “Nu trebuie să ne întoarcem ca străini acolo unde cândva eram acasă”, trei tricouri având pe partea din faţă harta Ungariei Mari, steagul Ungariei şi un vultur având inscripţionat mesajul în limba maghiară “Restituiţi-mi munţii”, iar pe partea din spate acelaşi mesaj, constituie infracţiunea menţionată mai sus.

Probatoriul administrat în cauză a scos în evidenţă faptul că inscripţionarea textelor de mai sus, alăturată imaginii reprezentând harta “Ungariei Mari”, constituie însemne (simboluri) care incită la xenofobie prin faptul că aduc atingere prevederilor art. 1 din Constituţia României privind caracterul unitar şi indivizibil al statului şi au scopul de a propaga idei revanşarde, revizioniste, iar promovarea acestor idei ar putea reînvia la etnicii români sau maghiari sentimentele naţionalist – extremiste sau xenofobe din aceea perioadă istorică.

“Mesajul transmis de aceste articole reprezintă un îndemn, o incitare la revizuirea graniţelor statului român, de negare a suveranităţii României, care este de natură a instiga la xenofobie şi de a promova idei xenofobe şi naţionalismul extremist în rândul etnicilor maghiari sau români al cărui caracter rezultă şi pe baza punctului de vedere al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în care se concluzionează că s-a depăşit limita libertăţii de exprimare şi s-a apreciat că toate mesajele (însemnele) inscripţionate pe tricouri conţin elemente de natură a instiga la ură, discriminare sau xenofobie, precum şi naţionalismul extremist”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Miercurea Ciuc.

La Targu Secuiesc a avut loc miercuri un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat preventiv marti dupa ce procurorii l-au acuzat ca ar fi planuit un atac terorist de 1 decembrie. Agerpres transmite ca la miting au participat cateva zeci de persoane, in timp ce site-ul local Maszol.ro (lb. maghiara) si Antena 3 au transmis ca numarul participantilor a fost de circa 500. Populatia municipiului Targu Secuiesc este de 20.400 de locuitori, potrivit Institutului National de Statistica.

Manifestantii au scandat numele lui Beke Istvan Attila si slogane precum “Eu sunt Beke Istvan Attila” si “Unde sunt bombele?”.

Reamintim ca Beke Istvan Attila este liderul organizatiei locale a “Miscarii tinerilor din cele 64 de Comitate“, care militeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc. El a arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurori ca ar fi vrut sa detoneze o bomba artizanal in timpul manifestatiei organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei in Targu Secuiesc.

Mitingul a fot organizat pe Facebook, potrivit informatiilor HotNews.ro. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat pentru Agerpres ca mitingul nu a fost autorizat, dar s-a desfasurat in mod pasnic. Protestul ar putea fi reluat joi.

Fotografie postata de un utilizator Facebook cu cateva zeci de protestatari mergand spre centrul orasului Targu Secuiesc.

Nota noastra:

Asadar, pe langa “teroristul” artificier din secuime, avem si doua cazuri de trimitere in judecata, dintre care unul e notoriu (Csibi Barna). Trei cazuri, expuse de ziua nationala, ca sa fie de maxim impact mediatic si emotional. 

Lucratura de PR a fost atat de evidenta, incat jurnalistii sistemului de propaganda nici nu s-au mai obosit sa o ascunda. Incearca, unii dintre ei, sa o recupereze sub spectrul mai vechi (si real, ca fond) al legaturilor periculoase ruso-maghiare (vezi mai jos editorialul semnat de Sabina Fati). Cel mai angajat in credibilizarea actului artistic al “dejucarii atentatului” este Adevarul.ro. Se mira cineva?

Aceasta manopera din topor vulnerabilizeaza, parca, si poate aduce riscuri, asta daca nu cumva e ceva premeditat, iar afisarea ostentativa vizeaza altceva decat punerea la punct a separatistilor si strangerea randurilor nationale in jurul serviciilor si procurorilor. 

Nu stim daca nu cumva impresia pe care Romania o face in raport cu Ungaria e mai degraba de rizibil decat de demonstratie de forta. Si, poate, nici in alte cancelarii nu va face alta impresie.

Riscurile pe plan intern sunt evidente: dupa ce ani de zile ai permis propaganda sovina, iredentista, sistematica, facuta cu girul institutiei prezidentiale, te apuca brusc intransigenta, de ziua nationala, riscand sa inflamezi tensiuni inter-etnice si sa creezi realmente fondul pentru niste grupari radicale in secuime “pe bune”.

Putem aduce presupuneri asupra riscuri sau, poate, chiar obiectivelor reale ale acestei operatiuni.

Unul din ele poate fi tocmai agitarea spiritelor in Transilvania. Aici, insa, referindu-ne strict la maniera in care au fost prelucrate cele trei cazuri (nu la problema reala de fond, a iredentismului extremist), principala responsabilitate apartine institutiilor de forta. Este Rusia sponsorul miscarilor extremiste maghiare, a fost Csibi Barna in Donetk sa invete meserie, insa SRI si DIICOT puteau sa-i neutralizeze, totusi, si in alt context decat de ziua nationala si intr-o maniera de PR stunt. Deci, cui foloseste si la ce un asemenea posibil obiectiv? Oare cei din servicii nu si-au inchipuit nicio secunda ca se poate isca o manifestatie de solidaritate cu Beke la Targu Secuiesc? Sau…?

Un al doilea poate fi folosirea cazurilor juridice, indeosebi a cazului solistului de la Karpatia, pentru a crea un precedent de infundare a “nationalistilor” autohtoni. Astfel, daca artificierul comitatelor si Csibi Barna sunt cazuri destul de clare (tentativa de atentat, fie el si cu artificii, fapte cunoscute la Barna), solistul de la Karpatia este ceva diferit, aparte. Este instructiva lecturarea motivelor pentru care a fost trimis in judecata. Practic, avem de-a face cu invocarea unui “nationalism” caruia i se atribuie conotatii penale, in conditiile in care acuzatiile concrete sunt cam vagi. Vina reala noua ni s-a parut a fi indemnul la violenta inter-etnica, insa comunicatul nu pune in prim plan acest lucru, ci propaganda ungarofila, “antiromaneasca” si, mai ales, nationalismul. De ce ar fi insa penala doar propaganda antiromaneasca a solistului de la Karpatia, iar tezele istoriografice despre statalitatea romaneasca ale lui Lucian Boia ar fi bune de popularizat pe scara larga? 

Sa fim bine intelesi – Karpatia a fost denuntata inclusiv pe acest site pentru propaganda sa antiromaneasca si iredentism. Totusi, una e sa denunti, alta este sa discuti aplicat pe lege, sa condamni penal. A contesta Trianonul, a milita pentru Ungaria Mare, a eticheta negativ romanii, toate sunt propaganda din cea mai josnica, tembela si murdara, insa… unde e latura penala, totusi? Poate exista si nu stim noi. Apoi, induioseaza candoarea cu care procurorii ne explica efectele muzicii rock nationaliste. Probabil le-a scapat acest aspect cand concerteaza trupe sataniste in centrul Bucurestiului, cu mesaje antisociale si teroriste explicite.

In aceasta din urma eventualitate, ne putem astepta si la niste cazuri de penalizare a “nationalismului” de data aceasta romanesc? Precum si de aplicare rigorista a legii 217…

In orice caz, ceva e foarte dubios in tot acest …nationalism romanesc cu valente diversioniste brusc infuzat in servicii. Obiectivul cel mai limpede este legitimarea lor si pregatirea unei portii consistente din bugetul pe 2016. Prea s-a discutat mult despre medici si sanatate dupa Colectiv, era cazul sa ne readucem aminte ca prioritatile sunt in alta parte. 

***

Mircea Badea despre jurnalistii PR-isti si FALSA BOMBA a a extremistului ungur arestat de ziua nationala:


Mircea Badea despre jurnalistii PR-isti si… de medialert

Mircea Badea si avocatul Piperea despre asa-zisul atentat dejucat al extremistului ungur de ziua nationala: ORGANELE VOR SA ARATE CA SUNT VIGILENTE, E CUSUT CU ATA ALBA:


Mircea Badea si avocatul Piperea despre asa… de medialert
***

E clar că băieții din cercul extremiștilor maghiari de la Târgu-Secuiesc, care-și doresc o Ungarie Mare și o Românie Mică, se îndreptau ca somnambulii spre locuri riscante, dar încă nu se leagă toate ițele țesăturii și rămân multe întrebări fără răspuns.

SRI știa de mai multă vreme despre eventualitatea atentatului pus la cale de Beke Istvan Attila la Târgu-Secuiesc, dar a lăsat lucrurile să curgă în așa fel încât arestarea lui să aibă loc, în mod simbolic, de Ziua Națională a României. În acest fel totul poate fi supradimensionat, iar „pericolul maghiar“ se reactivează într-o perioadă în care terorismul lovește Europa din altă direcție, iar Rusia revine în prim-plan ca mare putere, având ca aliați loiali mai multe state din centrul și estul Europei, printre care și Ungaria.

Serviciul Român de Informații aflase încă din 10 octombrie despre întâlnirea „conspirativă“ a liderilor extremiști din Covasna, în care aceștia au pus la cale construirea unei „bombe“ ce urma să fie detonată pe 1 Decembrie. Două săptămâni mai târziu, ofițerii SRI au sesizat DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), iar procurorii ar fi avut timp suficient să îi ancheteze și eventual să-i pună sub acuzare pe potențialii teroriști. Totuși nu au făcut-o, iar la arestarea lui Beke dispozitivul, care, potrivit planurilor extremiștilor maghiari, putea fi detonat chiar de la distanță, încă nu fusese asamblat. Cum s-ar spune, criminalul a fost prins înainte să aibă la îndemână arma crimei. A fost o acțiune de prevenție și probabil mai mult decât atât.

E adevărat că din interceptări rezultă că extremistul arestat a spus că poate accesa de pe telefonul mobil camera video aflată în exteriorul magazinului său din Târgu-Secuiesc, că va putea urmări marșul de 1 Decembrie și detona „trei-patru petarde“, „chiar dacă va fi plecat din localitate cu familia“, dar, din motive pe care deocamdată nu le cunoaștem, omul nu a mai asamblat dispozitivul. Un atentat cu petarde ar fi putut răni oamenii din jur sau chiar mai rău. Consecințele ar fi fost nu doar umanitare, ci ar fi putut duce la destabilizarea unei întregi regiuni care nu s-a debarasat de angoasele sale funeste.

Obsesiile extremiștilor maghiari din Transilvania și din Ungaria care au legături tulburi cu istoria și își doresc revenirea la situația de dinainte de 1918 s-au manifestat până acum doar cu gesturi simbolice. De ce oare tocmai în această perioadă, în care Europa se află sub imperiul amenințărilor teroriste, extremismul ungar trece de la simboluri la violență?  Este vorba doar despre impulsul celor înflăcărați de ura fanatică împotriva românilor? Sunt ei doar niște adepți exaltați ai autonomiei Ținutului Secuiesc? Sau poate că nemulțumirea și setea de răzbunare istorică îi transformă în instrumente ale unora care și-ar dori să transforme Ardealul în câmp de luptă între români și maghiari? Și cine știe să folosească atât de bine fantasmele care îi bântuie pe extremiștii cu petarde din Târgu-Secuiesc? Sau, mai exact, cui ar folosi schimbarea toleranței cu ranchiuna?

Mişcarea de Tineret 64 de Comitate din care fac parte atentatorii i-a ajutat în campania electorală din 2014 pe cei de la Jobbik, partidul extremist de la Budapesta, care anul trecut și-a adjudecat peste 20 la sută din Parlament și despre care se spune că ar fi fost susținut inclusiv cu finanțări de la Moscova. Vreo sugestie făcută cândva de acești amici întru anarhie i-ar fi putut oare determina pe Beke & Co. să înceapă provocările chiar de Ziua Națională a României? Să existe un plan de ucrainizare a Transilvaniei sau poate este vorba doar despre clovni deghizați în monștri?

Untitled-1_d74daf_b5b6258e32

*

*


Categorii

Articolele saptamanii, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Iulian Capsali, Mircea Badea, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Teroarea "terorismului", Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Care este MIZA OPERATIUNII “TERORISTUL SECUI de la Ziua Nationala”? “PETARDE” NATIONALISTE de PR ale SERVICIILOR, care stau, vigilente, “de veghe patriei”, plan de “OBISNUIRE A ROMÂNILOR CU IDEEA DE ATENTAT” sau AGITAREA PERICULOASA A SPIRITELOR IN TRANSILVANIA servind planului de DEMANTELARE A STATULUI NATIONAL?

  1. Dezvăluirile ŞOCANTE ale unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia

    “Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA într-un interviu.

    Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.

    Baer se afla, în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare a cărţii sale “Secretele Casei Albe”, la Quebec, Canada, în momentul în care a acordat interviul pentru publicaţia sârbă. Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi e mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.

    Reporter: Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?

    Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.

    Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?

    Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea “Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.

    Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?

    Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista.

    Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?

    Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de “Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.

    Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?

    Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.

    Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?

    Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau “hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.

    Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?

    Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.

    Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?

    Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.

    […]

    Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

    Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

    […]

    Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?

    Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/dezvaluirile-socante-ale-unui-fost-agent-cia-am-primit-milioane-de-dolari-ca-sa-dezmembram-iugoslavia-702381.html

  2. Razboi civil s-a dorit in Romania inca de prin 90. Isi mai aduce aminte cineva de incidentul de la Tg. Mures, martie 1990 cind s-a “descoperit” ulterior ca ungurul ciomagit de romani era de fapt roman ciomagit de ailalti? (Cofariu, parca)
    Sper ca romanii isi vor pastra luciditatea si nu vor face jocul provocatorilor nici de data asta, desi in contextul geo-politic actual, regionalizarea, demantelarea statelor nationale, nu se stie…

    Cit despre celalat obiectiv urmarit si explicat in “nota noastra”, asa am socotit si eu. Prea se leaga anumite fapte. Ce pretext mai bun pentru aplicarea mult controversatei legi? Incepi cu un “eveniment” minor pe care-l amplifici artificial, apoi urmaresti cu consecventa sa atci, sa compromiti si ultimile farime de sentiment national si de patriotism din tara asta.

    @Romeo,
    Baer asta ori e sub protectie, ori chiar dezvaluirile lui socante dar tardive oricum nu mai pot repara raul facut si este lasat sa vorbeasca. Din cite am mai citit pe ici, pe colo, cica nu exista “fosti” agenti. Un fost agent e un agent mort, altfel el este inregimentat pe viata, cit timp tine linia pe care a fost antrenat. Cind iese din rind, e suprimat. Oricum, n-as vrea sa ajungem si noi (daca mai ajungem!) peste vreo15 ani sa citim asemenea marturii socante ale vreunui “fost” agent despre “fosta” Romanie.

    Dumnezeu sa se indure de noi!

  3. Nu stiu daca Baer asta e sau nu fost agent si cine e de fapt, dar ce spune este f pertinent si credibil.

    Pai cred ca scopul principal este sa spculeze la greu sentimentele anti-maghiare si sa faca ce au facut in Ucraina si Iugoslavia. Faptul ca Iohannis – omul-marioneta – cheie – evita sistematic sa participe la sarbatorirea Zilei Nationale spune tot despre scopurile lor.

  4. un pasaj important din intreviul original care nu a fost redat:

    „Ultimately why do you think Yugoslavia collapsed and why did your government want to do it?

    It is all very clear, the people who incited the war and dictated the terms of the peace now own the companies that exploit various mineral resources and the like! They simply made slaves of you, your people work for nothing and that produce goes to Germany and America…they are the winners! You will eventually have to purchase and import what you have created yourself, and since you have no money, you have to borrow, that’s the whole story with the whole of the Balkans!

    You were never in Kosovo as a CIA agent, but did you feel any pressure from America?

    Of course! Kosovo has taken for two reasons, first because of mineral and natural resources, and secondly, Kosovo is a military base of NATO! In the heart of Europe is their largest military base.”

  5. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009484907272

    NapocaNews titrează sentențios: “Ține partea teroriștilor? “Ortodoxul” Iulian Capsali își permite să râdă de operațiunea SRI care a dus la arestarea extremistului secui”

    Guvidele care ţine acest site nu vede că a preluat de fapt două opinii: ale lui George Serban – președintele Comisiei parlamentare de control al SIE în guvernarea CDR și a jurnalistului Mirel Curea.

    Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați! Nu ţin partea teroriştilor, ţin partea oamenilor care au ceva materie cenuşie în cutia craniană. Nu multă, dar suficientă cât să gândească cu propriul lor cap.

    Atât atrag atenția, că operațiunea “secesiunea Ardealului” a început. Cu sprijinul acoperiţilor din presă şi a capetelor înfierbântate, genul “tinerii frumoşi şi liberi” varianta naţionalistă.

    Totul intră în modul de operare globalist, pe care l-am denumit generic “haos controlat”.

  6. Ştim că în Harghita şi Covasna există organizaţii paramilitare, naţionalist-şovine, înregistrate în Ungaria, camuflate în organizaţii sportive, că există în munţi tabere de antrenament, că au prin definiţie un potenţial terorist, chiar dacă le pui în mâini steluţe de brad, şi că toate acestea sunt monitorizate de o divizie specială a SRI, poate şi de alte instituţii ale statului, cărora le revine misiunea spinoasă de a le anihila. Ştim, de asemenea, că există un oenge – UDMR – camuflat în partid politic, care dă apă la moara tuturor smintiţilor, prin declaraţiile iredentiste ale liderilor aflaţi mereu în goană după voturi.

    Teroristul cu artificii de la Târgu Secuiesc şi pocnitorile din comunicatul DIICOT au explodat într-o jerbă de nedumeriri.

    În editorialul de ieri – serios, meticulos, sistematic, cum îi e felul – Andrei Luca Popescu şi-a îndepinit misiunea: a pus întrebări. N-ar fi fost mai nimic de adăugat până la noi informaţii, dacă textul lui Andrei Luca Popescu (care a avut bunul gust să n-o ia de la Trianon) n-ar fi stârnit un val de indignaţiune. Las la o parte pe cei care reacţionează la ordin. Las la o parte pe cei care înghit ca pelicanii tot ce li se serveşte. Mă îngrijorează doar cei despre care îmi imaginam că, măcar în timpul liber, au curajul să existe (adică să cugete).

    Mărturisesc (cel puţin) o lectură comună cu domnul general Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii: Jean-Louis Bruguière, convorbiri cu Jean-Marie Pontaut, “Ceea ce n-am putut spune. 30 de ani de luptă împotriva terorismului”, tradusă în limba română la Editura Rao, în 2012. (Cartea are o prefaţă excelentă semnată Florian Coldea).

    Am învăţat din experienţa lui Bruguière, printre multe altele, că – odată dejucat un atentat (statistic, numărul atentatelor prevenite e, din fericire, totdeauna mai mare) – se iau pe tăcute măsurile procedurale. În ruptului capului nu se anunţă cu tam-tam. Nu la zi mare.

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/ceea-ce-n-am-putut-spune-14907777

  7. Pingback: Dupa artificierul secui, jihadistul oltean. ADOLESCENT DE 17 ANI DIN CRAIOVA, ARESTAT DE DIICOT PENTRU PROPAGANDA IN FAVOAREA ISIS | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: TERORISTI BUTAFORICI SI SERVICII SECRETE GONFLATE. Ce urmareste SRI prin expunerea ostentativa a cazurilor “Beke” si “Luigi”? | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: DIN SERIA: baietii cu ochi albastri stau de veghe patriei. Partidul Romania Unita infiinteaza TRUPE PARAMILITARE (Video) | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
  11. Pingback: PARTIDA MAGHIARA: de la “vulnerabilitate” la adresa sigurantei nationale la “discriminare” sau despre ipocrizia Departamentului de Stat al SUA si a trompetei sale HOTNEWS | Cuvântul Ortodox
  12. Guvernul României a recunoscut oficial Biserica Unitariană Maghiară. A făcut-o LEGAL?

    În octombrie 2015, Secretariatul de Stat pentru Culte a emis Ordinul nr. 143/2015 privind modificarea şi completarea Statutului Bisericii Unitariene din Transilvania, recunoscut prin Hotărârea Guvernului nr. 641/2010, prin care statul român a recunoscut oficial unirea celor două biserici.
    Unirea Bisericii Unitariene din Transilvania cu Biserica Unitariană din Ungaria a avut loc la Cluj-Napoca în iunie 2012
    https://www.dantanasa.ro/exclusiv-guvernul-romaniei-a-recunoscut-oficial-biserica-unitariana-maghiara-a-facut-o-legal/

    Biserica Unitariană din Transilvania
    Teza fundamentală a religiei unitariene este credinţa într‑un Dumnezeu unic şi indivizibil. Iisus Hristos este considerat om, nu şi Dumnezeu, deci nu este admisă dogma Sfintei Treimi.
    Cultul unitarian, cu sediul central la Cluj, cuprinde peste 70.000 de credincioşi de naţionalitate maghiară.
    http://www.culte.gov.ro/biserica-unitariana

    Socinianism is a system of Christian doctrine named for Fausto Sozzini (Latin: Faustus Socinus), which was developed among the Polish Brethren in the Minor Reformed Church of Poland during the 16th and 17th centuries and embraced by the Unitarian Church of Transylvania during the same period. It is most famous for its Nontrinitarian Christology but contains a number of other unorthodox beliefs as well.
    Lelio Sozzini was the first of the Italian Antitrinitarians to go beyond Arian beliefs in print and deny the pre-existence of Christ.
    The Socinians held that humans were created mortal in the beginning and would have died naturally whether Adam and Eve had eaten from the tree or not. They also rejected the doctrine of original sin.
    Socinian theology rejected the views of orthodox Christian theology on God’s knowledge, on the doctrine of the Trinity and the divinity of Christ, and on soteriology.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Socinianism

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare