RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei

6-11-2016 13 minute Sublinieri


RETEAUA SOROS – caracatita ong-urilor sorosiste… de medialert

Rețeaua Soros. Am aflat până acum, în primul rând datorită DNA, cum s-au finanțat în campaniile electorale partidele politice. Am vrut să știm cum fac rost de bani și fundațiile care spun că reprezintă societatea civilă și se implică în viața politică, deoarece în ultimii 3 ani au fost extrem de active. Materialul de față reprezintă o investigație jurnalistică.

REȚEAUA SOROS.

Nu ascund că am avut și o curiozitate personală ca să aflu cine e dispus să dea bani pentru proiecte civice și către ce linie este canalizat interesul finanțatorului. Sunt mulți cititori care cunosc faptul că din anul 2009 încoace, în paralel cu munca la ziar, sunt implicată și în campanii umanitare în folosul copiilor săraci, grav bolnavi și al celor cu potențial mare de dezvoltare intelectuală, dar care provin din familii defavorizate, mai ales din mediul rural. Alături de mine și câțiva jurnaliști, am adus în aceste proiecte și liceeni-voluntari, care s-au angrenat în activități de întrajutorare cu mult entuziasm, reușind astfel să implic și factorul educativ în aceste acțiuni caritabile.

Vă asigur că în acești 7 ani de activitate pe tărâm umanitar, nimeni dintre marii finanțatori (companii, multinaționale sau oameni de afaceri de tip Soros) nu ne-a întins o mână de ajutor, nu ne-au oferit nicio finanțare. N-au făcut-o nici din proprie inițiativă, deoarece proiectele noastre erau și sunt vizibile în media, nici când le-am solicitat ajutorul pentru salvarea vieții unui copil sau pentru vreun proiect pentru tineri. În afara cititorilor ziarului sau a câtorva oameni de afaceri și politicieni, care au vrut să rămână anonimi, nimeni nu a fost impresionat de ceea ce facem pentru comunitate.

Ceea ce vom prezenta în Evenimentul zilei reprezintă o sinteză a multor zile de muncă, fiindcă sunt greu de obținut informații despre finanțări. Este, oarecum, și o continuare a ceea ce EVZ publicase în urmă cu trei ani (septembrie 2013), în timpul protestelor cu PET-uri din Piața Universității împotriva proiectului Roșia Montana. Atunci, autorul articolului, Mălin Bot stârnise furtună în rândul ONG-urilor fiindcă a dezvăluit că cel puțin două dintre ele se implicaseră în organizarea protestelor printr-un proiect finanțat de Soros.

Demersul său și al EVZ nu a fost pentru a denigra asociațiile civice ci, așa cum a explicat atunci autorul, pentru că ”existența unor finanțări pe proiecte, folosite explicit în organizarea protestelor, nu este cunoscută celor care dau curs invitațiilor la manifestații”. Mai în clar: unii mergeau în Piața Universității din convingere civică, mobilizați de relatările de pe rețelele sociale, alții participau la proteste fiindcă erau plătiți printr-un proiect finanțat de magnatul Soros!

Articolul de astăzi nu trebuie perceput ca un atac la niciunul dintre ONG-urile din rețeaua de finanțare a lui George Soros. Este doar un tablou financiar despre care toți cei care observăm activitatea societății civile trebuie să știm. Un tablou similar cu cel al partidelor politice.

Este necesar ca datele să fie publice pentru că e absolut normal ca românii să știe cine oferă banii și pe cine finanțează un magnat ca să creeze un tampon împotriva Puterii, ca să militeze pentru cauze ecologice sau ca să instruiască, în cadrul unui proiect, jurnaliști, juriști sau oameni de cultură, deveniți bursieri ai fundației finanțatoare. Sau ca să propună miniștri în guvern.

Cine este George Soros

În ultimele luni s-a vorbit des în spațiul public românesc, mai ales de către politicieni, despre George Soros. Dar cine este cel care a investit zeci de milioane de dolari în rețeaua ong-istă, numită ”societatea civilă românească”?

Miliardarul american de origine maghiară George Soros are 86 de ani și o avere estimată la peste 18 miliarde de dolari. Unele surse vorbes chiar de 22 de milairde de dolari. Există surse diverse care susțin că George Soros a donat peste 200 de milioane de dolari din 1990, când a înființat Fundaţia Soros în România, și până în 2014, majoritatea prin investiţii directe. Din 2014, investițiile directe au fost înlocuite cu finanțările pe bază de proiecte.

Fundaţia din România beneficiază încă de fondurile domnului Soros. Urmează să nu mai beneficiem din 2014. Cu toate acestea, vom putea obţine oricând bani de la fundaţia dânsului (Open Society Foundations – n.red.), însă doar pe bază de proiecte. Nu vom mai beneficia direct de fonduri”, declara Gabriel Petrescu, directorul executiv al fundaţiei, la sfârșitul anului 2013.

Finanțările lui Soros către rețeaua sa de ONG-uri din România s-au efectuat ori prin intermediul vehiculelor sale financiare din străinătate, cum este CEE Trust – un ONG-mamă, care a direcționat bani în toate statele din estul și centrul Europei unde magnatul american avea interese, ori prin Fundația Soros deschisă la București, care acum se numește Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Banii lui George Soros au avut ca țintă construcția instituțională a unei rețele de ONG-uri, care a devenit ceea ce se numește „societatea civilă din România”. Mesajul sau scopul acestei rețele s-a învârtit în jurul ideii de democratizare a societății de către oamenii cooptați în aceste fundații și asociații. Adversarii lui Soros au arătat mereu că miliardarul american, de origine maghiară, a dorit ca prin ONG-urile lui să influențeze opinia publică în problemele care foloseau scopurilor sale, în special cele economice. Indiferent de realitatea obiectivelor sale, George Soros a devenit un jucător major pe plan politic.

EVZ are date concrete despre finanțările lui George Soros către ONG-uri ecologiste din România, din anii când banii se livrau, în majoritatea cazurilor, ca investiție directă. Printre acestea veți regăsi și pe cele două despre care vă spuneam că au contribuit ca organizatori la protestele anti Roșia Montana, reprezentanți ai societății civile care au participat la întruniri la Cotroceni, demnitari din actualul guvern. Ulterior s-a găsit un sistem prin care să se asigure finanțarea, dar mult mai puțin transparent.

Se presupune că prin anii 2000 George Soros a decis să se retragă într-o zonă mai discretă a finanțării societății civile din România odată cu eșecul implicării sale în alegerile din SUA, unde a susținut candidatul democrat în fața lui Bush, dar și cu scandalurile care au izbucnit în diverse state din Europa pe tema finanțărilor sale. Cazul Roșia Montană a fost unul special, implicarea fiind directă și extrem de generoasă.

Cu toate astea, în ultimii ani, Soros a hotărât să redevină jucător în țările din centrul și estul Europei, fiind cunoscută și recunoscută implicarea în evenimentele din Ucraina, este bănuit că s-a implicat în criza refugiaților de partea celor care susțin primirea acestora, atacurile la adresa sa din partea premierului ungar Victor Orban fiind de notorietate. Totodată George Soros este unul din cei mai proeminenți susținători ai candidaturii lui Hillary Clinton, donațiile sale însumând 19 milioane de dolari SUA stând mărturie a implicării active. Donațiile lui George Soros au fost bănuite că alimentează și protestele din Polonia la adresa guvernului, iar declarațiile oficiale ale reprezentanților Fundației Pentru o Societate Deschisă din SUA au fost clare: “Nu finanțăm direct sau indirect proteste! Finanțăm grupuri din Polonia care promovează drepturile omului, care sunt sub amenințare acum”. Declarația Laurei Silber, chief communications officer al Open Society Foundations acordată revistei New Yorker în mai 2016 descrie perfect o situație. George Soros nu finanțează protestele din Polonia, Ungaria, Ucraina sau România, ci ONG-urile care le organizează.

TOȚI MARII ACTIVIȘTI ECOLOGIȘTI DIN ROMÂNIA SUNT FINANȚAȚI DE SOROS

1

21

3

ALINA MUNGIU ȘI NICUȘOR DAN, DOUĂ FIGURI IMPORTANTE ALE SOCIETĂȚII CIVILE

Cea mai reprezentativă figură din ”Rețeaua Soros” este, fără îndoială, Alina Mungiu Pippidi. Ea este considerată ideologul activității girate de George Soros în România și tot ei i se atribuie ideea apariției, după 2012, a unor partide noi, cu oameni noi, care să devină o alternativă la partidele clasice, considerate corupte și depășite.

Nicușor Dan, cu a sa asociație ”Salvați Bucureștiul!” este inovația Alinei Mungiu, cel mai important lider al societății civile. Aceasta l-a scos în luminile rampei, în 2006, ca activist ecologist, apoi l-a lansat în politică. O sursă din mediul ong-ist ne-a declarat că primele operațiuni civice ale lui Nicușor Dan au fost finanțate printr-un sistem de parteneriate tot din banii lui Soros. Alina Mungiu și a sa Societate Academică Română a creat Alianța pentru o Românie Curată. Aceasta din urmă a fost finanțată, între anii 2010-2012, de CEE Trust a lui George Soros cu sume mari de bani, dar și din fonduri norvegiene. Din această Alianță fac parte Freedom House (Cristina Guseth), Grupul pentru Dialog Social și Asociația lui Nicușor Dan – Salvați Bucureștiul. Nu este nimic ilegal sau rău că Nicușor Dan a primit sprijin financiar prin Alina Mungiu și a sa Societate Academică. Era corect doar să explice opiniei publice pe ce banii și-a finanțat activitatea.

Bani pentru proiectele gestionate de Alina Mungiu și ce conțin acestea

Finanțări primite de Societatea Academică Română (SAR) a Alinei Mungiu Pippidi via CEE TRUST

4

Finanțări primite de Societatea Academica Romana (SAR) a Alinei Mungiu Pippidi via FDSC.RO

Un prim proiect unde Societatea Academica Romana (SAR) a Alinei Mungiu Pippidi a primit o finantare de 73.046 euro: Studenții să combată discriminarea!

5

Un al doilea proiect unde Societatea Academica Romana (SAR) a Alinei Mungiu Pippidi a primit o finanțare de 200.870 euro: Înființarea unor filiale în toată țara pentru monitorizarea activității Guvernului

6

IMPLICAREA REȚELEI SOROS DUPĂ TRAGEDIA de la COLECTIV

Un al doilea moment care arată că George Soros se implică, indirect așa cum a procedat în fiecare țară, în jocul politic de la București este formarea noului guvern tehnocrat după tragedia de la Colectiv. Piesa centrală s-a pus în scenă la Palatul Cotroceni, sub îndrumarea consilierului prezidențial Sandra Pralong, cea care a fost, la începutul anilor 90, primul reprezentant personal al lui George Soros în România. După tragedia de la Colectiv, în premieră, societatea civilă este chemată de Klaus Iohannis pentru a se transmite întregii țări ideea ca românii au nevoie de un Guvern apolitic. O analiză realizată asupra celor chemați la Cotroceni în numele societății civile ne arată că au fost exclusiv reprezentanții fundațiilor finanțate de miliardarul american.

TOTI CEI CHEMATI LA COTROCENI LA CONSULTAREA SOCIETATII CIVILE DUPA COLECTIV, FINANTATI DE SOROS

Ionuţ Sibian este președinte la Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC).

Ȋn perioada 2006-2012, fundaţia pe care o conduce a primit peste un milion de dolari de la „The Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe” (CEE Trust), o organizaţie condusă de miliardarul american George Soros.

1. Număr Grant: RO_X 2010_166

Denumirea proiectului: Serviciul juridic pro-bono pentru ONG-uri din România

Suma acordată 21.300 USD

Perioada proiectului: 1 mai 2011 – 30 iunie 2012

2. Număr Grant: RO_X 2010_202

Denumirea proiectului: Fondul pentru Inovare Civică

Suma acordată 389.455 USD

Perioada proiectului: 15 aprilie 2011 – 15 iulie 2012

3. Număr Grant: RO_X 2009_121

Denumirea proiectului: O voce mai puternică pentru sectorul asociativ din România

Suma acordată 150.000 USD

Perioada proiectului: 15 mai 2010- 14 noiembrie 2011

4. Număr Grant: RO_X 2008_47

Nume proiect: ONG-uri românești corecte

Suma acordată 119.995 USD

Perioada proiectului: 1 mai 2009- 28 februarie 2011

5. Număr Grant: RO_2007_04

Denumirea proiectului: Directorul ONG-urilor românești

Suma acordată: 307.000 USD

Perioada proiectului: 1 decembrie 2007 – 31 mai 2010

6. Grant Numărul RO_III 2006_100

Denumirea proiectului: Consolidarea sustenabilităţii financiare a ONG-urilor

Suma acordată: 120.000 USD

Perioada proiectului: 1 august 2006 – 1 iulie 2008

Liviu Mihaiu, președintele asociaţiei „Salvaţi Dunărea şi Delta”, este un colaborator și un avocat al FDSC.

Cel care, de la microfonul din Palatul Cotroceni, s-a recomandat a fi jurnalist scria în septembrie 2013, într-un editorial publicat de „Adevărul”: „De asta sfătuiesc pe toţi securiştii ăștia mici (n.r. – jurnaliștii de la „Evenimentul Zilei”) să sune la FDSC (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile), să întrebe deontologic cum se finanţează ONG-urile, când şi, mai ales, de ce.

Sorin Ioniţă este președinţele „Expert Forum” (EFOR), organizaţie finanţată, printre altii, și de FDSC.

EFOR a primit însă suport financiar și direct din partea CEE Trust.

Număr Grant: RO_2012_01

Denumirea proiectului: Clientelism de la vârful degetelor

Suma acordată: 68.000 USD

Perioada proiectului: 15 martie 2012 – 14 martie 2013

Cristina Guseth este director al „Freedom House România”, o filială a fundaţiei americane „Freedom House INC”, cu sediul în New York.

Pe lista finanţatorilor „Freedon House România” se află Ambasada SUA în România, USAID, U.S. Department of State, dar și „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, fundaţia lui Soros.

Numele proiectului: Inițiativa pentru o Justiție Curată (CIJ)

Suma acordată: 100.000 USD

Perioada proiectului: 1 mai 2008 – 1 aprilie 2010

Freedom House, Asociaţia Salvaţi Bucureștiul (președinte – Nicușor Dan) și Grupul pentru Dialog Social (unde Andrei Cornea este membru în Consiliul de Administraţie) fac parte din „Alianța pentru o Românie Curată”, care a fost finanțată, în perioada 2010-2012, de CEE Trust.

Număr Grant: RO_X 2009_186

Denumirea proiectului: Construirea unui lupte durabile anticorupție a electoratului din România: „România curată”

Suma acordată 120.000 USD

Perioada proiectului: 1 septembrie 2010 – 30 aprilie 2012

„Alianţa pentru o României Curată” a fost inițiată de Societatea Academică Română, care asigură și Secretariatul acesteia. Ȋn perioada 2006 – 2008, SAR a primit de la CEE TRUST 239.300 USD.

Număr Grant: RO_X 2008_28

Denumirea proiectului: CCU partea a 2-a – evaluarea utilizării banilor publici în cercetarea academică și învățământul superior din România

Suma acordată 93.500 USD

Perioada proiectului: 1 iunie 2009 – 31 iulie 2010

Număr Grant: RO_X 2007_101

Denumirea proiectului: Coaliția pentru Universități Curate (CCU) – aplicarea unui set de principii pentru a consolida integritatea și calitatea în sistemul de învățământ universitar românesc

Suma acordată 95.500 USD

Perioada proiectului: 1 aprilie 2008 – 1 mai 2009

Numărul proiectului: RO_IX 2006_35

Denumirea proiectului: Coaliția pentru un Parlament Curat – Euro – alegeri 2007

Suma acordată: 40.300 USD

Perioada proiectului: 1 martie 2007 – 1 gebruarie 2008

Numărul proiectului: CBI / 2006/03

Nume proiect: Reducerea corupției politice – Anti-corupția ca revoluție

Suma acordată 10.000 USD

Perioada proiectului: 1 octombrie 2006 – 31 octombrie 2006

Mihai Dragoș, preşedinte al Consiliului Tineretului din România, este coordonator al reţelei Monitori pentru Bună Guvernare a „Alianţei pentru o Românie Curată”.

Lucrează, de asemenea, în Societatea Academică din România (SAR), pe un proiect ce evaluează și monitorizează integritatea universităților din România. Iar Horia Oniţă, scria în aplicaţia pentru funcţia de președinte al Consiliul Naţional al Elevilor (C.N.E.) că va urmări „dezvoltarea comunicării și parteneriatului între C.N.E. și anumite structuri naționale precum Alianța pentru România Curată”.

Elena Calistru, care a lucrat pentru „Transparency International România”, este președintele Asociaţiei Funky Citizens, partener al SAR în mai toate proiectele și petiţiile iniţiate.

Edmond Niculuşcă este președinte la Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, care colaborează cu „Miliţia spirituală”, o altă organizaţie finanţată de CEE TRUST (105.000 USD în perioada 2011 – 2013).

ÎNALȚI DEMNITARI AI REGIMULUI IOHANNIS-CIOLOȘ, STRÂNSE LEGĂTURI CU MILIARDARUL SOROS.

Lucrurile nu se opresc însă aici. După formarea guvernului condus de Dacian Cioloș, am regăsit numeroase nume de pe lista celor care au căpătat putere de decizie la nivel executiv, ca având legături cu miliardarul american.

7

Sandra Pralong, consilier prezidential – primul reprezentat personal al lui Soros in Romania

Mihai Răzvan Ungureanu – fost consilier prezidențial și șef al SIE – finanțat de Soros prin fundațiile sale.

Dacian Cioloș , premier – membru Fundația Friends of Europe – finanțată de Soros

Cristian Ghinea – ministrul fondurilor europene – Centrul Român pentru Politici Europene – finanțat de Soros

Violeta Alexandru, ministru pentru dialg social – ProDemocratia, Institutul Politic Publice – finanțat de Soros

Cristina Guseth – propusa ca ministru al Justitiei in prima echipa a lui Ciolos și retrasă dupa un scandal uriaș – finanțată de Soros

Cătălin Drula – consilier al premierului Ciolos, vicepreședinte al Asociaţiei Pro Infrastructura, care colaborează cu „Alianţa pentru o Românie Curată” (SAR)

Cristian Ghinea, editorialist la „Dilema veche”, a terminat SNSPA, după care a făcut un master la London School of Economics. În legătură cu acesta, iată ce scrie pe pagina lui de Wikipedia: „bursa care îi finanţase acest studiu prevedea întoarcerea sa în România şi implicarea pentru o perioadă minimă de timp în activităţi ale sectorului civic”! Cu alte cuvinte, cei care i-au finanţat bursa i-au pus şi condiţia să se implice în problemele societăţii civile, ceea ce Cristian Ghinea a şi făcut, activînd în Centrul Român de Politici Europene, de unde a devenit Consilier de stat în Cancelaria Guvernului, apoi ministru al Fondurilor Europene. Acum a ales sa candideze la Parlament din partea partidului Uniunea Salvati Romania a lui Nicusor Dan.

Anterior, Cristian Ghinea activase în mai multe ONG-uri: Societatea Academică din România, APADOR-CH, Freedom House – România şi Centrul pentru Jurnalism Independent, toate finanţate de Fundaţia Soros! De la SAR, Alina Mungiu l-a dat afară odată cu Sorin Ioniţă. Pe pagina Centrului Român de Politici Europene (CRPE), se scrie foarte clar că Fundaţia Soros este finanţator al acestui ONG.

Laura Ştefan, de la „Expert Forum”, ONG finanţat de Fundaţia Soros, a fost prima nominalizare neoficială pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cristina Guseth, de la „Freedom House”, ONG finanţat de Fundaţia Soros, a fost desemnată pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi retrasă în ultimul moment.

Mihai Răzvan Ungureanu, adus mai întâi în funcţia de consilier prezidenţial şi numit apoi din nou şef al SIE este un vechi membru al Fundației pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Victoria-Violeta Alexandru, fostă Bau înainte de căsătorie, a lucrat pentru Asociația Pro Democrația, unde a coordonat activitatea de comunicare publică și relația cu presa.Ȋn 1997, Violeta Bau a fost numită consilier în cadrul Departamentului de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din Administrația Prezidențială.

Ȋn martie 2000, în Republica Moldova apărea Institutul de Politici Publice, fondat, conform datelor publice de pe site-ul oficial cu sprijinul Fundaței Soros Moldova și al Centrului Euro-Atlantic din Moldova.

Un an mai târziu, în mai 2001, la instanțele din România era depusă cererea de înregistrare a Asociației „Institutul pentru Politici Publice, unde Violeta Alexandru este membru fondator. IPP furnizează constant date și rapoarte partenerului său strategic, Asociația Pro Democrația (APD) și nu numai”. La rându-i, APD a furnizat către IPP resurse umane și nu numai. Tot în 2001, IPP realiza studiul „Bugetele locale între teorie și practică, „la comanda Asociației Pro Democrația în cadrul proiectului Administrare eficientă prin participare publică, finanțat de German Marshall Fund of The United States”. Ȋn prefața acestui studiu, IPP mulțumea unor „reprezentanți ai administrației publice locale cu care am discutat și ale căror informații ne-au fost de un real folos (…), Florentin Pandele – Primar Comuna Voluntari, Nicolae Liviu Dragnea – Președintele Consiliului Județean Teleorman”.

Însuşi premierul Dacian Cioloş face parte din „Friends of Europe”, organizaţie finanţată de acelaşi George Soros!

Poate fi făcută o paralelă interesantă între Dacian Cioloș și Victor Orban. Acesta din urmă a fost unul din favoriții miliardarului american, care la începuturile sale l-a finanțat copios, atât ca partid, FIDESZ, cât și ca persoană, Orban primind o bursă de 10.000 de ft lunar ca să se poată dedica politicii. De atunci însă lucrurile s-au schimbat, iar cei doi au devenit inamici. Nu același lucru se poate spune despre Dacian Cioloș…

Datele pe care le-am cules de-a lungul unei lungi perioade de investigații sunt cele accesibile publicului, fiind acumulate din surse deschise. Detalii asupra comportamentului miliardarului american George Soros și implicarea sa în politica țărilor din estul și centrul Europei sunt relevate în diverse surse pe internet și mass-media, dar am încercat să distingem între propagandă și informare.

Am luat în calcul de la bun început faptul că acest material va stârni numeroase comentarii și atacuri. În special din partea celor vizați. Ne-am dori ca fiind promotorii libertății de exprimare să accepte că și activitatea lor este supusă scrutinului opiniei publice, că datoria presei este să pună întrebări și să caute răspunsuri, indiferent cât de incomode ar fi, unele sau altele.

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a vorbit marți, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Dosar de politician”, despre revelația acestor alegeri generale, care ar putea fi partidul Uniunea Salvați România, condus de Nicușor Dan.

Mai exact, Silviu Mănăstire arată cum, funcționează Uniunea Salvați România – ”un partid care trăiește la nivel de imagine prin prisma a doar două personaje: Nicușor Dan și Clotilde Armand”.

Vă prezentăm pastila de investigație:

La fel de bine, USR s-ar putea dovedi a fi un simplu balon de săpun. Despre acest experiment politic înființat în primăvară, la București, se spune că este un fel de „PPDD al intelectualilor”, sau al hipsterilor, al tinerilor nemulțumiți. Cine își mai aduce aminte, partidul-fantomă al lui Dan Diaconescu a intrat în 2012 în Parlament cu 15 la sută din voturi, pentru ca practic după numai doi ani să se desființeze.

Ce știm de fapt, în mod real, despre cu funcționează Uniunea Salvați România – un partid care trăiește la nivel de imagine prin prisma a doar două personaje: Nicușor Dan și Clotilde Armand.

La prima vedere, USR dorește reforma clasei politice și propune diverse nume noi pe listele parlamentare, în special oameni proveniți din așa-zisa societate civilă. Mai interesant, USR este construit și finanțat asemenea unui ONG. Diverși membri ai USR au o îndelungă experiență în activitățile multor ONG-uri mai mult sau mai puțin cunoscute. Partidul nu își declară o orientare clară: USR nu este nici de dreapta, nici de stânga. În afară de Nicușor Dan și Clotilde Armand, deveniți celebri după alegerile locale de la București, ceilalți lideri ai partidului rămân necunoscuți.

Recent, un episod controversat a făcut ca USR să fie primul partid care nu va putea candida cu sigla electorală la alegeri. Ce s-a întâmplat de fapt? Tribunalul București, așadar un judecător, la sesizarea Biroului Electoral Central, a respins sigla USR care copia de fapt sigla fostului Partid Uniunea Salvați Bucureștiul – USB. În vara acestui an, Nicușor Dan și asociații săi de la USB au demarat înființarea noului partid USR și au folosit practic toate resursele USR – de la oameni, finanțare, logistică, până la banala siglă electorală. Apoi, cele două partide, USB și USR, au fuzionat după mai multe probleme procedurale în instanță. Nicușor Dan a declarat că este o victimă a adversarilor politici, deși anularea siglei electorale a fost decisă de un judecător.

Problemele USR nu se opresc aici. Un document oficial, furnizat de Autoritatea Electorală Permanentă precizează că cele două partide controlate de Nicușor Dan, USB și USR, sunt verificate de AEP pentru modul în care și-au obținut finanțările. AEP a descoperit mai multe neconcordanțe cu privire la banii încasați de partidul lui Nicușor Dan în timpul campaniei electorale de la București.

AEP verifică în aceste zile realitatea tranzacțiilor și, în special, modul de constituire al contribuțiilor financiare pentru USR. Despre modul în care a fost finanțat și se finanțează partidul lui Nicușor Dan circulă diverse teorii. Fostul premier Victor Ponta indică legături ale USR cu magnatul american George Soros.

Oficial, partidul lui Nicușor Dan a folosit un sistem de donație pe internet însă Autoritatea Electorală Permanentă verifică dacă persoanele care au făcut donații către USR și-au declarat identitatea reală. Există indicii că sume importante de bani au fost donate de către alte persoane decât cele înregistrate oficial în scriptele partidului Uniunea Salvați România. Cine se ocupă însă de finanțarea USR, pentru că Nicușor Dan este recunoscut drept un personaj boem? Eminența cenușie de la USR se numește Matei Păun, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Nicușor Dan, și omul care îi influențează deciziile. Acest Păun este creierul de campanie al USR și omul care se ocupă de finanțarea partidului.

Jurnaliștii de la Riseproject au descoperit că lui Matei Păun îi plac afacerile anonime (adică offshore) în paradisurile fiscale din Panama. Păun a deținut companii în Panama iar la București a înființat fundatia PACT, finanțată de ONG-urile controlate de magnatul George Soros.

Soros a învestit în grupul de ONG-uri Open Society peste 1,5 miliarde de dolari. Același șef de campanie al USR, Matei Păun, omul cu banii de la partid a înființat mai multe companii de consultanță alături de cetățeni ai Federației Ruse. Într-o companie din Belarus, Matei Păun, un mare iubitor al orașului Moscova, este asociat cu numiții Vitalie Buzdugan și Alexandr Mironov. Buzdugan este reprezentantul în Romania al companiei MAZ, producătorul rus de autobuze, pe care a reușit să le vândă cu succes diverselor primării, printre care și Constanța.


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Clubul Colectiv, George Soros, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei

  1. @admin
    Doamne ajuta!
    Am vazut si ieri mitingul PNL. O intreaga tevatura si un lucru deosebit de interesant: la un moment dar primarul Aradului vorbea despre familie si cat de importanta este aceasta pentru societate, mai spunand insa ca ei nu isi pun problema din cine este formata familia… GRAV lucru.

    Stiu ca nu faceti politica si inteleg asta, dar pana la urma pe toti ne intereseaza soarta tarii in care traim, muncim etc.

    In conditiile actuale nu considerati ca cel mai bine ar fi sa se voteze raul cel mai mic, anume PSD?
    Anularea votului, asa cum am vrut sa fac initial nu incalzeste pe nimeni pana la urma si nu fac nimic anulandu-l. Stiu, toti sunt HOTI, dar cred ca suntem in momentul in care avem de ales intre mai multi rai, si trebuie sa alegem raul cel mai mic.

    Cei de la PNL au luat-o razna rau de tot, fiind condusi de Soros si de interesele europene, si stim cu totii care sunt acestea.

    P.S. Astept raspunsul dumneavoastra la intrebarea pe care am pus-o mai sus.
    Multumesc!

  2. @ Andrei:

    Fiecare sa faca asa cum ii spune constiinta. La genul asta de provocari nu asteptati sa raspundem altfel.

  3. @Andrei

    Mitingul PNL, DESFIINȚAT: Un fel de întâlnire de genul alcoolicilor anonimi

    “PNL a platit mii de oameni sa vina sa asculte mai degraba o penibila conferinta de “dezvoltare personala” a unui guru, decat viziunea unui om politic care vrea sa duca Romania intr-o directie pozitiva.
    Mitingul organizat de PNL a fost un fel de intalnire de genul alcolicilor anonimi, unde vine cate unul si explica ca trebuie sa te uiti in tine, sa te schimbe pe sine, sa fii onest, sa recunosti ca bei, etc. Cu tot respectul, dar pt astfel de discursuri mergi la psiholog, terapist, te uiti la un tele-evanghelist, nu stai in frig in piata sa-l asculti pe un prim ministru cum bate campii”.
    http://www.stiripesurse.ro/mitingul-pnl-desfiin-at-un-fel-de-intalnire-de-genul-alcoolicilor-anonimi_1162297.html

  4. Interesant. Pacat ca USR-istii (aia nefinantati, nu uneltele) sunt atat de temeinic spalati pe creier incat nu cred ca ar trage mari concluzii din asta.

    Pt ca ceea ce uimeste este modul in care au izbutit, pur si simplu, sa creeze o masa de manevra stabila, formata din oameni altfel relativ tineri (generatia baby-boomers in special, dar nici segmente consistente din generatia X nu au ramas imune… De millenials ce sa mai vorbim….) si educati, care pur si simplu refuza sa mai gandeasca si care s-au opacizat perfect la argument sau dezbatere. Pur si simplu, au izbutit performata de a crea un grup de fanatici, mai obtuzi si mai radicali decat puritanii lui Cromwell – cu diferenta notabila ca usl-istii se considera in mod sincer, din contra, adevarate intruchipari vii ale Tolerantei, care este un soi de zeita-mama a ideologiei lor.

    Sa mai zica cineva ca dracul nu este un adevarat maestru al deghizarii… :)))

  5. Cu toate astea, nu cred ca sorosistii se pot lauda cu rezultate spectaculoase in Romania. In pofida simplismului colectiv (sau poate tocmai datorita lui), exista aici un nucleu de rezistenta remarcabil care de altfel ii face probabil sa fie atat de indarjiti. In plus, mi se pare ca observ ca, de partea ailalta a baricadei, s-a format o elita profesionala bine cizelata de-a lungul timpului in conditiile de conflict atat de potrivnice ratiunii in care a fost nevoita sa functioneze vreme indelungata. Incepe sa iasa la iveala spiritul romanesc in formele lui pure, ideale, pe care vitregia sortii parea sa le fi anihilat definitiv.

    Nu stiu, dar mie mi se pare nemaipomenit de interesanta aceasta dinamica vie si imprevizibila a conflictului dintre Bine si Rau – atat in tara cat si in lume. Pt ca de-acum numai de politica nu mai e vorba. E escatologie pura.

  6. Intr-adevar, cam multe doamne ongiste pe piața.
    “8. Vreau deci ca bărbaţii să se roage în tot locul, ridicând mâini sfinte, fără de mânie şi fără şovăire.
    9. Asemenea şi femeile, în îmbrăcăminte cuviincioasă, făcându-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr împletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ;
    10. Ci, din fapte bune, precum se cuvine unor femei temătoare de Dumnezeu.
    11. Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea.
    12. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul/b>, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.
    13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
    14. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
    15. Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie”

  7. @enkidu

    Daca tot lansezi provocari: cum ramane cu Sf. Ecaterina? (ca sa luam doar un exemplu)

  8. (asta ca sa nu mai pomenim de adecvarea cel putin discutabila a comentariului la context)

  9. Păi Sfânta Ecaterina învăța? Sfântul Duh învăța.
    Sfântul Pavel învăța? Sfântul Duh învăța.
    Sfinții Părinți de la Doboare nu scriau asa..”parutu-Sa Sfântului Duh si noua”?
    Învățau pentru că toți se făcuseră vasele alese în care trăia Sfânta Treime.
    Dar pana la a ajunge vas ales, vorbește firea slabă și pătimașă, de unde și porunca Sfântului Apostol Pavel.
    Asta e un joc fără sfârșit și nu va fi de folos nimănui, nici mie, nici ție, cu atât mai puțin altora. Cred că e timpul să ne depășim amândoi condiția. Orgoliul rănit văd că e fiară lacomă si neostoită…scoate biciul si dai în freză.

  10. Acum vreo 10-12 ani, Ghinea scria niste articole puturoase la Gazeta de Sud care putzeau de la o posta a “noua ordine” sorosista. L-am interpelat de cateva ori, insa a tacut ca porcu’ in papusoi.
    Apoi am vazut ca prezidentu’ a primit ordin de la sefu’ $oro$$chwartz sa-i rasplateasca harnicia si a facut-o, desi este un ins sub-mediocru.
    Nu m-a surprins, insa mi s-a confirmat ca l-am mirosit corect inca de atunci.

  11. Pingback: PARLAMENTUL S-A SPALAT PE MAINI, lasand pe seama viitoarei legislaturi PROIECTUL DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI NORMALE/ “Societatea civila” sorosista cere Parlamentului sa nu aprobe initiativa Coalitiei pentru familie,
  12. Pingback: Rentele si retelele marionetelor. IOHANNIS – membru, intre timp retras, al unui THINK-TANK elitist fondat si finantat de GEORGE SOROS/ CIOLOS – indemnizatie de la BANCA MONDIALA | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: GEORGE SOROS la emisiunea 60 minutes (CBS) in 1998. Patronul “SOCIETATII CIVILE” de pretutindeni prezinta un PROFIL clar de SOCIOPAT | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: Go, Ciolo(s), Go!… – PSD CASTIGA ALEGERILE cu aproape 50%, “Martorii lui Ciolos” repudiati de “REVANSA” TACUTA A “TELEORMANULUI”. Semnificatia VOTULUI ZDROBITOR de “inrosire” a tarii: INFRANGEREA
  15. Pingback: Scurtă privire „la cald” asupra protestelor din România, ianuarie-februarie 2017 – Ţara mea de dor
  16. Donald Trump taie bugetul ONU si al ONG-urilor din alte tari, finantate de SUA, iar Madeleine Albrigt reactioneaza vehement!

    Prin tăierea bugetului Departamentului de Stat, Donald Trump va plasa “America la urmă” pe scena internaţională, a declarat fostul secretar de stat Madeleine Albright.
    Madeleine Albrigt (79 de ani), consideră că “tăierile cu 36% din bugetele Departamentului de Stat şi politicii internaţionale propuse de administraţia Trump vor îmbunătăţi foarte puţin sănătatea bugetară a naţiunii noastre”.
    Preşedintele Donald Trump a propus joi o reducere cu cel puţin 28% a bugetului anual al Departamentului de Stat şi a Agenţiei sale de dezvoltare USAID şi limitarea cu 25% a contribuţiilor Statelor Unite la misiunile Naţiunilor Unite.
    Aceste preconizate reduceri a alarmat ONU, ţările aliate SUA şi organizaţiile neguvernamentale internaţionale.
    http://www.stiripesurse.ro/scandal-imens-in-sua-pe-buget-donald-trump-criticat-dur-va-plasa-america-la-urma_1186449.html

  17. Pingback: FILIERELE ISRAELIENE ALE ANTI-SOROSIMULUI. Folosita ca marota pentru a invoca pericolul "antisemitismului", tema SOROS este parte a unei ALIANTE atipice
  18. Pingback: MISCAREA ROMÂNIA ÎMPREUNĂ - constructia politica a fostului premier „tehnocrat” DACIAN CIOLOS se intemeiaza pe un FURT DE IDENTITATE/ Reactia Platformei civice ÎMPREUNĂ/ MÎR-ul ciolosit, o momeala pentru electoratul sensibil la teme de IDENTITAT
  19. Pingback: OBLIGATIVITATEA GRADINITEI - UN EXPERIMENT SOCIAL anti-familie/ Presiuni pentru programe agresive despre homosexualitate si sex in unele gradinite din SUA/ FIII SI FIICELE LUI SOROS in România - o analiză AFR
  20. Pingback: Ambasada SUA va finanta programe de "educatie civica" de "VOT INFORMAT" pentru pensionarii din satele din sud-estul României/ Zeci de milioane de euro coordonate de FUNDATIA PENTRU SOCIETATE DESCHISA (ex-Soros) pentru combaterea discr
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare