Barbatul modern, un infantil?/ FRANTA: statul politienesc “gay” si REPRESIUNEA PROTESTATARILOR PRO-FAMILIE/ Bulgaria: PARADA GAY din capitala Sofia a fost ANULATA de autoritati/ CHINA: TRAFICUL DE CARNE VIE SI SCLAVIA SEXUALA INCURAJATE DE AUTORITATI, LA PACHET CU MILIOANELE DE AVORTURI INDUSE

6-07-2013 19 minute Sublinieri

picasso170[1]

 • Doxologia: 

Diagnostic: bărbatul contemporan?

Cum se definește caracterul bărbatului contemporan? Care sunt problemele, dar perspectivele acestuia? Răspunsurile la aceste întrebări vom încerca să le găsim împreună cu părintele Dmitri Smirnov, președintele Departamentului Sinodal pentru relații cu forțele armate și instituțiile de menținere a ordinii publice și prorector al Universității Umanistice Ortodoxe ”Sfântul Tihon” din Moscova.

Diagnostic – infantilism?

Nu toți, însă majoritatea bărbaților din ziua de azi sunt infantili. Cu toate acestea, cunosc și exemple contrarii minunate. Recent a venit la mine un colaborator, are 21 de ani, este un bărbat cât se poate de matur, care are două locuri de muncă și își ajută mama bolnavă. Parcă e venit din secolul trecut: se pricepe la toate, știe orice, e inteligent, are o mulțime de abilități. E un om minunat.

Infantilismul își are cauzele sale. Majoritatea bărbaților sunt crescuți de către mame, iar la școală primesc o educație feminină. În plus, educația se face laolaltă, și fete și băieți, iar fetele se maturizează mai devreme, din clasa a șasea sunt cu un cap mai înalte, îi întrec pur și simplu pe băieții de aceeași vârstă. Prin urmare, avem un grad ridicat de infantilism. În plus, mulți dintre bărbații până în 50 de ani nu sunt încă maturi. Valabil pentru majoritatea.

Dar minoritatea încă mai există. Dintre ei sunt recrutați pentru forțele speciale sau pentru structurile de securitate. Firește că și în rândul astronauților, de exemplu, sunt tot bărbați adevărați… Dar, după ce toate forțele de securitate îi aleg pe bărbații adevărați care caută să-și apere țara, rămân în viața civilă doar creaturi infantile și efeminate care nu sunt capabile nici să întrețină o femeie, nici să crească copii. Asemenea bărbați caută numai odihnă, pace și ca nimeni să nu-i atingă sau să-i supere.

Lipsa masculinității

Unii bărbați nu au nicio trăsătură masculină. Cu excepția celor biologice. Tot umblă hai-hui și nu pot să se căsătorească. Pentru că le este frică de femei, nu știu cum să se apropie de ele. Ei nu au nici măcar atracția obișnuită pentru sexul opus. Astfel de oameni nu pot să-și întemeieze o familie. Cei care reușesc, totuși, nu pot să-și păstreze căsnicia – de asta se destramă familiile. Și problema aceasta crește ca un bulgăre de zăpadă…

La ce poate duce lucrul acesta? La o auto-distrugere a poporului. Iar pe teritoriul nostru vor trăi alte popoare, ai căror băieți au trăsături masculine, ai căror bărbați își iubesc copiii și îi educă.

De fapt, educatorul principal în familie trebuie să fie tatăl. Dar la noi este mereu mama. Încotro ne îndreptăm?

Cred că în școală poate fi o femeie pedagog, de exemplu, pentru lecțiile de dans sau de lucru manual. Iar dacă clasa este numai de fete, atunci poate fi o femeie dirigintă, însă la celelalte materii ar fi bine să fie bărbați. Cu o sută de ani în urmă profesori erau bărbații. În general, lucrul pedagogului necesită un psihic puternic și împovărează pe femeie… Cu toate acestea, există unele femei care sunt pedagogi minunați, dar ca excepție.

Funcționăm cu toții pe principiul reziduurilor. De aceea, pentru ce am luptat, aceea am și găsit.

Jumătatea de povară

Femeia poate spune că poate trăi fără bărbat, însă este o iluzie. Ea nu poate fi fericită atunci când e capul familiei pentru că trebuie să poarte o mulțime de sarcini.

Viața noastră modernă a transformat-o pe femeie într-un cal de povară, care trebuie și să lucreze cu eficiență și cu toată puterea, și să încerce să crească copiii. Dar aceasta este o utopie. Poți să faci bine un singur lucru. E imposibil să fii fotbalist de clasă mondială și, în același timp, doctor în chimie. Atunci când un doctor în chimie joacă fotbal duminica și dă gol o dată pe lună este minunat. Dar să fii ambele în același timp nu se poate.

Prin urmare, ca să-ți educi copiii, trebuie să le dai viață. Ca să poată face carieră, femeia trebui să-și risipească viața. Dar omul are o singură viață. Cel mai adesea sunt afectați copiii. Ei cresc nefericiți, infantili și cu pretenții uriașe față de mama. Ei bine, apoi vor reproduce în viața lor același lucru, pentru că nu au alt clișeu pe care să-l urmeze.

Pe om îl poți învăța de toate: și să-și pregătească de mâncare, și să sară cu parașuta, și să facă box, indiferent de sex. Dar eu nu înțeleg cât de repede învață omul acele lucruri cu care se deprinde toată viață. Iată: se naște o fată, se uită la mama, la sora mai mare, la bunica ei. Toate sunt niște femei foarte frumoase. Iar ea vrea să le imite. Adică totul se întâmplă de la sine.

Ce se poate face?

Dacă aș fi președinte, aș face în fiecare district federal câte o rețea de școli de cadeți. Pentru ca toți băieții care nu au tată să se înscrie acolo. Iar acolo să primească o educație bărbătească. Atunci, am avea imediat milioane de bărbați adevărați. Am îmbunătăți situația. I-am aduna pe toți copiii orfani de tată, iar pe ofițerii eliberați din armată i-am face profesori. Mulți au facultate.

Totuși, cel mai important nu este formarea, ci creșterea. Pentru început trebuie să-i creștem bărbătește. Iar apoi se va schimba ceva. Și zic din nou: o femeie poate fi femeie doar alături de un bărbat. Iar atunci când lângă ea nu este un bărbat adevărat, ea trebuie să renunțe la feminitate. Nu poate fi în același timp și prințesă și cal de povară.

Portret

Bărbatul  modern:

–          nu are suficientă bărbăție

–          îi lipsește eleganța, noblețea

–          nu își asumă responsabilități

–          nu este suficient de educat

–          nu este destul de inteligent

–          nu are putere fizică

–          îi lipsește stăpânirea de sine.

Majoritatea bărbaților din ziua de azi sunt foarte isterici, trăsătură dobândită. Nu sunt nici suficient de competitivi. Numai într-o familie cu mulți copii cresc bărbați competitivi. Frații concurează mereu între ei în familie, iar mai târziu, la vârsta adultă, se păstrează același lucru. În cazul în care copilul este singur la părinți, totul se amestecă… În mod evident, un astfel de bărbat trebuie însoțit până la pensionare, să-i asiguri un loc de  muncă, să ajungi la înțelegere cu oamenii…

Și încă ceva: bărbatul din ziua de azi este un laș. Îi lipsește curajul. Dar vreau să precizez încă o dată că acest lucru este valabil pentru majoritatea lor, însă există și o minoritate care este diferită. Avem cel mai bun soldat din lume, cel mai bun ofițer. Mulțumesc lui Dumnezeu că există acești oameni, fapt care ne dă speranță.

Sper că ofițerii noștri vor naște copii și se va ridica o nouă generație de băieți și pentru structurile de putere, și pentru educația din școli, și pentru afaceri, pentru toate domeniile vieții.

(Protoiereu Dmitri Smirnov)

traducere şi adaptare: Ioana-Raluca Onofrei
sursa: pravmir.ru

Educaţia în şcoală: despre sexualitate, autocontrol şi avort

Educaţia sexuală în rândul adolescenţilor încă este un subiect tabu. Părinţii se feresc să le explice copiilor prea multe din teama de a nu-i împinge spre o începere timpurie a veţii sexuale, iar educaţia în şcoli este cvasiinexistentă. În tot acest timp, revistele pentru tineri, reţelele de socializare online şi o mare parte dintre emisiunile televizate provoacă imaginaţia şi dau lecţii de educaţie sexuală până şi celor mai trecuţi prin viaţă. Despre morală creştină nici nu putem vorbi.

Dacă vorbeşti cuiva în ziua de azi despre castitatea premaritală s-ar putea să fii încadrat în vreo sectă. Homosexualitatea a intrat de mult în sfera normalului, iar prezervativele sunt împărţite pe stradă. Cam aşa arată lucrurile în ziua de azi. În urmă cu câţiva ani buni se planifica introducerea în programa şcolară a unei discipline obligatorii, ce trebuia să se ocupe de educaţia sexuală a elevilor. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, rămânând doar o disciplină opţională, lucru care nu este neapărat rău. Într-adevăr, copiii au nevoie de informaţii cît mai complexe şi complete, prezentate într-un cadru organizat, însă trebuie să avem în vedere şi consecinţele şi efectele pe care le-ar putea avea asupra lor. Chiar şi din punct de vedere teologic, educaţia sexuală este privită ca ceva necesar, însă doar atâta timp cât nu se încearcă o deformare spirituală a copilului, prin, de exemplu, o iniţiere în tehnica actului sexual sau o instruire în ceea ce priveşte planificarea sarcinilor.

Principiile morale sunt contraceptivul cel mai eficient

În momentul de faţă, educaţia sexuală în şcoli este dominată de câteva programe făcute de organizaţii nonguvernamentale care urmăresc, după cum susţin, informarea şi educarea privind sănătatea sexuală şi reproductivă, pentru ca tinerii să aibă încredere în propria sexualitate şi să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză. Mai exact, tinerii sunt învăţaţi ce este prezervativul şi cum se foloseşte şi, bineînţeles, li se dau „mostre” gratuit şi sunt învăţaţi că o viaţă sexuală împlinită le aduce fericire. Cu alte cuvinte sunt împinşi către o viaţă sexuală precoce. Astfel, o problemă atât de importantă ajunge să fie tratată în cel mai banal mod posibil. Se pune problema numărului ridicat de avorturi în rândul minorelor şi a incidenţei ridicate a bolilor cu transmitere sexuală. Cei ce pun în faţă libertatea sexuală şi contracepţia nu fac decât să pună paie pe foc şi să provoace curiozitatea firească a adolescenţilor. Cele două probleme nu se vor rezolva prin folosirea de contraceptive, ci printr-o moralizare şi normalizare a comportamentului sexual al tinerilor.

„De ce?” este un program iniţiat de Departamentul ProVita, care se află în subordinea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, program destinat informării elevilor cu privire la diferite aspecte legate de modul în care suntem expuşi consumului de sexualitate, sexualităţii în general şi consecinţelor negative ale acesteia, precum bolile cu transmitere sexuală sau avortul. Programul se constituie din câteva module de prezentare, care includ, pe lângă partea teoretică, şi discuţii libere cu elevii pe subiecte care îi interesează. „Programul <<De ce?>> urmăreşte oferirea unor răspunsuri la întrebări precum: Care este diferenţa dintre dragoste şi sex?, Ce înseamnă avortul şi care sunt consecinţele lui?, Care este importanţa căsătoriei?, etc. Campania urmăreşte pe de o parte informarea tinerilor, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care ei nu le ştiu, iar pe de altă parte prevenirea sarcinilor nedorite şi a cazurilor de avort în rândul tinerilor. Dar, spre deosebire de programele clasice de educaţie sexuală care îi învaţă despre contraceptive, noi îi învăţăm despre firescul actului sexual, când, cum şi unde este locul lui şi care sunt consecinţele nefirescului”, ne-a explicat Dragoş, unul dintre reprezentanţii ProVita care se ocupă de implementarea programului.

Printre altele, elevii învaţă că anticoncepţionalele au efect abortiv, nu preventiv, că prezervativul nu îi protejează decât într-o mică măsură, că bebeluşul din burtică este om din primul moment al concepţiei şi că avortul este de fapt o crimă. Şi, mai presus de toate, ei pot să nu aibă nici una dintre aceste griji, atâta timp cât respectă moralitatea creştină. Într-o lume în care accesul la informaţii este maximizat de evoluţia tehnologică, informaţiile totuşi lipsesc – informaţiile reale, fără interese instituţionale şi fără strategii de marketing. „Personal, fiind voluntar la mai multe asociaţii care se ocupă cu sănătatea, ştiam deja multe informaţii, însă prezentările acestea m-au făcut mai atentă la realitatea din jur, mai atentă la deciziile pe care le iau. Cu siguranţă mă voi gândi de două ori înainte de a lua decizii privind sănătatea mea”, ne-a spus Ana, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Iaşi.

Formarea de atitudini şi convingeri sănătoase

Cei de la ProVita încearcă să atingă un număr cât mai mare de tineri pentru a-i ajuta să conştientizeze importanţa vieţii, a lor şi a celor din jur, prezentându-le o alternativă la „modernitate” şi la ceea ce presupune libertatea de care au parte. „Momentan, avem concepute câteva module de prezentare şi discuţie cu elevii, însă, în măsura în care reuşim, încercăm să avem cât mai multe întâlniri cu ei. Sunt foarte receptivi şi deschişi să accepte că ceea ce le explicăm noi este de fapt realitatea. În etapa în care se află ei acum, ca adolescenţi, factorii de presiune asupra deciziilor lor vin din toate direcţiile şi foarte important este să existe şi o replică la ofertele vânzătorilor de iluzii. La fel de important este şi modul în care discutăm cu ei. Limbajul este esenţial. Ca un mic exemplu, când le vorbim despre problema castităţii, preferăm să folosim termenul autocontrol în loc de abstinenţă, pentru că le transmite ideea de alegere şi de libertate, nu de constrângere. O altă idee esenţială este continuitatea legăturii noastre cu elevii pentru că nu este important doar să primească mesajul, ci mai ales să şi-l însuşească. Pentru acest lucru sperăm să avem întâlniri cu ei cât mai dese”, ne-a explicat Dragoş.

În multe şcoli, psihologul îşi mai asumă şi rolul de îndrumător al elevilor şi răspunde solicitărilor dirigintelui de a discuta cu elevii pe teme de educaţie sexuală. Problema apare atunci când lecţia de educaţie sexuală se îndepărtează prea mult de morala ortodoxă şi se uită faptul că implicaţiile sufleteşti sunt mai mari şi mai importante decât cele trupeşti. „Adolescenţii au nevoie să se cunoască pe sine şi pe cei de lângă ei, au nevoie să fie informaţi corect asupra responsabilităţilor pe care le implica viaţa sexuală şi asupra consecinţelor din punct de vedere psihic, social şi fiziologic. Au nevoie să afle că sexualitatea este mai mult decât un act fiziologic, că aceasta implică atât corpul cât şi mintea şi sufletul, şi trebuie să ştie că au puterea de a decide singuri, în cunoştinţă de cauză, momentul debutului sexualităţii, fără să se lase influenţaţi de prieteni, colegi, media, etc. Viaţa sexuală nu trebuie privită ca un tabu sau ca o greșeală, dar nici nu trebuie să apară din cauza altora. E un lucru extraordinar, care trebuie să vină atunci când este timpul lui, fără a rata copilăria sau adolescenţa din această cauză”, ne-a explicat Nicoleta Tamaş, psihopedagog la o şcoală din Iaşi.

Tinerii sunt expuşi unei diversităţi de atitudini şi convingeri legate de sex şi sexualitate, de multe ori contradictorii şi confuze. Ei îşi pun întrebări şi de foarte multe ori răspunsurile pe care le găsesc nu sunt întotdeauna cele corecte. Este mult mai uşor să le explici adolescenţilor despre folosirea prezervativelor decât să le ţii teoria vieţii curate. Cu atât mai mult cu cât ei sunt într-o foarte mică măsură predispuşi spre disciplinarea propriilor sentimente şi principii, fiind la vârsta la care îşi doresc independenţă socială şi libertate decizională, într-o firească criză de personalitate.

 • Cultura Vietii:

Polonezii cer interzicerea avortului eugenic (motivat de malformații ale fătului)

Într-un mesaj primit de la Centrul Juridic „Ordo Iuris” (organizație de juriști catolici) suntem informați că o propunere legislativă cetățenească de protejare a nenăscuților cu malformații congenitale a fost înregistrată la Seim (camera inferioară a Parlamentului polonez). Pentru susținerea inițiativei au semnat 400.000 de cetățeni, de 4 ori față de numărul minim necesar de 100.000Video de la acțiunea de depunere a cutiilor cu semnături.

Propunerea urmărește scoaterea în afara legii a avortului motivat pe criterii de defect genetic al fătului, pe care inițiatorii îl consideră „un act eugenic” și deci în afara legislației internaționale, care interzice astfel de acte sau practici.

În maxim 3 luni, parlamentul de la Varșovia este obligat să înceapă procedura de dezbatere în primă lectură.

O inițiativă similară a eșuat în 2011, fiind respinsă la limită.

În Polonia, avortul la cerere este prohibit din 1993, iar majoritatea polonezilor susțin această legislație. Din cele 650 de avorturi care au loc anual, la o populație de aproape 40 milioane de persoane, 95% sunt făcute pe motive de malformație a fătului, iar restul, în situații în care continuarea sarcinii pune în pericol viața mamei.

Pentru comparație, în România se fac circa 120.000-150.000 de avorturi anual (cifra este incertă din cauză că sistemul medical privat nu raportează centralizat numărul acestor intervenții); avortul la cerere este legal până în săptămâna a 14-a de sarcină, iar după această vârstă, este permis din „motive terapeutice” – expresie care nu este definită nicăieri și care include atât pericolul la adresa vieții mamei cât și diverse motivații legate de starea fătului (anomalii, defecte congenitale). În realitate însă, legea foarte relaxată, pedepsele mici și mai ales obișnuința și permisivitatea societății românești față de avort duc la abuzuri și practicarea pe scară largă a avortului ilegal. Practic, niciun medic nu a fost condamnat după 1990 pentru avort ilegal, cu puține excepții și doar atunci când starea de sănătate a femeii a avut de suferit. Numărul total al „întreruperilor de sarcină” efectuate în România începând din 1957 (anul legalizării) depășește 21,5 milioane.

Despre situația din Polonia puteți citi aici: Cum a devenit Polonia o cultură a vieții?

Politica antinatalistă chineză a dus la creșterea traficului de ființe umane

Legea unui singur copil, în vigoare în China, din 1979, a demonstrat în timp, toate dezavantajele sale, nu numai la nivel economic (cu riscul să deraieze întreaga ţară), dar şi social. Un comentariu Epoch Times. Alte materiale publicate de noi pot fi găsite aici.

Cel mai recent raport privind traficul de fiinţe umane prezentat de guvernul Statelor Unite dovedeşte că legea unui singur copil din China a determinat autorităţile locale să tolereze şi să încurajeze traficul de fiinţe umane şi sclavia sexuală, astfel încât nivelul ţării este de gradul 3 (indicând acele naţiuni care nu efectuează nicio acţiune sau intervenţie pentru limitarea sclaviei).

Raportul a stârnit reacţia imediată a Beijing-ului, care a susţinut că este părtinitor. Dar toate marile ONG-uri confirmă acest raport, iar “în loc să dea vina pe Washington, oficialii chinezi ar trebui să facă ceva pentru a limita traficul de fiinţe umane, care creşte dramatic”, a declarat Reggie Littlejohn, preşedintele organizaţiei pentru drepturile omului Women’s Rights Without Frontiers (WRWF).

Una dintre principalele probleme este disproporţia în care se nasc bebeluşi de sex feminin şi masculin din ţară: la fiecare 117 băieţi născuţi, există doar 100 de fete, ceea ce înseamnă că există încă 40 de milioane de bărbaţi care nu au posibilitatea de a se căsători cu proprii lor concetăţeni. Astfel, “femeile şi fetele din ţările vecine ajung în China, prin fraudă sau violenţă, în scopul exploatării sexuale şi reproducerii”, reiese din raport. Printre ţările cele mai afectate sunt Myanmar, Vietnam, Laos, Mongolia şi Coreea de Nord.

Şi asta nu este tot: în fiecare an, potrivit ONG-ului, există mai mult de 14 de milioane de avorturi induse, mai ales suferite de femeile care sunt supuse la violenţe fizice.

Într-o scrisoare deschisă a WRWF către Barack Obama şi Xi Jinping se precizează:Această politică brutală cauzează violenţe atroce în fiecare zi împotriva femeilor şi fetelor din China, este cea mai rea politică în vigoare de pe întreaga planetă. Este o violenţă sponsorizată de guvern. Noi vă cerem să interveniţi pentru a o opri, deoarece pentru fiecare caz care iese la lumină, există mii de alte cazuri care rămân anonime. Domnule preşedinte Xi Jinping, sunteţi într-o poziţie unică de unde puteţi opri această violenţă oribilă. Domnule preşedinte Obama, aţi câştigat Premiul Nobel pentru Pace: vă rog, faceţi ceva pentru a opri planificarea familială coercitivă din China”.

Dar amândoi preşedinţii tac.

„Ultima sărbătoare a mamelor, înainte de lichidare”. Imagini din Franța totalitară a anului 2013

În Franța, sub „noua ordine” socialistă, cuvintele „mamă” și „tată” – primele pe care un copil le învață – au fost eliminate din actele de stare civilă, ca urmare a legiferării așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex” și a adopțiilor pentru cuplurile de homosexuali. Profeția Orwelliană din „1984” este acum realitate. (foto Generation Mai 2013 – aluzie la revolta din Mai 1968 de la Paris)

jandarm-frantÎn urma reprimării de către autorități a adunărilor publice, „Veghetorii” stau acum individual, la câțiva metri distanță unul de altul și „citesc” în mod simbolic, pentru a-și putea continua protestul.

Represiunile polițienești au fost amplu documentate. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat Rezoluția 1947 (2013), „Manifestări și amenințări la adresa libertății de reuniune, a libertății media și a libertății de expresie”, care atrage atenția Franței și denunță caracterul disproporționat al reacțiilor autorităților publice și al acțiunilor forțelor de ordine. În noulimba orwelliană a regimului socialist Hollande-Taubira (m[i]nistra justiției, autoare a legii „căsătoriei gay”), femeile și bărbații sunt identici. Nu toată lumea e de acord…

Franța, stat polițienesc. Represiunile poliției contra opozanților „căsătoriei” gay continuă. Nicolas Busse – 2 luni de închisoare pentru „rebeliune”

Colegii din organizațiile profamilia franceze ne-au rugat să menționăm cazul lui Nicolas Bernard-Busse (în imagine), un tânăr protestatar contra așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex”, condamnat la două luni de închisoare cu executare pentru „rebeliune” și alte ofense la fel de discutabile (refuzul de a se lăsa amprentat). Nicolas a fost arestat la 16 iunie în timpul unei adunări de stradă pașnice. El se afla, alături de alți 1500 de opozanți, în fața sediului canalului TV M6, unde președintele Hollande participa la emisiunea “Capital“.

Ei au continuat manifestația cu un protest spontan, unde Nicolas a fost interpelat și reținut. A fost judecat și condamnat la două luni în închisoare și 1000 de euro amendă. Deși avocații lui au făcut apel, Nicolas trebuie să aștepte în închisoare judecarea pentru că instanța de fond a decis refuzarea eliberării sale până la finalizarea apelului, măsură care se ia doar pentru infracțiunile considerate grave.

Cazul său pare cel mai problematic dintr-o lungă serie de abuzuri similare comise de poliție împotriva a sute de mii de manifestanți care din noiembrie 2012 au ieșit în repetate rânduri pe străzile Parisului și ale altor orașe pentru a protesta împotriva „mariajului pentru toți” și a adopției de copii de către cuplurile de homosexuali. Citiți relatările noastre anterioare aiciaici, aici și aici.

Câteva informații detaliate despre cazul lui Nicolas Busse:

Vă informăm că în București se pregătește o manifestație de protest împotriva condamnării lui Nicolas Busse și a statului polițienesc instalat în Franța de regimul socialist al lui Hollande. Vom reveni cu informații.

VIDEO: Nouă luni de rezistență pașnică împotriva „legii Taubira” și represiunea brutală a poliției:


La Manif Pour Tous en France de FreeMyFrance
Pe rețelele sociale, anunțarea condamnării a provocat furie în printre opozanții „căsătoriei pentru toți” care au folosit expresiile „dictatura socialistă” și „prizonier politic”. Pe Twitter a fost creat tag-ul special #nicolas.

Franța, trasă de urechi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

În data de 26 iunie, la Strasbourg, la sediul Consiliului Europei a fost organizată de către Partidul Popular European o audiere cu titlul „Manif pour Tous et la répression policière” (Manifestația pentru toți – numele lanțului de proteste, n.trad. – și represiunea polițienească). Cu această ocazie a fost prezentat un raport realizat de Centrul European pentru Lege și Justiție, în prezența dlui Luca Volontè, președintele grupului PPE și a reprezentanților diverselor grupări protestatare din Franța: președinta „Manif pour Tous”, Ludovine de la Rochère; Béatrice Bourges din partea grupării „Primăvara Franceză” și Jean-Baptiste Achard, din partea „Veghetorilor”.

Raportul, care conține circa 100 de mărturii ale persoanelor victime ale abuzurilor polițienești, „fapte care pentru o țară ca Franța sunt grave și fără precedent în decenii,” a fost deja remis organelor competente ale Consiliului Europei și Națiunilor Unite. Puteți citi raportul în original în lb. franceză aici: Rapport ECLJ temoignages de victimes de repression policiere manif pour tous.

În aceeași zi, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost depus un proiect de rezoluție, semnat de 24 de deputați din diverse partide și naționalități și denumit „Regresie serioasă în domeniul drepturilor omului și statului de drept în Franța” (Doc. 13255). Prin acesta se solicită declanșarea unei proceduri de monitorizare specială contra Franței de către Comisia de Monitorizare a APCE, însărcinată cu supravegherea respectării obligațiilor statelor membre, în special în domeniul drepturilor omului. Proiectul de rezoluție urmează să fie dezbătut în perioada următoare.

O zi mai târziu, APCE a adoptat Rezoluția 1947 (2013), „Manifestări și amenințări la adresa libertății de reuniune, a libertății media și a libertății de expresie”, care atrage atenția Franței și denunță caracterul disproporționat al reacțiilor autorităților publice și al acțiunilor forțelor de ordine, în special recurgerea la gaze lacrimogene contra manifestanților pașnici și sute de arestări nejustificate.

Precizări suplimentare de la fața locului (comentariu de la o cititoare la un articol pe InLinieDreapta.net):

A fi prezent intr-o piata publica in Franta e interzis, mai ales daca te afli in fata Ministerului (In)justitiei sau in fata Tribunalului din Paris! Sustinatori individuali (caci la cel putin un metru unul fata de celalalt, fara a arata vreun simbol sau vreun slogan) ai lui Nicolas au parte de tratament special din partea politiei politice a lui Valls:

http://www.youtube.com/watch?v=yAtKk6WRCNM

http://www.youtube.com/watch?v…..r_embedded

De acelasi tratament beneficiaza si “Les veilleurs debut”: http://lesalonbeige.blogs.com/…..stice.html

Si chiar si Nicolas in inchisoare, care timp de 9 zile, pana la vizita lui J. Bompard, a fost tinut in aripa veche a inchisorii, fara sapun, hartie igienica, nicolasdus si fara sa fie lasat la primbarile zilnice la care are dreptul in curtea inchisorii… dupa care a fost trecut la izolare… http://lesalonbeige.blogs.com/…..rogis.html

Interpelari chiar si la iesirea din biserica: http://lesalonbeige.blogs.com/…..poste.html

In pofida tuturor incercarilor de intimidare, rezistenta continua, veghile se multiplica:https://maps.google.com/maps/ms?msid=217516395962507807148.0004db0a11b088ab68546&msa=0

sigla

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

4 iulie 2013

MILENIUL III – MAI ARE ROST RELIGIA?

[…]

In octombrie 2012 sociologul Pat Fagan de la Family Research Council (Washington, DC) a publicat un raport exceptional privind beneficiile pe care religia le confera societatii. Raportul lui este un rezumat usor accesibil fiecarui cititor nespecialist si identifica beneficiile religiei pentru societate. Raportul e bazat pe zeci de studii facute in ultimii zeci de ani de psihologi, sociologi si economisti privind impactul religiei asupra societatii. Raportul denota ca in 95 de domenii sociale si de existenta umana persoanele si societatile religioase sunt avantajate din toate punctele de vedere in comparatie cu persoanele ori sistemelor sociale si politice in care religia este ori a fost interzisa.

Familia si viata de familie

Zeci de studii sociologice arata ca persoanele religioase beneficiaza de stabilitate maritala mai ridicata, de nivele de satisfactie conjugala mai ridicate, si de o predispozitie mai ridicata spre casatorie. De fapt, participarea la slujbele religioase este indicatorul principal al stabilitatii casniciei. Cuplurile care isi focalizeaza viata pe spiritualitate si credinta sunt mai fericite, incidenta de violenta domestica este mult mai scazuta, rata divortului este si ea mult mai scazuta, si sotii declara ca sunt multimiti de afectiunea care o primesc in casatorie. In contrast, tinerele care nu merg la biserica au o predispozitie de 7 ori mai mare ca tinerele care merg la biserica sa traiasca in concubinaj. Tinerele care coabiteaza inceteaza sa mai mearga la biserica.

Relatiile intre parinti si copii sunt si ele mai bune. Parintii care practica credinta au o relatie mult mai buna cu copiii lor si sunt mai mult implicati in cresterea si educarea lor. Copiii care merg la biserica cu parintii dezvolta relatii de afectiune mai strinse cu parintii. Implicarea copiilor in credinta rezulta in stabilitate emotionala pentru ei. Deasemenea, peste ani, relatiile strinse intre parinti si copii sunt mai durabile. In familiie unde credinta e pretuita, nevoia disciplinarii copiilor este mai mica ca si in alte familii.

Comportamentul si atitudinile fata de sex

Satisfactia sexuala e mai ridicata la cuplurile credincioase decit la cele necredincioase. Incidenta actelor sexuale la adolescentii din familii credincioase este mai mica decit la tinerii din familii necredincioase. Valorile traditionale si religia sunt factorii cei mai frecvent mentionati de adolescentii care practica abstinenta. In urma religiei, alti factori care le impun abstinenta sunt teama de sarcina, bolile transmisibile, si disciplina parentala. Tinerii credinciosi sunt mai putin permisivi privind comportamentul sexual decit cei care nu merg la biserica, au o incidenta mai mica privind sexul pre-marital, si dupa casatorie sunt mai putin inclinati spre adulter ca ceilalti tineri. In comparatie cu persoanele care se considera “foarte religioase”, cei care nu se considera de loc religiosi sunt mult mai predispusi sa aibe copii in afara casatoriei.

Divortul

Incidenta divortului e mult mai scazuta la persoanele care se definesc ca fiind “religioase” decit la persoanele care se definesc ca fiind “ne-religioase”. Casatoriile unde ambii soti merg la slujbe religioase au o incidenta de divortialitate de 2.4 ori mai mica decit casatoriile unde sotii nu merg la biserica de fel. Persoanele care inceteaza sa mearga la biserica cunosc o incidenta de divortialitate de 2.5 de ori mai mare decit cuplurile care continua sa mearga la biserica. Persoanele care considera credinta religioasa “foarte importanta” au o incidenta de divortialitate cu 22% mai mica decit cuplurile care nu impartasesc aceleasi convingeri religioase. Deasemenea, cuplurile religioase care se gindesc la divort dar merg la cursuri de consiliere, divorteaza mult mai rar decit cuplurile nereligioase care contempleaza divortul dar merg la cursuri de consiliere.

Educatia

Copiii si tinerii crescuti in biserica invata mai bine si au note mai bune la examene. Mai multi dintre ei dobindesc studii superioare si notele la universitate sunt mai bune decit la studentii care nu practica credinta. Elevii credinciosi sunt  mai sirguinciosi la invatatura, mai disciplinati intelectual, si fac temele de casa cu mai multa responsabilitate. Deasemenea, parintii credinciosi sunt mai mult implicati in activitatile scolare ale copiilor lor decit parintii necredinciosi. Exista deasemenea o corelatie pozitiva intra copiii religiosi si aspiratiile lor in viata. Cu cit elevii si studentii sunt mai credinciosi, cu atit aspiratiile lor sunt mai inalte si altruiste. In plus, in medie, tinerii crescuti intr-un mediu religios tind sa fie mai educati si sa aibe mai multi ani de scoala si studii superioare decit tinerii care provin din familii nepracticante.

Sanatatea fizica

Dupa cum e de asteptat, religia are un impact pozitiv si asupra sanatatii. Studiile indica ca barbatii si femeile care merg la biserica saptaminal au cea mai joasa rata de mortalitate. Sunt si mai sanatosi. In vreme de boala isi revin mai repede decit persoanele nereligioase. Au mai multi prieteni si o retea mai larga de suporteri in timpul convalescentei, ceea ce le stimuleaza pozitiv starea psihica si spirituala. Studiile demografice si a longevitatii de varsta indica o corelatie directa intre nivelul de religiozitate a persoanelor care traiesc vieti luni si religiozitatea lor. De fapt, studiile sociologice si demografice indica ca persoanele care sunt implicate in activitati religioase traiesc, in medie, cu 7 ani mai mult ca persoanele nereligioase. La populatia de culoare acest decalaj e mult mai ridicat – de 14 ani. Tinerii care merg la biserica tind sa manince mai sanatos, sa doarma mai bine si sa fie mai in forma decit tinerii pentru care religia e irelevanta in viata zilnica. Deasemenea, acesti tineri consuma mai putin alcool, droguri, fumeaza mai putin ori deloc si sunt mai putin violenti decit tinerii care nu practica credinta.

Sanatatea mintii

Sanatatea mintii coreleaza direct cu practicarea credintei. Persoanele religioase denota mai multa nadejde si orientare spre viitor si multe dintre ele afirma ca atitudinea pozitiva fata de viitor se datoreaza credintei religioase pe care o impartasesc. Persoanele religioase au mai multa stima si respect de sine. Singuratatea, deznadejdea, si tristetea sunt mai putin intilnite la persoanele religioase decit la cele fare religie. Deasemenea, incidenta suicidului e mult mai scazuta la persoanele religioase decit la cele fara religie. Consumul de alcool, droguri, comportamentul riscant sunt mai putin intilnite la persoanele credincioase decit la cele fara credinta. Criminalitatea este si ea mai scazuta in cartierele cu o concentratie mare de persoane care practica credinta ori merg la biserica. La fel traficul de droguri. Generozitatea deasemenea coreleaza direct cu simtamintele religioase ale cetatenilor. De exemplu, cele mai generoase persoane din SUA locuiesc in sudul Americii (“Deep South”), unde religia e mai influenta, iar cele mai putin generoase in statele din Noua Anglie (New England) unde absenta credintei e mai accentuata.

Studiul dlui Pat Fagan se intituleaza 95 Social Science Reasons for Religious Worship and Practice (“95 de motive ale stiintelor sociale in favoarea credintei si practicii religioase”) si poate fi citit in intregime aici: http://48460.bbnc.bbcust.com/document.doc?id=38&erid=130681

BRITANICII PROMOVEAZA HOMOSEXUALITATEA IN ROMANIA

Imperialismul cultural britanic se manifesta si in Romania. O mama ne scrie experientele ei. Publicam materialul cu acordul ei.

Buna ziua: Va supun atentiei o problema cu care m-am confruntat. Fiul meu, in varsta de 15 ani, urmeaza cursuri de engleza la British Council. In urma cu cateva saptamani i s-a cerut sa faca o compunere in care sa-si exprime parerea despre… casatoriile homosexuale. Le-am scris un mail si ieri am primit raspunsul. Inca nu le-am raspuns. Probabil ca o solutie ar fi sa-mi retrag fiul de la astfel de cursuri, dar mi se pare mai normal ca ei sa respecte valorile poporului roman si nu noi pseudovalorile lor. Va trimit corespondenta respectiva. Aida Popescu

Mail-ul meu: Buna ziua, Cu neplacuta surprindere am aflat ca baiatului meu i s-a cerut sa faca o compunere in care-si sa-si exprime opinia despre casatoriile homosexuale. As vrea sa va spun ca eu mi-am inscris fiul la British Council pentru A INVATA LIMBA ENGLEZA si in nici un caz pentru a-si da cu parerea despre problema homosexualitatii. Acest subiect contravine convingerilor morale si religioase ale familiei noastre si a majoritatii familiilor romanesti. Deocamdata aceste casatorii nu sunt recunoscute prin lege, asa ca nu vad care este sensul acestui lobby pe care-l faceti. Mi se pare o incalcare a drepturilor copilului meu, mai ales ca este in acea perioada de dezvoltare in care isi formeaza identitatea de sine. Sa inteleg ca aceasta este problema cea mai mare care exista acum in peisajul politic romanesc din punctul dumneavoastra de vedere? Recunosc ca sunt profund dezamagita de acest aspect al cursurilor dumneavoastra. Indiferent de opiniile pe care le aveti in cadrul British Council va cer sa nu-i inoculati copilului meu credinte straine de cultura, morala si religia poporului din care face parte. Aida Popescu

Mail-ul lor: Stimata doamna Popa, Va multumim pentru mesaj.

British Council ca organizatie mondiala are o politica explicita de a promova egalitatea de sanse si diversitatea. Ne desfasuram activitatea in peste 100 de tari din intreaga lume si respectam toate religiile, culturile si stilurile de viata ale oamenilor cu care lucram. Politica noastra nu este de a promova oricare dintre aceste optiuni mentionate anterior, insa nici nu este politica noastra  de a cenzura discutiile despre  aceste aspecte. In contextul situatiei la care faceti referinta, precizam ca era vorba despre o discutie despre un subiect controversat care facea referinta in mod specific la ‘Ziua Diversitatii’ sarbatorita in Bucuresti. Domnul profesor nu a promovat o opinie anume legata de acest aspect si nici nu a cenzurat opiniile exprimate de catre cursanti; acestia au fost liberi sa exprime orice parere au dorit. Prin urmare, nimic nu sugereaza faptul ca fiului dumneavoastra i-au fost inoculate anumite credinte.

Limbile nu exista izolat si nu sunt predate ca o materie prin intermediul careia se dobandesc cunostinte pur si simplu. Limbile sunt un mijloc de comunicare prin care ne exprimam emotiile: fricile, dorintele, sperantele si visurile noastre. Le utilizam pentru o varietate de functii: pentru a face sugestii si oferte, pentru a negocia, pentru a face sau refuza invitatii, pentru a ne exprima opiniile si acordul sau dezacordul fata de opiniile altor persoane.

Asa cum ati mentionat, fiului dumneavoastra i s-a cerut sa-si exprime parerea despre o tema anume intr-un mediu in care toata lumea este libera sa-si exprime parerea, fara teama. Ne asteptam ca membrii cursurilor din categoria Seniors care se afla la cel mai inalt nivel de limba engleza sa poata sa-si exprime parerile in mod independent despre o mare varietate de subiecte – dintre care unele ar putea fi consideratecontroversate. In plus, daca fiul dumneavoastra va sustine examenul CAE, este posibil sa i se solicite sa vorbeasca despre subiecte controversate si daca va alege sa locuiasca, lucreze sau studieze intr-o tara anglofona sau o alta tara straina va trebui sa poate sa se exprime, indiferent de ce opinii va exprima.

 Cu ganduri bune,  Head of Courses for Children and Teens LearnEnglishKids Coordinator | Child Protection Focal Point British Council | Teaching Centre | Bucharest – Romania

sigla

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 246, 2 iul 2013

Asumarea credintei in ziua de azi. Zilele acestea, un site de stiri crestinofob incerca sa monteze o campanie de denigrare la adresa dlui Titus Corlatean, Ministrul de Externe al Romaniei, din pricina discursului crestin pe care acesta l-a tinut la conferinta AFR din aprilie 2013. Tonul plin de ura al autorului materialului nu ne mai mira. Va recomandam, pe aceasta tema, un excelent material din ziarul Lumina (link).

Pornografia distruge casnicia. Consumul de pornografie conduce la pierderea interesului real fata de sot/sotie si la transformarea celuilalt intr-un mijloc de satisfacere a unor obsesii induse de imaginile pornografice (link).

Romanul, frate cu TV-ul. Romanii petrec mult timp in fata televizorului, arata un studiu recent. Acest lucru are un impact nu doar asupra stilului de viata si al sanatatii, ci si asupra informarii si perceptiei asupra realitatii (link).

Amenintari pentru libertatea religioasa in Europa. Exista un conflict inerent intre noile “drepturi ale omului” (care protejeaza “minoritatile sexuale”) si morala si invatatura crestine. Intrucat moda se misca in favoarea perversiunilor, incalcarea drepturilor si a libertatii religioase este tot mai frecventa (link).

Tinerii someri, o bomba cu ceas. UE intentioneaza sa cheltuiasca 6 miliarde de Euro pana in 2015 pentru a combate somajul in randul tinerilor, care a atins cote alarmante pe continent. Problema este grava, pentru ca un tineret fara locuri de munca reprezinta o generatie pierduta, iar aceasta predispune de tulburari si miscari sociale. Politicienii sunt ingrijorati si de posibilitatea votarii cu partidele „extremiste” la alegeri (link).

Portugalia: Natalitate in cadere libera. Portugalia se confrunta de cativa ani cu o criza economica acuta. Generata de aceasta sau nu, criza demografica nu face decat sa pericliteze si mai mult viitorul tarii pe mai multe generatii (link).

Politicile antidiscriminare – paravan pentru perversiunile sexuale. Se stie deja ca propaganda facuta pentru normalizarea diferitelor perversiuni sexuale este impachetata sub eticheta „nediscriminarii” si a „tolerantei”. Pana la un punct, aceasta prostie era amuzanta, insa acum a inceput sa devina periculoasa (link).

Candva Marea Britanie. Tara aceasta isi continua degradarea morala cu o viteza care o transforma intr-un spectacol pentru restul lumii. O baronesa britanica opineaza in Parlamentul acestei tari ca fidelitatea nu este o necesitate intr-o casnicie (link).

Sofia interzice parada homosexualilor. Bulgarii se misca mai bine decat romanii. Si in privinta preturilor la energia electrica (furnizorul CEZ a fost pus la colt dupa ce a incercat sa creasca pretul la energie), si a gazelor de sist (demonstratii masive impotriva acestor experimente periculoase) si in privinta propagandei perversiunilor sexuale. Autoritatile din Sofia au anulat avizul dat paradei homosexuale (link).


Categorii

Avort, China, Cultura desfraului, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Studii psiho-sociologice, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Barbatul modern, un infantil?/ FRANTA: statul politienesc “gay” si REPRESIUNEA PROTESTATARILOR PRO-FAMILIE/ Bulgaria: PARADA GAY din capitala Sofia a fost ANULATA de autoritati/ CHINA: TRAFICUL DE CARNE VIE SI SCLAVIA SEXUALA INCURAJATE DE AUTORITATI, LA PACHET CU MILIOANELE DE AVORTURI INDUSE

 1. Pingback: Patriarhul Bisericii Bulgare critica LIDERII POLITICI si BINECUVANTEAZA protestatarii - Recomandari
 2. In trecut oamenii isi puneau problema daca nu cumva exista prea mult razboi in lume din cauza educatiei prea militaroase din societate. Cei de atunci credeau ca o societate in care mama si femeile din jur pot influenta latura mai sensibila a copiilor, prin cultivarea dragostei pentru diversele arte ne e cumva mai importanta. Azi se pare ca ne dorim iarasi un barbat razboinic si mai putin sensibil (nu discutam despre homosexualitate care cred ca este o deviatie si nu e rolul nostru sa o judec). Nu cred totusi ca trebuie sa ii consideram pe toti identici si nici nu e rolul nostru pe pamant sa categorisim oamenii. Unii sunt mai razboinici, altii cu inclinatii artistice, iar cea mai mare parte combinatie a acestor doi.
  Dumnezeu sa ne lumineze mintile tuturor !

 3. Extraordinar articolul Protoiereului Dmitri Smirnov!

  Trebuiesc REGANDITE raporturile si, intr-adevar – trebuie sa vezi LA LUCRU in privinta educatiei barbati – au psihicul mai robust si prin prestanta dominanta pe care o au fata de femei, impun (constient sau nu) MODELE de BARBATIE!

  Femeile – daca vor sa aiba copii de toata isprava – sa ramana feminine si sa lase cariera, daca vor sa fie mame in adevaratul sens al cuvantului(in afara celor supra-dotate care nu-si doresc familie);

  P.S. Nu cred ca se va mai putea face CEVA…la ora actuala: TOTI – barbati si femei, ne-am indepartat de-a lungul unor decenii, de SCOPUL pentru care eram/suntem in societate!
  Consecinta luarii alaturea de drum, este egoismul si puterea – omului (barbat sau femeie) ii place sa iasa ca paduchele – IN FATA…sa demonstreze, sa se evidentieze!
  Iar pentru asta – forteaza puterile propriului motor, turandu-l ma maxim, peste puteri…ajungand sa uruie ”obosit” si stricat de la varste din ce in ce mai fragede!

 4. Mie articolul despre barbati si infantilism mi se pare prost de-a dreptul.Adica porneste de la o observatie corecta dar explicatiile sint saracute rau, rau de tot:
  “Majoritatea bărbaților sunt crescuți de către mame, iar la școală primesc o educație feminină.” pai de cine sa fie crescuti?? De tati? Rusia are cea mai mare rata a divorturilor din lume! Si cauzele sint in principal alcoolismul barbatilor si incapacitatea lor de a sustine o familie. Cele doua se leaga, evident. Deci care tati sa-i creasca?! Si cum educatia actuala(cea din Rusia) feminizeaza mai exact baietii? MAi explicit.

  Sint de acord ca baietii si fetele nu ar trebui sa invete impreuna din motive evidente dar ASTA nu este principala cauza, ca sa nu mai vorbesc de comentariul”fetele se maturizează mai devreme, din clasa a șasea sunt cu un cap mai înalte, îi întrec pur și simplu pe băieții de aceeași vârstă.” Da, si?! Cum se leaga asta de infantilismul baietilor.

  Si nu inteleg de unde stereotipiile astea: “Iar dacă clasa este numai de fete, atunci poate fi o femeie dirigintă, însă la celelalte materii ar fi bine să fie bărbați. În general, lucrul pedagogului necesită un psihic puternic și împovărează pe femeie…” De unde si pina unde asta? Am gramada de exemple de profesoare care ne impuneau (mai ales profa de mate din generala in fata careia tremuram cu totii, sau profa de istorie pe care o respectam sau profa de romana care ne era draga). Ca sa nu mai vorbesc de facultate unde nu am vazut diferente calitative intre barbati si femei. Exista diferente de stil, de abordare
  Ca femeia zilelor noastre este foarte impovarata pentru ca trebuie sa fie si barbat si femeie, este foarte adevarat. Numai ca asta este o consecinta fireasca a de-responsabilizarii barbatilor care nu mai se implica in sustinerea unei familii, care de fapt nu vor sa mai aiba o familie chiar deloc. Si cauzele, cred eu sint putin altele decit vechea poveste cu femeia de cariera, care a ajuns sa fie repetata papagaliceste oricind si la orice ceas si cu multa devotiune.

 5. @magda: “Femeile – daca vor sa aiba copii de toata isprava – sa ramana feminine si sa lase cariera, daca vor sa fie mame in adevaratul sens al cuvantului(in afara celor supra-dotate care nu-si doresc familie)”.

  Ce intelegeti prin feminism in zilele noastre? Si ce se intelege prin cariera?

  Hai sa va dau eu un exemplu care in societatea romana se poate multiplica de n-ori cu unele variatii: o ruda apropiata s-a maritat la 32 de ani si la 34 a divortat. Sotul a cheltuit banii de casa( isi cumparasera casa si plateau rate) pe ” masaje sexuale”(adica pe prostituate). Totusi ei au avut o fetita. Barbatul si-a luat talpasita inapoi in Bucuresti lasind-o pe fosta sotie fara nici un ajutor financiar. Din fericire, fiind economista si-a gasit rapid de lucru. ca sa-si intretina fetita si sa plateasca ratele la noul apartament lucreaza 12 ore pe zi 6- 7 zile pe saptamina. Femeia face adevarate slalomuri de program ca sa aiba grija de fetita si are mare noroc cu bunicii(parintii ei) care o mai ajuta.

  Parerea mea: hai sa avem mai multa intelegere fata de semenele noastre decit sa ne erijam in judecatori puri si duri. Cu atit mai mult ca sint femei ca si noi si durerea lor ar trebui sa fie si durerea noastra. Pentru ca nu stiu daca observati, dar barbatii tind sa sara in bloc in sus ca sa-si ia apararea si cind e cazul dar si cind nu e cazul.

 6. “Din toate acestea putem invata ca in lumea aceasta exista doua rase de oameni:”rasa”omului cu bun simt si aceea a omului nesimtit,peste tot le putem intalni pe amandoua;amandoua penetreaza in toate grupurile sociale.Nici un grup social nu este o “rasa pura”.Bunatatea umana o putem gasi in toate grupurile,chiar si in cele care,in ansamblu,ar putea fi usor de condamnat.Granitele dintre grupuri se suprapun si nu e cazul sa incercam sa simplificam problema zicand ca unii oameni sunt ingeri iar ceilalti diavoli.
  Omul este capabil sa schimbe lumea in mai bine,daca acest lucru este posibil,si totodata este capabil sa se schimbe pe sine insusi in bine,daca este nevoie.”
  “Caci lumea se gaseste intr-o stare rea,dar aceasta va deveni si mai rea daca fiecare din noi nu va da ce poate mai bun.”-“Omul in cautarea sensului vietii”-Viktor E. Frankl

 7. @Petra

  Referitor la exemplul tau:

  Sotul a cheltuit, a dres, a facut…pentru ca a fost crescut ca un NEISPRAVIT!

  Cand dai peste o specie de genu’, tre’sa cauti la parinti: maica-sa l-a rasfatat, iar taica-su nu s-a implicat in educatia lui cu seriozitate, cu fermitate si, EI INSISI N-AU REUSIT SA FIE MODELE VREDNICE DE URMAT pentru odrasla lor care a crescut precum o balarie!

  Degeaba ii spui urmasului tau SA NU FURE, SA NU FUMEZE, SA NU BEA, SA NU MINTA, SA NU INJURE DE CELE SFINTE…daca NU VEDE MAI INTAI LA TINE, TOATE ACESTEA!

  Femeia de 32 de ani, l-a luat de ”barbat” pe neispravit, pentru charisma lui, pentru tineretea lui, NU si PENTRU CALITATEA LUI DE OM – nici duhovnicesc, nici lumesc….s-a increzut in propria judecata, si nu a intrebat si pe Doamne, Doamne daca neispravitul (frumos, poate istet) este bun de/pentru ea….

  In privinta feminitatii – chiar in ceea ce reprezinta ea, in sine – trebuie sa fie etalon si un comportament DE LA SINE INTELES pentru femeie, nu impropriindu-si atribute specifice barbatesti pentru a supravietuii!

  Toate femeile (care le cunosc) si care si-au crescut singure copiii (din ambitie), s-au grozavit in lupte de suprematie in familie, s-au transformat in mutanti cu deviatii de comportament, iar odraslele lor poarta pana-n prezent pecetea unui atare comportament!

  Iar daca sunt doi in familie (asa cum este normal)- daca femeia preia TOTUL, iar barbatului ii convine, pentru ca asa a fost crescut (de cine?! de femeie, nu?)sa fie pasiv, chiar nesimtit(or)….va trimite/transmite pe mai departe astfel de ”modele”.

  Vezit tu…ne invartim in jurul cozii: femeia exagereaza prin cocolosirea odraslei, barbatul – isi vede de-ale lui, si-amandoi produc/genereaza un comportament, nu?!

  Femeile – in special – le creeaza un handicap copiilor, ”lucrandu-i” mental cu frica (acolo unde nu este cazul), ele le zic precautie…cu menajarea/protejarea pana la varste inaintate a baietilor (in special), ferindu-i de exercitii specifice varstei, pornind de la lucruri simple (urcatul/coboratul din masina), jocul care implica niste caderi, julituri, pana la incuiatul usii, incalzitului mancarii, dusului/adusului la/de la scoala, apoi – multi nu stiu sa-si prajeasca un ou, un cartof, nu stiu sa-si spele o camasa, niste ciorapi…si as continua, dar ma opresc!

  (vezi Pr.Paisie Aghioritul – chiar el arata foaarte elocvent amestecul si vina integrala a parintilor in cresterea copiilor lor, prin menajare exagerata, creand handicapuri (programe) mentale);

  Si, pentru ca tot suntem la exemple, de ce este nevoie de aportul si cuvantul barbatilor , iti dau si eu un exemplu simplu:

  Afara, este o atmosfera de balamuc (manele, tipete…) daca iese o femeie la geam si atrage atentia – galagiosii – o infrunta, o si injura, o trimite la origini!

  Daca – la fereastra iese un barbat – sa vezi cum se opresc galagiosii IN LOC, ciulesc urechile si, se face liniste! 🙂

  Este valabil si la serviciu – in cazul femeilor sef fata de barbati…

  P.S. Una peste alta, mi-a placut TERIBIL ceea ce s-a scris…
  P.P.S. Ca nu tin cu femeile in cazul de fata – este pentru ca nu sunt de acord cu ele, chiar daca sunt femeie! Trebuie sa dai Cezarului ce e al Cezarului, nu?!

 8. de acord cu Petra, articolul președintelui Departamentului Sinodal pentru relații cu forțele armate și instituțiile de menținere a ordinii publice și prorector al Universității Umanistice Ortodoxe ”Sfântul Tihon” din Moscova nu este decat o formulare pseudo-duhovniceasca a politicilor curente ale statului rus in ceea ce priveste familia si nasterea de prunci.

  Sunt multe alte articole si carti pe tema respectiva, cu adevarat utile, citate aici pe site, de foarte multe ori.
  Una peste alta, toate sunt in zadar daca nu exista o anume dispozitie spre schimbarea vietii si responsabilitate, mai ales in perspectiva unei casatorii. In viata trebuie sa mai stii si ce vrei, pana la urma. Iar dispozitia de care vorbeam, ei bine, nu vine si nu se pastreaza doar din si prin citit (sau ascultat o predica, for that matter).

  E o lupta dura, de gherila, la sange, asa, zi de zi. Si, din pacate, lumea de pe aceste meleaguri, cea 86% ortodoxa, duduie de inconstienta si nepasare. In cel mai bun caz. Prin urmare, mai ramane varianta slefuirii unuia de catre celalalt. Uneori, bag sama, lucrul asta se face cu o ravna si cu o indemanare de luptatori de K1. Ravna si indemanarea existand, sa vedem partea cea buna, trebuie doar canalizate in directia corecta.

  Insa, lasand la o parte orice alte considerente, ca sa aveti barbatii pe care ii doriti, straduiti-va sa deveniti femeile care ar trebui sa fiti. Si invers. Altfel, nu schimbati nimic si pe nimeni si sfarsiti asteptand mana din cer; vanati vant si culegeti furtuna. Iar dupa aceea, vin copii, material proaspat si numai bun pentru a fi binecuvantat cu aceleasi crosee in freza, si dintr-o parte, si din cealalta. Pentru ca, nu-i asa, “Asa s-a calit otelul”. Demografic, statistic, societatea ar sta bine, spre satisfactia parintelui Dmitri si a consilierilor tovarasului Putineaq.

 9. “ca sa aveti barbatii pe care ii doriti, straduiti-va sa deveniti femeile care ar trebui sa fiti.” Foarte corect.

  Un punct comun pe care il am si cu Magda este ca barbatii de-responsabilizati din societatea sa-i zicem romaneasca (ca sa nu-i zic ruseasca, basarabaneasca si est- europeana)este ca sint educati sa creada ca sint buricul pamintului, ca li se cuvine totul, ca ei trebuie sa se pretinda, sa pretinda si sa tot pretinda de la partea feminina fara ca ei sa ofere nimic. Si sint de acord ca la baza acestei situatii sta lasitatea si lipsa de coloana vertebrala a femeii si fetelor care sint pregatite, ba chiar educate si presurizate de societate sa accepte niste situatii cumplit, crunt de umilitoare si de doar ca sa nu fie singure, doar ca sa aiba un pantalon linga ele.

  @ Magda, sint de acord cu ceea ce spuneti apropo de educatia data baietilor. Totusi exista la dvs. o duritate de discurs la adresa femeilor care este tipica pentru mediile de la noi in care femeile (unele) cred ca fac un mare serviciu societatii si lor insile abordind un discurs moralizator-justitiar plin de duritate si, ma scuzati, dar cam inuman si lipsit de pic de intelegere. Si exemplul cel mai evident este modul in care ati sarit sa judecati exemplul pe care l-am dat pornind de la niste prezumtii fondate pe….nimic: de unde stiti ca ea nu s-a rugat, sau de unde stiti relatia ei cu Dumnezeu cind eu n-am dat nici un amanunt in acest sens?! De unde stiti ce fel de barbat este sotul ei, frumos-urit, cu carisma sau fara (n-ai deloc nevoie de carisma ca sa te duci la prostituate, apropo, ba din contra)…..

  AM elaborat pe tema raspunsului dvs, pentru ca mi se pare foarte relevant pentru un anumit mod de gindire existent printre femeile din Romania, dur, fara pic de intelegerea la care te-ai astepta din partea unei alte femei, gindirea in scheme de viata, de parca Dumnezeu ar lucra dupa scheme (Slava Domnului ca nu, este cu mult mai subtil). IDeea NU este nici pe departe sa tinem partea unei femei doar pentru ca este femeie . Ceea ce tot incerc eu sa spun este ca in CONTEXTUL ROMANESC (subliniez si iarasi subliniez) exista un mare dezechilibru de discurs apropo de femei si barbati. Lucur pe care, repet, nu se intilneste in aceeasi masura cu aceeasi virulenta in alte contexte. Si asta poate pentru ca exista foarte putina lipsa de dragoste intre noi romanii in gneneral, si, iata, intre femeile din ROmania in special!!! Si stiti ceva?! duritatea asta fata de o alta femeie care sufera, incapacitatea de a empatiza ei bine ASTA mi se pare o mare lipsa de feminitate.

 10. @ Petra!

  Este la latitudinea ta sa crezi ce vrei despre mine! No offense…:)

  Sunt dura si inflexibila DAR…ceea ce ne inconjoara Draga Petra, este PRODUSUL celor 2 soti (barbat si femeie), nu?!

  Sunt/am exemple si din propriul neam, din propria familie, de la serviciu, dintre vecini, de pe strada, din mijloacele de transport in comun, etc, ect, samd, samd…crezi tu, ca injuratura de mama – cand dai peste o subspecie, este la voia intamplarii?! – chiar daca nu este permisa duhovniceste, nici lumeste!

  Eu simt o EPIDEMIE de grosolanie, de iesire din matca a tot ce e hidos, nesanatos, exhibate fara limita, cu o cumplita nerusinare!

  Iti trebuie, in Romania – rabdare de fier si neuroni din otel armat – pana rezolvi ceva, pana te faci inteles….mai ales cand/daca ai ceva de rezolvat pe la ”autoritati”.

  Dar, m-am abatut de la subiect:

  Daca femeia din exemplul tau s-a rugat…si nu era in afara Bisericii, ATUNCI – e vorba de o asumare a crucii – ca tot vorbim MEREU de ea!

  Nu se spune ca, barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si invers?! (cu aproximatie…) – dar s-a dus pe apa sambetei DEMULT spiritul de jertfa, de rabdare…nu-i asa?!

  Stiti cati vad eu (dintre tineri sau batrani) cum o iau alaturea de drum?! Te-ai infiora daca le-ai auzi povestile! S-au saturat de ca(z)nicie si dau iama in Romania asta mare pentru alt, si alt, si alt partener/a (dupa caz)!

  Iaca asa sunt(em) cre(s)tinii zilelor noastre!

  Empatizez al naibii de tare cu ce se petrece in jurul meu si TOCMAI D-AIA devin duroflex!
  Iar faptul ca nu ma intelegi, te ”indreptateste” sa spui ca gandesc IN SCHEME, ceea ce mie, mi-arata un crestinism – care-mi scapa,in ceea ce te priveste!

  P.S. Vezi…la romani se probeaza dn ce in ce mai mult: vorbim impreuna si ne intelegem separat!

 11. @ petra

  Poate nu ai inteles bine ce vrea sa spuna parintele Dimitri! El vrea sa spuna ca majoritatea barbatilor sint infantili,cu alte cuvinte nu-i lauda,cum ai crede tu,cind ai scris:

  “Majoritatea bărbaților sunt crescuți de către mame, iar la școală primesc o educație feminină.” pai de cine sa fie crescuti?? De tati? Rusia are cea mai mare rata a divorturilor din lume! Si cauzele sint in principal alcoolismul barbatilor si incapacitatea lor de a sustine o familie. Cele doua se leaga, evident. Deci care tati sa-i creasca?! Si cum educatia actuala(cea din Rusia) feminizeaza mai exact baietii? MAi explicit.

  Pai asta spune si parintele ( implicit ),ca barbatii( nu toti ) fiind infantili,nici nu pot sa creasca copiii,nici sa tina o casatorie,nu-si asuma responsabilitati,…ii cresc mamele pentru ca aceia nu pot,dar aceasta nu inseamna ca asa este bine,ci aceasta este o realitate….probabil ca la musulmani sau altii,tatii sint mai responsabili si mai barbati,de aceea si vor veni peste ei si peste noi si ne vor cuceri.

  Cit despre o fata in clasa a sasea care este cu un cap mai mare decit un baiat de aceeasi virsta,nu e corect sa spui ca baiatul este mai infantil,macar biologic ?

  Ne spun si sfintii ca in vremurile din urma,barbatii vor arata ca femeile si femeile ca barbatii.

  Dupa mine,vina principala este descrestinarea noastra,dez-imbisericirea noastra,nu mai stim ce este adevarul,ce sint patimile si virtutile,care sint caile de vindecare in Biserica.
  Apoi societatea care urmeaza orbeste,mergind dea dreptul in prapastie,pe cei din Occident,cu promovarea homosexualitatii si distrugerea familiei.Si scoala si mass-media…barbatii poarta cercei in urechi,ca asa poarta idolii lor de la hollywood,in Suedia,mecanicii de locomotive au trebuit sa poarte fuste,pentru ca nu li se dadea voie cu pantaloni scurti pe vreme torida de vara,etc.

  Chiar si mincarea cred ca joaca un rol,tot felul de hormoni si ciudatenii prin ea,cred ca este si o politica aici.

  Si ca sa inchei,din cite imi aduc aminte,multi barbati cred ca performanta sexuala,sau duritatea capului cind loveste zidul,sau cirnatii de muschi care stau pe ei…sint dovada de barbatie,o mare infantilitate aici.

  PS.nu mai comentez ce scriu apusofilii si rusofobii,ca nu conteaza,alt gen de infantilism,istoria o va dovedi

 12. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE – conferinta video despre MECANISMELE DE MODELARE SI CONTROL AL IDENTITATII OMULUI CONTEMPORAN PRIN MASS-MEDIA - Recomandari
 13. Pingback: “Reforme istorice” sau PR chinezesc? CHINA “ABOLESTE” TABERELE DE REEDUCARE SI RELAXEAZA POLITICA ABORTIONISTA A COPILULUI UNIC - Recomandari
 14. Pingback: “ADULTESCENTII” – generatiile “EU”, fuga de responsabilitate, EXACERBAREA NARCISISMULUI si ASASINAREA EMPATIEI. Ce au de facut PARINTII pentru a nu produce niste viitori adulti IRESPONSABILI si EGOISTI? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare