Aberatii eurocrate sau inca o mostra a demoniei albe: COMISIA EUROPEANA ABORDEAZA SPINOASA “TEMA” A TRASULUI APEI LA WC

31-10-2013 1 minut Sublinieri

euro-propaganda-450x198

Comisia Europeană va adopta, săptămâna viitoare, criteriile de furnizare a etichetei ecologice pentru toalete și pisoare. Decizia este un câștig pentru experții de la Direcția de Mediu a Comisiei Europene, care din luna octombrie a anului 2011 fac eforturi în acest sens. Problema experțiilor este reprezentată de volumul de apă tras la toaletă și pisoar. Mai mult, experții au făcut și câteva constatări cu privire la capacele de toaletă. 

Joe Hennon, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat, pentru EurActiv, că scopul principal este stabilirea criteriilor pentru toalete, astfel încât să crească eficiența utilizării apei.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina online, Comisia Europeană s-a angajat, într-un efort de lungă durată, să stabilească criteriile cu privire la eticheta ecologică pentru toalete. Demersul a început în anul 2011, potrivit documentelor Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene. Prima reuniune ad-hoc, care a dezbătut această “problemă”, a fost la Bruxelles, în anul 2011. A doua reuniune a fost în Sevilia, în anul 2012. Experții, care au susținut această propunere timp de doi ani, au realizat și un raport tehnic de 60 de pagini, în care arată care sunt sarcinile îndeplinite de grupurile de lucru.

Olanda și Franța vs. Marea Britanie

Experții au raportat că în Olanda și în Franța nu pot fi instalate toatele care au o capacitate mai mică de 6 litri. Și Portugalia s-ar putea confrunta cu aceleași limitări. În schimb, în Marea Britanie, toaletele care au o capacitate mai mare de 6 litri sunt interzise, iar cele care au sub această capacitate sunt încurajate. Astfel, totul depinde de când și unde a fost construită o proprietate și de sistemul de canalizare, arată experții.

Cât să fie volumul de apă tras la toaletă

Potrivit documentelor de ajustare a legii promovate de Comisie, se propune ca volumul de apă tras în cazul pisoarelor să fie de maximum un litru și în cazul toaletelor să fie de 5 litri. A existat o propunere prin care apa de la pisoar să fie de 0,5 litri și de la WC să fie de 3 litri, însă în acest caz ar putea fi redusă posibilitatea să fie aplicate etichetele ecologice ale UE.

Experții au mai descoperit că nu există o legătură între capacele de la toaletă și funcția produsului, că sunt adesea vândute separat, dar și că există o variabilitatea mare în alegerea capacelor de toaletă în funcție de preferințe.


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Aberatii eurocrate sau inca o mostra a demoniei albe: COMISIA EUROPEANA ABORDEAZA SPINOASA “TEMA” A TRASULUI APEI LA WC

 1. Inainte de adoptarea de catre Germania a mondei “euro”, am citit undeva ca in Parlamentul Germaniei s-a discutat cu foarte mare pasiune politca si cu luari de cuvant energice pro si contra un proiect de lege, care reglementa cum sa “arunce” la cosurile publice cetatenii germani, paharele de inghetata dupa ce consumasera inghetata. Si unii parlamentari germani sustineau ca trebuie ca MAI INTAI SA LE SPELE si apoi sa le arunce la cos, iar altii sustineau ca este normal sa le arunce la cos “cu resturile” de inghetata pe care le contin, si prin aceasta se face “economie de apa”…
  Desi la prima vedere o astfel de discutie ar “reflecta” gradul superior de civilizatie pe care au ajuns sa-l aiba nemtii in raport cu alte popoare de pe mapamond, in opinia mea, o astfel de DISCUTIE PUBLICA intre reprezentantii din Parlamaentul Germaniei ai cetatenilor germani, DENOTA si o crasa doza de credtinatate, fiindca ALTE PROBLEME mult mai importante, precum APARAREA ordinii publice de DEVIATIILE comportamentale ale multor tieneri germani, AR FI NECESITAT adevarate DISCUTII contradictorii si deosebit de energice, pentru SALVAREA curateniei MORALE a societatii germane…
  Dar astazi s-au inversat VALORILE, si ceea ce parea DERIZORIU ca importanta pana acum, a ajuns sa fie socotit ca important, si ceea ce este cu adevarat important pentru o natiune a ajuns sa fie OCOLIT si ne dezbatut…
  O astfel de PROBLEMA MAJORA pentru cetateni UE o reprezinta PERICLITAREA si chiar DIMINUAREA MAJORA A LIBERTATILOR CIVICE ale cetatenilor eropeni, prin introducerea in masa a camerelor de luat vederi pe strazile tuturor marilor orase europene si prin implementarea noilor documente ELECTRONICE DE IDENTITATE…
  Dar se pare ca “trasul apei de la WC” este mai important decat ADEVARATA LIBERTATE a europenilor care este in primejdie de a fi pieduta iremediabil…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 2. Problema este una foarte serioasa, nu cadeti in ispita de a ridiculiza orice vine de la UE. Pe langa problema cantitatii apei, este cea a calitatii ei. Noi aruncam la WC apa potabila (eu de aia beau, ca foarte multi romani, desi cunosc ‘beneficiile’ clorului, nu asta e acum discutia. O prostie la fel de mare, daca nu mai mare, este apa la pet pe care musai trebuie s-o bei, fara a se investi in potabilitatea apei de la chiuveta. Problema apei e una foarte acuta si or sa ne iasa pe nas, cat de curand, toate excesele pe care acum le facem!

 3. Doamne ajuta
  Sf. Nicolae Velimirovici numea Europa – demonia albă. Adica oamenii, când își pierd credința în Dumnezeul cel adevarat și cad în autoidolatrie, închinându-se propriului ego, devin marionete ale diavolului, titirezi care se învârt în jurul propriilor patimi până când se prăbușesc în nesimțire.
  Mi se pare normal ca o Europă demonizată de propriile patimi să se ocupe de lucruri care țin de wc. Sfinții Părinți spuneau că dracii se hrănesc cu aburii patimilor trupești ale oamenilor. Cumplit, nu ? Iar când omul european a devenit, ca să folosim expresia Sf. Ap. Pavel, trupesc sau porcesc, atunci cel mai mult îi place să se ocupe de tina în care zace, de cele trupești, de ceea ce este mai jos de ombilic, nu mai sus, în inima, așa cum ne îndeamna spiritualitatea ortodoxa.
  Cu alte cuvinte – unde nu-i cap, e vai de picioare. Iar europenii cei deștepți își bagă nasul pretutindeni în viețile oamenilor, pentru că, vorba aceea, ei sunt experți și au dreptul să facă aceasta.
  Nu cred că omul european se poate schimba ușor, însă cred că noi românii mai avem șanse să nu ne clonăm propria ființă după acest model de viețuire umană, considerat de unii modern și paradigmatic, dar, ca sa îl citez pe Petre Țuțea – un model pe care poți să îl arunci la wc și să tragi liniștit apa.
  Iertati
  Pr Ciprian

 4. Hristos Domnul să fie cu noi! Într-o lume în care zilnic se moare de foame – vedeţi continentul african, în care se ucid cu bestialitate oameni nevinovaţi: copii, femei, tineri şi bătrâni, pentru faptul că sunt creştini,(SIRIA); pe un continent “civilizat şi tehnologizat” – EUROPA, bătrânii şi bolnavii sunt EUTANASIAŢI-OMORÂŢI cu zile,iar psihopaţii şi dezaxaţii devin “normă de bună practică”, de ce să ne surprindă că “Înaltele Foruri Europene” ce sunt de rahat, poartă grijă materiei lor ontologice, rahatului. Să ne ÎNFRICOŞĂM de starea în care poate duce DEPĂRTAREA DE DUMNEZEU ! Să conştientizăm că lumea mai poate exista doar dacă rămâne înm relaţie cu DUMNEZEU, altminteri nu putem merge decât către autodistrugere şi mai mult către focul veşnic al iadului. Rămâne-ţi în credinţa faţă de MÂNTUITORUL HRISTOS, CEL RĂSTIGNIT şi ÎNVIAT, pentru a da VIAŢĂ Lumii. Iubiţi pe Dumnezeu mai mult decât orice şi pe semeni ca pre voi înşivă, astefl putem fi fiii ai lui DUMNEZEU. Dar împotriviţi-vă răului sub orice formă ar fi, şi cu toată puterea căutaţi al dezrădăcina dintre voi! nevrednic pr. alexandru

 5. Eu sunt de acord cu punctul de vedere al lui Todor. Nici nu ne dam seama cat de pretioasa va fi apa in cativa ani. Cred ca parintii care au comentat mai sus nu au inteles poate scopul eforturilor respective. Aici este vorba de a face economii, de conservarea resurselor cu alte cuvinte de limitarea risipei si de protectia mediului. Cam asta se intampla la Rosia Montana dar plasat in alt context.
  Insa noi romanii nu prea suntem sensibili la astfel de aspecte pentru ca din pacate ni se pare ca totul ni se cuvine si ca altii sunt responsabili cu gestionarea.
  Ce legatura o avea initiativa asta cu eutanasia sau cu departarea de Dumnezeu?
  Am vazut acum cativa ani la Athos cum in spatele unor manastiri erau maldare de gunoaie (moderne) aruncate anapoda, sticle de plastic aruncate pe marginea drumurilor, cam ca la noi. Nu stiu daca asta este un lucru bun caci nu poti sa devii consumator si sa iti pastrezi obiceiurile pe care le-ai avut pe vremea cand faceai nevointa.
  Acum mai tot omul isi face baie in casa si mai toate manastirile au apa curenta, deci problema semnalata in articol este de actualitate si trebuie abordata.

 6. @todor, @Mircea

  In conditile unui an foarte umed in Europa si se pare ca vor fi mai multi ani ploiosi de acuma incolo, sa vorbesti de economisirea apei la wc pare o prostie fara sens. Adevarata miza este wc-ul cu spuma care foloseste o cantitate mai redusa de apa pentru producerea spumei. Proiect pilot efectuat in New York, tinand cont de aspectul unui oras gigant cu problemele lui. Evident ca New York nu se poate compara cu Geneva, dar de fapt este o afacere manoasa bine de tot. Pe cine intereseaza ca un oras gigant are probleme cu apa, cand alti sunt la un pas de inundatie. Afacerea, sau banii sa iasa, spun asta pentru cei ce nu s-au prins ca totul se invarte in jurul banilor. Chiar sunt curios cat o costa gelul de produs spuma raportat la populatia europei. Si numai daca ar reusi sa-l impuna obligatoriu doar la hoteluri si institute publice, cred ca face niste profituri foarte mari.

 7. M_am trezit si eu : problema NU e apa..e WC_ul.

  Un pas mic pentru om, un pas imens pentru omenire; noul ghid de “tras apa” , ultima varianta, acum si pe I-phone.

  PS/ am auzit ca cica incepe moda in USA de a ne spala mai rar si mai pe alocuri, tot din grija pentru apa pe glob dar si pentru flora saprofita.

 8. De veţi vrea şi de Mă veţi asculta, bunătăţile pământului veţi mânca.
  Iar de nu veţi vrea şi nu Mă veţi asculta, atunci sabia vă va mânca, căci gura Domnului grăieşte.

  Omul modern a modificat învățătura despre cumpătare și i-a spus ”economie” și ajutat de o nouă evanghelie, a progresului și științei, care va aduce pacea și fericirea, a trecut la propovăduirea unui nou mod de viață. În loc de ”ale Tale dintru ale Tale” spunem resursele ”finite” ale pământului. De aici au apărut noile angoase: peak oil, peak water și în general toate ”crizele” omului modern. Căutăm și facem din ”eficiență” un nou cult. Mașina care folosește mai puțin carburant, mai puțină energie electrică, cu mai mult randament. Ce facem deci, acum, într-o lume finită? Economie, desigur. Și este adevărat faptul că ”resursele” nu ne mai ajung. De vreme ce nu recunoaștem că toate sunt de la Domnul și că Domnul ne poartă de grijă, atunci cu adevărat toate se vor sfârși.

  Noua evanghelie a ”economiei verzi”, a energiei ”regenerabile” este o nouă înșelare spre a depărta oamenii de Dumnezeu. Și soarele se va întuneca și vântul va sta căci și acestea tot de la Domnul sunt.

  Sfinții Părinți făceau adevărata ”economie” prin cumpătare în folosirea a toate cu mulțumire adusă Domnului.

  Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, adânci cu totul sunt gândurile Tale!
  Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta.

 9. E importanta orice picatura de apa,dar de ce nu se considera importanta toata panza freatica a Romaniei?Tot ce ar urma sa se intample in aceasta tara ar duce la otravirea apei din subsol.Si chiar folosirea in cantitati enorme pentru
  fracturare.Si lacul acela pentru scoaterea aurului ar infesta in timp acest pamant al nostru.Mi se pare o gluma chestia asta cu apa de la toaleta in comparatie cu ceea ce se intampla la noi.

 10. @ Opinia mea:

  Bineinteles, exemplul arata doar cotele absurdului la care poate ajunge Uniunea Europeana.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare