70 DE ANI DE LA BOMBARDAMENTELE ATOMICE DE LA HIROSHIMA SI NAGASAKI (Video). Imagini panoramice cu dezastrul de la Hiroshima si cu ranile unui supravietuitor (Foto)

9-08-2015 2 minute Sublinieri

America a lansat cea de-a doua bombă nucleară în data de 9 august, 1945. La acea vreme, Sumitery Taniguchi avea doar 16 ani. Supravieţuitorul s-a lăsat fotografiat la 70 ani de la atac.

Corpul lui Sumitery Taniguchi este împresurat cu cicatrici după ce America a încercat distrugerea portului Nagasaki. Bătrânul este şi astăzi incapabil să-şi ţină mâna stângă întinsă total iar soţia acestuia încă îi tratează rănile în fiecare dimineaţă. Sumitery a avut trei coaste rupte, care încă cauzează probleme pentru că îi apasă pe plămâni şi îi îngreunează respiraţia. 

Taniguchi a acceptat să se lase fotografiat într-o încercare iniţiată de supravieţuitorii atacului, de a lupta împotriva atacurilor nucleare. În urma atacului, bărbatul a avut pielea de pe spate complet jupuită. El se afla la doar 1,6 km depărtare de locul unde a căzut bomba. Cu doar 72 de ore înainte, prima bombă nucleară a fost detonată la Hiroshima, iar cele două atacuri au omorât 226.000 de japonezi, informează „Daily Mail”.  

Sumitery Taniguchi şi-a petrecut 21 de luni pe un pat de spital după ce a avut loc atacul, iar faptul că a stat imobil pentru un interval de timp atât de lung a ajutat ca oasele acestuia să crească din nou.

La câteva ore după atac, America a cerut Japoniei să pună sfârşit războiului, altfel vor folosi bombe atomice până când vor distruge ţara. Această cerinţă a fost făcută prin pliante eliberate din avioanele care survolau deasupra Japoniei. La şase zile după 9 august, 1945, Japonia s-a predat.

nagasaki-survivor4 nagasaki-survivor

nagasaki-survivor3

  • Agerpres.ro:

Japonia: 70 de ani de la bombardamentul nuclear de la Nagasaki

La trei zile după Hiroshima, Nagasaki comemorează duminică atacul nuclear care a distrus acest oraș din vestul Japoniei și a ucis aproximativ 74.000 de persoane în urmă cu 70 de ani, transmite AFP.

La 9 august 1945, la ora 11.02, explozia atomică a distrus 80% din clădirile din Nagasaki, printre care celebra sa catedrală Urakami, situată la 500 de metri de punctul impactului.

Duminică, exact la aceeași oră (02.02 GMT), populația va păstra un minut de tăcere, în timp ce clopotele și sirenele vor răsuna în întreg orașul, vechi nod al schimburilor comerciale dintre Japonia și străinătate și oraș cunoscut pentru importanta sa comunitate creștină.

Numit “Fat Man”, dispozitivul exploziv cu plutoniu era destinat să fie aruncat deasupra orașului Kokura (la nord de Nagasaki), unde se afla o importantă fabrică de armament. Condiții meteorologice nefavorabile au forțat bombardierul american B-29 să își schimbe ținta.

Cu trei zile înainte, o primă bombă atomică — “Little Boy” — a făcut 140.000 de morți la Hiroshima (vest). Aceste două bombardamente au constrâns Japonia să capituleze și au pus capăt Războiului din Pacific.

În decembrie 1967, guvernul nipon și-a luat angajamentul solemn să nu fabrice, să nu dețină ori să lase să intre pe teritoriul său arme nucleare.

Orașele devastate Hiroshima și Nagasaki încearcă prin ceremonii și campanii împotriva armelor nucleare să perpetueze amintirea acestor dezastre, chiar dacă supraviețuitorii celor două bombardamente dispar de-a lungul anilor.

Clopotele bat la Hiroshima, la 70 de ani după primul bombardament atomic din istorie

Clopotele au bătut joi la ora locală 08.15 (miercuri, 23.15 GMT) la Hiroshima, la împlinirea a 70 de ani de la lansarea de către un bombardier american a bombei atomice, primul atac nuclear din istoria omenirii, care a condus la capitularea Japoniei și încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, transmite AFP.

La 6 august 1945, un avion de tip B-29 numit Enola Gay, care zbura la mare altitudinea deasupra orașului japonez, a lansat o bombă cu uraniu dotată cu o forță destructivă echivalentă cu 16 kilotone de TNT (trinitrotoluen). Se estimează că aproximativ 140.000 de persoane și-au pierdut viața, fie în momentul impactului, fie ulterior, din cauza radiațiilor.

IMAGINI PANORAMICE CU DEZASTRUL DE LA HIROSHIMA

1LgPanorama

 

– click pe poza pentru imaginea panoramica –

2LgPanorama

– click pe poza pentru imaginea panoramica –

5LgPanorama

 

– click pe poza pentru imaginea panoramica –

Sursa poze panoramice: http://www.slate.com/blogs/the_vault/2015/08/06/history_of_hiroshima_panoramic_photographs_of_the_ruins_after_the_atomic.html


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “70 DE ANI DE LA BOMBARDAMENTELE ATOMICE DE LA HIROSHIMA SI NAGASAKI (Video). Imagini panoramice cu dezastrul de la Hiroshima si cu ranile unui supravietuitor (Foto)

  1. Doamne miluieste(sa se pocaiasca) pe cei ce nu s-au pocait dupa ce au ordonat, executat, aprobat in sinea lor bombardamentul nuclear de la Nagasaki si Hiroshima.

  2. La Nagasaki exista cea mai mare comunitate de creștini catolici din Japonia, 10.000 de persoane, care au fost pulverizati, impreuna cu a lor catedrala, cea mai mare din tara. Conducerea militara americana a ales Nagasaki pe lista celor 5 orase-tinta, ca fiind al 2-lea pe lista respectiva.
    Cum au rezistat in catacombe 300 de ani de persecutii crancene, cei cateva mii de catolici, si au murit intr-o clipita la aproape 100 de ani dupa ce au iesit la lumina…

    http://www.globalresearch.ca/the-bombing-of-nagasaki-august-9-1945-the-un-censored-version/5345274

  3. Bomba atomica-o afacere a hexagramatilor….Vedeti lista cu echipa proiectului I”|nsulei Mari a Newyorkului”-usor de inteles- si veti intelege stabilirea prioritatii tintelor de catre uratorii de Hristos;urmasii celor de la Hanna&Kaifa Company.
    Tot din “dialectica” lor au lasat secretul armei atomice sa transpara catre alt membru al H&K Co. Djugasvilli zis Koba, imparat si domn al Rosului pe vremea aceea.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare