Straniul accident feroviar din Rusia: marfarul “ROMANIA” ce apartine unei companii UCRAINIENE a deraiat in trenul de calatori de pe ruta MOSCOVA – CHISINAU

22-05-2014 2 minute Sublinieri

Preşedintele Traian Băsescu a transmis public, miercuri, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în urma accidentului feroviar petrecut marţi în apropiere de Moscova, asigurând autorităţile de întreaga compasiune a poporului român.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Băsescu a transmis public miercuri un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, în urma accidentului feroviar petrecut marţi în apropiere de Moscova.

“Stimate domnule Preşedinte, Am fost marcat de vestea accidentului feroviar petrecut ieri în apropiere de Moscova şi doresc să transmit un mesaj de solidaritate cu familiile victimelor, în numele meu şi al poporului român. Doresc să asigur autorităţile din ţara dumneavoastră de întreaga noastră compasiune!”, este textul mesajului transmis de preşedintele Băsescu, conform comunicatului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut o investigaţie completă în cazul accidentului feroviar produs în apropiere de Moscova, în care a fost implicat un tren de marfă venind din România. “Aplicăm toate măsurile necesare pentru ajutarea persoanelor rănite şi vom oferi asistenţă rudelor persoanelor decedate”, a declarat Vladimir Putin la Shanghai. “Desigur, va fi o investigaţie completă”, a spus Putin, citat de Vocea Rusiei.

Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău. Cel puţin şase persoane au murit şi 45 au fost rănite, potrivit informaţiilor preliminare.

Printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs marţi, în regiunea Moscova, au fost identificaţi cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, conform datelor comunicate de MAEIE.

Trenul de pasageri implicat în coliziunea din apropiere de Moscova se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, anunţă Ministerul Transporturilor din Republica Moldova. Bilanţul accidentului: cel puţin şase morţi şi 45 de răniţi.

UPDATE 22.00 Patru dintre persoanele decedate în accidentul feroviar produs în apropiere de Moscova şi 13 dintre răniţi sunt cetăţeni moldoveni, anunţă Ministerul moldovean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Digital Journal.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a transmis condoleanţe rudelor victimelor.

Bilanţul accidentului produs la aproximativ 80 de kilometri sud de Moscova este de cel puţin şase morţi şi 45 de răniţi. În trenul de pasageri implicat în accident erau circa 400 de persoane. Douăzeci şi cinci dintre persoanele rănite rămân spitalizate în capitala Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut o investigaţie completă în cazul accidentului feroviar, în care a fost implicat un tren de marfă venind din România.

“Aplicăm toate măsurile necesare pentru ajutarea persoanelor rănite şi vom oferi asistenţă rudelor persoanelor decedate”, a declarat Vladimir Putin la Shanghai.

“Desigur, va fi o investigaţie completă”, a spus Putin, citat de Vocea Rusiei.

UPDATE Trenul marfar implicat în accidentul feroviar produs în apropiere de Moscova efectua curse pe ruta România-Ucraina-Rusia şi transporta piese ale filialei Renault România, afirmă surse citate de agenţia Interfax.

Potrivit surselor citate de Interfax, trenul marfar se numeşte “România”, este gestionat de compania publică ucraineană Liski şi circulă cu regularitate pe ruta România-Ucraina-Rusia.

Conform Interfax, trenul marfar transporta piese ale filialei Renault România.

Trenul de marfă a intrat în coliziune cu o garnitură feroviară de pasageri în zona Naro-Fominsk – Bokasovo, în apropiere de Moscova.

“Şaisprezece vagoane ale Trenului marfar 1484 au deraiat din cauza unei defecţiuni a liniei, lovind din lateral un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova-Chişinău”, a comunicat Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova, citat de RIA Novosti.

Bilanţul preliminar al accidentului feroviar este de cel puţin nouă morţi şi 45 de răniţi. Un tren de pasageri şi unul de marfă s-au ciocnit, marţi, în apropiere de Moscova, provocând cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Russia Today, în pagina electronică

Trenul de pasageri implicat în coliziunea din apropiere de Moscova se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, anunţă Ministerul Transporturilor din Republica Moldova.  “Informaţiile iniţiale sugerează că sunt mai multe persoane decedate şi rănite”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de Itar-Tass, în pagina electronică.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 55 de kilometri de centrul Moscovei. Acesta a adăugat că echipe de salvare şi medici se află în prezent la locul accidentului, dar nu a precizat numărul victimelor. Potrivit Russia Today, pasagerii răniţi sunt scoşi din vagoane de echipele de salvare.

Nota noastra:

Accidentele de tren intra, de obicei, la categoria fapte diverse. Acesta are insa ceva mai special in el. Ca o ironie neagra, avem un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova – Chisinau, deci intre Rusia si Moldova, lovit de un marfar cu numele “Romania” detinut de o companie din Ucraina. Singurele victime au fost dintre moldoveni. 

Este pur si simplu o reprezentare in mic a situatiei pe care o traim in mare. O legatura intre Moscova si Chisinau deraiata de ce se intampla din Ucraina, noi fiind direct implicati. Putin insusi promite ca se implica personal si vrea ancheta detaliata. Evident, pentru publicul rus, accidentul este inca o ocazie de a negativiza Romania. Nu s-ar gandi prea multi, acolo, la faptul ca de vina pentru accident este infrastructura proasta feroviara…

train


Categorii

1. DIVERSE, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Straniul accident feroviar din Rusia: marfarul “ROMANIA” ce apartine unei companii UCRAINIENE a deraiat in trenul de calatori de pe ruta MOSCOVA – CHISINAU

 1. Sau: efectul cuvintelor negative incepe sa se transpuna in fapte obiective, materiale…putem s-o luam si asa. Nimic nu mai a intampaltor de la un timp incoace, lasand deoparte faptul ca de fapt, nimic nu e intamplator in general.

 2. Cu adevarat straniu.

 3. mesajul lui Basescu”va asigur de intreaga nostra compasiune” mi se pare cam in bataie de joc..

 4. Un alt lucru aproape incredibil: un copil a cazut de la etajul 9 (30 m) si a supravietuit miraculos, fara traume, si fara sa fi picat pe ceva care sa-i atenueze socul…

  http://youtu.be/nGt2Bi_Ykw0

 5. Mi se pare interesanta reactia lui Putin. Nu numai pt ca suna a tentativa de dezamorsare prealabila a eventualelor speculatii, dar si pt ca exista! La drept vorbind in cazuri de-astea cred ca nu presedintele este cel care da comunicate, ci niscai minstri, acolo… Gresesc?

 6. @C.O.

  Intr-adevar extraordinar!! Mi-ar placea sa aud de la un ateu o explicatie a fenomenului 😉

 7. @iulian:

  Totusi e un raspuns normal, protocolar, diplomat.

 8. Părintele Protosinghel Gherontie Puiu de la Mănăstirea Caraiman a trecut la Domnul
  Părintele Protosinghel Gherontie Puiu, duhovnicul mănăstirii Caraiman din Buşteni, judeţul Prahova, a trecut la Domnul în această dimineaţă, la vârsta de 81 de ani.

  Numele părintelui Gherontie va rămâne în istoria aşezământului monahal pe care l-a ctitorit, precum şi în inimile celor care l-au cunoscut, a declarat pentru Radio TRINITAS Părintele Arhimandrit David Petrovici, stareţul Mănăstirii Caraiman: „Părintele Gherontie a fost un exemplu de monah şi de om cu viaţă aleasă. Încă de tânăr a fost ales de Maica Domnului să-i slujească în această viaţă. A ctitorit mănăstirea Caraiman şi a format obşte frumoasă aici. Părintele a ajutat foarte multă lume atât cu cuvântul cât şi cu rugăciunile pe care le făcea pentru cei care îi solicitau ajutorul şi veneau la dânsul zicându-i să se roage şi să-i povăţuiască, să le spună un cuvânt de folos. Va rămâne în amintirea noastră şi îl vom preţui cum am făcut-o şi până astăzi şi nădăjduim că se va ruga pentru obştea Mănăstirii Caraiman, pentru toţi credincioşii care l-au cunoscut şi care nu l-au cunoscut, pentru toţi creştinii care au apelat la ajutorul şi la rugăciunile sfinţiei sale bunul şi blândul părinte Protosinghelul Gherontie Puiu”.

  http://basilica.ro/stiri/parintele-protosinghel-gherontie-puiu-de-la-manastirea-caraiman-a-trecut-la-domnul_17250.html

 9. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! alaturi de toti ceilalti marturisitori romani.

 10. @doroteea:

  Mi se pare interesanta reactia lui Putin. Nu numai pt ca suna a tentativa de dezamorsare prealabila a eventualelor speculatii, dar si pt ca exista!

  E f interesant, intr-adevar, ca Putin a reactionat, insa as zice mai degraba ca pentru amorsare, decat pentru dezamorsare.

 11. @C.O.
  Slava Domnului!
  Sfantul mucenic Matei (Brancoveanu) l-a ocrotit.

 12. @admin:

  hai mai!! Sunteti carcotasi. De ce pt amorsare??

 13. @geo:

  Vaii, Geo, il stiu pe parinte, l-am vazut o data, era foarte bun si bland! Dumnezeu sa-l odihneasca!

 14. Nu parintele Gherontie recomanda rugaciunea accea atat de frumoasa – ‘Doamne, intoarce la bunatate si rugaciune pe toti vrajmasii mei’? Gresesc?

 15. @doroteea:

  Pai judecand in context. Dupa niste scandal cu Romania, cel mai grav accident feroviar e cu un marfar numit “Romania”. Putin se implica atat ca “salvator” cat si ca “justitiar” – cel care promite dreptate ochilor plansi. Pare prea potrivita sa nu fie speculata si sa nu fi fost gandita astfel comunicarea publica. Mai stii, poate suntem noi prea carcotasi, insa e un grad inalt de probabilitate ca in mentalul rusesc astea sa fi fost asocierile.

 16. Exista un precedent: petrolierul Independenta, cel mai mare construit in Romania, a fost scufundat de o mina nava kamikadze greceasca, dupa unii la ordinul Moscovei, in 1979: http://ro.wikipedia.org/wiki/Nava_%E2%80%9EIndependen%C8%9Ba%E2%80%9D

 17. Sonda gaze de sist Pungesti -Vaslui 21-05-2014 ! Efectele poluarii aerului a inceput sa-si faca simtita prezenta ! Localnicii spun ca cel mai bine se simte poluarea aerului dimineata si seara ! Simptomele sunt pana acum : usturimea fetei , gatului , nasului si a ochilor ! Mai e si poluarea fonica ! Urmeaza aproape in toata Romania asa ceva !

  https://www.facebook.com/catalin.catalin.1217727/posts/1487172218180506

 18. @admin, @MirceaB:

  Hm, ce chestie…intr-adevar nu m-as fi gandit asa departe. Dar o fi, ce sa zic, voi chiar stiti mai bine… Invat si eu.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare