“Profetie” surprinzatoare a PAPEI FRANCISC: estimeaza ca mai are doar 2-3 ani de viata si nu exclude DEMISIA

19-08-2014 2 minute Sublinieri

VATICAN-RELIGION-POPE-ASSUMPTION

Papa Francisc a vorbit pentru prima dată public, luni, despre perspectiva morţii sale, estimând că mai are “doi sau trei ani” de viaţă, şi nu a exclus posibila demisie în cazul în care nu va mai avea forţa de a continua, relatează AFP.

În cursul unei conferinţe de presă organizate în avionul care îl aducea din Coreea de Sud, Papa în vârstă de 77 de ani, care pare în plină formă, a fost întrebat în legătură cu popularitatea sa şi sentimentul pe care i-l generează aceasta.

O văd ca pe o generozitate a poporului lui Dumnezeu. În interior, încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greşelile mele, pentru a nu deveni mândru. Pentru că, ştiu, acest lucru va dura puţin. Doi sau trei ani, după care mă voi duce în Casa Tatălui!”, a declarat el.

Jorge Bergoglio a afirmat că trăieşte această popularitate “mai natural decât la început”, deoarece iniţial aceasta îl “speria un pic”.

Dacă până în prezent nu a vorbit în public despre moartea sa, Papa le-a mărturisit apropiaţilor săi că el crede că nu mai are decât câţiva ani de trăit, potrivit unei surse de la Vatican.

Francisc a menţionat încă o dată eventualitatea unei demisii în cazul în care nu se va simţi capabil să îşi mai asume funcţiile. După cea a lui Benedict al XVI-lea în 2013, demisia unui Papă nu mai este “o excepţie”, “chiar dacă acest lucru nu este pe placul unor teologi”, a declarat el.

Papa a amintit că episcopii emeriţi (la pensie) erau o excepţie în urmă cu 60 de ani şi că acum este o practică obişnuită.

Puteţi să îmi spuneţi: dacă într-o zi nu vă veţi mai simţi capabil să mergeţi înainte, veţi face acelaşi lucru? Da. Mă voi ruga şi voi face acelaşi lucru. Benedict al XVI-lea a deschis o poartă este este instituţională”, a afirmat Papa.

Întrebat despre vacanţa sa din acest an, Francisc, care nu pleacă niciodată în concendiu în afara Vaticanului, a răspuns că va sta “acasă”, la reşedinţa Sfânta Marta unde locuieşte.

“Îmi iau întotdeauna vacanţă. Atunci schimb ritmul. Citesc lucruri care îmi fac plăcere, ascult muzică. Mă rog mai mult. Mă reconfortează. O parte din luna august am făcut acest lucru. Îmi convine aşa”, a asigurat el.

[…]/ integral pe gandul.info

*


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la ““Profetie” surprinzatoare a PAPEI FRANCISC: estimeaza ca mai are doar 2-3 ani de viata si nu exclude DEMISIA

  1. Oare cui trebuie sa-i cedeze “sfantul parinte” iezuit locul peste 2-3 ani?…
    Doamne fereste-ne!

  2. Ce i-au facut la primul demisionat ii fac si la urmasul lui care deja se gandeste dejala demisie. Intrebarea e: cine il lucreaza? Cei dinauntru sau cei dinafara. Sau cu ce nu e de acord? Poate se cauta un papa cu stacheta jos de tot.

  3. Cum se “invartesc” in mormant MARII si ADEVARATII “PAPI” ai Bisericii Romei din primul mileniu: LINUS, IPOLIT, GRGORIE CEL MARE Al Romei, MARTIN cel din vremea Sf. Maxim Marturisitorul si altii, care au fost cu adevarat PAPI si “TITANI” ai Crestinismului Primului Mileniu, vazand “slabiciunea” si “lipsa de putere” (duhovniceasca si harica, caci la o astfel de “putere” ma refer…) de care dau dovada cei care au ajuns sa stea in “scaunul lor”, in Biserica Romei de Azi!
    Pai daca se simt “fara de putere” atunci la ce mai accepta o “sarcina” care ii depaseste?
    Nu am in vedere faptul ca Papii de la Roma ar fi “o emblema curata” a Crestinismului (caci stim ca “sufera” de “sindromul EREZIEI vechi de aproape un mileniu”), ci am in vedere ca asa cum sunt (sau au “ajuns sa fie”, din ceea ce au fost candva in timpurile de GLORIE ale Bisericii Romei, cea care a dat MILIOANE de MARTIRI Crestini pentru Hristos), Papii Romei SUNT INCA un “SIMBOL” si “EMBLEMA” a Crestinsimului si ai Crestinatatii, si daca ar avea cu adevarat si ravn si preocupoare si intelepciune si IUBIRE de Hristos si NUMELE LUI, ar putea PUNE INCA MULTE BETE IN ROATE, “lucrarii raului” care se face in lume…dar evident numai daca NU AR AVEA nici o frica de moarte.
    Caci cum spunea cineva: “Cine a ajuns ca sa nu se mai teama de moarte, NU SE MAI TEME nici de …amenintri!”

  4. @MILESCHRISTI
    din nefericire, din punctul meu de vedere, odata cu 1054, a incetat si continuitatea scaunului apostolic de la Roma, prin urmare papii de azi nu mai sunt in comuniune cu cei de dinaintea schismei.
    Ai avea dreptate din punct de vedere politic sau umanist, insa ma insel ca telul pastoresc al sfintilor pomeniti de tine sa fi avut tangente cu acestea.
    Iar ca sa inchei, ca sa poata face cineva lucrarea Duhului Sfant fara harul de sus e aproape imposibil. Sunt cazuri, e drept, de sfinti martiri care si-au primit botezul prin propriul sange varsat in numele lui Hristos, insa sunt atat de putine si de cele mai multe ori nu ni s-a mai pastrat in istorie si contextul, modul in care au ajuns acestia in stare de asemenea acte deosebite. Cert e doar faptul ca Biserica din vremurile acelea, inainte de edictul de la Milono, nu avea decat putine erezii cu oarecare influenta, spre deosebire de zilele noastre unde Biserica a devenit minoritara raportat la numarul tuturor celor declarati crestini.

  5. @Andy!
    Da! frate sunt de accord cu tine, ca o data cu “caderea in erezie a Bisericii Romei” si evident al “capilor ei” care au fost PAPII, acestia au cazut totodata si din HAR, iar “puterea HARICA si duhovniceasca” pe care Papii au avut-o inainte de 1054 (sa nu uitam ca au fost Papi chiar si FACATORI DE MINUNI in Primul Mileniu…) au PIERDUT-O cei de dupa 1054.
    Insa au incercat sa “compenseze” pierderea puterii harice cu “obtinerea” si “consolidarea” unei “PUTERI” lumesti, politice si culturale asupra Europei Occidentale, putere care a devenit principalul “TEL”, asa cum ai spus si tu in comentariul tau, pe care TOTI PAPII de dupa 1054 l-au urmarit ca sa-l atinga si mentina in Pontificatele lor.
    Dar CHIAR SI ASA, chiar si din perspectiva unei “puteri lumesti DEPOSEDATE si DEZBRACATE de FORTA HARICA”, a Papilor de dinainte de 1054, cred ca PAPII Romei de dupa Marea Schisma au putut si POT INCA ca sa joace un ROL foarte puternic in APARAREA Crestinismului in lume si in fata celor care il persecuta!
    Insa aceasta este doar o “umila” parere a mea, si evident ca nu o dogma sau “teologumena” incetatenita sau consacrata in Biserica Ortodoxa sau Teologia Ortodoxa.
    Asa cum am mai spus si alta data, chiar si celebrul misionar SUNDAR SINGH, cand a venit in Europa a vrut sa mearga la Roma si sa-l cunoasca pe PAPA!
    Or, tocmai CELEBRITATEA, PRESTIGIUL, IMAGINEA si EMBLEMA si POPULARITATEA URIASA pe care PAPA De La Roma le are INCA in lume si care ii atrage MILIOANE DE SIMPATIZANTI (nu spun de crediniosi fideli, in sensul de “fii spirituali”, ci doar de “admiratori”…) POATE AVEA INCA consecinte cu efecte “SEISMICE” si poate produce chiar si “reactii in lant” in lumea politica actuala si in tarile catolice.
    Daca in viitor, sa presupunem ca in ciuda chiar a unei conjuncturi politice si sociale nefavorabile, ar veni la carma Bisericii Romei si in Tronul Vaticanului un PAPA deosebit de “charismatic” care ar CHEMA pe toti crestinii catolici LA UNIRE impotriva celor care sunt adversarii Crestisnimului nu numai catolic, ci ai Intregii Crestinatati, si ai Crucii si ai Evangheliei lui Hristos, eu sunt convins (dar iarasi este parerea mea), ca asa cum Papii de dupa 1054 au fost ASCULTATI cand au fost orgnizate CRUCIADELE impotriva Islamului, tot asa AR PUTEA FI SI AZI ascultat un astfel de PAPA charismatic, daca i-ar trece prin cap sa initieze o astfel de CRUCIADA a tiumpurilor noastre, dar nu simbolica, ci REALA si CONCRETA, fiindca Biserica Catolica ARE INCA UN potential (care poate fi coniderat de unii oameni ca un simplu “REST” de FORTA si de “putere” in comparatie cu ceea ce avea CANDVA in timpurile trecute), potential de factura si financiara si organizatorica si cultural-ideologica, ba chiar si de factura MEDIATICA.
    Si tocmai de un asemenea POTENTIAL inca ACTIV (ca a unui vulcan care NU S-A STINS de tot si pentru totdeuna, ci care este INC ACTIV si poate oricand din nou ERUPE cu putere…) se tem cei care au dusmanit veacuri de-a randul puterea Papilor Romei (puterea cea lumeasca si ideologico-culturala si financiara a Papilor) si care o mai dusmanesc inca si astazi. Sau sunt eu doar un sarman naiv…
    Ca incheiere as dori sa se inteleaga ca nu sunt vreun adept al Papei, nici macar vreun simpatizant sau admirator et, ci doar atat imi place la el, si anume “imbracamintea lui”…care imi pare “tres chic”.
    Daca sub aceasta imbracaminte Papa de acum ar avea si PUTEREA Papilor din Vechime si CURATIA gandirii lor ireprosabile si daca as stii ca prin mainile Papei ar curge INCA PUTEREA HARULUI Lui Dumnezeu a Papilor Primului Mileniu, nu neg faptul ca i-as “saruta dreapta”, daca as avea intr-o buna zi o astfel de ocazie, asa cum o sarut pe cea a Preotilor si Arhiereilor Bisericii mele Ortodoxe…
    Dar nu am de unde sa stiu daca PUTEREA HARICA si DUHOVNICEASCA si FACATOARE DE MINUNI a PAPILOR DE ODINIOARA se va INTOARCE iarasi in SCAUNUL Bisericii Romei, ODATA CU ADEVARUL Ortodoxiei pe care l-au parasit…?!
    Slavit Sa Fie Domnul!

  6. Ce mi-a sarit in ochi, este faptul ca e sigur ca se duce in ‘casa Tatalui’, adica e sigur de mantuire. Ortodocsii pana la moarte cred ca nu merita mantuirea, ci doar prin mila lui Dumnezeu se vor mantui. Si sfintii ziceau ca ei nu stiu daca se mantuiesc, sau chiar se osandeau singuri ca merg in iad, ca sunt rai. Ce diferenta intre dreapta-credinta si ratacire…

  7. Am 3 ipoteze:
    1. I se fac presiuni la care nu il lasa constiinta sa cedeze: eg: legitimarea de catre bc a avortului/acceptarea anticonceptionalelor, a casatoriilor gay etc
    2. Sufera de o boala incurabila si doctorii iau dat un termen de viata
    3. Este fortat sa demisioneze ca inlocuitorul lui sa faca schimbarile pe care el nu le poate face cu o constiinta impacata

    Ceea Ce mi se pare Putin comic: daca nu va muri in 2-3 ani, Ce se va crede despre el ca “holy father”? Cum va fi vazut pina la retul vietii daca mai traieste 10-20 de ani sau chiar mai mult?

  8. FERICITI CEI CARE CRED IN ADEVAR ! CATOLICII L-AU PARASIT…AU PARASIT PE HRISTOS CARE ESTE ADEVARUL !

    SINGURA BISERICA CARE A RAMAS IN ADEVAR ESTE ORTODOXIA !

    DOAMNE AJUTA !

  9. @MILESCHRISTI
    Iti inteleg logica, insa tot nu sunt de acord cu tine: in sensul ca popularitatea omeneasca a Papei si o eventuala pocainta si reintoarcere la Biserica a acestuia nu va crea, prin imitatie, un val de noi credinciosi ortodocsi (sau va fi un fel de val “tsunami”, de care nu prea stii cum sa te feresti). In cel mai optimist dintre cazuri, omeneste vorbind, va fi izolat, eliminat din structurile catolice si i se va face o “damnatio memoriae”. Altfel, in cazul cel mai violent, ar putea deveni un neo-martir al Bisericii.

  10. oricum ceva putred la mijloc este, iar cei care ridica in slavi catolicismul ar face bine sa se si documenteze in ce priveste inchizitia, in zilele noastre cum acestia deza oficializeaza casatorii gay in nunele state{vedem exemplul argentinei}, fac slujbe celor ce au dorit a fi incinerati dupa decesul lor, la fel intr-o stire mai recenta despre un ”preot” romano catolic ce a murit de ebola daca o fi fost ebola , acesta a fost incinerat si nimeni din biserica catolica nu a luat vreo pozitie, o alta stire referitoare la un ”preot catolic” intr-o tara din america latina care numai ami amintesc ce ”sfintea”, insa acesta in loc de busuioc folosea o galeata cu un mop si stropea cu acela in stanga si in dreapta si multe alte grozavii care se petrec acolo si care nu mai are rost ca sa le enumeram

  11. Au trecut 5 ani. A ratat papa. Nu i-a iesit previziunea.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare