APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

18-08-2009 3 minute Sublinieri

 

SĂ  SEMNĂM CU TOŢII MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ  ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI!

PÂNĂ  ACUM AU SEMNAT-O

OPT EPISCOPI,

CINCI EGUMENI ATHONIŢI

  ŞI PESTE 4250 DE CLERICI, MONAHI ŞI LAICI

      De-a lungul întregii istorii a Bisericii, atunci când Ortodoxia era ameninţată de erezii, Dumnezeu arăta pe apărătorii şi mărturisitorii credinţei, pe Părinţii de-Dumnezeu-purtători, care se adunau în Sinoade şi defineau adevărul de credinţă cu precădere în punctele atacate de ereticii care denaturau adevărul, alcătuind Mărturisiri de  Credinţă.

      O Mărturisire de Credinţă, prezentă în viaţa de fiecare zi a creştinilor râvnitori, este „Crezul” sau Simbolul de Credinţă Niceo-Constantinopolitan, care se rosteşte la fiecare Sfântă Liturghie şi în rânduielile de rugăciune particulară. Mărturisirea de Credinţă precede Botezul şi, implicit, Mirungerea, precede Spovedania şi Euharistia, precede Taina Hirotoniei, iar prin faptul că Taina Cununiei şi Taina Sfântului Maslu reclamă din partea primitorului mărturisirea păcatelor în Taina Pocăinţei, putem spune că şi acestea se administrează în urma Mărturisirii de Credinţă. Deci „sfinţirea întru adevăr” despre care vorbeşte Domnul în Sfânta Evanghelie după Ioan (Ioan 17,17 şi 17,19) trebuie să fie anticipată de mărturisirea adevărului dreptei-slăviri, pentru că „Duhul Adevărului” (vezi rugăciunea „Împărate ceresc”) nu vine şi nu se sălăşluieşte în cei ce nu mărturisesc ortodox, adică nu se pogoară să curăţească, să sfinţească şi să mântuiască în spaţiul minciunii şi al rătăcirii sau al înşelării duhovniceşti.

      Îngrijoraţi de ravagiile pe care pan-erezia ecumenismului le face în rândurile clerului şi credincioşilor, în aprilie anul acesta, în Volos, clerici şi monahi din Grecia, constituiţi în aşa-numita „Sinaxa clericilor şi monahilor ortodocşi din Grecia“, au redactat o „Mărturisire de Credinţă împotriva ecumenismului”, care „foarte mult a veselit pe cei ortodocşi şi a ruşinat pe cei rău-slăvitori” (vezi troparul Sfintei Muceniţe Eufimia), adică pe ecumeniştii şi latinocugetătorii începutului de mileniu III.

      Domnul  a zis: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 10, 32).

      A-L mărturisi pe Dumnezeul-Om Iisus Hristos ortodox, „în Duh şi Adevăr”, prin dreapta credinţă lucrătoare prin iubire, prin faptele iubirii creştine izvorâte din dreapta-slăvire, prin „lumina faptelor bune”, „ca (toţi) să slăvească pe Tatăl nostru cel din ceruri” este o faptă a dreptei-slăviri şi o datorie a oricărui creştin botezat spre slava Sfintei Treimi şi spre a noastră mântuire.

      Poate că acei părinţi care au alcătuit această Mărturisire de Credinţă insuflaţi de Duhul Adevărului, nu s-au gândit că ea va începe să capete o dimensiune sobornicească sau universală. Şi, totuşi, iniţiative personale independente, dar „în acelaşi Duh” au făcut posibilă traducerea ei în limbile engleză, română şi sârbă.

     În Serbia, obşti întregi de monahi şi monahii, în frunte cu Stareţii şi Stareţele lor, au alergat într-un suflet şi cu multă bucurie duhovnicească spre a îmbrăţişa şi a semna acest nou Tomos al Ortodoxiei. (Se subînţelege că acest lucru s-a întâmplat mai întâi în Grecia.) Ne-am bucura ca acelaşi lucru să-l întreprindă şi obştile monahale din România împreună cu întâi-stătătorii lor şi, de ce nu, cu episcopii lor. Să nu uităm: pentru plinătatea Adevărului şi „a ţine adevărul în iubire” toţi suntem responsabili şi vom da seama la Înfricoşătorul Scaun de Judecată al lui Hristos, la A-Doua-Venire.

     În direcţia aceasta ar trebui ca textul Mărturisirii să fie tipărit în broşuri şi multiplicat în mii de exemplare – aşa cum se întâmplă astăzi în Grecia, unde stareţi de mănăstiri şi preoţi de parohie fac aceasta pe cheltuiala lor – pentru a fi împărţit în poporul lui Dumnezeu spre trezire, luminare şi vindecare.

       Potrivit pururea pomenitului Arhimandrit Spiridonos Bilalis: „Ecumenismul, cea mai mare erezie din secolul al XX-lea, care propovăduieşte sincretismul dogmatic şi religios şi care tinde către un tip de religie mondială (pan-religie) prin egalizarea confesiunilor creştine şi a religiilor, constituie cea mai mare ameninţare cu moartea pentru Ortodoxie. În astfel de vremuri este imperios necesar ca fiecare creştin conştient de Botezul său, de lepădările şi de unirile pe care le-a făcut atunci când s-a renăscut din dumnezeiasca scăldătoare a Sfântului Botez, să citească această „Mărturisire de Credinţă împotriva ecumenismului” dacă nu măcar o dată pe lună, măcar o dată pe an: în ziua Botezului său sau în Duminica Ortodoxiei. Iar aceasta să o facă cu seriozitate şi solemnitate în prezenţa tuturor membrilor familiei, dar mai ales a copiilor, explicându-le locurile cu anevoie de înţeles şi conştientizându-i de „comoara cea de mare preţ” a Credinţei Ortodoxe care li s-a încredinţat spre păzire şi mântuire”.

     Conform ultimei actualizări a listei cu semnatarii „Mărturisirii de credinţă  împotriva ecumenismului” (5/8/2009) episcopii care au semnat Mărturisirea până în acest moment sunt opt – patru aparţin Bisericii Greciei – , iar egumenii athoniţi sunt deja cinci. Mărturisirea a fost deja semnată şi de mulţi alţi egumeni, preoţi şi mulţi credincioşi, iar înregistrarea de semnături continuă.

Episcopi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Mitropolitul Pantelimon de Antinoe

Mitropolitul Serafim al Kythirelor şi Antikythirelor

Mitropolitul Cosma al Etoliei şi Akarnaniei

Mitropolitul Serafim al Pireului

Mitropolitul Ieremia al Gortinei şi Megalopolei, prof. univ. la Facultatea de Teologie din Atena

Mitropolitul Artemie  de Raşka şi Prizreni, Kossovo şi Metohia

Mitropolitul Natanael de Nevrokopios (Bulgaria)

Episcopul Gheorghe (Schaefer)  din Mayfield, Egumenul Mănăstirii Sfânta Cruce din Wayne, West Virginia

Egumeni athoniţi care au semnat Mărturisirea de Credinţă:

Arhim. Hristodoulos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuş – Sfântul Munte

Arhim. Iosif, Egumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu – Sfântul Munte

Arhim. Filotheos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Karakalu – Sfântul Munte

Arhim. Agathon, Egumenul Sfintei Mănăstiri Konstamonitu  – Sfântul Munte

Arhim. Nikodimos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Filotheu – Sfântul Munte

Lista completă a semnăturilor poate fi văzută aici: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

     Textul „Mărturisirii de Credinţă împotriva ecumenismului” poate fi găsit la  adresele: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/06/03/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-in-biserica-greciei/

     Sau

      http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx .

     Toţi acei clerici, monahi, monahii şi laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”.

     Acest mic gest va fi o mântuitoare faptă bună.

     Să  trimită însă spre informare şi numele, prenumele,  localitatea şi ţara, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr 

                                                                                                                Ieromonahul Fotie

top1.jpg


Categorii

Apeluri, Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

65 Commentarii la “APEL LA SEMNAREA MARTURISIRII DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Doresc niste lamuriri pt ca nu sunt sigur ca am inteles:
  Deci daca sunt impotriva ecumenismului trimit mail la adresa palimpce@otenet.gr Cu textul(exemplu)
  „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”
  Ionescu Gheorghe
  Mirean-doctor

 2. @Dan: da, ati inteles corect, aceasta este modalitatea de a semna.

 3. Sunt de acord cu Marturisirea de Credinta impotriva Ecumenismului si semnez.
  Ioana Jinariu-Hara,medic.

 4. Ne bucuram si va multumim, dar nu semnati aici, la noi, ci la adresa mentionata. S-ar putea sa trebuiasca adaugate acolo si tara si orasul.

 5. Scuzati
  Eu daca scriu in romana, ei inteleg?

  Doamne ajuta!

 6. Si eu m-am gandit ca ar trebui specificat in ce limba sa scriem, greceste nu stim, poate se prefera engleza. Si ar trebui scris de mana sau macar semnat, sau intr-un email pur si simplu, care poate fi usor contrafacut de oricine pentru oricine?

  Ma iertati, dar as vrea sa semnez si nu e prea clar.

 7. Silvia, cum sa nu stie romana ?

 8. Apel catre ecumenisti.
  A continua acest dialog ecumenic de apropiere intre credinte , sub sloganul ca implinim iubirea crestina, este o mare amagire.Este ca si cum i-am spune unui bolnav de cancer ca nu are nimic grav.Nici nu va lupta cu boala ,nici nu se va pregatii sufleteste pentru plecarea din aceasta lume.Deci se va pierde.Singura cale buna este sa se marturiseasca adevarul.Exista o singura credinta si un singur botez mantuitor,asa cum ne-a lasat Mantuitorul si a fost intarit de cele sapte sinoade ecumenice.Cei care s-au despartit de biserica ortodoxa sau au inventat alte credinte cad sub anatema ,nu mai sunt in adevar si cum sa mai aiba sfinte taine sub lucrarea Sfantului Duh?
  Deci sa marturisim fratilor care e credinta dreapta si cu gura si cu faptele si asa mai avem sanse de mantuire.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 9. Nu se pune oricum problema intelegerii, datele pe care le scrieti vor fi preluate ca atare, cu copy paste, in tabelurile respective. Deja sunt mai multe romanesti acolo. Si exista si parinti romani implicati in versiunea romaneasca a siteului respectiv: http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx

 10. Nu se pune oricum problema intelegerii, datele pe care le scrieti vor fi preluate ca atare, cu copy paste, in tabelurile respective. Deja sunt mai multe nume romanesti acolo. Si exista si parinti romani implicati in versiunea romaneasca a siteului respectiv: http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx

 11. Deocamdată aceasta este singura posibilitate pentru exprimarea adeziunii faţă de Mărturisire. Ar fi ideal să se întocmească nişte tabele pentru strângerea de semnături de mână, dar înainte de aceasta ar trebui ca cineva să aibă iniţiativa tipăririi “Mărturisirii de Credinţă…” şi distribuirii ei gratuite în poporul lui Dumnezeu şi – în paralel – preoţii, stareţii, predicatorii şi teologii să îndemne poporul să o citească şi să o semneze. Cât despre limba în care să semnaţi nu există vreo problemă de înţelegere: semnaţi în limba română. Cât despre eventualii Arie, care vor să treacă drept altceva decât sunt, ce să spun? Avem încredere în Domnul care nu lasă batjocorite cele sfinte ale sale; dar noi le dorim din suflet adevărata pocăinţă şi veşnică mântuire! În Viaţa Sfântului Alexandru, Patriarhul Constantinopolului, citim printre altele (deşi vă recomandăm viaţa pe larg): “Convocat la Nicomidia pentru ca sa-si explice credinta, Arie (Arius) a reusit sa-l însele pe împarat semnând o marturisire de credinta în care se multumea sa spuna ca Fiul lui Dumnezeu este nascut înainte de toti vecii. Profitând deci de aceasta marturisire de credita, Arie a cerut atunci reintegrarea sa in Biserica. Sub presiunea lui Eusebiu de Nicomidia, împaratul a primit favorabil cererea sa si a cerut Episcopilor reuniti la sinodul din Tir sa o examineze (335). Acest sinod, compus in principal din partizani de-ai lui Arie, s-a intors cu rautate împotriva Sfântului Atanasie cel Mare (praznuit la 18 ianuarie împreuna cu Sfântul Chiril, amândoi arhiepiscopi ai Alexandriei, si la 2 mai – aducerea moastelor), pe care l-au tratat de vrajitor, de bruta si de semanator de discordie. Luând cunostiinta de toate acestea, sfântul Atanasie s-a îmbarcat în secret pe o corabie cu destinatia Constantinopol, unde a încercat in zadar sa vorbeasca cu împaratul, în timp ce sinodul de la Tir îl condamna la exil în Treves (orasul german Trier de azi). Arius a incercat sa revina la Alexandria, insa la aceasta veste o razmerita a izbucnit în osar contra lui, astfel încat împaratul la chemat la Constantinopol ca sa se împartaseasca cu sfântul Alexandru. Eusebiu de Nicomidia si ai sai au facut tot felul de presiuni asupra sfântului arhiepiscop ca sa slujeasca o Sfânta Liturghie in care sa se împartaseasca cu Arie ereticul. Atunci sfântul Alexandru s-a retras in biserica Sfânta-Irina si, îngenunchiind în fata sfântului jertfelnic, s-a rugat zi si noapte cu aceste cuvinte: “Doamne, daca Arie trebuie sa fie împacat cu Biserica, atunci slobozeste pe robul tau cu pace. Dar daca ai mila de Biserica Ta si nu vrei ca mostenirea Ta sa se faca de rusine, atunci ia-l pe Arie, pentru ca oamenii sa nu ia erezia drept Adevarata Credinta”. Sâmbata, cu o zi inainte de duminica in care ar fi trebuie sa se petreaca aceasta slujba, pe când se gasea în piata lânga coloana de porfira ridicata de Constantin, Arie a fost brusc chemat de nevoile firesti, si pe când era la closet, matele au crapat în el, si acolo a si murit, în locul în care-si fac oamenii nevoile firii, lipsindu-se astfel si de împartasanie si de viata. Când a aflat aceasta veste, Sfântul Alexandru a dat slava lui Dumnezeu, nu pentru moartea aceluia, ci pentru ca Domnul si-a arata înca o data puterea Sa peste dorinta mai-marilor lumii acesteia. Totusi, cu aceasta tulburari nu au luat sfârsit, si sfântul Alexandru a trebuit sa continue sa lupte pentru Ortodoxie. A adormit în pace câteva luni dupa moartea Sfântului Constantin (337), la vârsta de 98 de ani, lasând în scaunul de la Constantinopol pe Sfântul Pavel (praznuit la 6 noiembrie)…”

 12. PS: Nu trebuie să cădem în ispita de a vedea în oricine un potenţial Arie, terorist, mason, ecumenist… Cu iubire în Domnul cel Răstignit şi Înviat, Fotie ieromonahul.

 13. nu am reusit sa transmit pe adresa de email respectiva,dar sunt de acord cu marturisirea de credinta impotriva ecumenismului.Pr.George

 14. nu am reusit sa transmit pe adresa de email,dar sunt de acord cu marturisirea
  de credinta impotriva ecumenismului.elena decorator
  ps va rog sa ne spuneti cum putem trimite sa fie oficial
  DOAMNE AJUTA

 15. Nu intelegem de ce nu reusiti sa transmiteti pe e-mail. Explicati-ne, va rugam. Aceea este calea oficiala.

 16. sunt de acord cu marturisirea de credinta impotriva ecumenismului. adina alexe mirean

 17. Sunt de acord cu marturisirea impotriva ecumenismului.Bocu Razvan -operator IT

 18. Bănuiesc că acelora care au dificultăţi în a-şi exprima adeziunea la Mărturisirea de Credinţă pe mail li se întâmplă aceasta pentru că încearcă să intre direct pe adresă. Pe aceştia îi sfătuiesc să trimită adeziunea lor în mod clasic pe mail, făcând copy-paste pe adresa palimpce@otenet.gr .

 19. Sunt de acord cu marturisirea de credinta IMPOTRIVA ECUMENISMULUI. ioana -mirean

 20. Am reusit sa transmit pe adresa de e-mail indicata fara probleme. Va multumesc mult, si Doamne Ajuta ca toti fratii ortodocsi sa semneze aceasta mica marturisire.
  Vasile, pacatosul

 21. Doamne ajuta!

  Intrebare: de pe aceeasi adresa de mail pot semna mai multe persoane?

 22. @ Cristina Dobre:

  Da, sigur!

 23. Doamne ajută!dragă redacţie, eu am o propunere: dat fiind faptul că mulţi dintre noi nu înţelegem cum trebuie să trimitem aceste voturi atunci ar fi bine să creaţi dvs o rubrica secretă şi odată cu adresa de e-mail personală pe care n-o difuzaţi public, cine vrea să dea şi datele necesare spre validitatea votului ca să le trimiteţi dvs la destinaţie.eu una nu reuşesc deloc să le trimit şi suntem mulţi de aici din străinătate care ar vrea să voteze

 24. Of! Ce inseamna totusi cand spuneti ca nu reusiti sa trimiteti? Primiti mesaj de eroare? Si daca da, cum suna? (Raspundeti-ne pe mail, mai bine). Ati incercat sa luati adresa cu copy/paste, cum v-a sfatuit si parintele? Sigur ati tastat: palimpce@otenet.gr ?

  Ne pare tare rau, dar va rugam sa ne intelegeti ca nici noi nu avem deloc timp ca sa ne luam si aceasta sarcina, sa trimitem pentru fiecare. Cel mult putem trimite o data o lista de nume, cu adrese de e-mail cu tot, dar nu stiu daca va fi validata o asemenea lista in caz ca ar contine prea multe nume (la raspunsul dat Cristinei Dobre m-am gandit la 2-3 nume de pe acelasi e-mail, nu la liste de zeci). Chiar suntem supraincarcati in acest moment. Va rugam sa mai incercati, nu e deloc dificil, totusi. Va multumim din inima pentru intelegere!

 25. au fost foarte multa cazuri când am vrut să semnăm la apelurile dvs şi n-am reuşit din păcate niciodată.dacă nu eu aş putea să imprim această “Mărturisire de credinţă împotriva ecumenismului” şi eventual să strângem noi cei de aici mai multe semnături şi să ne daţi o adresa unde să le trimitem pentru că sunt mulţi care nu au nici calculatoare măcar ca să nu mai vorbim de internet sau chiar cunoştinţe despre utilizarea acestuia şi poate ar dori să se exprime cumva opţiunea în această privinţă şi în multe altele câte vor mai urma de acest gen.voiam să mai ştiu până când este valabilă această votare,căci va urma acum de curând un eveniment mai important de aici din loc. si se aşteaptă să vină mulţi români -este vorba de sfinţirea unui loc de biserică şi aceasta va fi în septembrie pe 20,când am speranţa împreună cu un grup mai restrâns de prieteni bazaţi să strângem mai multe semnături pentru această mărturisire de credinţă.Vă mulţumesc pentru înţelegere,o zi binecuvântată să vă ajute Dumnezeu!

 26. nu înţeleg ce e acela copy/paste şi cum funcţionează,nu am reuşit nici cu o adresă de e-mail nici cu alta,îmi dă eroare.atunci dacă dvs sunteţi aglomeraţi rămâne varianta a doua cea cu imprimatulşi dacă aţi putea să daţi o adresă validă atunci cu dragă inimă vă ajutăm.

 27. nici eu nu utilizez de mult internetul şi nu am putere să le înţeleg toate programele care şi cum funcţioneaza,şi din păcate nici nu am pe aici sau în ţară chiar de cine să întreb dintre cunoştinţe despre acest domeniu

 28. Alternativa este sa trimiteti prin posta la:

  Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  sau la numarul de fax: 2310.276590

  Dar presupunem ca asa v-ar fi si mai greu decat prin e-mail. Va cred ca nu aveti cunostinte avansate in operarea pe calculator, insa, credeti-ne, pana acum nu am mai intalnit personal pe cineva care sa foloseasca totusi computer si internet si sa nu stie ce e acela copy/paste, pentru ca se invata la primele lectii si nu stiu cum se poate lucra fara asta. E vorba de selectarea unei bucati de text (in cazul acesta adresa de e-mail) si lipirea ei in locul dorit – intai click dreapta pe mouse si gasiti acolo “copy” sau apasati pe tastele “control” si C si apoi mergeti in casuta dumneavoastra de e-mail, atunci cand compuneti un mesaj, in dreptul destinatarului (to:…) si apasati simultan tasta “control” si tasta V. Totusi nu se poate sa nu gasiti pe undeva pe cineva care sa va ajute daca nu va descurcati. Mai mult chiar nu putem sa facem… Iertati-ne!

  Nu exista o data limita, se poate semna oricand.

 29. @ admin

  Intrebare:

  Eu am trimis la adresa respectiva de e-mail ; imi apare in maill-urile mele ca trimis ( in SENT ).
  Dar in lista lor nu m-am vazut scrisa ; oare nu a ajuns sau actualizarea se face la un anumit timp?

 30. @Liliana
  Actualizarea se face la o anumită perioadă de timp.

 31. E foarte simplu de trimis mesajul la adresa indicata si nu e nici o folozofie…
  Chiar ar trebui sa nu-i incarcam intr-atit pe cei de la razbointrucuvant! Sa-i punem oare sa faca totul in locul nostru?
  Oare cei ca si Cornelia nu ar putea apela la prieteni care se pricep la calculatoare?
  Iar cei care n-au calculator( desi ma indoiesc ca-s multi) oare n-ar putea sa voteze pe adresele celor care au?

  Sant uimita cata rabdare au fratii admini , ca au explicat si cum vine treaba cu “Ctrl C” – “Ctrl V” !

 32. @ Alta Alina:

  🙂 Sarut mana pentru empatie! Sincer, ne luptam sa nu primim gandurile care ne spun ca uneori genul asta de hartuiala se face si special, ca sa ne netrebniceasca, dar ne e si frica sa nu cadem in mania persecutiei. E greu sa tii echilibrul intre dorinta de a ajuta oamenii, care uneori chiar pot sa fie foarte bine intentionati, dar nestiutori, si grija de a nu cadea in plasa celor vicleni si a-ti irosi in desert putinele forte. Dar cred ca daca nu intotdeauna oamenii, in orice caz satana s-ar putea sa-si doreasca asta si uneori impinge lucrurile pana la hilar-absurd. Cert este ca ni s-a aratat deja de cateva dati si in chestiuni importante ca am fost pur si simplu folositi sau batjocoriti, profitandu-se de dorinta noastra de a da credit omului pana la proba contrarie. Am inceput acum sa devenim mult mai circumspecti, si dupa dez-amagirea provocata de saccsiv (care si acum a gasit de cuviinta sa tina isonul isteriei de pe Apologeticum, punand niste mici paie pe foc, acolo, discret, ceea ce ne confirma, din nefericire, indoielile pe care le-am capatat asupra adevaratelor sale intentii) si dupa evolutiile in scandalul din jurul man. Petru-Voda, dar si dupa alte lovituri primite, dincolo de viata de pe internet. E managaietor dupa toate astea sa mai gasesti fie si virtual, un prieten care sa te inteleaga si sa te indulceasca putin cu…, vorba lui Steinhardt, “o vorbulita buna”.

 33. da sant de acord ,

 34. DIN NOU FELICITĂRI BULGARIEI ORTODOXE!

  Preoţii bulgari protestează împotriva concertelor Madonnei

  Preoţii ortodocşi bulgari din oraşul Plovdiv (Philippoupolis) din Bulgaria au cerut anularea concertului superstarului pop american, Madonna, pe 29 august, spunând că acesta este programat în ziua pe care Biserica Ortodoxă Bulgară a închinat-o Sfântului Ioan Înaintemergătorul.
  „Creştinii ortodocşi postesc în această zi şi postul este aspru, doar cu apă şi pâine şi renunţare la orice desfătare pământească”, a declarat părintele Emil Paralincof de la Biserica Sfintei Parascheva din Plovdiv.
  Acelaşi, conform cu Agenţia de Ştiri „Sophia News”, a cerut conducerii Bisericii să intervină, emiţând un comunicat referitor la aceasta.
  În sfârşit, semnalăm că până în acest moment nu a existat vreo reacţie oficială din partea Bisericii Ortodoxe Bulgare.

  (traducere după http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2944&Itemid=2)

 35. pentru Altă Alina: aş vrea să mă iei mai uşor cu comentarile,dacă se poate,că până înţeleg şi eu cum se trimite un e-mail de acest fel mai durează.am trimis şi eu acuma am rezolvat problema,dar nu tre´ să fii dură cu cei ca mine.nu m-am exprimat eu clar ortografic dar a fost mai mult o întrebare lansată dacă se poate aplica varianta cu rubrica secretă şi să ne trimită voturile ei în locul nostru că ştiu ei mai bine,dar de unde să ştiu eu că-i atâta de costisitor şi se cere timp?apoi chestia cu copy/paste-ul o ştiam,dacă mi-a explicat cum se procedează,doar că nu ştiam că se chiamă aşa,şi nu este prefăcătorie_de unde s-o mai ştiu şi pe asta,dacă de 5-6 luni am început să umblu pe computer având un meniu în altă limbă decât engleză -n-am cursuri de informatică,ce ştiu eu acum este doar din ceea ce mă joc eu aşa pe calculator sau prind din zbor de pe la unii şi alţii vreo anumită procedură.
  după aia să ştii o treabă că cine vine în străinătate vine să muncească nu să se intereseze numaidecât de internet,dacă sunt care îşi iau calculatoare şi nu numai (şi într-adevăr că nu sunt puţini dintre ei,îndoiala ta este dreaptă)le iau şi le trimit acasă majoritatea dintre români,nu şi le ţin aici decât eventual cei ce au vreo casă aici cumpărată sau închiriată.şi pot să-ţi mai zic că cine mai rămâne cu calculator aici,nici nu sunt f.mulţi care să se intereseze de ştiri social politice sau mai ales religioase,nu o spun ca să mă laud eu că sunt singura dar cel puţin eu personal nu cunosc altă persoană -cu calculator- aici aproape de mine până-n prezent care să se intereseze de toate aceste evenimente şi mai ales dacă le vede şi tratate din perspectivă religioasă..asta e ..iertaţi-mă cu toţii sper să fi reuşit şi eu în sfârşit să mă număr printre dvs,mărturisitorii adevăratei credinţe,cu acest vot,din suflet aş vrea să ajut şi pe alţii dacă pot,să se exprime şi ei,ce interesaţi,măcar în acest fel dacă e unica posibilitatede a ne exprima opiniile,dacă nu,cel puţin Dumnezeu ne ştie că oricum suntem împotriva acestui ecumenism.Doamne ajută!

 36. NU VA SUPARATI CA VA PUN O INTREBARE:DE UNDE STIM NOI CE SEMNAM? TREBUIE SA VA CREDEM PE CUVANT.ESTE VORBA DESPRE MARTURISIREA DE CREDINTA.

 37. @ Mihaela S.

  Nu va pricep intrebarea, sincer. Daca nu stiti ce semnati, sigur ca nu semnati. Dar cat de mare trebuie sa punem linkul la marturisirea la credinta ca sa-l poata vedea si cine se uita numai pe deasupra textului? Nu scrie limpede acolo?:

  Textul „Mărturisirii de Credinţă împotriva ecumenismului” poate fi găsit la adresele: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/06/03/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-in-biserica-greciei/

  Sau

  http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx .

 38. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cateva minute de amuzament duios, cu parintii nostri
 39. 21/8/2009

  CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 200. CONFORM ULTIMEI ACTUALIZĂRI (21/8/2009), POSTATE DE SFÂNTA MĂNĂSTIRE PANTOCRATOR – MELISSOHORI, CREDINCIOŞII CARE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE 5 200, IAR ZI DE ZI SE ÎNMULŢESC SEMNATARII CLERICI ŞI LAICI.
  PUTEŢI VEDEA LISTA CU NUMELE SEMNATARILOR, DEJA ACTUALIZATĂ, FĂCÂND CLICK PE: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

  ÎI CHEMĂM PE TOŢI CITITORII ACESTOR RÂNDURI SĂ SEMNEZE “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI”, CU CONŞTIINŢA CĂ ASTFEL CONTRIBUIE ŞI EI – CHIAR DACĂ PUŢIN (SAU ÎN APARENŢĂ PUŢIN), LA LUPTA ANTI-ECUMENISTĂ LA CARE AR TREBUI SĂ PARTICIPĂM TOŢI, FIECARE ÎN FELUL ŞI ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE.
  ÎN ACEST CONTEXT SĂ NE AMINTIM ŞI DE CUVINTELE SFÂNTULUI TEOFAN ZĂVORÂTUL CĂ “DUPĂ PUTERE” ÎNSEAMNĂ “DIN TOATE PUTERILE” DE CARE DISPUNEM.
  NEVOINŢĂ FRUMOASĂ, SMERITĂ ŞI BIRUITOARE!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare