Alegeri locale 2016. PSD ocupa, in premiera, intreaga Capitala, dar USB-ul lui Nicușor Dan spulbera PNL-ul in Bucuresti si devine “UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA” – FACATURA SECURIST-GLOBALISTA ”ANTI-SISTEM”, “emanata” din INGINERIA #COLECTIV/ Cum de au ignorat românii ”indicatiile pretioase” ale AMBASADORULUI KLEMM si catușiada DNA-ului?

6-06-2016 14 minute Sublinieri

UPDATE
nicusor_dan

Iulian Capsali: Câteva concluzii la cald

Sper că alegerile astea au fost bune la ceva. Bucureștenii au zis “pas” în cea mai mare parte (aprox. 70%), adică “vedeți-vă de treabă cu candidații voștri”. București, acolo unde chiar și atunci când era Iliescu la butoanele centrale, ieșeau mereu candidații opoziției – “de dreapta” ca sa folosim clișeul. Și o maimuță câștiga în fața candidaților PSD – și am avut câteva celebre.

Ei bine, de data asta bucureștenii au zis pas la presiunea “anticorupției” și a manipulărilor criminale de tipul “Colectiv” și a dat Primăria generală partidului care a guvernat de departe cel mai bine în ultima vreme, chiar dacă presiunea de demantelare a PSD-ului a fost imensă. Bucureștenii sunt, în general, contra. Și așa au fost și acum.

Stânga Soros (globalistă) își are în sfârșit un proiect realizat, acest USB care deja este anunțat de Nicușor Dan ca viitorul partid Uniunea Salvați România. Ce va fuziona probabil cu M10 al Monicăi Macovei și cu alte produse stângiste, mai exact artificiale, gen Remus Cernea, ce vor fi sprijinite direct de Ambasada Hegemonului.

În sfârșit, suntem în rândul lumii – vor spune ideologii globaliști. Ce este drept, hipsterul corporatist a fost creat, este o realitate socială, și avea nevoie de o reprezentare. Libărcile neoliberale Moise Guran, Alina Mungiu Pippidi, artiștii implicați social-politic de genul Tudor Chirilă, își vor împlini menirea.

PNL, așa cum anticipam de la începutul fuziunii cu PDL, este în dezagregare. Votanții lui nu sunt atât de tâmpiți cât să crediteze cu orice preț o alianța contra naturii. De aceea Blaga & comp. ar fi bine să revină la matca băsistă, adică în PMP.

În mod normal, PNL ar trebui să se reîntregească cu un partid care a reușit să capteze nemulțumirile național (insist!) – liberale, ba chiar și ale opoziției conservatoare, antisistem – e vorba desigur de ALDE. Numai asa ar putea sa revină în forță în viata politică la alegerile parlamentare din toamnă. Altfel, rezultatul va fi catastrofal.

Singura mare opozitie la acest gest firesc ar fi cea a lui Johannis, care se va vedea orfan de un partid care să-l susțină direct, inclusiv pentru viitoarele alegeri prezidențiale, pe care probabil că visează să le câștige. Însă proiectul Johannis, ca și proiectul acestui PNL în care s-au camuflat băsiștii, sunt deja consumate. Continuarea lor poate ține doar de un calcul extern, acela al “haosului controlat”.

PNȚCD nu mai există, iar PNL poate ajunge în aceeași situație în câțiva ani dacă mai continuă în același mod. Dacă se dorește însă distrugerea acestui partid istoric, lucrurile vor merge mai departe pe acest pattern deja verificat.

Vor fi mari schimbări în următoarele luni și sper ca aceste alegeri să fie fermentul unor agregări mai organice, adică să se limpezească apele tulburate artificial de intervențiile SRI – DNA din ultimii ani.

Pr. Marcel Radut Seliste: Alegeri locale 2016 – Sfârșitul “Revoluției Colectiv”, clonarea FSN-ului și moartea clinică a democrației românești

După anunțarea primelor rezultate date de “exit poll”-uri, care confirmă victoria PSD la nivelul Bucureștiului, Președintele USB Nicușor Dan a declarat că Uniunea Salvați Bucureștiul se va transforma în Uniunea Salvați România, partid care va candida la alegerile din toamnă.

Pe un ton de om supărat și amărât, Nicușor Dan a făcut declarațiile care se mai pot face de un politician care cu puțină vreme în urmă se credea deja învingător, cităm:

“Vreau să îi asigur pe bucureștenii care ne-au votat că nu vom face niciun compromis. (…) USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum. Sunt oameni care sunt competenți în meseria lor, care fac un sacrificiu față de cariera lor. (…) Nu facem asta pentru bani, facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de atât de multe ori încât realmente nu se mai putea. (…) Clasa politică a dezamăgit la nivel național. USB devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an.”

Aparent, în aceste cuvinte se poate identifica una din cauzele înfrângerii pe care o suferă Nicușor Dan, anume incapacitatea, refuzul acestuia de a negocia, de a-și asuma compromisul politic. Probabil că situația politică la nivelul administrației publice a Capitalei României ar fi fost alta, dacă forțele de dreapta ar fi reușit să negocieze susținerea unui candidat unic, demers pe care Nicușor Dan l-a refuzat, să nu zic, sabotat, convins fiind că șansele de victorie îi sunt favorabile.

Totuși, dincolo de aparențe, mesajul lui Nicușor Dan pare a fi scris “după dictare” și se constituie în primul gest public al următoarei etape de dezvoltare a unui partid politic globalist, secularist, internaționalist, vector al intereselor corporatiste și promotor al culturii de inspirație neomarxistă care bântuie Europa. De aici, refuzul imediat anunțat de Nicușor Dan – nici măcar nu a așteptat primele rezultate parțiale comunicate de BEC la miezul nopții – privind colaborarea cu alte partide politice, precum și repetarea mecanică, într-un stil care amintește de propaganda proletcultistă, a celor câteva “setări” pe care le-a primit, probabil, de la Stăpâni: “nu am mai făcut politică până acum”, “nu facem asta pentru bani, ci pentru binele public”, “actuala clasă politică a dezamăgit” etc.

Nicușor Dan și asociații au reușit să execute, deși cu rezultate cu mult sub așteptările și estimările întemeiate pe analizele “de laborator”, prima sarcină: să oficializeze transformarea “Revoluției Colectiv” în partid politic. Se naște, cu forcepsul, un nou mutant pe scena politică românească, partidul “Uniunea Salvați România”.

Undeva, cineva a decis ca Frontul Salvării Naționale (exprimat în prezent prin cioburile sale PSD, PNL, PMP, ALDE, UNPR etc.) – care multă vreme a fost folositor pentru Stăpâni la distrugerea economiei naționale, la transferul resurselor din mâinile Națiunii Române în proprietatea marilor corporații, la degradarea gravă a identității naționale și înlocuirea ei cu o falsă identitate europeană – să fie înlocuit treptat, tocmai pentru că a dat dovadă de o rezistență neașteptată la toate asediile gen DNA, campanii negative în presa mainstream, cumpărarea unora dintre lideri etc., să fie clonat în acest nou mutant numit “Uniunea Salvați România”, forță politică destinată probabil să accelereze procesul de globalizare, uniformizare, standardizare și secularizare a societății românești. Observăm lipsa de imaginație (indiferența cinică?) a “arhitecților” sistemului, nici măcar nu se obosesc să renunțe la sintagma “salvării” și să confecționeze ceva diferit…

Deși “experimentul Colectiv” își urmează cursul firesc – transformarea mișcării de stradă în partid politic, utilizarea protestului pentru a conferi legitimitate noului partid politic etc. – se poate totuși spune că “Revoluția Colectiv” s-a sfârșit și și-a demonstrat artificialitatea, faptul că protestul sincer al tinerilor a fost doar pretext pentru executarea, cu sânge rece și cinism, a unei agende politice ascunse, care acum se dezvăluie parțial sub chipul anunțatului partid politic “Uniunea Salvați România”. “Arhitecții” acestui nou partid se află, deocamdată, sub șocul faptului că tinerii nu au acceptat să mai fie manipulați, căci participarea lor la votare, în București (fieful “Revoluției Colectiv”), a fost cu mult sub estimări. Probabil că vom asista, până în toamnă, la o multitudine de acțiuni de “guerilă politică” – manipulări, scandaluri artificial provocate, atacuri permanente la adresa administrației PSD etc. – prin care Nicușor Dan & Comp. vor încerca să recupereze electoratul format din tineri.

Alegerile locale 2016 prezintă – alături de mutațiile care au loc în interiorul ruinelor “Revoluției Colectiv” – un alt fenomen asupra căruia merită meditat, anume prezența foarte scăzută la vot.

La o primă vedere, s-ar putea spune (cel puțin, eu așa gândeam în noaptea de după alegeri) că prezența foarte scăzută la vot reprezintă un semnal puternic de protest pe care cetățenii îl dau clasei politice românești. Democrația românească pare să funcționeze precar, afectată de mari probleme de formă și mai ales, de fond, iar în context, reprezentativitatea celor aleși este grav afectată. Românii cred tot mai puțin în democrație și refuză să participe la acest simulacru, protestul lor fiind exprimat prin neparticiparea la votare.

Da, s-ar zice că românii s-au săturat de clasa politică, ei nu mai doresc să se agite inutil la urne, când sunt chemați de sistem la această cinică “simulare virtuală” de democrație.

Totuși, la o privire mai în detaliu, descoperim o situație extrem de gravă, cu mult mai nocivă decât renunțarea la exercitarea dreptului la vot. Românii au fost lăsați în această stare de otrăvire, de dezangajare civică, tocmai pentru că efectele sunt benefice forțelor care doresc să continue experimentele de “inginerie socială” asupra societății românești. Observăm că dezangajarea civică este însoțită de o puternică propagandă împotriva a orice este național, românesc și mai ales, creștin. Au fost atacați vehement de presa mainstream – în majoritatea ei dependentă de banii “stăpânilor” – lideri de opinie care și-au asumat un mesaj național-creștin, au fost lovite cu toată puterea de manipulare a mercenarilor sistemului inițiativele creștine, precum inițiativa de apărare a familiei naturale sau proiectul Catedralei din București, permanent este instrumentat un asediu asupra valorilor tradiționale românești.

Românilor li se spune, la o ureche, că politicienii lor sunt corupți, că nu mai există vreo șansă de reformare a clasei politice “clasice, că singura soluție sunt lideri “curați”, gen Nicușor Dan, susținuți din așa-zisa “societate civilă”, iar la cealaltă ureche, românilor li se țipă că Biserica este retrogradă, medievală și decăzută, că valorile tradiționale sunt inutile, că familia naturală este o aberație învechită, că singura soluție pentru binele personal este asumarea culturii europene, a “libertății” multiculturaliste, a confortului pe care l-ar oferi apartenența României la “Noua Ordine”.

În acest context, lipsa de angajare civică a românilor, inclusiv neparticiparea lor la votare, este utilă “arhitecților” sistemului. Marele pericol pentru “stăpâni” ar fi apariția unei forțe politice deopotrivă naționale și creștine. Deja există o mare tulburare în rândul activiștilor sistemului, provocată de mobilizarea fără precedent a creștinilor români pentru apărarea familiei naturale, în campania de revizuire a Constituției realizată de Coaliția pentru Familie.

Prin urmare, lupta politică între PSD, PNL, USB etc. este doar o aparență, căci toate aceste forțe politice sunt, în fapt, variante de “software”, mai vechi sau mai noi, pe care sistemul le-a folosit/le folosește pentru remodelarea societății românești.

În acest haos controlat de sistem, devine necesară mobilizarea creștinilor români pentru înființarea unui partid cu adevărat național-creștin, care să-și asume promovarea în viața politică, a valorilor creștine. De fapt, aceasta este marea lipsă și totodată, principala lecție a alegerilor locale 2016, faptul că mesajul creștin nu a fost promovat de o forță politică creștină. Prin urmare, implicarea creștinilor în politică este absolut necesară și reprezintă, în esență, chiar mai mult decât asumarea unui simplu demers politic, căci pentru noi, creștinii, “lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh.” (Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel VI, 12)

Rămâne de văzut dacă în puținul timp rămas până la alegerile parlamentare, o forță politică național-creștină va reuși să se formeze și să se pregătească de luptă. Până atunci rămânem cu întrebarea: Quo vadis, Romania?

Dacă luăm o pauză, respirăm adânc și ne liniștim, amintindu-ne adevărul elementar că una-i țara, alta-i capitala, vom constata că de fapt suntem departe de a avea de-a face cu o victorie zdrobitoare a stângii asupra dreptei, sau, în mod particular, a PSD-ului asupra PNL-ului. Astfel, per ansamblu, PNL-ul se află la vreo zece procente în urma PSD-ului, iar partidele care aparțin oficial dreptei au, cumulat, cam tot atâtea voturi ca PSD-ul (chiar mai multe la consiliile județene).

Din acest punct de vedere, dreapta nu face decât să plătească prețul divizării ei, iar aceasta este o poveste lungă cât istoria postcomunistă a României, marele avantaj al PSD-ului constând în puterea care derivă din unitatea respectivului partid și din abilitatea sa de a specula certurile interne din tabăra dreptei. De fapt, aș zice că performanța PNL-ului este remarcabilă dacă e să ținem cont de leadership-ul dezastruos al acestui partid, de dezumflarea bulei Iohannis și de spectacolul penibil al celor trei eșecuri consecutive de numire a unui candidat pentru primăria capitalei. Dar nici măcar acest aspect nu a dus la prăbușirea PNL-ului în capitală, singurul loc unde a fost făcut KO, ci insurecția anti-sistem a nicușorului, ale cărui rezultate nu cred că au fost influențate prea mult de problemele organizatorice ale PNL București. Deci, ca să fim clar înțeleși, în capitală, PNL nu a fost bătut de PSD, ci de USB, care ar putea să producă pierderi serioase establishment-ului de dreapta și la alegerile generale.

Iar aici ajungem de fapt la explicația fenomenului. Pe lângă avantajul unității, PSD-ul mai are și avantajul că la noi mișcările anti-sistem sunt exclusiv mișcări de dreapta, care nu din electoratul PSD-ului mușcă (fenomenele PRM și PPDD, care oricum aparțin trecutului, sunt povești mai complexe ce trebuie discutate separat – mă refer aici la noile mișcări de dreapta civic-liberale). Ca atare, în ciuda rasismului social explicit al lui Nicușor Dan, inclusiv oameni din zona stângii anti-sistem sfârșesc prin a vota cu el, chiar dacă o fac strâmbând din nas și strângând din dinți. Motivul e că din meniul politic al acestuia – mai puțin corupt, mai ecologic, mai hip&cool, mai participativ – mai apucă și ei să ciugulească câte ceva. În fine, chiar și ALDE, altminteri aliat al PSD, a reușit să capteze o opoziție anti-sistem care vine din zona unui suveranism mai degrabă conservator.

Deci dacă lehamitea față de sistemul politic este endemică, opoziția anti-sistem nu se articulează decât în termenii unor opțiuni de dreapta. Asta în condițiile în care, la rândul său, PSD-ul seamănă mai degrabă cu un partid situat în zona neofeudalismului paternalist și conservator, decât cu un partid social-democrat european.

Sindicatul neo-marxist deghizat în societate civilă, care a pus stăpânire pe media românească, poate fi stârpit doar prin interzicerea finanțării externe a ONG-urilor. Dacă nu o facem, riscăm o primăvară arabă sau un maidan ucrainean – este același scenariu și același păpușar.

Stimatilor, vad ca sunteti opariti rau, ca-i injurati pe pensionari, ca de ce au fost la vot, injuratura impotenta de altfel, si deopotriva nedreapta, pentru ca nu au fost la vot in locul vostru, ci in al lor. Deci nu ati fost frustrati, adica lezati intr-un drept legitim, caci asta inseamna frustrat, nu ce credeti voi, cand va aruncati unul altuia “frustratule” pe aici, pe fb.

Lasam la o parte faptul ca daca votul ar fi fost obligatoriu, adica, daca ar fi votat si pensionarii, si nepensionarii, […] si cine mai era, rezultatele ar fi fost tot alea, in mare.

Pentru ca este clar, nu pricepeti nimic din Legea lui Hooke, aia care face ca “ut tensio, sic vis”, explic eu nitel, moka. Reiau de fapt o explicatie de mai devreme si o dezvolt infim: contracandidatii lui Firea, in special, si ai PSD, in general, au fost asociati cu schimbarile din ultima vreme, un presedinte tampit, pus de SRI, un guvern cu retard sever, pus tot de SRI, zis si “Guvernul Lui”, care nu reprezinta nimic si pe nimeni, nici macar pe ministrii, ca si astia abia asteapta sa plece, un Gestapou care patroneaza tara, care a pus mana pe mai toate parghiile de putere care teoretic, in statul democratic, trebuie sa fie in mainile institutiilor statului, care sa functioneze pe principiul separatiei. Stiu, este mai greu de inteles, dar sa depasim! Exista solutii la tristetea voastra emasculata!

Se duc frumusel pedistii acolo unde le este locul, la PMP, la Base, se duc frumusel liberalii la ALDE, la Tariceanu, acolo unde este locul, raman pesedistii unde le este locul, ramane Sasone cu Rava, cu Blaga si cu Muiuț, intr-un firesc absolut si vedem cum este sa avem stanga-stangă si dreapta-dreaptă, asa cum ar fi si normal.

Veti intelege astfel, poate, de ce nu prea a votat lumea cu dreapta, pentru ca dreapta canci, deocamdata, nu exista! Si daca nu exista, cum […] sa voteze lumea ceva ce nu exista! Ata ete!

Ca sa intelegeti si mai bine, Orban ar fi realizat un scor urias fata de ceea ce a reusit Predoiu, pentru ca ala era perceput a fi liberal, om de dreapta, […] dar deh, nu a vrut Gestapoul! Astfel, poate mutati furia de pe pensionari pe cine trebuie.

Prin votul din 5 iunie 2016, românii au arătat că nu sunt un popor de babuini, așa cum îi consideră ambasadorul american la București.

Duminică, 5 iunie 2016.

Exit-pollurile dau printre altele rezultate precum: Robert Negoiță, candidat la primăria sector 3, victorie. Cătălin Cherecheș, candidat din arest la primăria Baia mare, victorie. Olguța Vasilescu, candidat la primăria Craiova, victorie.

Miercuri, 1 iunie 2016.

O zi istorică, deoarece în această zi, după 72 de ani de la moartea prin sinucidere a baronului Killinger, arogantul ambasador al Germaniei hitleriste la București, cel pe care l-a porcăit Arghezi într-un pamflet celebru, Baroane, la sugestia lui Mihai Antonescu, exasperat de aerele de Stăpîn pe care și le dădea neamțul, un alt ambasador al unei Puteri Garante a României, cel al Americii, Hans Klemm, l-a atins în obrăznicie, dacă nu chiar l-a depășit pe celălalt, prin îndemnul adresat românilor de a nu-i vota pe cei cărora Poliția Politică, prin DNA, le-a pus eticheta de corupți:

„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sînt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sînt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sînt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, pînă cînd cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţi.”

Despre unicitatea momentului în care ambasadorul american a deconspirat mecanismul prin care România se vrea transformată într-o țară de babuini (corupt, penal, de nevotat, de huiduit e doar cel înhățat de DNA după criterii strict politice), am scris pe cristoiublog.ro.

Vineri, 3 iunie 2016, cu această poruncă dată românilor reduși la babuinii ambasadei americane, am stat de vorbă cu o doctoriță de 30 de ani, mamă de copil pasionat de calculatoare, soție de soț cu o profesie bună, cu cine va vota duminică.

La primăria Capitalei mai ezita dacă să-l voteze pe Nicușor Dan.

La primăria de sector, ca locuitoare a sectorului 3, n-a avut o clipă de șovăială în a-mi răspunde: Robert Negoiță.

Am făcut ochii mari.

De două ori.

Odată pentru că am o părere proastă despre Robert Negoiță, patronul unui ziar care m-a calomniat în numele PSD-ismului ghiorțănist.

A doua oară pentru că Robert Negoiță se înscria perfect în categoria celor pe care ambasadorul american ne spusese nouă, babuinilor, să nu-i votăm.

Nitam-nisam, pe 14 aprilie 2016, cînd Robert Negoiță era ca și decis candidat la primăria sectorului 3, DNA și-a amintit că are prin sertare pregătit pentru momentul politic oportun un dosar despre o afacere a primarului din 2005-2009. A fost chemat la DNA și pus sub acuzare. Brusc, prin șmecheria asta securistă, Robert Negoiță a devenit penal. Și dacă e penal, musai să nu fie votat de cetățenii sectorului 3, în concepția ambasadorului american și a Diviziei Presă a Poliției Politice.

Am zis interlocutoarei chestia cu îndemnul american de a nu vota penalii, prin penali înțelegîndu-se, firește, cei etichetați astfel de DNA.

Distinsa s-a uitat la mine, cum ar spune Mihail Sadoveanu, dintr-o parte. Ambasadorul american nu e locuitor al sectorului 3. Prin urmare, el se poate pronunța cel mult în legătură cu primarul Washingtonului. Și dacă l-am întreba de primarul pe care l-ar alege, mai mult ca sigur ar spune c-ar vota un primar care i-ar garanta că-i ia mai repede și mai ieftin gunoiul. Nu știu dacă Robert Negoiță e penal sau nu. Știu însă că, sub administrarea sa, sectorul 3 e o bijuterie de curățenie, de civilizație, de modernitate.

Robert Negoiță a cîștigat cu un scor care-l făcea primar și dacă ar fi fost două tururi.

Asta deși ambasadorul american la București i-a îndemnat pe români să nu-i voteze pe cei declarați de DNA corupți.

La fel s-a întîmplat, iată, și la Baia Mare și la Craiova. Primari despre care se știa că vor cîștiga din primul tur au fost chemați la DNA în campania electorală și, potrivit mașinăriei de tip securistic, declarați penali, corupți, de nevotat, dușmani ai poporului în varianta ambasadei americane la București.

De ce?

Pentru că românii sînt suficient de maturi ca să știe că nu atît corupția, cît mai ales prostia ucide.

Pentru transformarea României într-o colonie a ambasadei americane la București – nici măcar a Americii, ci a Ambasadei americane la București, s-a depus un efort uriaș de către Poliția politică pentru a face poporul român să-i voteze pe proști în genul lui Valeriu Zgonea, idiotul util al ambasadorului american la București.

Votul din 5 iunie 2016 a fost o replică dată acestei tentative antiromânești, pentru că un popor se prăbușește dacă e dat pe mîna proștilor, pe deasupra și slugi ale Puterilor Garante.

Dacă ne gîndim că și victoria Gabrielei Firea la București poate trece drept răzbunarea lui Sorin Oprescu, și el victima Operațiunii prin care s-a încercat promovarea prostiei la conducerea localităților, votul de la 5 iunie 2016 e o demonstrație că românii, tratați de ambasadorul american drept babuini, sînt mult mai maturi civic decît americanii pe cale să-l voteze pe Donald Trump.

În esenţă aceasta este ştirea zilei. S-a consemnat un dezastru pe linie înregistrat de structurile de forţă ale statului în lupta lor cu democraţia. Începând cu referendumul pentru demiterea lui băsescu, la care rezultatul a fost întors prin lovitură de stat, aşa-zisele instituţii ale statului şi păpuşarul din spatele lor – Ambasada SUA – pierd constant alegerile. Desigur, recuperează după aceea prin metodele consacrate, însă, la urne, pierd.

Exact acelaşi lucru se întâmpla şi pe vremea comuniştilor. Pierdeau la urme, recuperau la numărătoare. În vremea democraţiei de faţadă e ceva mai greu cu falsificarea numărătorii astfel încât se adoptă metode cosmetizate: mai un roi de acoperiţi băgaţi peste tot, mai un dosar penal, mai o agitaţie, mai o campanie de presă, s.a.m.d.

Pentru ei esenţa deranjantă a problemei este că populaţia înţelege perfect ce i se-ntâmplă. În ciuda prafului aruncat în ochi, în ciuda propagandei deşănţate, a grupurilor de presiune şi a bombelor detonate pe facebook, populaţia este perfect conştientă de ceea ce se petrece şi refuză surogatele democratice. Aici este marea înfrângere.

[…] Vă mai amintiţi de Lăzăroiu şi zicerea sa cu „Albă ca zăpada”? Ia uite cum, din spuma mării, apare un vechi soroşist – Nicuşor Dan – care se ridică precum Afrodita din spuma mării. Nici n-au trecut bine alegerile că a şi anunţat „Uniunea Salvaţi România” care se va uni cu partide locale. Aşa e că până acum n-aţi auzit de partidele locale de care vorbea Nicuşor? Ei bine, ele există de pe vremea în care pedeliştii au încercat să se salveze candidând sub diverse sigle. Iată că structurle sunt gata să revină pe poziţii, iar Albă ca zăpada se pregăteşte să tragă o nouă ţeapă.

Aşa cum soluţia salvatoare pentru sistem a fost „independentul” Iohannis, la fel se pune în forţă în scenă „Albă ca zăpada” cu Nicuşor Dan în funcţia de neprihănit. Probabil PNL-ul va fi lăsat să plutească în derivă, iar sistemul va investi puternic în noua construcţie. E de văzut dacă electoratul va mai putea fi păcălit aşa cum a fost cu Iohannis.

Concluzia e că, pentru moment, cei enumeraţi în titlu au pierdut alegerile. Chiar dacă e un dezastru, nu-i obligatoriu ceva foarte rău pentru ei. E o pierdere de etapă, adevărata piatră de încercare fiind Parlamentarele. Dacă şi-acolo sistemul va pierde, se va lăsa cu sânge.

INTEGRAL LA SURSA

 • Constantin Gheorghe:

Dacă, vorba lui Victor Ciutacu, PSD ul cel mai slab și cel mai laș a câștigat cât și cum a câștigat, având ”Binomul” pe coadă, și toată presa ostilă, e semn că lumea s-a cam săturat de guvernarea prin frică. Lucru pe care l-au înțeles și ”organili”. Care au deja ”planul B”: partidul Nicu Șordan. ”Salvați România”, cică. Va fi, fără dubii, partidul ocupanților României. Va avea sprijinul masiv al Ambasadelor(SUA, Marea Britanie, Franța, Olanda, cele mai interesate de România și de banii ei), va reuni, probabil, niște resturi de genul M10, ”societatea civilă”, ”tehnocrații”, și va avea de partea lui ”Binomul” și ”strada”.

PNL are mari probleme. Le poate rezolva, parțial, dacă nu intră în panică. Totul depinde de ”Binom”. Care, dacă a primit ordin să sprijine USR, va da iama și prin PNL, nu doar prin PSD. Și atunci degringolada va continua. Va fi măcel, va fi ca la nebuni. Restul? Mai vedem, mai cugetăm. Oricum băsescu e mort, ca proiect politic. Ceea ce e o veste bună. Poate cea mai bună…

Nota noastra:

Cum se face ca, desi DNA-ul este, dupa sondajele mult-iubit si mult-stimat, cu cote de incredere care concureaza, deja, BOR-ul, insa la alegeri lumea voteaza tocmai cu aia pe care procurorii ii baga in arest si in judecati? La Craiova, la Baia Mare, la Brasov, la Bucuresti (sectorul 3)…

Ceva nu se leaga. Anticoruptia e buna, dar votam cu …”coruptii”. Spre disperarea securistilor din mass-media si din online, care acum se vaeta ca poporul merita sa fie furat, ca uite ca voteaza cu hotii etc. Discursul elitist despre poporul care e “gresit” a fost revitalizat, din nou, cu ocazia acestor alegeri.

Cum s-ar explica aceasta contradictie? Pai, poate prin faptul ca anticoruptia nu are legatura cu viata si grijile cotidiene ale romanilor? Poate ca nu e suficienta zgandarirea glandei revansarde si resentimentare, represive, a maselor pentru a obtine si o re-modelare a preferintelor lor politice? Poate ca e prea evidenta partinirea DNA?

Cea mai gresita lecturare a alegerilor locale este cea care tine de criteriile ideologice sau de ”clasa politica”, ”innoire”, ”coruptie”. Alegerile sunt despre diferite variante de experimente sociale facute din toporul DNA si din logistica serviciilor secrete concurente. Locale sau straine. Probabil ca rezultatul notabil al acestor locale este, intr-adevar, afirmarea USB-ului lui Nicusor Dan – o creatie de laborator. Un ”anti-sistem” ce tine, cel mai probabil, de servicii cu valente externe (SIE?). Sa ne asteptam, pentru alegerile generale, ca SRI-ul sa incerce sa-si fabrice propriul partid ”anti-sistem”?

 REZULTATE-ALEGERI-LOCALE-2016.-EXIT-POLL-Bucuresti-IRES-AVANGARDE-770x470


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Alexandru Racu, Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, Iulian Capsali, Justitie, Preot Marcel Radut Seliste, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Alegeri locale 2016. PSD ocupa, in premiera, intreaga Capitala, dar USB-ul lui Nicușor Dan spulbera PNL-ul in Bucuresti si devine “UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA” – FACATURA SECURIST-GLOBALISTA ”ANTI-SISTEM”, “emanata” din INGINERIA #COLECTIV/ Cum de au ignorat românii ”indicatiile pretioase” ale AMBASADORULUI KLEMM si catușiada DNA-ului?

 1. Politica este prea complicata pentru mine, insa retin din ce am citit initiativa parintelui Marcel Radut, care isi da seama de gravitatea lucrurilor si vine cu propunerea infiintarii unui partid crestin care sa ne apere de interesele straine. La Craiova spre exemplu, s-a votat mereu ,,ciudat” am fost primul oras mare dupa revolutie care a votat un candidat comunist, Nicolae Bulucea, care nu a facut nimic pentru oras in 2 mandate. Alegerea Olgutei pentru al doilea mandat se inscrie in aceiasi linie, din punct de vedere moral, primarita noastra este 0, divortata, traieste in concubinaj, are probleme cu alcoolul. Morala nu mai intereseaza pe nimeni in ziua de astazi. Nu m-ar mira sa fim primul oras din provincie cu parada gay, a impanzit orasul cu statui oribile, care incita la desfranare.

 2. O remarca foarte inteligenta, cred eu, a facut-o generalul Dogaru la un post de televiziune:

  “Cu evenimentele de la “colectiv”, Iohannis a adus un guvern transnational de la Bruxeles, guvernul Ciolos.
  Cu ocazia acestor alegeri de primari, a infiintat si un partid transnational, iar in toamna, batalia se va da intre nationalii nostri si transnationalii adusi de Iohannis si Soros.
  Nationalii nostri fura ca in codru, dar transnationalii lui Iohannis si Soros fura codrul cu totul.
  PNL-ul a sperat sa fie partidul presedintelui, dar Iohannis urmareste sa aiba un partid transnational si daca nu ne vom mobiliza cu totii pe interesul national, la alegerile din toamna vom pierde Romania cu totul.”

 3. http://www.romaniatv.net/nicusor-dan-analizam-varianta-contestarii-alegerilor-locale-2016-la-ccr_296762.html

  Incredibil, orice mijloc de tip “masa verde” e bun, numai sa iasa primar. Ce conteaza cum s-a votat! Sa vina DNA-ul sa indrepte votul gresit! Cat de periculos e individul asta, aparent pasnic si inofensiv…

 4. http://www.evz.ro/il-felicit-pe-traian-basescu-pentru-democraticele-sale-auto-denunturi-anti-opinie.html

  […] Din ce în ce mai pe nume spus lucrurilor, Traian Băsescu a început să surprindă, încetul cu încetul, prin acuratețea observațiilor sale, care prindeau să semene a analize profunde ale cancerului care a cuprins țara. În urma cu două zile, o postare a sa de pe Facebook reușește chiar să atingă o chestiune de esență, aceea potrivit căreia atacul devastator pe care Troika îl dă împotriva a tot ceea ce este românesc „are ca principal obiectiv slăbirea încrederii în instituțiile democratice”, iar „modul cum a fost atacată propagandistic Ucraina, înainte de a se declanșa Euro-Maidanul la Kiev” este asemănător cu „ce se întâmplă acum în România”.

  Traian Băsescu ajunge la această concluzie, după ce trece în revistă, în câteva puncte, o serie de vectori, din care îi menționăm pe cei mai importanți:

  ● O politică externă lipsită de fermitate, fără orizont și fără obiective declarate, ce dă impresia că Statul Român poate fi împins în orice direcție, inclusiv să facă pași înapoi;

  ● Instituțiile de forță ale statului, în baza unei definiții neconstituționale a abuzului în serviciu, arestează pe bandă rulantă oameni politici, fie că au avut sau nu în mod real foloase necuvenite, creând imaginea unui Parlament și a unei administrații locale în totalitate corupte și inutile;

  ● Un accident dramatic(n.m. Clubul Colectiv) este folosit cinic, pentru a crea o adevărată psihoză în masă sub sloganul „corupția ucide”;

  ● Un neisprăvit care pare a fi diluat dezinfectanții precum cîrciumarii comunali vinul devine ocazia ca propaganda să declanșeze o adevărată isterie a morții prin care sistemul de sănătate este arătat ca fiind o „morgă națională” în care este suficient să intri cu o durere de deget ca să ieși între patru scânduri (atenție, susțin reformarea sistemului);

  ● Peste 30 la sută dintre medicii oncologi din România sunt urmăriți penal pentru că au fost sponsorizați să participe la un congres de specialitate în India, ca și cum ar avea salarii ce le-ar permite să participe pe banii lor;

  Patronii români și firmele acestora sunt hăituiți pentru păcatele tranziției pînă la distrugerea și închiderea definitivă a firmelor;

  ● Pentru a acoperi pretenția Președintelui României de a i se mări salariul, un guvern incompetent promite în compensație o nouă lege a salarizării, dar singurul lucru pe care îl reușește este să provoace repetat puternice nemulțumiri, dar și mișcări sociale;

  Televiziunile de știri transmit în emisiunile informative preponderent informații legate de morți, accidente, mașini fărâmate, crime, inundații, incendii.

  Către finalul postării sale, Traian Băsescu leagă toate elementele observate pentru a trage într-un mod foarte logic o concluzie tulburătoare: „Dacă propaganda Moscovei are ca obiectiv demoralizarea și demobilizarea populației în susținerea orientării pro-Vest, este evident că prin campaniile interne societatea românească este împinsă să creadă tot mai puțin în funcționarea statului democratic.”

  „România este ținta unui război hibrid – pentru moment susținut puternic prin propaganda externă și internă – care are ca principal obiectiv slăbirea încrederii în instituțiile democratice. Este doar prima etapă și ea trebuie combătută prin recâștigarea încrederii în instituțiile și sistemele statului. Dacă nu se acționează acum, mai târziu va fi mult mai greu”.

  Fără doar și poate, principalul vinovat pentru actualul dezastru din societatea românească este Traian Băsescu. Așa cum am mai arătat pe aici, a creat și a pus la punct un diabolic sistem paralel care, încetul cu încetul, a acaparat toate principalele pârghii de putere din stat. L-a conceput din trei instituții extraordinar de importante, care ar fi trebuit să aibă un rol instițional democratic crucial: SRI, DNA și ÎCCJ.

  În acest timp, încă din vremea primului său mandat, parcă pentru a netezi drumul acestui mutant devastator, a avut grija fracturării cât mai temeinice a societății românești. Pentru asta, a antagonizat tot ce a însemnat categorii care păreau sa-l irite cu ceva. Pe politicieni i-a damnat la gramadă, pe profesori i-a învinovățit că ar fi doar niște „producători de tâmpiți”, medicilor le-a pus mincinos în cârcă un procent de „40% erori de diagnostic”, pe pensionarii militari și din alte categorii beneficiare de pensii de stat i-a numit „nesimțiți”, pe mamele nemulțumite de alocații le-a batjocorit cu observația cum că din cauza lor am fi ajuns o țară de „mămicuțe și de bebeluși” și aș putea continua mult, căci distrugerea a tot în jur i-a fost principală patimă. Nu, toate astea nu le spunea în calitate de vedetă a vreunui birt de cartier, care își lasă comesenii muți de uimire în fața unei retorici dezlănțuite, direct proporțională cu cantitatea de alcool îngurgitată, ci în cea de președinte al României. Era convins, o spunea chiar cu mândrie infantilă, că spre deosebire de predecesorul său, Emil Constantinescu, „învins de sistem”, el a „îngenuncheat sistemul”. Cred că generalul Florian Coldea, de 11 ani șeful de facto al SRI, murea de râs, când auzea asta.

  Astfel, nu am motive să mă îndoiesc de spusele fostului președinte, dintr-o pricină cât se poate de simplă, una de necombătut. El vorbește, de fapt, despre ceea ce el însuși a inventat, a experimentat și a aplicat în România. Îl felicit și îl încurajez după puterile mele să vorbească în continuare. Este cel mai în măsura să facă acest veritabil auto-denunț cu valoare istorică. Este de datoria lui să spună cum a nenorocit țara asta pe termen lung, cum a injectat în organismul care i-a fost dat în grijă, atunci când a fost ales președinte, germenii patogeni care acum metastazează.[…]

 5. La multi ne-a trecut poate prin cap ideea ca ar trebui infiintat un partid crestin, dar poate nimeni nu are curajul sa-si asume aceasta sarcina foarte grea. Nu trebuie sa se mai numeasca si national, pentru ca e clar ca daca e crestin e si pentru natiune, nu pentru alte natiuni si nu fuge gandul la socialismul national al lui Hitler. Mie mi s-a parut ca atunci, cand s-a inchegat formatiunea oportunista dupa tragedia de la Colectiv, acea “forta a tinerilor” care n-avea loc de Bisericile ortodoxe, deci si de noi cei care ne inchinam in ele, ar fi trebuit contracarata aceasta hula, si ar fi fost o buna ocazie pentru marturisire prin infiintarea unui partid care sa ne reprezinte. Daca tot suntem atatia ortodocsi, ar trebui sa cumva sa fim si uniti. O Alianta Crestina, sa spunem, ne-ar prinde bine la multi. Fara inflexiuni legionare ar avea toate sansele. Daca programul partidului cuprinde puncte prin care ne apara pe noi crestinii si pe copiii nostri de inovatiile sataniste din societate, ne apara dreptul copiilor nostri de a putea frecventa ora de religie si nu pe cea de educatie sexuala, daca apara familia traditionala, atunci acest partid si-a atins scopul. Si sa ne apere si de hoti, evident. Poate cineva de la coalitia pentru familie, un nume pe care urechile noastre inca nu l-au auzit, poate cineva, candva, ca specialistii in ale politicii interne si externe care sa adere ulterior se gasesc si ii va randui Dumnezeu.

  In Alta ordine de idei: Binomul s-a dat poate cu ai nostri si McCain stia deja. De acolo flitul dat institutiilor din Romania. Asa citesc eu victoriile astea paranormale. Eu am buletin de oras si am fost toata ziua la oras cu gandul sa ma duc sa-l votez pe Robu, ca e credincios, si efectiv m-am luat cu culc-o p-asta mica, vezi ce mai pui pe masa, am uitat sa mergem la vot si m-am intors la tara cu grija ca nu iese Robu. Slava Domnului ca a iesit el, ca la sat primarul a trecut avantajos de la ecologisti la psd si a castigat, slava Domnului si de data asta. Asa se mai explica si alte victorii nepesediste in fond. La noi, la tara, se practica anonimele puse in posta. Anul asta i-au desfiintat pe liberali, care erau de fapt marionetele ratatilor liberai de acum 10 ani si care au pus mana pe sat efectiv, pana i-a gonit PDL-ul pe care l-a gonit DNA-ul si am revenit spenglerian la PSD.

  Si mai confesez ceva. Eu am indemnat pe toata lumea sa-i voteze si pe Johannis si pe Ponta. Am pus stampila pe Ponta, dar n-am putut s-o mai pun si pe Johannis nicicum. Efectiv ceva in creierul meu nu m-a lasat. Am spus ce mi s-a intamplat anturajului care isi anulase votul si am luat o cafteala verbala nasoala. Acum sa te duci sa te spovedesti, ca daca iese Ponta esti responsabila de tot ce hotaraste el, mi s-a spus. Am bagat-o pe maneca, mi-am dat seama ca i-am dat girul lui Ponta sa faca ce vor muschii lui psd-isti, dar stai ca el inca nu iesise presedinte. Cand a iesit Iohannis presedinte, eu am fost cumva cea mai usurata fiinta. De atunci ma rog si pentru Ponta si alti politicieni, sa se mantuiasca, sa se maturizeze, sa se apropie de Dumnezeu, ca sa poti pune stampila pe ei fara sa-ti fie frica virgula ca o sa-ti stea in carca urmarile actiunilor lor politice.

 6. In tara coruptiei, sa spui unuia cum sta treaba cu coruptia si cu corupatoru’, e sinucidere curata. Cine oare n-a dat vreodata ceva ca sa capete macar o zi-doua avans la procurarea unei nenorocite de hartii, sau la cresa/gradinita copilului unde in cel mai fericit caz iti lasa copilul de izbeliste daca nu ti-l sicaneaza permanent cu vorbe si priviri rautacioase? Sau la medici si infirmiere care, daca nu primesc nimic te ocolesc sfidator? Prima greseala a fost indicatia ambasadorului care, stiind poate experienta altor duminici ale orbului, credea ca, sfatos, poate fi insotitorul plin de grija unui popor tolerant. A doua mare greseala e pelerinajul permanent al celor cu bani multi si dubiosi la organele de cercetare si dezvaluire publica care, pe langa faptul ca nu restituie mai nimic din ce au furat, mai fac si inchisoare de ochii soacrei. S uite asa, ne fraieresc de doua ori, ca doar la inchisoare tot pe banii statului huzureste elita.

 7. @admin:

  Nimic nu este ceea ce pare a fi. Cred ca este motto-ul din Twin Peaks, dar este in opinia mea adevarat astazi la noi.

  Doua lucruri as vrea sa evdentiez:

  Despartit de Dumnezeu si bazandu-se doar pe el insusi (asa cum suntem invatati sa fim),
  1. in materie de comportament social omul este o fiinta irationala, umorala.
  2. fiecare om are tendinta de a fi consistent cu sine insusi, adica nu va face usor ceva care sa-i nege credintele anterioare.

  Traian Basescu cred ca se bazeaza exact pe aceste doua caracteristici umane. Evident ca spune adevarul. Dar il spune din pozitia celui care este blamat pentru tot ce a facut. Spunand adevarul, nu face decat sa impinga oamenii care il detesta, adica majoritatea, in directia acceptarii sistemului creat de el. Practic, el isi face in continuare treaba pentru care a fost platit. Dovada: sistemul nu se atinge de el sau de familia lui.

  ———-
  stiu ca a mai pus si @sluga netrebnica link-ul, dar vorba reclamei, eu nu ma pot abtine…
  http://trenduri.blogspot.ro/2016/06/dna-sri-sie-soros-si-ambasada-sua-au.html

 8. @ Titus L:

  Este deja si in postare articolul.

 9. nicusor soros dan,hipsterul pentru care lenesii sunt mai importanti decat oamenii care muncesc,câinii sunt mai importanti decat oamenii,biciclistii mai importanti decat soferii.
  acesti neomarxisti sunt cei mai periculosi.

 10. @admin, stiu… mea culpa. nerabdarea de a duce ceva pana la capat.

 11. http://www.evz.ro/surse-relatiile-dintre-klaus-iohannis-si-seful-sie-mihai-razvan-ungureanu-sunt-tensionate.html

  In articol scrie ca MRU crede ca e viitorul presedinte in 2019.!?@$#&~ Pana la urma intrebarea care se pune voalat este daca el ne reprezinta pe noi sau pe haltii. Si cat de tari sunt si ce limba vorbesc aia, de MRU nu poate fi urnit. Sa-l bage pe MRU oficial la ei acolo la serviciul lor, daca e atat de competent si romanii nu-i inteleg calitatile.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare