BIG BROTHER PE SOSELE LA ORDINUL UE

22-07-2012 51 secunde Sublinieri


Camerele fixe, dotate cu radar, vor supraveghea din nou traficul rutier de pe şosele, o măsură legislativă în acest sens urmând să fie promovată de Poliţia Rutieră, la nivel guvernamental, la toamnă.

Comisarul şef al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, Lucian Diniţă, a declarat, pentru gândul, că se lucrează la un plan de reoperaţionalizare a sistemului de camere video fixe, cu funcţie de radar, de pe şosele şi că Uniunea Europeană a cerut implementarea unui plan de lucru în acest sens.

“În momentul de faţă, UE ne-a trimis un plan de sporire a siguranţei rutiere, în care aceste aparate fixe de supraveghere şi de măsurare a vitezei sunt impuse. Ni se cere chiar un calendar de implementare a acestor sisteme. După ce Parlamentul îşi va relua activitatea, vom iniţia la nivel de Guvern o măsură în această privinţă”, a declarat Lucian Diniţă, pentru gândul.

În momentul de faţă, camerele fixe funcţionale pe şoselele din România, cu excepţia DN 1, pe sectorul Bucureşti-Braşov, au funcţii de detectare a încălcării altor reguli de circulaţie, precum neacordarea de prioritate între vehicule sau pentru pietoni sau trecerea pe culoarea roşie a semaforului.

O altă măsură care va fi luată în viitorul apropiat, mai exact până cel târziu pe 19 ianuarie 2013, va fi introducerea permisul de conducere pentru mopede. Posesorii de moped vor fi nevoiţi să aibă carnet de conducere pentru cel puţin o categorie de vehicule, ca să poată conduce pe drumurile publice. […]


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare