PARTENERIATELE CIVILE – RESPINSE DIN NOU IN PARLAMENT/ Referendum pentru FAMILIE in Slovenia. LOBBY PRO-HOMOSEXUAL AL EUROCRATILOR/ Presedintele Parlamentarului maghiar: “NU DORIM SOCIETATEA DESCHISA A LUI SOROS, NU VREM NEBUNIA GENDER”/ Film documentar anti-avort: ATHOSUL – PENTRU VIATA (Video)

19-12-2015 9 minute Sublinieri

harta-legile-casatoriei-europa

Parlamentul României a respins, definitiv, proiectul de lege privind “parteneriatele civile”, cu o majoritate covârșitoare.

Proiectul de lege, inițiat de deputatul Remus-Florinel Cernea, prevea posibilitatea legalizării unei forme de căsătorie civilă, între persoane de același sex.

A fost a doua oară când Parlamentul s-a confruntat cu o astfel de cerere, după cea din 2013, și aceea respinsă.

În plen, inițiatorul legii, deputatul Remus-Florinel Cernea, a argumentat că legea ar fi utilă pentru că “niciun cetățean nu trebuie să fie discriminat“, iar parteneriatul civil “este o formă de recunoaștere a uniunilor celor care nu se căsătoresc, deopotrivă cupluri formate din persoane de sex diferit sau din persoane de același sex“.

Răspunsul a venit prompt, din partea deputatul Ovidiu-Cristian Iane, deputat PSD și fost coleg cu Remus-Florinel Cernea la Partidul Verde.

Acesta a afirmat că acest demers ar putea fi folosit drept unealtă pentru alte demersuri privind persoanele de același sex, inclusiv căsătoriile homosexuale și adopțiile de copii de către aceștia.

Voiam să vă spun, stimați colegi, că faptul că susținem drepturile LGBT – și sunt țări care în Europa susțin aceste drepturi, evident – nu înseamnă neapărat că trebuie să susținem și parteneriatul civil, pentru că până la urmă aceste drepturi și libertăți sunt și în funcție de tipul de societate în care trăim, iar la noi, aici, există o societate care are un alt grad de moralitate, în special religioasă.

Acum, pe de altă parte, în ceea ce privește acest demers, ca să zic așa, ar putea fi precursorul unor alte demersuri la fel de periculoase care, sincer, creează o societate în care eu nu vreau să-mi cresc copiii. Și anume, ce poate să urmeze? Poate să urmeze adopția, ulterior, nu? Poate să urmeze orice altă formă care în Vest, în Occident este foarte bine, să zic așa, promovată. Și unele țări chiar au adoptat aceste modificări de concepte morale.

Or, eu nu vreau să trăiesc într-o societate în care un copil să fie, nu știu, să nu aibă înțelesul cuvântului de mamă și tată în adevăratul sens al cuvântului, pe care eu îl cunosc de când sunt mic“, a spus Iane.

Mai mult, acesta a afirmat că dacă Parlamentul ar fi adoptat propunerea lui Remus Cernea privind definirea definilor ca persoane non-umane, atunci ar fi existat și propunerea de căsătorie între un om și un astfel de animal.

Și ca să închei, ca să închei, mulțumesc, domnule președinte, dacă am fi trecut, mi-aduc aminte de o altă inițiativă – cu delfinul persoană non-umană, dacă am fi trecut această inițiativă, am fi asistat probabil, și cu acest parteneriat civil, la o căsătorie, în viitorul apropiat, între o persoană de sex oricare și un delfin“, a spus Iane.

Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa constituțională urmărește modificarea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”,

noul articol constituțional se va transforma în

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Comitetul de Inițiativă pentru revizuirea articolului 48, alineatul 1, este format din 16 persoane, dintre care amintim: artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului.

În urmă cu câteva zile a ajuns la capăt a doua tentativă de legalizare a „parteneriatelor civile” pentru cuplurile de același sex în România. Cu un singur inițiator și fără susținere din partea niciunui partid, inițiativa legislativă a întrunit doar 2 (două) voturi favorabile, unul fiind cel al inițiatorului.

Avizul Guvernului (fostul Guvern, condus de V. Ponta) a fost de asemenea negativ.

Despre cele două propuneri legislative, practic identice, am tot scris; mai mult decât atât, am monitorizat și reacțiile organizațiilor pro-familie care au remis memorii Parlamentului și au participat la dezbaterile din comisiile de specialitate. Rezultatele sunt, din punctul nostru de vedere, încurajatoare, argumentația fiind solidă și receptată bine de comisii.

Primul și cel mai important argument contra a fost și rămâne acela că prin introducerea „parteneriatului civil”, efectul practic obținut ar fi fost legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex, sub un alt nume! Așa cum a fost conceput, „Parteneriatul” nu este altceva decât transpunerea, pentru cuplurile de același sex, a dispozițiilor referitoare la căsătorie, existente deja pentru cuplurile bărbat-femeie în noul Cod civil, în ceea ce privește condițiile de fond, formalitățile pentru încheierea căsătoriei, formalitățile ulterioare încheierii căsătoriei, cazurile de nulitate, drepturile și obligațiile patrimoniale ale soților, dreptul la moștenire și desfacerea căsătoriei.

După respingerea primei încercări de acest fel, scriam:

un interes mai vioi s-a manifestat în Comisiile de specialitate ale Parlamentului, în special în cea juridică – emitentă a raportului de respingere votat de plen, unde s-a făcut auzită și vocea societății civile. Și, poate pentru prima dată în mod consistent, prin „societate civilă” s-a înțeles nu slujbașii cu normă întreagă ai lobby-ului homosexual internațional, ci (și) vocea ONG-urilor care apără familia și valorile creștine.

Pe toată perioada dezbaterilor, ONG-urile reunite în „Coaliția pentru Familie și Constituție” au făcut cunoscut punctul lor de vedere, sintetizat într-un memoriu adresat Guvernului și legislativului României.

Puteți parcurge acest memoriu, care conține argumente sociologice, de drept internațional, drept comparat și filosofia dreptului, pe saitul dedicat acțiunii civice de respingere a acestui proiect, www.parteneriat-civil.ro.

Niciun om rezonabil și bine intenționat nu mai poate invoca nici lipsa argumentelor, nici pretenția că umori sau spaime atavice îi alimentează pe cei care refuză rescrierea legislației familiei în România.

Așa încât, în ciuda insinuărilor promotorului principal al acestui proiect (un deputat pe care refuzăm să-l onorăm numindu-l aici) faptul că toate comisiile sesizate și aproape toți parlamentarii au votat contra propunerii legislative (nu s-au înregistrat decât 6 voturi favorabile, din aproape 600 de parlamentari) nu poate poate fi pus pe seama „homofobiei” aleșilor, ci a unei înțelegeri, parțial instinctuală, dictată de bunul simț și educația primită acasă, parțial cultivată prin opoziția la proiect a ONG-urilor profamilie și a Bisericii, asupra naturii distructive a acestor experimente sociale.

Desigur, mai sunt naivi care-și închipuie sincer că metodele folosite cu succes în Occident pentru rescrierea legislației familiei chiar au adus noi drepturi homosexualilor. Însă „înapoierea” României în acest domeniu al drepturilor de a patra generație (cum mai sunt numite „drepturile sexuale și reproductive”) ne pune în perspectiva favorabilă de a contempla, la 25 de ani de la prima legiferare a parteneriatelor civile (Danemarca, 1989) efectele pe care această revoluție le-a marcat în societățile occidentale: dispariția, practic, a noțiunii de familie în unicul său înțeles valid, conform legilor firii, și înlocuirea acesteia cu diverse constructuri ideologice grotești, căzute deja la examenul istoriei.

Această a doua tentativă a determinat și o premieră pentru ONG-uri conservatoare românești constând în sprijinul primit de la 2 organizații internaționale de prestigiu, Alliance Defending Freedom și Ordo Iuris, al căror reprezentant a participat la dezbaterile parlamentare.

Pentru cei care sunt interesați să afle mai multe, propunem încă două analize:

Departe de a ne liniști, pericolul legiferării „familiei” întemeiate pe relația homosexuală este real și tot mai aproape de noi. Ciprul a recunoscut parteneriatele acum câteva zile, iar Grecia urmează să o facă după ce a comis eroare după eroare, mai întâi fiind condamnată la CEDO pentru o lege stupidă iar apoi alegând în fruntea guvernului, de două ori, un circar marxist „anti-sistem” care avea înscris în chiar platforma-program a partidului său obiectivul „parteneriatelor civile”.

Mai mult, din vară, odată cu decizia CEDO în cauza Oliari contra Italia (vezi „Căsătoria” homosexuală, uniuni civile şi CEDO: câteva lămuriri) a devenit clar că pentru România presiunea va spori.

Având în vedere toate acestea, un grup de inițiativă civică a decis începerea proiectului de revizuire a Constituției pentru protejarea familiei. Aceasta pare a fi singura cale de protejare a sanctității familiei, în fața influenței strivitoare exercitate de ceata de politruci de la Bruxelles și de ambasadele străine, metamorfozate în instrumente de dominație culturală. Constituția este superioară tuturor legilor, care de altfel izvorăsc din aceasta, și nu poate fi schimbată doar de politicieni. Calea până acolo însă, este lungă și grea. De aceea este nevoie ca fiecare dintre voi să se implice, chiar de azi, în reușita viitoare. Detalii la www.coalitiapentrufamilie.ro.

Vă rugăm așadar să vă decideți: cum vreți să arate familia românească în viitor?

Așa…

familie

sau așa.

"Queen" a pro gay marriage activist, poses in front of the US Supreme Court March 26, 2013 in Washington, DC. Same-sex marriage takes center stage at the US Supreme Court on Tuesday as the justices begin hearing oral arguments on the emotionally-charged issue that has split the nation.  AFP PHOTO / Karen BLEIERKAREN BLEIER/AFP/Getty Images ** TCN OUT **

“Queen” a pro gay marriage activist, poses in front of the US Supreme Court March 26, 2013 in Washington, DC. Same-sex marriage takes center stage at the US Supreme Court on Tuesday as the justices begin hearing oral arguments on the emotionally-charged issue that has split the nation. AFP PHOTO / Karen BLEIERKAREN BLEIER/AFP/Getty Images ** TCN OUT **

Sursele noastre de la Budapesta ne transmit că László Kövér, președintele Országgyűlés (Adunarea Națională, parlamentul Ungariei) a spus, în timpul discursului său de ieri de la congresul partidului de guvernământ, Fidesz, condus de Viktor Orban:

Nu dorim societatea deschisă a lui Soroș, nu vrem nebunia gender, vrem ca băieții noștri să fie bărbați, iar femeile să nască (copii).

Nu dorim Statele Unite ale Europei, nu dorim multiculturalism, nu dorim puterea lui Mamona. Vrem cultura noastră. Vrem o Ungarie independentă, vrem Europa națiunilor, a comunităților tradiționale, Europa creștină.

În timp ce în Ungaria acesta este discurs „mainstream” în ultimii ani, vă rugăm să faceți un exercițiu de imaginație și să identificați măcar un singur politician român care să aibă curajul să rostească aceste cuvinte.

Duminică, 20 decembrie, Slovenia cheamă cetățenii la urne pentru referendum pe tema căsătoriei. Este a doua oară când coaliția „Za otroke gre!” (E pentru copii!) a colectat semnăturile necesare pentru anularea legii care permite „căsătoria” între persoane de același sex. Despre cum au reușit prima oară am mai scris, iar despre culisele adoptării celei de-a doua legi de către politicienii de la Ljubliana vom reveni.

Până atunci, să notăm un interesant articol în publicația POLITICO pe tema referendumului, dezvăluind cum, deși nu face parte dintre competențele Uniunii Europene, instituțiile acesteia susțin fără rezerve această făcătură, utilizată ca instrument de dominație culturală (vezi și Conjurația imbecililor: vicepreședintele Comisiei Europene cere statelor să recunoască „familia” de homosexuali).

Pe lângă guvernul sloven, autorul legii contestate acum, întreg aparatul birocratic al eurodeputaților acestei mici țări ex-iugoslave, inclusiv comisăreasa Violeta Bulc, sprijină homo-agenda. Încă și mai puțin este surpinzător că întreaga campanie publică în favoarea legii consistă în apeluri la inferioritatea culturală a tradiționaliștilor, sugerând că cei care susțin familia autentică sunt retrograzi, ne-europeni sau bigoți.

Oare va funcționa această strategie, care se concentrează pe un curent sau o tendință și evită orice argument substanțial? Ultimii ani au dovedit în Estul Europei că susținerea pentru familia formată pe baza căsătoriei bărbat-femeie nu e ceva de care să te rușinezi.

Referendumurile reușite din Slovenia (2012), Croația (2013) și amendarea Constituției de către parlamentele Slovaciei, Macedoniei și Ungariei o arată.

POLITICO citează un sondaj de opinie suprinzător: cele două tabere merg cap la cap cu cca. 41-42% din intențiile de vot; deci contrar așteptărilor prezența la vot va fi importantă, cel puțin cât să vdepășească pragul de validare de 20%.

În Slovenia sunt 1,7 milioane alegători înregistrați pe listele electorale permanente. Pentru abrogarea legii este bnevoie de majoritatea simplă a celor care se vor prezenta la urne.

Pe 6 decembrie, în Armenia s-a desfășurat un referendum pentru un pachet de reforme constituționale. Printre măsurile adoptate s-a numărat și o clarificare a prevederilor privind căsătoria. Articolul 34 stipula că „Bărbații și femeile, începând de la vârsta legală pentru căsătorie, au dreptul de a se căsători”. Evident, din aceasta se înțelegea că instituția căsătoriei nu include și „căsătoria” unisex.

Spunem „evident” pentru că un raționament similar servește la interpretarea în acest mod a art. 12, „Căsătoria”, din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, interpretare făcută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Textul acestuia de altfel seamănă foarte bine cu cel din Constituția Armeniei: „Începând cu vârsta stabilită prin lege, bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie conform legislaţiei naţionale ce reglementează exercitarea acestui drept.”

Totuși, pentru a clarifica definitiv lucrurile, articolul 34 al Constituției Armeniei a fost modificat astfel: „Bărbații și femeile, începând de la vârsta legală pentru căsătorie, au dreptul de a se căsători între ei”.

În acest fel, mica țară se apără contra presiunilor din afară, în condițiile în care agresivul lobby homosexual încearcă să-și impună agenda și în Caucaz. Este un semn că popoarele Europei înțeleg și optează. Iar atunci când li se oferă ocazia, în general optează bine. Cu excepția Irlandei, nicio națiune a lumii nu a aprobat „căsătoria” între persoane de același sex printr-un referendum. Ba, dimpotrivă.

Ultima actualizare face „harta căsătoriei” în Europa să arate astfel:

harta-legile-casatoriei-europa

Roșu – „căsătorie” unisex prin lege
Mov – Irlanda
Verde închis – căsătorie protejată prin Constituție
Verde deschis – căsătorie protejată prin lege
Portocaliu – „parteneriate civile”

„O astfel de crimă n-a săvârșit nici Nero, nici Caligula, nici Dioclețian.”

Stareții athoniți împotriva avorturilor: „Athosul – pentru viață” (2015), documentar rusesc.

Pentru subtitrarea în limba română, dați click în bara de jos pe Subtitles/CC

***

Era cea mai scumpă fetiţă şi toate copilele visau să ajungă ca ea, însă pubertatea a făcut-o să devină o ruşine pentru adolescenţi. Se droghează, bea şi apare în cele mai dezmăţate ţinute.

Este vorba despre Miley Cirus. Fie că iese pe stradă, pe scenă sau se fotografiază în casă, nicio apariție a lui Miley nu e una plictisitoare. Face ce face și șochează ea, într-un fel sau altul.

Renunță la 50 de MILIOANE de dolari pentru ea. Miley Cyrus i-a LUAT MINȚILE lui Schwarzenegger Jr.

Arnold Schwarzenegger și Maria Shriver i-ar fi pus în vedere fiului lor Patrick să pună capăt relației cu cântăreața Miley Cyrus, dacă vrea să intre în posesia fondului fiduciar în valoare de 48, 5 milioane de dolari pe care aceștia îl vor crea pentru el la împlinirea vârstei de 25 de ani. “Sunt convinși că (Miley) este o influență negativă pentru fiul lor și sunt hotărâți să pună capăt relației”, a declarat un prieten al familiei.

[…]

Miley Cyrus a făcut-o, din nou, lată. Cântăreaţa a făcut senzaţie pe scenă, într-un concert susţinut la Monterrey. Diva de 21 de ani a şocat cu apariţia sa. Imaginile cu ea au fost blurate de presă străină, care a catalagot-o de nenumărate ori o persoană fără scrupule când se află în faţa fanilor. Ea vrea să atragă atenţia cu orice preţ şi deşi are o voce foarte bună, Miley preferă să “exceleze” prin apariţii ruşinoase.

[…]

Nu mai e pentru nimeni o surpriză faptul că artistei Miley Cyrus îi place să se dea în spectacol atunci când se află….în spectacol. Când se află pe scenă, şi nu numai, cântăreaţa îmbracă cele mai vulgare ţinute. Miley Cyrus a concertat , recent, în Spania, unde a dorit să facă un show atipic. Şi a reuşit! Îmbrăcată într-o ţinută extravagantă, în timp ce cânta, artista s-a dat pe un topogan amplasat special pentru spectacol.

[…]

Cântăreaţa Miley Cyrus a participat cu unul din videoclipurile sale la prima ediţie a New York City Porn Film Festival. “Tongue Tied”, piesa din acest videoclip cu accente sado-maso şi lansată deja pe internet anul trecut, va fi proiectată în prima zi a festivalului. În imagini apare Cyrus semi-dezbrăcată într-un scurt metraj realizat în alb şi negru de fotograful Quentin Jones.

[…]

“Miley este complet dependentă de Patrick, ea este gata de orice şi spune că investeşte în compania lui, Blaze Pizza. Ea vrea să facă totul împreună cu el”, a explicat o sursă pentru HollywoodLife. Fără îndoială, Miley Cyrus este îndrăgostită până peste cap şi pare să fi trecut peste despărțirea de Liam Hemsworth, conchide Closer. Cunoscută pentru rolul de adolescentă din serialul Disney ”Hannah Montana”, Miley Cyrus una dintre cele mai controversate artiste ale momentului, atât din cauza comportamentului scenic, cât şi din cauza ţinutelor aproape inexistente.

Miley C


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Cultura desfraului, Documentare/ Reportaje, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PARTENERIATELE CIVILE – RESPINSE DIN NOU IN PARLAMENT/ Referendum pentru FAMILIE in Slovenia. LOBBY PRO-HOMOSEXUAL AL EUROCRATILOR/ Presedintele Parlamentarului maghiar: “NU DORIM SOCIETATEA DESCHISA A LUI SOROS, NU VREM NEBUNIA GENDER”/ Film documentar anti-avort: ATHOSUL – PENTRU VIATA (Video)

  1. Pana una alta,rusii fac documentare foarte folositoare .Astept ca Trinitas sa puna serios muschiul la treaba.Sa nu mai vad reportaje bune doar la televiziunile sectantilor.

  2. Pingback: Olanda inainteaza pe calea progesului social: LEGALIZAREA LECTIILOR DE SOFAT PLATITE CU FAVORURI SEXUALE/ SLOVENIA: al doilea REFERENDUM prin care s-au respins CASATORIILE HOMOSEXUALE/ Germania introduce CENZURA online a mesajelor anti-imigratie. In schim
  3. Pingback: Olanda inainteaza pe calea “progresului” social: LEGALIZAREA LECTIILOR DE SOFAT PLATITE CU FAVORURI SEXUALE/ SLOVENIA: al doilea REFERENDUM prin care s-au respins CASATORIILE HOMOSEXUALE/ Germania introduce CENZURA online a mesajelor anti-imig
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare