EUGENISM SOCIAL AGRESIV in Marea Britanie: familiile cu probleme sociale au PREA MULTI COPII

21-07-2012 1 minut Sublinieri

Mamelor care au multi copii si fac parte din familii cu probleme ar trebuie sa le fie “rusine” de raul pe care il fac societatii si ar trebui sa se opreasca din facut copii, afirma un oficial britanic, citat de The Daily Telegraph.
Louise Casey, seful unitatii guvernamentale pentru familiile cu probleme, afirma ca statul ar trebui sa intervina si sa le spuna acestor femei ca este iresponsabil sa faca in continuu copii, cand se lupta sa supravietuiasca. Cele 120.000 de familii cu probleme din Marea Britanie costa statul circa 9 miliarde de lire, daca se iau in calcul ajutoarele sociale, criminalitatea, comportamentul anti-social si sistemul de sanatate. O cincime din ele au mai mult de cinci copii.

“Sunt o multime de oameni care au familii mari si functioneaza incredibil de bine, le doresc succes, trebuie sa fie minunat. Problema, pentru mine, este ca familiile pe care le-am cunoscut nu functioneaza”, a spus ea. “Una dintre familiile cu care am stat de vorba au sase echipe sociale care o asista: noua copii, al zecelea e pe drum. Ceva trebuie facut aici”.

Casey a sustinut ca statul trebuie sa inceapa sa le spuna acestor mame sa inceteze sa mai ramana insarcinate, cel mai adesea cu barbati diferiti, care le abuzeaza. “Pentru unele din aceste femei slujba este sa iasa si sa-si gaseasca un alt tip violent, ingrozitor, care mai aduce pe lume un copil, pentru a incepe acest ciclu din nou”, a spus ea.

In urma protestelor violente de anul trecut, premierul David Cameron a format o divizie speciala pentru familiile cu probleme si a numit-o in fruntea sa pe Louise Casey. Familiile care refuza ajutorul acestei divizii risca sa-si piarda locuinta sociala sau sa-si vada copii plasati in centre de ingrijire ale statului.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “EUGENISM SOCIAL AGRESIV in Marea Britanie: familiile cu probleme sociale au PREA MULTI COPII

  1. nu inteleg de ce nu-si concentreaza eforturile pt a-i educa pe barbati sa fie stabili, responsabili, si sa nu le mai abuzeze pe femei. Ar fi mai ieftin, mai civilizat si mai corect ei singuri spun: femei sarace, abuzate. Fix cum e mai rau: adica femei fara drepturi sociale. Cum se pot ele apara? In loc sa descurajeze si sa pedepseasca abuzul, inconstientii astia se intorc impotriva mamelor

  2. Da, Emanuela are dreptate, se recunoaste ca aceste femei sunt victime, dar totusi pe ele se da vina ca raman insarcinate.

  3. Ca ‘la tara’, pe vremuri (dar cat se poate de actual si-acum, la oras) cand, DACA ramanea una insarcinata ‘riscand’ sa aduca pe lume un copil din flori era batuta, huiduita, alungata cu vorbe murdare si grele…de tatic – raspunzatorul real alaturi de care a ramas grea, nu se prea vorbea (decat in treacat) si pana la urma TOT ea era proasta ca a ‘stat’!

    Nu zic ca nu au o vina si femeile – care ar trebui sa gandeasca bine si serios mai din-inainte cui se daruiesc si in ce conditii – pentru ca altfel, vor aduce/aduc pe lume un copil cu predispozitii bolnavicioase, instabil d.p.d.v. emotional prin lipsa unui un tata care reprezinta – de obicei – autoritatea si ultimul cuvant de care asculta copilul/copiii;

    -tata, care poate fi de o conditie – morala indoielnica – dar si de o situatie materiala precara din moment ce, MACAR el nu se gandeste sa-si potoleasca instinctele fata de o femeie mai inceata la minte care asculta orbeste (ca si el, de placerea de moment) pentru catr are, in spate ei… DEJA, o echipa de fotbal facuti cu ‘n’ barbati!

  4. “Femeia se va mantui prin nasterea de fii!”(I Timotei 2,15). Daca ai primit acest dar, foloseste-l, nu fii precum acela care si-a ascuns talantul in pamant! Dumnezeu te va intreba la judecata despre acest lucru. Ti-am dat darul nasterii, de ce te-ai lenevit? Nu copiii prea multi sunt o problema, ci lacomia si egoismul duse la extrem. Femeia trebuie sa fie nascatoare de copii si nu “un pantece sterp”! Altfel, egoism, egoism, egoism…….

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare