APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

18-08-2009 3 minute Sublinieri

 

SĂ  SEMNĂM CU TOŢII MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ  ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI!

PÂNĂ  ACUM AU SEMNAT-O

OPT EPISCOPI,

CINCI EGUMENI ATHONIŢI

  ŞI PESTE 4250 DE CLERICI, MONAHI ŞI LAICI

      De-a lungul întregii istorii a Bisericii, atunci când Ortodoxia era ameninţată de erezii, Dumnezeu arăta pe apărătorii şi mărturisitorii credinţei, pe Părinţii de-Dumnezeu-purtători, care se adunau în Sinoade şi defineau adevărul de credinţă cu precădere în punctele atacate de ereticii care denaturau adevărul, alcătuind Mărturisiri de  Credinţă.

      O Mărturisire de Credinţă, prezentă în viaţa de fiecare zi a creştinilor râvnitori, este „Crezul” sau Simbolul de Credinţă Niceo-Constantinopolitan, care se rosteşte la fiecare Sfântă Liturghie şi în rânduielile de rugăciune particulară. Mărturisirea de Credinţă precede Botezul şi, implicit, Mirungerea, precede Spovedania şi Euharistia, precede Taina Hirotoniei, iar prin faptul că Taina Cununiei şi Taina Sfântului Maslu reclamă din partea primitorului mărturisirea păcatelor în Taina Pocăinţei, putem spune că şi acestea se administrează în urma Mărturisirii de Credinţă. Deci „sfinţirea întru adevăr” despre care vorbeşte Domnul în Sfânta Evanghelie după Ioan (Ioan 17,17 şi 17,19) trebuie să fie anticipată de mărturisirea adevărului dreptei-slăviri, pentru că „Duhul Adevărului” (vezi rugăciunea „Împărate ceresc”) nu vine şi nu se sălăşluieşte în cei ce nu mărturisesc ortodox, adică nu se pogoară să curăţească, să sfinţească şi să mântuiască în spaţiul minciunii şi al rătăcirii sau al înşelării duhovniceşti.

      Îngrijoraţi de ravagiile pe care pan-erezia ecumenismului le face în rândurile clerului şi credincioşilor, în aprilie anul acesta, în Volos, clerici şi monahi din Grecia, constituiţi în aşa-numita „Sinaxa clericilor şi monahilor ortodocşi din Grecia“, au redactat o „Mărturisire de Credinţă împotriva ecumenismului”, care „foarte mult a veselit pe cei ortodocşi şi a ruşinat pe cei rău-slăvitori” (vezi troparul Sfintei Muceniţe Eufimia), adică pe ecumeniştii şi latinocugetătorii începutului de mileniu III.

      Domnul  a zis: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 10, 32).

      A-L mărturisi pe Dumnezeul-Om Iisus Hristos ortodox, „în Duh şi Adevăr”, prin dreapta credinţă lucrătoare prin iubire, prin faptele iubirii creştine izvorâte din dreapta-slăvire, prin „lumina faptelor bune”, „ca (toţi) să slăvească pe Tatăl nostru cel din ceruri” este o faptă a dreptei-slăviri şi o datorie a oricărui creştin botezat spre slava Sfintei Treimi şi spre a noastră mântuire.

      Poate că acei părinţi care au alcătuit această Mărturisire de Credinţă insuflaţi de Duhul Adevărului, nu s-au gândit că ea va începe să capete o dimensiune sobornicească sau universală. Şi, totuşi, iniţiative personale independente, dar „în acelaşi Duh” au făcut posibilă traducerea ei în limbile engleză, română şi sârbă.

     În Serbia, obşti întregi de monahi şi monahii, în frunte cu Stareţii şi Stareţele lor, au alergat într-un suflet şi cu multă bucurie duhovnicească spre a îmbrăţişa şi a semna acest nou Tomos al Ortodoxiei. (Se subînţelege că acest lucru s-a întâmplat mai întâi în Grecia.) Ne-am bucura ca acelaşi lucru să-l întreprindă şi obştile monahale din România împreună cu întâi-stătătorii lor şi, de ce nu, cu episcopii lor. Să nu uităm: pentru plinătatea Adevărului şi „a ţine adevărul în iubire” toţi suntem responsabili şi vom da seama la Înfricoşătorul Scaun de Judecată al lui Hristos, la A-Doua-Venire.

     În direcţia aceasta ar trebui ca textul Mărturisirii să fie tipărit în broşuri şi multiplicat în mii de exemplare – aşa cum se întâmplă astăzi în Grecia, unde stareţi de mănăstiri şi preoţi de parohie fac aceasta pe cheltuiala lor – pentru a fi împărţit în poporul lui Dumnezeu spre trezire, luminare şi vindecare.

       Potrivit pururea pomenitului Arhimandrit Spiridonos Bilalis: „Ecumenismul, cea mai mare erezie din secolul al XX-lea, care propovăduieşte sincretismul dogmatic şi religios şi care tinde către un tip de religie mondială (pan-religie) prin egalizarea confesiunilor creştine şi a religiilor, constituie cea mai mare ameninţare cu moartea pentru Ortodoxie. În astfel de vremuri este imperios necesar ca fiecare creştin conştient de Botezul său, de lepădările şi de unirile pe care le-a făcut atunci când s-a renăscut din dumnezeiasca scăldătoare a Sfântului Botez, să citească această „Mărturisire de Credinţă împotriva ecumenismului” dacă nu măcar o dată pe lună, măcar o dată pe an: în ziua Botezului său sau în Duminica Ortodoxiei. Iar aceasta să o facă cu seriozitate şi solemnitate în prezenţa tuturor membrilor familiei, dar mai ales a copiilor, explicându-le locurile cu anevoie de înţeles şi conştientizându-i de „comoara cea de mare preţ” a Credinţei Ortodoxe care li s-a încredinţat spre păzire şi mântuire”.

     Conform ultimei actualizări a listei cu semnatarii „Mărturisirii de credinţă  împotriva ecumenismului” (5/8/2009) episcopii care au semnat Mărturisirea până în acest moment sunt opt – patru aparţin Bisericii Greciei – , iar egumenii athoniţi sunt deja cinci. Mărturisirea a fost deja semnată şi de mulţi alţi egumeni, preoţi şi mulţi credincioşi, iar înregistrarea de semnături continuă.

Episcopi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Mitropolitul Pantelimon de Antinoe

Mitropolitul Serafim al Kythirelor şi Antikythirelor

Mitropolitul Cosma al Etoliei şi Akarnaniei

Mitropolitul Serafim al Pireului

Mitropolitul Ieremia al Gortinei şi Megalopolei, prof. univ. la Facultatea de Teologie din Atena

Mitropolitul Artemie  de Raşka şi Prizreni, Kossovo şi Metohia

Mitropolitul Natanael de Nevrokopios (Bulgaria)

Episcopul Gheorghe (Schaefer)  din Mayfield, Egumenul Mănăstirii Sfânta Cruce din Wayne, West Virginia

Egumeni athoniţi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Arhim. Hristodoulos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuş – Sfântul Munte

Arhim. Iosif, Egumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu – Sfântul Munte

Arhim. Filotheos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Karakalu – Sfântul Munte

Arhim. Agathon, Egumenul Sfintei Mănăstiri Konstamonitu  – Sfântul Munte

Arhim. Nikodimos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Filotheu – Sfântul Munte

Lista completă a semnăturilor poate fi văzută aici: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

     Textul „Mărturisirii de Credinţă împotriva ecumenismului” poate fi găsit la  adresele: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/06/03/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-in-biserica-greciei/

     Sau

      http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx .

     Toţi acei clerici, monahi, monahii şi laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”.

     Acest mic gest va fi o mântuitoare faptă bună.

     Să  trimită însă spre informare şi numele, prenumele,  localitatea şi ţara, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr 

                                                                                                                Ieromonahul Fotie

top1.jpg


Categorii

Apeluri, Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

65 Commentarii la “APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Lista actualizata e asta:

  http://www.drivehq.com/web/impantokratoros/dat/DDFD34A5/OMOLOGIA2182009.xls?633864603092747500

  Am gasit-o prin…incercari, ca nu inteleg limba greaca.

 2. Sunt de acord cu Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului si semnez Munteanu Adriana

 3. sunt de acord cu aceasta marturisire.

 4. sunt de acord cu aceasta marturisire, Jud. Ialomita, Romania

 5. Sunt de acord cu aceasta marturisire,Jud.Ialomita,Romania

 6. nu m-am gasit pe lista de voturi deci inseamna ca nu e bine cum am facut nici asa scriind de pe adresa mea de internet,nu tin neaparat,dar as fi vrut totusi sa inteleg,parinte Fotie,daca aveti timp si rabdarea necesara sa-mi explicati si mie cum trebuie sa procedezca sa reusesc si eu sa intru in evidenta cu acest vot,saru’mana parinte!Doamne ajuta!

 7. @Cornelia
  Următoarea actualizare a listei se va face publică. Dacă nici de această dată nu figuraţi, atunci vă rog să-mi daţi mie numele, prenumele, profesia şi localitatea şi voi trimite eu ptr. Dvs.

 8. Doamne ajuta!

 9. Doamne ajuta!!!

 10. Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez

  Motiu Adrian, tehnician dentar, Arad, Romania

 11. E bine si va multumim, insa nu uitati sa semnati unde trebuie, fiindca nu la noi se strang semnaturile.

 12. 1 – Pentru Parintele ieromonah Fotie: Sarut mana , Parinte
  Am trimis de la adresa mea de Yahoo “Marturisirea de credinta
  impotriva ecumenismului” , iar de la cealalta adresa de pe Hotmail
  a semnat si sotul meu . Au aparut ca trimise . Nemaifiind sigura , va incredintez dumneavoastra numele [ si profsia ]
  Popa Angela , mirean , laborant chimist [ acum acasa ]
  Turnu Magurele , judetul Teleorman

  Popa Dumitru , mirean , profesor pensionar,
  Turnu Magurele , judetul Teleorman

  2 – Ma alatur tuturor credinciosilor care-i sustin si-i iubesc pe
  Fratii Admin de la Razboi intru Cuvant , pe Parintele Savatie ,
  pe Parintele Justin Parvu , pe vladica Bartolomeu Anania …
  Dumnezeu sa-i apere , sa-i intareasca si mai mult , mai ales in momentele de oboseala de toate felurile … Cu Dumnezeu inainte !!!

  P.S. Abia m-am intors in tara , dar , cu toate ca n-am reusit sa tin pasul cu toate postarile de la Razboi intru Cuvant , totusi , pe toata perioada “franceza” [ undeva , langa Paris ] – prin dor si rugaciune [ cu intreruperi ] , m-am simtit mai tot timpul legata duhovniceste de Razboi intru Cuvant …
  Doamne , ajuta !

 13. 26/8/2009

  CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 300. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (25/8/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 300, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
  PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE:
  http://www.drivehq.com/web/impantokratoros/dat/DDFD34A5/Omologia25809.xls?633868145160247500

  ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
  ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
  NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

 14. Adevarul e ca lista ar trebui putin “periata”, fiindca foarte multe nume apar de 2 ori.

 15. Multumim de semnalare, admin. Încercăm să “periem”. Oricât de anti-ecumenişti aţi fi, vă rugăm să vă abţineţi de la a semna mai mult decât o dată, pentru că intră Paula cu “peria”…

 16. nu m+am gasit nici pe aceasta lista se pare ca va trebui tot dvs sa va cer si eu ajutorul deci: Pascu Cornelia ,confectioner,Albesti Botosani,actualmente lucrez in strainatate. sarut mana parinte Doamne ajuta!

 17. 2/9/2009

  CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 600. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (1/9/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 600, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
  PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

  ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
  ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
  NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

 18. CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 800. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (4/9/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 800, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
  PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

  ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
  ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
  NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

 19. Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez

  Tabara Octavian Adrian, student, Bucuresti, Romania.

  imi da “failure notice” daca trimit de pe mail

 20. Pingback: Război întru Cuvânt » “Cazul” Episcopului Artemie: INCEPUTUL OFICIAL AL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR?
 21. E posibil ca cei care au semnat si se cauta in lista sa nu se regaseasca pentru ca lista afisata accesand doar pagina indicata listeaza doar numele clericilor si a monahilor/monahiilor. Exista inainte de lista efectiva o precizare in limba engleza si unde se indica si pagina care trebuie accesata pentru a vedea lista completa si actualizata. Din cate vad, cea mai recenta actualizare este din 21.01.2010. Daca nu aceasta e problema atunci imi cer scuze de interventie.

 22. Rectific – cea mai recenta actualizare din 13.02.2010. Ma iertati!

 23. Iesit-a vrajmasul racnind ca un leu cautand pe cine sa inghjta. Acum a cazut preasfintitul Artemie. Maine va fi un altul si poimane altul. Nu caderea lor trebuie sa ne sperie, deoarece aceasta cadere este spre mantuire. Caderea lor este sanatoasa. Nu de ei imi este mila (ei nu au nevoie de mila noastra, ci noi de a lor), ci de cei care s-au imbracat in haina arhieriei, in haina lui Hristos si lupta impotriva-I. In primele secole crestine moartea unui crestin dadea rod, poate nu insutit, dar rodea. Caderea acestui ierarh ar trebui sa ne trezeasca din starea de apatie, de lenevire spirituala.
  Dumnezeu sa ne intelepteasca, sa ne intareasca si sa ne pazeasca de toata rautatea vrajmasilor vazuti si nevazuti.

 24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “DRAGOSTEA” ECUMENISTA IN OFENSIVA: PAPA INVITAT IN ROMANIA SI CEL MAI MARTURISITOR IERARH AL SERBIEI MAZILIT!/ Cum si de ce s-a prabusit Grecia? Cine-i la rand?/ SCUTUL NE APARA DE CE NU EXISTA SI NE EXPUNE LA CE
 25. Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez.
  Bacau – Romania

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare