update – VIOLENTE IN ORASUL FERGUSON (SUA) dupa ce politistul care a impuscat un tanar de culoare a fost exonerat de urmarirea penala (VIDEO).

25-11-2014 1 minut Sublinieri

UPDATE

De la New York la Los Angeles, mii de persoane au manifestat marti pentru a doua seara consecutiv in Statele Unite, dupa decizia de a nu-l aduce in fata justitiei pe politistul alb care a ucis un tanar negru in Ferguson, scrie AFP. […]

În micuțul orășel Ferguson (Missouri) au izbucnit noi confruntări de amploare după ce polițistul care a împușcat un tânăr de culoare în urmă cu câteva luni a scăpat de urmărirea penală, informează Mediafax. Juriul care a judecat acest caz a luat decizia să nu declanșeze urmăriri judiciare împotriva polițistului.

Imediat după anunțarea deciziei, atât familia tânărului ucis, cât și președintele Barack Obama au îndemnat la calm, dorind ca manifestația să se desfășoare pașnic, iar forțele de ordine să nu facă exces de zel. „Suntem o naţiune fondată pe respectarea legii”, a precizat Barack Obama.

Michael Brown (18 ani) a fost ucis în această vară de polițistul Darren Wilson deși victima era neînarmată. Asupra acestuia s-au tras șase gloanțe. Familia lui Brown s-a declarat „profund dezamăgită că ucigaşul copilului nu suportă consecinţele faptelor sale”.

Ciocniri violente au izbucnit luni noaptea pe strazile micului oras american de Ferguson, cu populatie preponderent de culoare, dupa ce un juriu a decis ca ofiterul de politie alb care a ucis in vara un tanar negru neinarmat sa nu fie urmarit penal, scrie presa internationala. 

Membrii juriului au fost noua cetateni albi si trei de culoare, scrie Reuters.

ora 8.45 Un politist a fost ranit prin impuscare marti dimineata in suburbia St. Louis, dar nu se stie daca incidentul are loc cu protestele violente izbucnite acum cateva ore dupa ce s-a anuntat ca politistul care a impuscat in august un tanar de culoare nu va fi urmarit penal

ora 8.10 Avocatul politistului spune ca acesta a respectat legea.

ora 8.00 Sute de persoane furioase adunate in fata sediului politiei locale din Ferguson striga “Nu sunteti decat niste criminali!”, transmite Reuters. In zona s-au auzit focuri de arma si a izbucnit un incendiu.

“Nu este justitie, nu este pace!” au scandat mai devreme manifestantii din aceasta suburbie a St. Louis, Missouri, deja scena unor revolte grave in august, dupa moartea lui Michael Brown, impuscat mortal de politist in plina zi cu sase gloante.

La scurt timp dupa anuntarea deciziei juriului, care il scapa de raspundere pe politistul Darren Wilson, presedintele Barack Obama si familia lui Michael Brown au facut apel la multime sa demonstreze pasnic si la politie sa dea dovada de retinere.

“Trebuie sa recunoastem ca situatia din Ferguson ne trimite inapoi la cele mai importante provocari cu care tara noastra inca se confrunta. In prea multe regiuni ale tarii, exista o neincredere profunda intre fortele de ordine si comunitatile de culoare”, a adaugat Obama, referindu-se la discriminarea rasiala.

Politia a dezmintit ca ar fi folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii, scrie AFP. Politistii au anuntat in schimb ca au avut loc mai multe jafuri in partea de nord a suburbiei St. Louis si a ca o masina a lor a fost incendiata. […]/ integral pe hotnews.ro


Categorii

1. DIVERSE, America, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “update – VIOLENTE IN ORASUL FERGUSON (SUA) dupa ce politistul care a impuscat un tanar de culoare a fost exonerat de urmarirea penala (VIDEO).

  1. In SUA acum 15 ani existau de 3 ori mai multe crime raportat la suta de mii de locuitori decat in Romania.
    Politia prin definitie este o forta de mentinere a ordinei publice. Daca ar slabi surubul, s-ar extinde anarhia. Politia lucreaza dupa regulamente…

    Imi spunea cineva care a lucrat la o banca din Canada ca a facut o vizita la Niagara – a trecut frontiera. Desi era cetatian canadian a fost interogat de un ‘militian’ de frontiera din SUA. In final a scapt mai ieftin de interogare, dovedind ca lucreaza la o corporatie. Cuvantul cheie ‘corporatie’ a simplificat formalitatile legate de ‘explicatii’.

    Situatia trebuie inteleasa in context.

    Cu 30 milioane de homeless-i si cu alte zeci de milioane de cetateni care traiesc din infractionalitate, este normal ca sa existe tensiuni si in politie. Exista multi politisti ucisi in misiune.

    Pe de alta parte, sub pretextul ‘terorismului’ multi din politistii americani s-au transformat in militieni in toata regula…
    Mentalitatea de militian, pare sa fie promovata de oficialitati.

    Incet incet, SUA devin noul URSS.

    PS: Sunt foarte surprins ca cu atatea ONG pt protectia consumatorului, copii au ajuns sa se joace cu imitatii fidele ale armelor de foc.
    ! PROBLEMA TINE IN PRIMUL RAND DE LEGISLATIE !

  2. Autoritatea coruptă contra rvoltei violente.
    Ce se întâmpă cu lumea? Ce se intâmplă cu… ,,democrația” americănească ?

    Deja totul este contestabil şi controves.

    Corupția puterii şi puternicilor a făcut ca legile să-şi piardă autoritatea şi credibilitatea.
    Da. Se vede că legile au putrere doar asupra celor ce n-au nici o putere.
    În rest…
    Nimeni nu mai ascută de nimeni.
    Preşedintele nostru (fost) spune public că a forțat constituția şi o recomandă şi alesului. Păi de aceea avem Constiruție ? Să o frțeze doar cine poate şi pentru ce vrea ?
    Suține că țara a ales să fie DE DREAPTA. Şi el şi…
    Deci să o luăm hăis. Nu înainte. (Facem dreapta, dreapta, dreapta, până ajungem la cerc.La punctul de unde am plecat. Un zero perfect).
    L-am izgonit pe Dumnezeu, autoritaea supremă, non violentă şi am pus în loc autoritate omului, FORȚA, DICTATURA, violența, teroarea autorității (omeneşti).

    PUTEREA SE CÂSTIGĂ (şi azi), PRIN… CONFRUNTAREA carismelor şi manipulărilor, NU PRIN VALOARE UMANĂ ŞI MORALĂ, NU PRIN VIRTUȚI.

    AJUNG LA PUTRERE,(PRIN CONFRUNTARE), OAMENI ÎNDOIELNICI, OAMENI FĂRĂ VIRTUȚI, CU MERITE ÎN ABILITATEA MANIPULĂRII ŞI CARISMELOR , NU ÎN VALOARE MORALĂ, CIVICĂ ŞI UMANĂ.
    OAMENI CE NU RECUNOSC AUTORITATEA LUI DUMNEZEU,AUTORITATEA VALORII, AUTORITATEA VIRTUȚILOR, CI PE CEA A CONFRUNTĂRII promisiunilor deşarte, a speculării slăbiciunilor adversarului şi maselor, a demascării corupției şi hoției taberii adverse.

    Corupția începe de la al contesta şi refuza pe Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu se poate nimeni confrunta. Şi pare un non sens.
    Da.
    Dar cu ata se refuză şi confruntarea legilor lui Dumnezeu, fără de care lumea nu poate să-şi păstraze libertatea, să-şi cultive valorile şi să rămână în uman şi omenesc.

    Cine refuză autoritate divină este corupt.
    Cine nu respectă legea lui Dumnezeu, nu o va repecta pe a oamenilor.
    Dacă preşedintele forțează Constituția (scopul scuză mijloacele), şi recomandă alesului să o facă… ce să mai zici ?

    Hai să folosesc un pleonasm şi să zic ?
    Cine va impune autorităților, autoritatea, dacă autoritatea lui Dumnezeu este respinsă, dacă autoritatea valorică deasemeni dacă autoritatea Condtituției este forțață şi legile nu mai au autoritate asupra puterii???

    OARE NU SE VEDE CLAR CĂ LEGEILE STATULUI MAI AU PUTERE DOAR ASUPRA CELOR CE NU AU NICI O PUTERE?
    ASUPRA CELOR CE NU AU PUTEREA SA LE FORȚEZE, SĂ SE LUPTE SĂ FOLOSEASCĂ (PRIN FORȚARE), DE CE SE POATE FOLOSI SPRE A IEŞI DE SUB AUTORITATEA EI ?

    DEMO(no)CRAȚIA americănească a devenit democrația confruntării forței nu valorii, a confruntării a ce poate să ridice mai sus, prin forță nu prn valoare. A autorității forței, (dictaturii legii omeneşti).
    Dar forța ,,forțează” constituții, legi… forțează totul (pentru putere).

    Izgonirea lui Dumnezeu are ca efect prăbuşire confruntării valorilor divine şi umane şi instaurarea confruntărilor forței autoritare, a unor părute valori ce sunt proclamate de cei pro şi contestate de cei contra, tocmai pentru că nu pot fi (nici prin forțare), valori şi cu atât mai puțin valori incontestabile.

    Legile democrației de azi, î-şi perd rapid autoritatea (şi… de sus în jos). Democrația nu mai este dictatura legii ci (de la zi la zi), dictatura forței brute.
    Puterea şi opoziția au trecut la folosirea confruntării prin forță.Pentru că de lege nu ascultă puterea şi cu atât mai puțin de argumente.

    Opoziția dacă nu dispune de forța puterii, recurge la forța revoltei străzii.

    Carisma…
    Ce este carisma ? Puterea de a manipula şi folosi masele. (Să ne amintim de Hitler).

    Deja legea nu mai are autoritate şi nici putere asupra PUTERII.
    Democrația ajunsă aici, nu mai are instrumente şi nici putere.
    S-a trminat cu democrația prin lege, (mai exact cu dictatura legii), urmează democrația forței (a confruntării în stradă), a confruntării puterii cu opoziția mascată, (în numele… binelui poporului).
    S-au creat mijoace de mobilizare rapidă, de manipulare perfecționată.
    La putere ajung oameni în care găseşti toate acestea şi nimic din cele ale lui Dumnezeu.
    Nimic nu impune autoritatea valorilor şi virtuților în aceşti ,,aleşi” ci autoritatea mamipulării, carismei, a puterii, a forței violente.

    Sa instaurat deja ultima orândiluirea istorică a lumii.

    Demo(no)crației, confrunțărilor ,,democratice” ale mulțimii, dictatura confruntării (forțelor opoziției cu a puterii)
    Democrația puterii.

  3. Tovarasilor oripilati de “brutalitatea” politiei americane un comentariu de pe un alt site (mârşav instrument al acestei democratii masono-eretice si diaboleasco-putreda in care traim), ziare.com:
    Mike Brown, un adolescent negru urias, 1.93 m inaltime, 150 kg greutate, tocmai jefuise un magazin si asaltase un vanzator. Ma rog, nu furase mare lucru, o cutie de trabucuri. Mandru de isprava lui, sub influenta drogurilor (dovedit la autopsie), mergea pe mijlocul strazii impreuna cu un prieten de-al lui, un martor mincinos, cum s-a dovedit la proces.
    Politistul Darren Wilson patrula in masina si le-a cerut sa se retraga pe trotuar. Big Mike, copilul nevinovat (dupa cum a fost descris de media pro-democrata si de organizatiile rasiste anti-caucaziene, cum e cea a lui Al Sharpton, consilierul lui Obama) s-a napustit spre masina si a trantit la loc portiera soferului, pe care Darren incerca sa o deschida. Bietul copil nevinovat si-a bagat mana prin fereastra masinii si a vrut sa-i ia pistolul lui Darren, pe care acesta incerca sa-l scoata. In lupta pentru pistol, s-a tras un glont in masina, dupa care cei doi tineri eroi negri au luat-o la picior.
    Darren Wilson a coborat din masina si a ordonat “freeze!”. La cca 8 m distanta, bietul copil negru s-a intors si s-a napustit spre Darren.
    Ce sa vezi, politistul l-a impuscat de mai multe ori – pana a reusit sa opreasca masa de 150 kg in miscare.

  4. @Dr:

    Totusi e mai complicat. Dincolo de discursul asta exagerat, politia americana chiar incepe tot mai mult sa traga fara niciun fel de opreliste.

    http://news.yahoo.com/us-police-shoot-dead-boy-12-holding-replica-183524381.html

  5. E clara militarizarea politiei pentru vremurile cand prostimea se va revolta, daca… Dar cazul acesta e destul de clar, ca si nevoia celor la putere de a dezbina si a conduce. Albii oricum sunt destinati extinctiei, daca Dumnezeu ingaduie…

    https://www.youtube.com/watch?v=3EB6aBir4GA#t=75
    http://www.realjewnews.com/?p=984

  6. Pingback: PROTESTE VIOLENTE IN BALTIMORE SI NEW YORK (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare