Arhimandritul Vasilios Bacoianis despre PACATUL HOMOSEXUALITATII. Omilie tinuta in contextul legiferarii PARTENERIATELOR CIVILE GAY

27-12-2015 2 minute Sublinieri

sodoma_gomora

Un lucru cu siguranta recunosc la om: faptul ca este dominat de patimi 

Instinctele noastre (foamea, setea) si altele ca acestea, sunt importante pentru om deoarece il tin in viata. Instinctul foamei este determinat de lipsa hranei. Mancand, te mentii in viata.

Mananci ca sa traiesti. La fel se aplica si in cazul instinctului setei. Te face sa bei apa. Band apa, te mentii in viata.

Acelasi lucru este valabil si pentru instinctul sexual. Ne conduce la relatia trupeasca, cu scopul mai inalt al inmultirii, al creatiei, perpetuarea omenirii . «Planteaza in noi semintele pentru nasterea de prunci» (Sfantul Ioan Scararul, cuvantul 26).

Si animalele au instincte similare pentru aceasi folosinta: supravieturiea lor.

Exista totusi o diferenta esentiala. Intre personalitatea omului si instincte mediaza ratiunea sa.
Adica instinctul nostru este sub controlul ratiunii, iar in cazul animalelor este necontrolat; ele se identifica cu ele. Aceasta diferenta faca ca omul sa fie om, iar animalul, animal.

Spre exemplu, cateodata omul trebuie sa ramana nemancat ca sa dea un examen.

Odata cu trecerea timpului, instinctul foamei protesteaza. Striga, cere sa fie satisfacut. Ratiunea noastra il tine sub control.

Il opreste, orisicate mancaruri vede in fata sa.

Nu se intampla acelasi lucru si la animale. Aceasta se intampla deoarece animalul devine irational imediat ce simte foame si va incerca sa isi caute hrana.

Acelasi lucru se intampla si cu instinctul sexual. Imediat ce resimte dorinta, va incerca sa si-o satisfaca, indiferent de ora si zi.

Acest lucru inseamna ca, atunci cand oamenii nu se opun instinctelor, nu se diferentiaza cu nimic de animal.

Totusi, animalul nu poate sa faca abuz fata de instinctul sau. Mananca atat cat ii este necesar, atat cat ii cere firea sa ca sa supravietuiasca. Pe cand omul mananca mai mult decat are nevoie. Deoarece il atrage fantezia sa (produs al ratiunii), care ii «umfla» instinctul foamei.

Astfel ca, desi a mancat bine, aceasta ii spune “mananca mai mult, nu te-ai saturat”, si astfel mananca pana i se umfla stomacul!

Urmandu-si fantezia exista pericolul sa ajunga la o depedenta bolnava fata de hrana, sa manance, sa i se faca rau, apoi iar sa manance, apoi sa vomite si apoi iar sa ceara mancare.

Acelasi lucru se poate intampla si cu instinctul sau sexual: mediaza fantezia si, astfel, se creeaza dependente bolnave din cauza aceasta, se ajunge chiar si la schimbarea naturii sale firesti (o schimbare care nu poate avea loc cu nici un alt instinct).

Pe acela care s-a facut sclav instinctului foamei, care mananca si varsa ca sa manance iar, ne este mila de el, pe cand pe cel care nu doar ca s-a facut sclav instinctului sau sexual, dar, in plus, ii distruge si folosirea sa naturala a devenit homosexual, lesbiana, transexual, bisexual = LGBT), este aplaudat de catre parlamentarii nostri (!) in altarul Democratiei…!

Se poate ca corpul sau sa-si doreasca relatii cu acelasi gen, totusi nu este obligat sa isi indeplineasca dorinta sa (dupa cum nu esti obligat sa-ti indeplinesti patima care iti spune sa il omori pe dusmanul tau).

Nu suntem roboti ai dorintelor noastre!

«Parinte, simt ca sunt atras de persoane de acelasi sex dar nu vreau sa o fac», imi spunea plangand un tanar. Rezultatul? A insistat pe «nu» si dorinta i-a disparut.

«Noi si doar noi suntem responsabili de principalele aspecte in care se gaseste viata noastra si doar noi avem puterea sa o schimbam!» subliniaza psihiatrul Irvin D.Yalom.

A mers un gay la un preot spre a se spovedi. Admitea, desigur, ca pacatuia si facea ceva impotriva firii, dar nu dorea sa fie salvat de aceasta. Dorind, desigur, o consolare, a spus preotului: «Dumnezeu este iubire, si cand voi muri nu ma va trimite in iad, daca exista iad».

Parintele i-a raspuns: «Cum faci aceste lucruri daca nu stii ce se va intampla dupa moarte? Si daca te vei gasi in fata unei “surprize” tragice? O excluzi? Desigur ca Dumnezeu este iubire, dar aceasta iubire a trimis foc cu pucioasa din cer si a facut cenusa Sodoma si Gomora!»

Asta s-a intamplat acum aproximativ 3.500 de ani in urma. Si, cu toate ca aceste orase erau pline de viata, de atunci (de cand a cazut foc si pucioasa) si mai apoi, nu mai exista nici o urma de viata, cu toate ca e vorba de asezari langa mare. Nu vezi altceva decat pamant ars, care miroase a pucioasa! Nici macar pasarile nu «indraznesc» sa treaca, sa zboare pe acolo! Ametesc si cad in mare! Chiar si aceasta mare (care si ea miroase a pucioasa), este moarta, nu are viata in ea, nici pesti, nici plante de apa, de aceea se numeste Marea Moarta. Deznadejde… !

Este un mesaj vesnic, atemporal si, in acelasi timp, dureros, de la Insusi Domnul, catre toti cei ce idolatrizeaza trupescul ignorand ca viata este un lucru sfant. Si ca un lucru sfant, are un scop sfant! Si acest scop sfant nu se implineste prin instinctul sexual…!

traducere de e.p. pentru cuvantul-ortodox.ro

Βασιλείου Μπακογιάνν

***


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate, Parinti greci si athoniti, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Arhimandritul Vasilios Bacoianis despre PACATUL HOMOSEXUALITATII. Omilie tinuta in contextul legiferarii PARTENERIATELOR CIVILE GAY

  1. Pingback: Mitropolitul Ieremia de Gortina despre PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE: “Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii!”/ IPS Serafim de Pireu: “SE ACTIONEAZA IN SENSUL DISTRUGERI
  2. Pingback: Alte reactii ale mitropolitilor greci. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Bisericii poarta, azi, masca civilizatiei moderne
  3. Pingback: CONFLICT DE EPIFANIE. IPS Serafim de Pireu critica dur GUVERNUL TSIPRAS dupa ce televiziunea de stat nu a mai transmis ceremonia religioasa: “GUVERN CU MENTALITATE FASCISTA, MARCATA DE URA SI RAZBUNARE”/ Mitropolitul fervent ecumenist Hrisosto
  4. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
  5. Pingback: Mitropolia Kalivritei (Grecia): CLOPOTELE BAT ZILNIC A JALE, cate 3 minute, timp de o saptamana, IN SEMN DE PROTEST FATA DE LEGEA SCHIMBARII IDENTITATII DE GEN! Mitropolitul AMBROZIE cheama la POCAINTA si la REZISTENTA in fata pervertirii metodice a copii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare