Alte reactii ale mitropolitilor greci fata de legalizarea uniunilor homosexuale. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Bisericii poarta, azi, masca civilizatiei moderne, a progresului”

28-12-2015 1 minut Sublinieri

siatistis-18a

  • Romfea.gr:

Mitropolitul de Siatisti: “Nu voi primi in Mitropolie pe cei ce au votat Parteneriatele”

In Sfanta Manastire Schimbarea la Fata a Domnului din Drouvouno a cinstit astazi, Duminica, 27 Decembrie, ziua Sfantului Protomartir Arhidiacon Stefan, Prea Sfintitul Mitropolit din Kastoria, kir Serafim, impreuna cu Mitropolitul Sisaniou si Siatisti, kir Pavlos. (…)

Kir Serafim a explicat cum Sfantul Stefan a fost vas ales al Duhului Sfant, om al credintei, al iubirii, al daruirii si al jertfei. A fost vas ales deoarece el era un om al cuvantului, al credintei desavarsite in puterea lui Dumnezeu, care facea mari minuni in popor, vas ales deoarece a fost recunoscut pentru sfintenia sa pe care a pecetluit-o prin martiriul sau si mai ales prin rugaciunea sa pentru prigonitori, rugaciune care a dat nastere epistolelor Sfantului apostol Pavel. (…)

Salutari a transmis si Mitropolitul Siatistei, kir Pavlos, care a multumit IPS Serafim, frate si vecin al sau, pentru cuvantul acestuia, si nu a ezitat in acelasi timp sa se refere si la ultimele evenimente care au avut loc in tara si mai ales la votul pentru Parteneriatele Civile. Kir Pavlos a afirmat urmatoarele “ma simt ca un refugiat in tara mea, nu deoarece m-au prigonit strainii, ci deoarece am ales singuri sa ne otravim cu legile obscene pe care le-a votat parlamentul nostru».

Si a concluzionat ca nu va primi pe nimeni in Biserica dintre cei care au votat legea Parteneriatelor Civile din cadrul mitropoliei sale.

Mitropolitul Fthiotidei: «Avem obligatia sa lucram mereu cu nadejdea la Dumnezeu»

In Biserica Sfanta Parascheva din Lamia a slujit si a predicat Preasfintitul Mitropolit al Fthiotidei, kir Nikolaos, in duminca urmatoare Craciunului, pe 27 decembrie.

In predica sa, Preasfintitul s-a referit la pericopa din Evanghelie subliniind faptul ca fuga lui Hristos in Egipt si toate prigoanele prin care a trecut in viata Sa pe pamantm culminand cu moartea pe cruce, este o forma a razboiului care se duce incepand cu vremea caderii omului, intre puterile intunericului si cele ale luminii.

Aceeasi soarta o are si Biserica Sa. Desigur ca azi prigonitorii crestinilor poarta masca civilizatiei moderne, a progresului.

Nu emit edicte, ci cu viclenie lucreaza pe furis la distrugere si invrajbire, pentru a crea tulburare in Biserica.

Mereu vor exista oameni care ne vor crea greutati si care se vor purta cu dusmanie deoarece credem in Dumnezeu si urmam poruncilor Sale.

Noi nu trebuie sa fim sovaielnici, ci sa-I dam slava lui Dumnezeu si mai ales sa nu deznadajduim, deoarece dupa durere urmeaza bucuria, dupa martiriu urmeaza slava.

Asa cum a proniat Dumnezeu salvarea Fiului Sau prigonit prin fuga din Egipt asa va pronia si traiectoria vietii noastre.

Noi avem obligatia sa lucram mereu cu credinta in Dumnezeu, Cel Care va avea ultimul cuvant. (…)

traduceri de e.p. pentru cuvantul-ortodox.ro

img_0036_10


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate, Ierarhi greci, Mitropolitul Pavel de Siatista, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Alte reactii ale mitropolitilor greci fata de legalizarea uniunilor homosexuale. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Bisericii poarta, azi, masca civilizatiei moderne, a progresului”

  1. Pingback: Parteneriatele civile homosexuale din Grecia. MITROPOLITUL ANTHIMOS AL TESALONICULUI: “Chiar daca vom ramane putini, niciodata nu va pieri ceea ce ne invata Evanghelia”/ IPS ANDREI DE KONITSA: “Este o RUSINE cumplita. CEI CARE AU VOTAT A
  2. Tind sa cred ca la noi nu este in plan un scenariu de tipul acesta, cel putin pana acum. La noi s-ar parea ca se straduiesc sa ne falsifice istoria: http://www.nasul.tv/exploziv-istoria-oficiala-a-romaniei-demolata-de-cercetatorii-si-ganditorii-din-afara-tarii-ce-spun-acestia-trimite-mai-departe/

  3. Pingback: CONFLICT DE EPIFANIE. IPS Serafim de Pireu critica dur GUVERNUL TSIPRAS dupa ce televiziunea de stat nu a mai transmis ceremonia religioasa: “GUVERN CU MENTALITATE FASCISTA, MARCATA DE URA SI RAZBUNARE”/ Mitropolitul fervent ecumenist Hrisosto
  4. Pingback: MITROPOLITUL PAVLOS de Sisaniou si Siatista LA IASI, despre TINERI, INDIFERENTA, INDIVIDUALISM SI COMUNIUNE – conferinta video integrala | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
  6. Pingback: Mitropolia Kalivritei (Grecia): CLOPOTELE BAT ZILNIC A JALE, cate 3 minute, timp de o saptamana, IN SEMN DE PROTEST FATA DE LEGEA SCHIMBARII IDENTITATII DE GEN! Mitropolitul AMBROZIE cheama la POCAINTA si la REZISTENTA in fata pervertirii metodice a copii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare