SCLAVIE MODERNA: romani si polonezi INSEMNATI ca vitele de grupari infractionale din MAREA BRITANIE

1-10-2014 1 minut Sublinieri

Mai multe persoane, majoritatea din România și Polonia, sunt victime ale ”sclaviei moderne” în Marea Britanie, unde sunt vândute şi tatuate de membrii grupărilor care vor astfel să-şi marcheze proprietatea, relatează Daily Mail.

Mii de persoane sunt tratate “ca vitele” de bande specializate în “sclavia modernă”, care le tatuează şi le forţează să lucreze pe salarii de mizerie.

Potrivit UK Human Trafficking Centre, numărul victimelor aduse ilegal în Marea Britanie a crescut cu 20%, de la 2.255 în 2012, la 2.744 în 2013.

Traficanţii de persoane îşi extind operaţiunile de la prostituţie şi fabrici de droguri, la spălătorii manuale de maşini şi misiuni caritabile fictive.

Victimele sunt vândute şi cumpărate pentru numai 200 de lire sterline (256 de euro) şi puse să muncească sub ameninţarea violenţelor împotriva lor sau a familiilor lor.

Multe dintre victime sunt copii est-europeni aduşi în Marea Britanie pentru a cerşi pe străzi, în timp ce traficanţii le fură ajutoarele sociale primite de la stat.

Adulţii sunt păcăliţi să vină să lucreze în Marea Britanie, adesea prin site-uri de recrutare sau prin agenţii matrimoniale, cu promisiunea unor slujbe bine plătite sau studii. Dar când ajung în ţară, sunt forţaţi să lucreze ca prostituate, la ferme ilegale de canabis, în construcţii sau la ferme izolate.

Victimele provin din 86 de ţări, cele mai multe fiind din România şi Polonia. În mod şocant, o cincime, respectiv 602 victime, sunt copii, iar mulţi dintre aceştia sunt forţaţi să cerşească, să se prostitueze sau să lucreze ca sclavi în locuinţele unor persoane.

Există un număr tot mai mare de victime britanice (una din 14), dintre care multe sunt persoane fără adăpost şi vulnerabile, păcălite să muncească pentru familii nomade, sau trimise în Suedia şi Norvegia, unde pavează drumuri şi alei timp de 14 ore pe zi.

Întrebat despre taturea victimelor de către traficanţi, Liam Vernon, de la National Crime Agency (NCA), a declarat că aceste simboluri sunt folosite pentru a “semnala proprietatea”.

“Este o marcare, pur şi simplu. Marchezi vitele, nu pot formula în termeni mai precişi. Aşa îi văd infractorii pe oameni, ca pe un bun care poate fi cumpărat şi vândut. Asta vine cu preţul mizeriei şi al traumelor fizice şi psihice”, a precizat Vernon.


Categorii

1. DIVERSE, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SCLAVIE MODERNA: romani si polonezi INSEMNATI ca vitele de grupari infractionale din MAREA BRITANIE

  1. Atata timp cat peste 30% din populatia Romaniei supravietuieste cu mai putin de 5 USD/zi ( http://concediere.wordpress.com/2014/09/30/peste-30-din-populatia-romaniei-supravietuieste-cu-mai-putin-de-5-dolari-pe-zi/ )nu e de mirare ca incearca sa evadeze din sclavia din Ro, sperand intr-o viata mai buna, de cele mai multe ori sperand intr-o iluzie, frumos impachetata. Nu ma refer aici la oamenii rapiti de pe strada si vanduti, nici la cei vanduti de parinti, rude, prieteni, ci la cazurile in care oamenii au platit comisioane de intermediere unor firme-fantoma, iar la destinatie li s-au luat si toti banii si pasapoartele si prin violenta au fost transformati in “vite”, astfel cum se precizeaza mai sus.Foarte putine sunt firmele de recrutare serioase si foarte putini (statistic)sunt romanii care o duc mai bine in strainatate decat aici (cea mai mare parte au schimbat un statut de sclav cu altul, de sclav second-hand si marcat, pe deasupra)

  2. Nu trebuie sa ajungi afara ca sa ajungi sclav.Orice loc de munca din tara presupune o supunere neconditionata,altfel trebuie sa pleci.Doar cei spalati pe creier rezista.Voi fi contrazis doar de sclavii fericiti…

  3. oare autoritatile romane s-au sesizat pe tema aceasta (care, presupun, trebuie sa le fi fost cunoscuta inainte de a publica dvs.) ?
    in afara de invartitul in jurul banului autoritatile mai au in vedere OMUL?

    Bunul Dumnezeu sa-i vada pe toti si sa judece dupa dreptatea Lui !

  4. Pai cu sclavia nici vestici nu stau mai bine si aici daca nu accepti sa te speli pe creier esti fuori. La noi cat de cat s-au tras niste semnale de alarma la ei (care sint mult inaintea noastra )cit priveste confortul digital -or esti ridiculizat ,or ignorant, crezut inapoiat or marginalizat.Va supravetui aici doar cei ce se vor uniformiza mentalitatii globaliste-(or)=si.

  5. Pingback: Romania falselor prioritati. SCLAVIE MODERNA LA IASI: MUNCITOARE CARE NU AU VOIE SA MEARGA LA TOALETA/ Statistici alarmante: RATA SINUCIDERILOR A TINERILOR, CU 50% MAI MARE DECAT MEDIA EUROPEANA | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: Romania falselor prioritati. SCLAVIE MODERNA LA IASI: MUNCITOARE CARE NU AU VOIE SA MEARGA LA TOALETA/ Statistici alarmante: RATA SINUCIDERILOR TINERILOR, CU 50% MAI MARE DECAT MEDIA EUROPEANA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare