#REZISTENTA PRIN CENZURA SAU NOUA ERA DE SECURISM SI TURNATORIE DIGITALA. Cum se pun bazele unui MINISTER META-ORWELLIAN AL ADEVARULUI, creat pe baza de voluntariat, a carui misiune va fi TRIEREA INFORMATIILOR CE SUNT RASPANDITE PRIN FACEBOOK

19-02-2017 9 minute Sublinieri

fake-news

Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false – precum cea cu titlul de mai sus – să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului.

Împărțiți în două camere conectate la un antreu în care IT-iștii ies să mai ronțăie de-ale gurii, să desfacă ceva de băut și să aprofundeze discuțiile, voluntarii sibieni au lucrat până târziu în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă. De cele mai multe ori, discuțiile care se poartă între ei nu au niciun înțeles pentru o ureche afonă la limbajul programatorilor. Se vorbește despre ”import de RSS”, ”formuri care preiau separat”, ”scripturi care rulează la minut”. În final, scopul acestor discuții este crearea unei unelte care, cu ajutorul unei largi comunități de voluntari, să ducă la dispariția rapidă de pe Facebook a știrilor false.

Lista surselor de știri

La ”hackathon-ul” de la Sibiu au venit oameni din trei firme de IT: dezvoltatori, ”testeri”, specialiști în marketing. Tinerii nu vor ca numele firmelor să devină publice dintr-un motiv simplu: ar deveni ținta creatorilor de știri false, împotriva cărora luptă.
”Există acea listă cu 70 – 100 de site-uri, dintre care 20 – 30 le vedem și noi aproape zilnic. Titluri bombastice, toxice, în fine. Se propagă de multe ori fără a fi citite, mulți le distribuie mai departe. Probabil că din traficul acela fac niște bani proprietarii acelor site-uri, dar există și alte teorii pentru care sunt distribuite aceste știri”, definește Radu zona împotriva cărora este îndreptată acțiunea lor. Cele peste 70 de site-uri la care face referire au fost adunate într-o listă de un IT-ist din București, care a creat deja o extensie a browser-ului Chrome, extensie care atrage atenția asupra faptului că știrile provenite dintr-o anumită sursă au potențial fals. Sibienii au invitat dezvoltatorul acestei extensii la evenimentul de vineri noaptea, dar acesta nu a putut ajunge. Însă perspectivele unei colaborări cu acesta există, arată IT-iștii reuniți la Sibiu.

Cum va funcționa

IT-iștii din Sibiu pornesc în demersul lor de la opțiunea creată de Facebook pentru a raporta știrile false. Dar care, deocamdată, în România nu funcționează foarte bine. ”În State, din ce am înțeles, știrile false sunt marcate ca atare, scade mult «reach-ul», căci asta e, de fapt, cheia, iar dacă vrei să distribui mai departe știrea primești un avertisment, că acea știre este falsă. Acesta mă aștept să fie rezultatul final și la noi: ca știrile false să nu mai apară pe paginile oamenilor”, explică Radu.

Împreună cu ceilalți, el lucrează la o aplicație care monitorizează automat site-urile care generează știri false. Lista acestor site-uri va fi actualizată permanent. Odată ce de pe un astfel de site, pe Facebook este distribuită o știre, aplicația creată la Sibiu o va aduce mai întâi în atenția unui grup restrâns de voluntari. Aceștia vor prioritiza știrile false, după care pasul ultim este la click-ul voluntarilor din România care vor să se alăture inițiativei și să raporteze către Facebook știrea ca fiind cu informații false.

”Primul pas este detecția automată. Al doilea pas este acea filtrare manuală făcută de către un grup restrâns voluntari. Al treilea pas este postarea acestor știri într-un grup mare de voluntari, iar cel de-al patrulea pas este raportarea drept știri false de către cei mulți voluntari care sperăm să ni se alăture. Estimăm că vor fi câteva zeci de mii”, rezumă Radu.

Ultimul pas este la Facebook

”Romanian fake news aggregator” este numele discutat pentru inițiativa celor de la Sibiu. Numele ar urma să fie pus fie pe grupul de mii de voluntari care ar urma să raporteze către Facebook știrile false, fie pe pagina creată cu acest rol. ”Ne gândim că se vor strânge aproximativ 50 de știri pe zi, care vor fi alese dintre cele mai virale, căci asta vrem să detectăm automat prin API-ul (o unealtă pentru programatori – n.r.) de la Facebook”, estimează Radu.

Știrile raportate drept false vor fi marcate ca atare, însă, tot de reprezentanții rețelei de socializare. ”Nu cei de la Facebook fac fact-checking-ul (verificarea veridicității – n.r.). În România am înțeles că vor fi cei de la factual.ro și încă alte câteva ONG-uri. Ei le vor marca drept false, iar de aici mai departe Facebook ar trebui să acționeze, să le limiteze răspândirea”, mai arată Radu.

Cuvântul-cheie: ”crowdsourcing”

IT-iștii de la Sibiu cred că inițiativa lor va fi una cu rezultate concrete datorită ideii de ”crowdsourcing”. Altfel spus, datorită grupului mare de voluntari care vor fi dispuși să raporteze către Facebook știrile detectate drept false. Și cu cât vor fi mai multe astfel de raportări făcute într-un timp cât mai scurt, cu atât mai repede răspândirea acestor informații va fi limitată și marcată ca atare. ”Oricine poate fi voluntar. Căci tot ceea ce trebuie să faci este să raportezi știrile ca fiind false. Nu contează că în acest grup mare se pot «infiltra» unii care vor să susțină propagarea de știri false. Pentru că nu există o unealtă prin care să marchezi știrile corecte”, explică încrezători tinerii de la Sibiu.

#rezist

Mai toți tinerii veniți la hackathhon-ul de la Sibiu poartă banderole galbene inscripționate cu moto-ul protestelor din ultimele săptămâni, ”#rezist”. ”Cred că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni ne-a determinat să ne implicăm mult mai mult”, explică Radu purtarea acestor banderole. Care a participat la proteste, asemenea lui Ciprian. ”A fost un context agravant. Problemele acestea există de mai mult timp, dar acum ne-au lovit mai tare, căci le-am ignorat prea mult. Cred că știrile false au un impact foarte mare și cred că pot fi schimbate mult mai ușor decât alte lucruri. Mult mai greu, de exemplu, poți schimba clasa politică”, este de părere Ciprian.

Și alternativa CNA

Printre cei prezenți în noaptea de vineri la inițiativa de la Sibiu s-a discutat și despre un alt proiect, care să vizeze domeniul audio-vizualului. ”Trebuie dezvoltată o alternativă la CNA, care să fie a societății civile. Acum, CNA-ul vine pe filieră politică și este foarte greu de crezut că se va schimba ceva vreodată acolo. Din punctul meu de vedere, acolo este un drum închis. Și atunci, diversele industrii, precum jucătorii corecți din industria de media, jucătorii corecți din industria publicității și așa mai departe, să își facă o organizație de auto-reglementare a acestui domeniu”, arată Ciprian.

[…]/integral pe turnulsfatului.ro

sursa foto: http://www.turnulsfatului.ro/

sursa foto: http://www.turnulsfatului.ro/

Programul creat noaptea trecută de voluntarii din Sibiu a inventariat peste 70 de site-uri care distribuie în mod frecvent ştiri false. Când opţiunea va deveni funcţională, acestea nu vor mai putea fi distribuite pe #Facebook.

Bomboana de pe coliva protestului #rezist

Dezvoltarea unei aplicații care „să filtreze” site-uri cu știri bune și știri rele este după aplicația SRI care îți monitorizează PC-ul cea mai orwelliană acțiune din ultimii ani. Dacă prima are totuși o minimă justificare prin prisma „securității naționale” (sanchi!) asta cu „aplicația Chrome” are – pe lângă caracterul totalitar – și obrăznicia de a ne scuipa în față un „sunteți proști, vă spunem NOI ce să citiți”. Este din seria Guvernul MEU-Protestul MEU-Presa MEA.

Mergem puțin mai departe. La alegerile din toamnă Germania nu-și permite riscul TRUMP așa că lucrează intensiv la același tip de program. Posibilă integrare a platformelor în viitor? Sau e aceeași platformă?

O initiativa demna de laudat spun ei, desigur, cenzura este urmatorul pas. Toata lumea dezinformeaza, de exemplu Digi Tv este in varful listei, dar ei au batut palma cu sistemul deci, nu se pune, ei nu dezinformeaza, ei sunt doar trompeta sistemului… Oricum este bine ca fac asta, este foarte bine, intotdeauna cenzura a functionat in timp impotriva cenzorilor. deci, bravo baieti, sa puneti cat mai multe popriri, asa oamenii isi vor da seama cu adevarat cine sunteti.

Cica 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false. 70 de site-uri se spune ca ar difuza stiri false. Acestea au fost adunate într-o listă de un IT-ist din București, care a creat deja o extensie a browser-ului Chrome, extensie care atrage atenția asupra faptului că știrile provenite dintr-o anumită sursă au potențial fals.
Ma gandesc ca de aici pana la Ministerul Adevarului mult nu mai este ! Intre timp eu zic sa reinfintam putin cenzura asa de exercitiu . Ramane sa ne intrebam ca si blosevicii ” Dar pe verificatori cine ii verifica ? “
[…]

Noua cenzură va fi una a întregului popor, o rețea uriașă de delatori, și niște unii din ”societatea civilă”, Ministerul Adevărului, care vor decide ce știri trebuie să treacă, și ce nu, de cenzură. ”Societatea civilă”, instrument de luptă împotriva totalitarismului, a devenit noul ”dictator”, un dictator colectiv, care ne duce din dictatura proletariatului în dictatura elitelor ”civice”. Eu înțeleg că istoria are umorul ei, dar ăsta e de-a dreptul macabru.

Tinerii frumoși și liberi ne pregătesc și poliția gândirii. E bine! Totalitarismul are viitor luminos!

“Fake News” îs un soi marginal. Elucubrații nedovedite, din surse dubioase, luate în serios de o minoritate trepanată care caută să-și valideze convingerile. Radio Șanț a existat dintotdeauna, mecanismul defensiv contra lui e destul de intuitiv, nu e periculos și uneori (rar dar semnificativ) a furnizat chiar și informație pe care timpul a confirmat-o.

Problema adevărată îs știrile care respectă ceva rigori formale dar care au în spate o agendă obscură și care prin selecție, frecvență și ton chiar obțin efectul scontat de #fakenews dar într-un mod mai convingător și mai pervers. Ăstea îs mai periculoase și mai greu de combătut – dar și ele au avantaje majore: te ajută indirect să înțelegi însăși agenda obscură din spatele lor. Așa că e ok să existe și ele.

Dacă ar trebui să poarte un nume – după modelul “Hot Goods” (marfă produsă sau obținută clandestin) – ar merge “Hot News”.

Listele rusinii, oameni care oricum activeaza underground sunt scosi in fata drept mari dughinisti, raul din umbra (da, pressone, sa-i faci “dosar” google-facebook unuia ca are nu stiu ce idei are e absolut gresit), antiputinism care seamana cu putinismul, toate astea constituie o boala fix a presei care se considera quality, elita.

Cel mai rau e sa nu vezi cat de antiliberal ai devenit cand pretinzi ca esti liberal, cate prostii scrii la adapostul unei etichete de “baiat bun“. Sigur, la asta ajuta turnatoria si linsajul digitalizate. Ajuta vria politicianista care arunca tot raul spre cai verzi pe pereti in loc sa-si asume responsabilitatea. Toata vigilenta asta merge la brat cu orbire maxima la propaganda desantata pentru idei economice simpliste/periculoase si cu excludere sociala care face parul maciuca. Problema nu sunt siteurile de agitatie, problema e tocmai slabiciunea si isteria presei mainstream.

# să le-o spunem clar ălora de o ard cu lupta cu fake news. Treaba e cenzură și punct. Mai rău, e un soi de cenzură privată dubioasă în timp ce ne pretindem luptători pentru dmeocrație.

Sortezi fără lege, fără reglementări știute de toată lumea. Poate să fie jegul jegului de site, trebuie un motiv clar ca să-l pui pe o listă, asta dacă ești un om serios. Nu cred că veți face voi redacții paralele să verificați știri. Să mai spunem că majoritatea pseudoștirilor sunt generate fix de avansul tehnologic și fuga după clickul mecanic care place mult fix ”cretivilor” IT-iști, reflex pentru care vindeți voi publicitate și apoi vă dați It-iști misterioși, einsteinieni. Sunteți comis/voiajori online, cei mai mulți dintre voi, temrinați cu rahaturile.

Spunea bine cineva, nimic nu-i doare mai mult pe ăia de la Google decât să le spui că sunt o agenție de publicitate și nu Galileo Galilei. Asta sunt. Iar acum fix acest mediu privat cu aere de elită dorește să curețe conținutul presei. Treziți-vă. Lăsați pretextele, RTV gen, ca să filtrați tot.

Dacă vă plătește Petrom de exemplu să scoateți fakenewsurile despre el veți rezista? E fix ca faza aia cu dreptul la istorie personală numai pentru ăia de-și permit.

chestia e cam groasă

povestea se concentrează pe magia IT-iştilor care, cu geniul lor, salvează situaţia în epoca post-adevărului şi manipulării, numai că IT-iştii de fapt doar manipulează nişte informaţie dintr-o parte în alta, nu fac nimic important aici

ce era esenţial şi ce nu ni se spune e cum va funcţiona efectiv cenzura (ăsta e scopul declarat, ca ştirile să nu mai apară în feed-ul FB): nu ştim cine va selecta lista site-urilor monitorizate şi mai ales cine şi cum va verifica veridicitatea ştirilor, în afară de factual.ro, care e extrem de subiectivă politic, practic e instrument anti-PSD pe faţă. evident, sensul în care va merge cenzura e clar şi din faptul că majoritatea IT-iştilor sînt cu banderole cu “rezist”

deci probabil că FB va face şi el politică, pentru că îi va fi destul de greu să reziste la zeci de mii de raportări – ceea ce oricum în cadrul mecanismului de FB e incorect, se presupune că fiecare utilizator de FB poate reclama o ştire dacă i se pare lui incorectă, aici un “grup restrâns de voluntari”, nu ştim cine, va decide el ce e adevărat şi ce e fals şi îi va pune pe zecile de mii de soldaţi ai binelui şi dreptăţii să reclame

zicea bine Adi Schiop, intrăm într-o epocă de turnătorie şi securism de o să ne ia dracu

s-o luăm altfel cu fake news. în noiembrie anul trecut, Washington Post, un monument al presei din lumea liberă, a publicat un fake news care nu era doar o enormitate ca ştire, ci şi o delaţiune oribilă cum că mai multe publicaţii perfect onorabile, cu standarde jurnalistice serioase, ar promova propagandă rusească. fără nici cea mai mică probă, în afara citării unui grup anonim care, după comunicate şi manifestări, părea mai degrabă o gaşcă de puşti teribilişti

cine se va încumeta să controleze Washington Post sau omologul lui din România (Hotnews, Digi, care credeţi că ar fi)? la cenzurat site-uri conspiraţioniste şi televiziuni tabloide e înghesuială mare, aici parcă mai puţin. dar şi dacă ar vrea cineva s-o facă, nu e cazul. doar statul poate să exercite un astfel de control, dacă într-o societate se decide că un astfel de control este necesar, doar el are legitimitatea şi resursele s-o facă. dacă cititorii şi organizaţiile sindicale şi patronale din domeniu au eşuat deja, atunci soluţia nu sînt comandouri de IT-işti sau orice alţi cetăţeni care disciplinează presa, ci doar statul, exlus altă variantă

pentru noi problema ar avea un specific în plus. la noi presa scrisă a fost distrusă rău de tot de criză. însă în ştirile ăstea decisive despre care e vorba aici (pentru că miza e, bineînţeles, informaţia politică şi modul în care e ea prelucrată) tocmai ziarele ar avea un rol special, pentru că asta e diferenţa dintre imagine televizată şi text, în ziar poţi pune un text de cîteva pagini de o anumită consistenţă, care conţine o anumită înţelegere şi argumentaţie, la televizor nu poţi pune pe cineva care să vorbească 20 de minute că nu se uită nimeni

şi din cauza acestui specific al unei prese slabe şi haotice, la noi o strategie de promovare a informaţiei corecte ar fi mult mai bună pe încurajare decît pe coerciţie. soluţia ar fi, atunci 1) revitalizarea ziarelor cu ajutor de la stat (reţele de distribuţie, achiziţii, chestii transparente, adică – chiar şi un mecanism de subvenţionare transparent şi echitabil e posibil, desigur nu doar pe ziare, şi site-uri şi TV) 2) o televiziune, un radio şi agenţie de presă naţionale, de stat, care să reprezinte etalon în informaţie

sigur, obiecţia e că s-ar băga politicul – dar la cenzură n-ar interveni tot el, dacă acceptăm că doar el poate să facă asta? uitaţi-vă la cele mai quality ziare şi televiziuni, nu mai zicem de celelalte, la campaniile lor de dezinformare sistematică şi chiar ură din timpul alegerilor şi dintre ele. nu vorbim de neverificat informaţia din 2 surse, ălea sînt rafinamente care au rămas de mult la muzeu, vorbim de aberaţii şi mistificări totale. dacă există o parte bună a acestui scandal stupid cu fake news e că ne atrage atenţia asupra stării în care e mass media. TOATĂ media, nu doar aia care nu ne place în anumite momente. şi acum e o perioadă politică instabilă în care informaţia e mai importantă ca de obicei, iar dacă te uiţi cum e produsă şi cum circulă ea, te iei puţin cu mîinile de cap. ceva trebuie făcut, dar nu comandouri de IT-işti sau alţi cetăţeni constituiţi ad-hoc – altceva decît asta

Marea Revoluție Tefelistă organizează un Minister al Adevărului

Daniel Gheorghe

“Am aflat cu uimire despre faptul că un grup de cetățeni doresc să pună pe picioare o aplicație care să cenzureze știrile de pe facebook și sa elimine așa zisele “știri false”. Aici, eu ca liberal nu pot decât să disting o tentativă pur totalitara de a limita libertatea cuvântului într-un mod care ar face invidioasa chiar și cenzura comunistă. În primul rând cine și în ce fel stabilește ce înseamnă o “știre falsă”?
În lumea reală nu se pot aplica norme abstracte a căror conotație ideologică este evidenta. Se folosește cumva o grilă a marxismului cultural prin care se stabilește” adevărul “? Vom avea cumva ca finalitate și un Minister al Adevărului care să ne spună ce avem voie să credem și ce e interzis să credem?

Iar în al doilea rând inițiativa de cenzură informatică a unui număr de 70 de publicații online este profund ilegală. Ilegală deoarece încalcă articolul 30, Libertatea de Exprimare, din Constituţia României care la primele 2 paragrafe spune astfel :

“(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă “.

Este datoria mea, ca liberal, sa atrag atenția asupra unor astfel de derapaje care ating în mod grav libertățile fundamentale pe care românii le-au obținut prin mari sacrificii de sânge.

De la o vreme vedem cum retorica revoluției culturale câștigă tot mai mult teren în România și cum norii negri ai totalitarismului tind să se facă din nou văzuți.

Stau și mă întreb ce inițiative “mărețe” vor urma : limitarea programului radio-tv la 2 ore, incendierea cărților “reacționare” in față la Biblioteca Națională ori direct construirea unui sistem de lagăre de muncă forțată pe canalul București – Dunăre unde să fie duși toți cei care încă mai îndrăznesc să gândească liber?”

Pe de altă parte, adaug eu, revoluţia împotriva siturilor care furnizează alte ştiri decât cele “oficiale”, ale Sistemului, este susţinută şi de posturile TV aservite. Digi24, postul tv care a făcut propagandă continuu pentru ca să scoată tefelistii în stradă, inducând în mase (la nivelul lor de rating, desigur) nişte neadevăruri evidente şi asmuţind publicul în aşteptarea a 1 milion de oameni duminica trecută, tocmai a dat o lista a siturilor indezirabile, în care se găseşte şi ActiveNews, situl de ştiri unde îmi public editorialele.

Serviciile secrete în slujba corporatocratiei transfrontaliere, împotriva propriului popor, la aşa ceva nu am crezut că voi asista vreodată după revolta populară sângeroasă din decembrie 1989…


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Știri false

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “#REZISTENTA PRIN CENZURA SAU NOUA ERA DE SECURISM SI TURNATORIE DIGITALA. Cum se pun bazele unui MINISTER META-ORWELLIAN AL ADEVARULUI, creat pe baza de voluntariat, a carui misiune va fi TRIEREA INFORMATIILOR CE SUNT RASPANDITE PRIN FACEBOOK

 1. Imi dau seama cate stiri false circula in campaniile electorale. Ar trebui desfiintate definitiv, daca ar fi sa bagi in seama ineptiile astora, absolut toate articolele in care cineva prezinta viziunea sa despre viitor sau despre cum s-ar putea derula anumite evenimente. Aia de le METEO pica primii dupa George Friedman cu George Friedman. Un pic ar putea sa umble si la Baba Vanga, sa vada unde n-a nimerit-o. Imi dau seama ca Sibiul a devenit o fortareata antiromaneasca si imi pare rau, dar nu pot sa spun ca nu s-ar fi putut prevedea asa ceva, la cum se uita de sus la olteni sau moldoveni sau oricine care inca n-a reusit sa bage la doxa niste cazonisme care strang la burta. Insa nu pot spune nici ca n-au dreptate cand vad cum au ajuns spitalele noastre si cum practic alesii nostri, dintre care si ardeleni, au alungat cadrele medicale din tara. Cred ca meritam din plin sa fim calariti, pentru ca de jos pana la varf suntem artisti la a vana averea altuia, mai ales a banutului vaduvei. Cand o sa-i pese cuiva de romanii care mor cu zile pe capete in spitale sau ambulante care nu au nicio aspirina, atunci o sa stim ca am ales oameni, si nu masini de spoliat pe altii. Insa visul acestor oameni care cred ca strainii dau doi bani pe ei e rasul dracilor. Daca romanii nu se intereseaza de romani, nu va interveni nimeni sa nu ne ducem la vale.

 2. http://money.cnn.com/2017/02/16/technology/mark-zuckerberg-manifesto/

  Mark Zuckerberg’s plan to save the world … with Facebook

 3. Azi dimineata, la televizor, era o stire din Franta. Au iesit oamenii in strada in Paris impotriva coruptiei politicienilor. Ce facusera politicienii astia? Tineti-va bine: angajari fictive. Si Francois Fillon si Marine Le pen, si probabil si altii, daca nu toti. Suna cunoscut? Niste Liviu Dragnea toti, nu-i asa? Din UE aia pe care noi nu vrem sa o “liviu”.
  Si atunci avem asa:
  a) Clasa politica cu aceleasi pacate peste tot.
  b) coruptia ucide oriunde si oricand
  c) corporatistii sunt noua clasa muncitoare
  d) noua clasa muncitoare face mitinguri de sustinere internationalista,
  e) noua clasa muncitoare detine singura adevarul, deci are drept sa cenzureze.
  f) noua clasa muncitoare are o ideologie atee si vrea o noua revolutie.

  Iata deci noua lupta de clasa. Cred ca le trebuie si o noua Internationala cu cantec cu tot, desigur. Probabil si un nou Manifest al Partidului Comunist. Ma intreb, site-urile care anunta an de an nasterea, minunile, rastignirea si invierea lui Hristos cum vor fi catalogate?

 4. off topic oarecum,
  articolul http://www.activenews.ro/stiri-social/Dragnea-vrea-sa-protejeze-familia-naturala-dar-deschide-si-calea-parteneriatelor-civile-141145
  “Este o problemă despre profunzimea societății românești și pe de o parte trebuie să susținem ideea de căsătorie între un bărbat și o femeie, dar pe de altă parte nu trebuie să fim foarte radicali. Societatea noastră trebuie să caute tot timpul modalitatea prin care orice sursă posibilă de divizare să fie exclusă.”, a spus Liviu Dragnea.

  Sa sustinem dar sa nu fim foarte radicali! Adica fanatici religiosi, cum ne taxa sasul. De parca Dragnea n-ar sti ca parteneriatele civile au deschis peste tot unde s-au aprobat calea spre asa-zisele casatorii intre deviantii sexuali. Ma intreb daca
  subiectul nu e un alt motiv de santaj, de genul: pune rapid o surdina, cu propriul argument, “conciliere si nu divizare”. Asta sa fie ciozvirta pe care o arunca Dragnea bandei turbate a tefelistilor? Nu vede ca e deja putreda si mincata de viermi (ciozvirta)??

 5. https://www.youtube.com/watch?v=pqueE5Xf0uU
  Important Update – Prepare for Domestic Conflict 2/19/17

  Resist Trump” is the mantra of the Marxist groups combining forces under Obama’s Organizing for Action, which has combined resources with “Indevisible” – a 6,000 chapter strong group intent on disrupting and ultimately destroying our way of life.

  Under The Hagmann Report, investigators have infiltrated several groups to find their real intent – to “take down” not just Trump, but our Constitutional Republic.

  These groups are heavily funded and well-refined. Do NOT underestimate what they have planned.

 6. http://www.karamazov.ro/index.php/economie-politica/506-omul-din-corporaie.html

  https://www.youtube.com/watch?v=j5bVWzTyJ7E

  “I’m 30 years old, and I can already relate to Tadayuki (guy at the end). In the corporate world, you don’t get treated like a human being unless you’re in senior management; and the only way to get into senior management is to suck up like crazy and/or offer sexual favours (if you’re a girl, or an attractive guy with a gay boss). We in the west do not live in a meritocracy, and I can speak from experience, because I spent 7 years in university getting my Double Masters (Finance and Business Administration(MBA) major), and I saw people far less qualified than me getting promotion after promotion while I was still slaving away at the same entry-level job. When you see most job ads here in my country, and look at the required qualifications, most full-time white collar positions will ask for a Bachelor degree; and that’s it! They don’t specify which degree exactly, and as a result, you get a lot of BAs (Liberal Arts graduates – History, Politics and Psychology majors) getting into high-paying jobs that require REAL skills (hard specialised skills like maths, accounting and Information Technology), then fucking up on the job because they don’t know shit! But they get promoted instead of fired most of the time because they’re soft-skill-savvy enough to talk their way out of the consequences. “

 7. Tot raul e spre bine: o sa ne intoarcem la carti, la presa tiparita, o sa dialogam mai asezat prin e-mail sau, de ce nu, prin posta clasica. Vom accesa numai site-urile recomandate de prieteni in care avem incredere si vom fi mult mai atenti si buni in ceea ce vom scrie. Istericii vor ramane pe retelele de socializare si se vor interzice reciproc. Eu stiu o vorba: hotii si intre ei se fura. Asa va fi si in cazul celor care astazi se cred detinatorii adevarului: in momentul in care vor avea cea mai mica divergenta, se vor acuza si se vor interzice reciproc. Intr-un fel, acesta este inceputul sfarsitului pentru ei.
  De exemplu, mie mi-a placut site-ul bugetul.ro (apropo de articolul scris de Gh. Piperea in Cotidianul). Daca nu dispare de pe servere, o sa-l mai vizitez.

 8. Mircea Badea, sclipitor despre psihologia colectiva a generatiei #rezist. De la 30,30 incolo:

  https://www.youtube.com/watch?v=R0R40kc0tjA

  Noii lideri de opinie #rezist, in afirmare la Al-Jazeera:

  https://www.youtube.com/watch?v=nTeJt4_A4_Q

 9. Pingback: NOUA CENZURA, NOUL OM AL TIRANIEI CORPORATISTE. “Vă vom goli de conținut și vă vom umple cu noi înșine”/ Total intamplator, unul din ONG-urile implicate in initiativa combaterii stirilor false, stipendiat de SOROS | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: NOUA CENZURA, NOUL OM AL TIRANIEI CORPORATISTE. “Vă vom goli de conținut și vă vom umple cu noi înșine”/ Total intamplator, ONG-uri si programe implicate in initiativa combaterii stirilor false, stipendiate de SOROS | Cuvântul Ortodox
 11. ”Mark Zuckerberg’s plan to save the world … with Facebook”’

  O fi si asta un mic antihrist care tot creste pe zi ce trece. Mai stii ce evolutie poate sa aiba tot ”dezvoltand” reteaua FB. Ar trebui si noi sa facem o lista cu site-urile nocive dpdv crestin.

 12. psdistii parca o fac intentionat. Cd i am auzit ca ‘ingroapa definitiv’ oug 13 am crezut ca in sfarsit le a picat fisa si si au dat seama ca in baza art. 147 din Legea CC practic infractiunea nu mai exista.
  Dar aş! Nici vorba! Vine acum noul min al justitiei si ‘lamureste’ el cum e cu deciziile ‘interpretative’ ale Cc (care de fapt nu exista, mai ales cd s a admis o exceptie de neconstitutionalitate). Nu mai inteleg nimic: parca si o cauta cu lumanarea!

 13. Stef, mare lucru ai spus! Ma bucur cand vad ca multi incep sa se trezeasca si sa se problematizeze.

 14. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
 15. Pingback: RAZBOIUL IMPOTRIVA DEMOCRATIEI SI A LIBERTATII. Isteria FAKE-NEWS, un pretext inventat pentru legitimarea POLITIEI GANDIRII/ Societatea civila: reteta SOROS de cucerire a puterii politice
 16. Pingback: FAKE NEWS-UL, DECLARAT AMENINTARE LA SECURITATEA NATIONALA? SRI ar monitoriza massmedia si internetul pentru a detecta "stirile false"
 17. Pingback: DE LA FARISEII DE IERI LA FARISEII DE ASTAZI... "Amagitorul acela..." si META-amagitorii lumii - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare