Biotehnologie anti-umana: INJECTAREA DE DROGURI PSIHOACTIVE IN CREIERELE CONDAMNATILOR SAU “UPLOAD”-AREA MINTILOR/ Premierul britanic Cameron despre REVOLUTIA INDUSTRIALA a “INTERNETULUI LUCRURILOR”

17-03-2014 1 minut Sublinieri

bioteh

 • Hotnews: 

Opt ore pot parea o mie de ani – Biotehnologia ne-ar putea permite sa “jonglam” cu creierele celor condamnati la pedepse foarte grele

Avansurile tehnologice ne pun in fata unor intrebari tulburatoare, iar una ar fi legata de modul in care cei care comit crime foarte grave pot sa-si ispaseasca pedeapaa. Biotehnologia ne-ar putea permite sa intervenim in creierele celor condamnati care, sub influenta unor substante speciale, ar putea percepe mult mai greu trecerea timpului, astfel ca opt ore ar trece la fel de greu ca o mie de ani, spune un filosof de la Oxford Martin School. Intrebarea este daca asa ceva este uman si cu siguranta ca va fi mult timp pentru dezbateri, fiindca o astfel de solutie nu va fi aplicata prea curand.

Rebecca Roache, filosof la Oxford Martin School, studiaza modul in care avansul din biotehnologie ne va permite sa facem ca pedepsele celor condamnati pentru crime groaznice sa le para celor in cauza si mai dure.

Intr-un interviu pentru revista Aeon ea spune ca o solutie ar fi ca detinutilor sa li se dea droguri psihoactive care sa distorsioneze modul in care trecerea timpului e perceputa de cei condamnati, astfel incat sa li se para ca trece mult mult mai greu.

Un alt scenariu, pentru moment cu totul SF, tine de posibilitatea ca mintile umane sa fie uploadate pe computere speciale care sa grabeasca ritmul de functionare a mintii. Daca factorul de marire ar fi de un milion, o mie de ani de gandire ar putea fi concentrati in opt-noua ore, iar o astfel de actiune ar putea fi mai ieftina pentru platitorii de taxe decat tinerea omul in detentie pentru multi multi ani.

Rebecca Roache a ridicat aceasta problema pentru a aduce in discutie un subiect controversat: este corect sa inchizi un om pe viata pentru o crima sau este just sa folosim substante puternice care sa aiba efecte dure asupra creierului? Scenariile expuse nu isi propun sa arate pedepse futuriste, ci si sa privim la pedepsele de azi prin prisma viitorului.

Premierul britanic David Cameron despre potentialul internetului tuturor lucrurilor: Suntem in fata unei noi revolutii industriale

Fenomenul numit the internet of things, un internet in care milioane de aparate din jurul nostru comunica intre ele, va transforma enorm modul cum lucram si ne va face mai eficienti, lumea fiind in fata unei noi revolutii industriale datorita acetor dezvoltari, a spus premierul britanic David Cameron in deschiderea targului de tehnologie CeBit Hanovra.

“Cred ca internetul tuturor lucrurilor va aduce cu sine o uriasa transformare, va mari productivitatea, ne va tine mai sanatosi, va face transportul mai eficient, va reduce nevoia de energie si va lupta contra schimbarilor climatice”, spune David Cameron.

Internetul tuturor lucrurilor, numit si internet omniprezent se refera la un viitor apropiat in care aparatele electrocasnice comunica unele cu altele, dar mai ales cu proprietarii lor, iar totul in jur este impanzit cu senzori, pentru ca, spre exemplu, incalzirea centrala sa porneasca automat cand locatarii se apropie de casa.

“Sunt dezvoltari care vor permite ca miliarde de obiecte sa poata comunica intre ele pe internet – folosind chip-uri low-cost cu consum redus de energie. Toate acestea au potential urias sa ne schimbe vietile”
, spune premierul.  El da ca exemplu, contoarele care vor fi in legatura cu reteaua electrica si vor permite costuri mimime cu energia, dar si diverse mici aparate ce monitorizeaza starea de sanatate si trimit datele automat la doctori.


Categorii

1. DIVERSE, Internetul Obiectelor (Internet of Things)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Biotehnologie anti-umana: INJECTAREA DE DROGURI PSIHOACTIVE IN CREIERELE CONDAMNATILOR SAU “UPLOAD”-AREA MINTILOR/ Premierul britanic Cameron despre REVOLUTIA INDUSTRIALA a “INTERNETULUI LUCRURILOR”

 1. Este cu adevarat inspaimantator! Ma ingrozeste aceasta legatura tot mai stransa intre tehnologie si biologie: dai din maini si se aprinde televizorul, atingi degetul cu apa si te conectezi la internet (nu bat campii, uitati-va la ‘I like IT’) samd.. Deschide un potential urias de manipulaare mentala pe calea tehnologiei.

  Probabil ca Sf. Impartasanie, Sf. Liturghie si Sf. Maslu vor putea proteja de astfel de influente…

 2. @ Doroteea:

  Si rugaciunea smerita, cainta, plansul duhovnicesc si spovedania…

 3. @admin:

  asta-i de la sine inteles…

 4. Eu am o mare problema.
  Nu ii pot nici ierta si nici iubi pe Albert Hofman (a sintetizat LSD ul in 1938), pe medicii care au conceput experimentul de controlarea a gandirii MK-ULTRA, pe medicii Timothy Leary si Rich Alpert ( au promovat consumul de droguri in campusurile universitatii Harvard), pe Jammes Elmer Mitchell si Bruce Jessen ( psihologii cere au elaborat tehnicile de interogare CIA) si nici pe doctorii ce prescriu somnifere si medicamente psihotrope fara discernamant.
  Ma rog pentru milioanele de victime directe si indirecte ale acestora, dar pentru ei, nu o pot face.

 5. @clement,
  frate,roagate, si de vrei si de nu vrei, pt.cei pe care i-ai pomenit deoarece n-o sa poti sa te rogi,CU ADEVARAT, nici pt. victimele lor si nici pt. tine.Un om s-a dus in Muntele Athos cu o intrebare ce-l macina:”care-i cea mai mare porunca data de Domnul Hristos?”.La toate cele 20 manastiri a primit acelasi raspuns:”sa-l iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele”.Si-a zis” nu-l iubesc nici pe Dumnezeu si nici pe aproapele,dar voi trai cu gandul si rugaciunea, ca ii iubesc.Dupa 30 de ani a primit DARUL IUBIRII.Sper ca tu sa primesti darul IUBIRII,care aduce iertarea,mai repede;ca nu prea mai e timp.DOAMNE AJUTA!
  P.S.-sa le ei,cele ce ti-am scris,ca pe o mana intinsa ,de ajutor,de la un frate mai mare,ca varsta,si nu altfel,caci nu din mandria cunoasterii le-am scri ci din dragoste FRATEASCA.

 6. @GHEORGHE

  Iti multumesc pentru sfat, pentru incurajare.

 7. Doamne ajută!
  Dvs aţi citit articolul despre biotehnologie şi drogurile care ar putea fi injectate în creierele condamnaţilor? Mai exact, aţi citit şi textul, sau doar titlul?
  Dacă aţi citit textul, mă surprinde faptul că v-aţi îngrijorat atât de tare pentru o simplă DISCUŢIE FILOSOFICĂ DE ETICĂ APLICATĂ.
  Oamenii au presupus, şi-au imaginat că rezultatele biotehnologiei ar fi folosite în acest scop, pentru a face un exerciţiu de rezolvare a unei dileme de etică aplicată. Au şi spus că n-au intenţia de a discuta despre eventuale pedepse futuriste, ci de a atrage atenţia asupra unor probleme etice existente şi-n cazul unor sancţiuni penale din prezent (de exemplu, în cazul condamnărilor pe viaţă). Cu alte cuvinte, vor ei să spună, dacă toţi considerăm drept imorală injectarea în organismul condamnaţilor a unei substanţe care să le dea acestora iluzia trecerii foarte lente a timpului, de ce să nu socotim ca incorectă din punct de vedere etic şi condamnarea la închisoare pe viaţă?
  Deci, acei filosofi au realizat un experiment mental, un exerciţiu de imaginaţie, prin care au încercat să transmită un mesaj perfect compatibil cu morala creştină: acela că aplicarea pedepsei de închisoare pe viaţă implică probleme de ordin moral.
  Ei au vrut să facă acest exerciţiu filosofic IMAGINÂNDU-ŞI o eventuală folosire imorală a biotehnologiei,
  iar unii au ajuns să înţeleagă din asta că… că deja se plănuiesc astfel de crime comise cu ajutorul tehnologiei???
  Filosofii fac frecvent astfel de exerciţii de imaginaţie, în muulte domenii: imaginează posibile dileme morale etc, tocmai cu scopul de a-şi exersa discernământul, gândirea critică.
  Aşa că o noapte liniştită şi multă pace duhovnicească să aveţi!

 8. @Laura:

  Asa este, cu amendamentul ca discutia nu e total factice, ci se leaga de posibilitatile deschise de avansul biotehnologiei. Nu e vorba de imaginatie creata doar pentru prezent, ci efectiv de scenarii asupra viitorului prin intermediul carora sa fie reevaluat prezentul.

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/03/14/future-prisons-life-extension_n_4962991.html

 9. Da, mai ales de sanantatea noastra au foarte mare grija unii. Nu ajunge ca celularele ne iradiaza si ne fac “vizibili” pas cu pas, ne mai trebuie si o groaza de radiatii de la toata aparatura din casa si un cip sa raporteze in ce hal am ajuns. Trebuie sa ne prajeasca bine de tot, ca nu prea si-au facut treaba toti satelitii si toate antenele care impanzesc lumea asta. Mai ales faptul ca cipurile sunt low-cost ar trebui sa fie incurajator. Pai au fost si pana acum o serie de cipuri low-cost pe cartelele de telefon, chiar si in celularele noastre, in cardurile bancare, o sa fie si alea de pe buletine, deci nu vad cat de low-cost mai pot sa ajunga. Am citit despre cum se “incalzeste” (citeste prajeste) un corp uman cu microude ca sa nu mai poata fuctiona normal. Se ridica temperatura corpului pana aproape de 40 de grade. De la distanta, evident, si pentru o anumita perioada de timp ca sa se pastreze o oarecare etica. Asta in scopuri militare, cica. Se pot tine insa si indezirabilii in bufeuri din astea, imi imaginez, pana cedeaza ceva si dispar de pe mapamond. Sa mai puna si laserul de la Magurele pe noi si ne-am scos. Sa scuture Dumnezeu macar cativa sateliti si antene criminale si sa ne fereasca de orice fel de cip, daca noi nu ne mai ferim, sau nu stim de care sa ne ferim.

 10. Pingback: TRANSUMANISMUL – STRATEGIE DE DEPOPULARE? “Revolutia bionica” si noul mit al supraomului – acum “dezbatute” si in Romania - Recomandari
 11. Pingback: IMPLANTURILE ELECTORNICE, un nou trend. Integrarea omului cu tehnologia avanseaza… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare