MAICA PREOTEASA ANISOARA OPRE, sotia parintelui marturisitor Craciun, S-A MUTAT LA CELE VESNICE

18-02-2017 46 secunde Sublinieri

anisoara-opre-craciun-opre-ascor-cluj-arsenie-boca-17

Chipul luminos al maicii preotese Anişoara Opre îl vom vedea de acum la A Doua Venire. 

Studenţilor şi tinerilor din A.S.C.O.R. Cluj  le va rămâne ca o  amintire vie dărnicia, dragostea şi hărnicia maicii preotese Anişoara. Nu putem uita nicicând poveţele dânsei pline de tainice înţelesuri. Mult s-a străduit, chiar şi în vremuri de prigoană comunistă, să iubească Biserica lui Dumnezeu şi să păstreze credinţa cu demnitate creştinească.

Ştim despre maica Anişoara că l-a cunoscut personal pe Părintele Arsenie Boca, după ce a absolvit Facultatea de Teologie. La îndemnul Părintelui Arsenie, părintele Crăciun Opre se căsătoreşte cu tânăra Anişoara, din satul Cinciş, ucenică apropiată a Părintelui Arsenie. Chiar dacă Anişoara era dornică să îmbrace haina monahală, Părintele Arsenie îi spune hotărât tinerei că mai multe o să facă pentru Dumnezeu în lume, decât în mănăstire. La 16 februarie 1962 se căsătoresc, apoi, în noiembrie 1964, odată cu decretul de graţiere a deţinuţilor politici, Părintele Crăciun a fost hirotonit preot de către Prea Sfinţitul Episcop Teoctist, viitorul patriarh al României. Au urmat împreună o viaţă frumoasă, demnă de urmat.

Ne simţim datori să îi pomenim necontenit pe părintele Crăciun şi maica Anişoara!


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Craciun Opre, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MAICA PREOTEASA ANISOARA OPRE, sotia parintelui marturisitor Craciun, S-A MUTAT LA CELE VESNICE

  1. Cati oameni deosebiti, uriasi, din vechea garda incep sa treaca la Domnul…

  2. Dumnezeu sa o odihneasca!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare