TRUMP ANTI-BIG PHARMA? ROBERT F. KENNEDY JR., nominalizat de presedintele american ales pentru a conduce o COMISIE DE ANALIZA A SIGURANTEI VACCINURILOR

14-01-2017 2 minute Sublinieri

robert-kennedy-jr-2004

  • ActiveNews:

Unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai vaccinurilor, ales de Donald Trump să conducă o comisie specială privind siguranța vaccinurilor. Cine este Robert F. Kennedy Jr.

Președintele ales al SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu Robert F. Kennedy Jr., nepotul fostului președinte american JFK și unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai vaccinurilor, relatează site-ul Poltico. com. Trump i-a cerut lui Robert F. Kennedy Jr. să conducă o comisie care să analizeze siguranța și integritatea științifică a vaccinurilor, scriu jurnaliștii americani, citându-l pe Kennedy.

Kennedy, care a precizat că a acceptat această misiune, este unul dintre cei care, în ultimii ani, a susținut că timerosalul, un ingredient pe bază de mercur existent în vaccinuri, poate provoca o serie de leziuni cerebrale, inclusiv autismul. În toți acești ultimi ani, Robert F. Kennedy Jr. nu s-a abătut nicio clipă de la teoria sa, în ciuda celor care au încercat să dovedească contrariul.

Politico notează că Robert F. Kennedy Jr, ca și alți contestatari ai vacccinurilor, au găsit sprijin în Donald Trump, care, de câte ori a avut ocazia a afirmat că are convingerea că vaccinurile pro provoca autism.

“Președintele ales are numeroase dubii legate de actuala politică privind vaccinarea și are și numeroase semne de întrebare”, a spus Kennedy Jr. după întrevederea cu Trump, precizând și că președintele ales al SUA a vut deja mai multe astfel de întâlniri cu cei care s-au pronunțat împotriva vaccinurilor.

Nepotul fostului președinte american JFK consideră că miza uriașă a industriei vaccinurilor și simbioza perfectă dintre “Big Pharma” și agențiile guvernamentale au dat naștere unui sistem de reglementare opac și incorect care vrea să acopere orice dovadă legată de bolile pe care le poate provoca un vaccin.

El a scris cartea “Timerosal: Să vorbească știința”, în care arată pericolul și inutilitatea folosirii timerosalului în vaccinuri (un conservant pe baza de mercur), oferite milioanelor de copii și femei gravide din întreaga lume.

De asemenea, susține că Big Pharma este una dintre cele mai mari donatoare politice, oferind 31 de milioane de dolari in 2015, pentru candidatii politici. Big Pharma cheltuiește pe lobby politic mai mult decât orice altă industrie, 3 miliarde de dolari în intervalul 1998-2014, dublul sumei cheltuite de industria petrolului și a gazelor și de 4 ori mai mult decat grupurile de interese din industria de apărare și aerospațială.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a insistat pe ideea că vaccinurile pot fi periculoase și că există o legătură intre ele și autism.

Companiile care compun „Big Pharma” au suferit pierderi de 24,6 de MILIARDE de dolari în 20 de minute , după ce Donald Trump a spus că Pharma „scapă basma curată după ce a făcut o crimă”

42 de secunde. Atât a durat cuvântarea lui Donald Trump despre sistemul farmaceutic american sau „Big Pharma”, așa cum mai este cunoscut.

Nu a fost mult, dar cuvintele spuse de președintele ales al Americii în cele 42 de secunde, au provocat pierderi de peste 24,6 miliarde de dolari celor mai mari nouă companii pharma din SUA. În doar 20 de minute de la discursul lui Trump.

Iată ce a spus președintele american:

„Trebuie să facem astfel încât să se întoarcă industria farmaceutică [unele companii au sediul în afara SUA pentru a nu plăti taxe -n.n]. Industria noastră farmaceutică a fost dezastruoasă. Pleacă în toate direcțiile. Ei ne produc medicamentele, dar în mare măsură, nu le mai produc aici. Și altă chestiune ce trebuie s-o facem este să creăm o nouă procedură de licitație pentru industria farmaceutică, pentru că ei scapă de crimă cu fața curată. Industria pharma are parte de mult lobby, de mulți lobby-iști, multă putere. Și există foarte puțină licitație pe medicamente. Suntem cel mai mare cumpărător de medicamente din lume și totuși nu avem proceduri de licitație corecte. Trebuie să începem să licităm, o să economisim miliarde de dolari într-o perioadă de timp”

Conform siteului Fortune, aceste cuvinte au fost suficiente pentru a produce pierderi semnificative în capitalizarea de piață a companiilor Johnson and Johnson, Pfizer, Merck, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Gilead, Celgene și Eli Lilly.

Mai mult, fondul de tranzacționare SPDR S&P Biotech a căzut cu 4% în aceași perioadă, în timp indexul Nasdaq Biotechnology a înregistrat o cădere de 3%.

În termeni financiari, cele nouă companii înregistrau o capitalizare de peste 900 de miliarde de dolari înainte de discursul lui Trump, iar pierderea de 24,6 miliarde reprezintă aproximativ 3% din acea valoare.

Pe compania, acțiunile Celgene au scăzut cu 3,5%, ale Johnson and Johnso cu 1,61%, Bristol-Myers, în scădere 5.5%; Pfizer, regres de 2.75%; Merck, creștere de 1.67%; Amgen, scădere de 2.27%; AbbVie, scădere de 4.2%; Gilead, scădere de 2.3% și Eli Lilly, în scădere de 2.6%.


Categorii

1. DIVERSE, America, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “TRUMP ANTI-BIG PHARMA? ROBERT F. KENNEDY JR., nominalizat de presedintele american ales pentru a conduce o COMISIE DE ANALIZA A SIGURANTEI VACCINURILOR

  1. Intr-un film din anii 1950 “Trackdown” este prezentat un personaj pe nume Walter Trump, care a pretinde că va construi un zid pentru a proteja un oraș de sfârșitul lumii…. Personajul sfarseste impuscat.

    http://www.snopes.com/trackdown-trump-character-wall/

    https://www.youtube.com/watch?v=Gs6UcgiDwg0

  2. @stef

    neahh…simpla coincidenta… Din ce am dedus ideea de baza a filmului este ce poate provoca un escroc care anunta sfarsitul lumii. Faptul că îl cheamă Trump si ca solutia lui era un zid de protectie ( impotriva ‘focului devastator)’ e secundar. Trump nu e genul mistic si nu a anuntat niciodată sfarsitul lumii. Efectiv mi se pare o coincidenta (pana si mie, care am imaginatie bogata si înclinație pt sinapse conspirative! 🙂 ). Ideea zidului nu e una asa neobisnuită daca ne gandim de ex la zidul Berlinului sau la Marele zid chinezesc. Este pur si simplu genul de idee practică, banala dar eficace. Cine a mers in Franta, de ex, stie ca ei au mania rondurilor la intersectiile dintre soselele obisnuite, ca formă de evitare a accidentelor.
    A circulat si pe aici un citat genial: marele truc al ocultei este sa ne faca sa credem ca tot ce se intampla e planificat de ea – cu alte cuvinte, ca e ‘atotputernica’. Obsesie diabolică prin excelenta…

  3. Trump s-a razgandit, nu mai este anti Big Pharma, dupa ce Daniel Best, care trebuia sa negocieze reducerea preturilor medicamentelor, a fost sinucis cu multiple lovituri, langa usa garajului.

    The Nov. 1 death of Daniel Best, a pharmaceutical executive from Bay Village who led U.S. Department of Health and Human Services efforts to lower prescription drug price died from “multiple blunt force injuries” and it ruled his death a suicide.
    https://www.cleveland.com/metro/index.ssf/2018/11/death_of_hhs_official_daniel_b.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare