ANALFABETISM CRESTIN IN MAREA BRITANIE: Superman – personaj biblic, Adam si Eva sau Crucificarea – necunoscute pentru trei din zece copii

8-02-2014 1 minut Sublinieri

Biblia

Un studiu recent prezentat de BBC News arată că poveştile din Biblie sunt un mister atât pentru foarte mulţi copii, dar şi pentru părinţii lor. 

Potrivit studiului, trei din zece copii nu ştiau că povestea naşterii lui Iisus apare în Biblie. Tot trei din zece copii nu au auzit niciodată despre Crucificare sau despre Adam şi Eva. 

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 800 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani şi a aproximativ 1.100 de părinţi, arată BBC News. 

O mare parte dintre părinţii care au participat la sondaj consideră că Biblia este o sursă de valori pozitive pentru copiii lor.

Un sfert dintre adulţii din Marea Britanie cred că Superman este un personaj biblic, arată un sondaj realizat de Societatea Biblică din Marea Britanie, scrie The Mirror.

De asemenea, o treime dintre cei intervievaţi în sondaj cred că povestea lui Harry Potter este bazată pe un mit religios. De asemenea, o treime dintre cei care au răspuns la sondaj au afirmat că au auzit de Adam şi Eva, dar nu au ştiut că aceştia sunt personaje biblice.

Sondajaul mai arată că 90% dintre cei intervievaţi nu au auzit de regele Solomon.

Sir Andrew Motion, membru al Societăţii Biblice din Marea Britanie spune că Biblia “este indispensabilă pentru înţelegerea trecutului şi îmbogăţirea prezentului”. 

“Este esenţial să cunoaştem aceste poveşti, indiferent de credinţele sau atitudinea noastră faţă de religie”, a adăugat acesta.

Richard Chartres, episcopul Londrei, spune că este nevoie de mai multă implicare din partea clerului.

“Trebuie să fim mai deschişi faţă de tânăra generaţie şi împreună cu părinţii să răspândim poveştile din Biblie”.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “ANALFABETISM CRESTIN IN MAREA BRITANIE: Superman – personaj biblic, Adam si Eva sau Crucificarea – necunoscute pentru trei din zece copii

 1. “Richard Chartres, episcopul Londrei: ….să răspândim POVESTILE din Biblie”.

  banuiesc ca si episcopul crede in Superman si se roaga la Cenusareasa, mai ales pe criza asta..

 2. Păi la asta duce, în cele din urmă, Hristofobia: de la ura faţă de creştinism se ajunge la cretinism. Ca în cazul unei masterande din Canada, care a fost foarte surpinsă să afle, de la o colegă, în cadrul unui seminar, că au existat şi martiri creştini. Ea avea impresia că “doar creştinii i-au persecutat pe evrei şi musulmani, nu şi invers”. Consecinţele politice ale acestui tip de incultură vi le puteţi imagina. De fapt, le vedem cu toţii din ce în ce mai mult.

 3. “Un sfert dintre adulţii din Marea Britanie cred că Superman este un personaj biblic, arată un sondaj realizat de Societatea Biblică din Marea Britanie, scrie The Mirror.”
  Apăi… dacă chiar ar fi adevărat acest procent (sau pe aproape) chiar că avem un indiciu în plus că am apucat și noi să trăim vremurile din urmă, antihristice… la ce nivel s-a ajuns cu îndobitocirea maselor… incredibil!
  Slavă Tatălui și FIului și Sfântului Duh!

 4. “Sondajul mai arată că 90% dintre cei intervievaţi nu au auzit de regele Solomon.” – deci nu au citit BIblia sau nu au “auzit” din altă parte de Solomon … la fel de grav… Ce să mai nădăjduim de la lumea “modernă” apuseană? Asemenea grad de “incultură” creștină demonstrează că timpul Antihristului s-a cam plinit…

 5. Dar de românii noștri nu ne speriem ce zic?

  – despre Adam și Eva – http://www.youtube.com/watch?v=iaxX8zZmTlc

  – despre Biblie – http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw

  – despre Crăciun – http://www.youtube.com/watch?v=Sy4MxxxvRFk

  Trist, foarte trist…

  De cateheză e nevoie urgentă.

 6. Sa nu va surprinda,fratilor, ca aici (Spania), un canal radio da zilnic raspunsuri ale tinerilor de varste cuprinse intre 16-18 ani ,deci cu vedere inspre bacalaureat, la intrebari ale unui tinar jurnalist din istorie,geografie…etc.Nu au nici cea mai mica idee de lumea in care traiesc.Dar lucrurile se schimba cind sint intrebari din sport (ex.fotbal) sau cancanurile televizate de le zice show… .Te apuca plinsul (cu sughituri) cind te gindesti ce va fi..

 7. dar si la noi cam aceias poveste , mai toata lumea este preocupata de showrile televizate, de genul dansez pt. tine, un show pacatos si subiecte de genul bianca dragusanu si victor slav, caci mai toata lumea asta povesteste a doua zi la locul de munca

 8. Nu e de râs nici noi nu stăm bine/ per totalul populației.
  Aș zice că acesta este efectul lipsei orei de religie din școli și al îndoctrinării cu sf-uri de către media.
  Și gândiți-vă că se întâmplă într-o țară protestantă în care se pune accent pe Sola Scriptura, la noi e și mai jale, deci să nu râdem…

 9. Apropo ați observat cum desenele religioase au fost date îndărăt și s-a făcut loc doar pt desene violente și anarhice.
  Desene în care se furnizează modelul omului providențial care salvează lumea prin merit și individualism propriu ?
  În ce an s-a făcut ultima animație despre personaje biblice ?

  Fraților cine ar investi în desene biblice s-ar îmbogății pt că nu e concurență pe piață și până la un punct aduce spor de cultură religioasă pt orice copil din lumea aceasta, indiferent de confesiune.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare