“BISERICA ECUMENICA” DE LA BALEA LAC – aceeasi rusine, an de an, pentru Mitropolia Ardealului

16-02-2014 1 minut Sublinieri

BL2

10 preoţi aparţinând mai multor confesiuni au sfinţit, vineri, la Bâlea Lac, noua biserică de gheaţă. Ineditul lăcaş de cult este ridicat la Bâlea Lac pentru al optulea an consecutiv.

Slujba de sfinţire a bisericii fost oficiată de 10 preoţi ortodocşi, romano-catolici, greco-catolici şi evanghelici lutherani. La slujba de sfinţire au participat câteva zeci de persoane, turişti români şi străini, angajaţi ai cabanelor din zonă precum şi diverşi alţi invitaţi.

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, unicul lăcaş de cult de acest fel din partea de sud-est a Europei, a fost construită din cărămizi uriaşe de gheaţă, extrase din calota lacului Bâlea, zăpadă şi amestec din apă şi zăpadă.

Obiectivul este situat în imediata apropiere a hotelului şi a celor trei igluri de gheaţă, iar la exterior are o formă asemănătoare cu cea din sezoanele anterioare, fiind o reproducere la scară redusă a unei lăcaş de cult din satul sibian Mâlăncrav.

Biserica are un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă. În acest sezon, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber, mai mulţi români dar şi cetăţeni străini având deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viaţa lor.

 Iubitorii de munte sunt aşteptaţi şi în acest an la Păltiniş, cea mai veche statiune montană din România, dar şi în decorul de poveste de la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş. Hotelul de gheaţă, minunea de la Bâlea Lac Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.

BL3

BL4


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, IPS Laurentiu Streza, Uncategorized

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la ““BISERICA ECUMENICA” DE LA BALEA LAC – aceeasi rusine, an de an, pentru Mitropolia Ardealului

 1. Slujirea asta ecumenică, este un circ și o batjocură și a lui Dumnezeu și a celor care cred in el.
  Pentru ce a mai trimis Dumnezeu pe Fiul Său in lume, la ce a mai fost nevoie de apostoli, de botez, de taine , de martiri de sinoade și toate celelate, dacă toate cultele au aceiași valoare, sfinţenie și validitate inaintea lui Dumnezeu și a oamenilor ?. Pe ce temei scripturistic se bazează acestă conslujire ? Și ce rost mai are ortodoxia (ce pretinde lepădare de sine), când multe din celelate sunt mult mai lejere (și tot atât de valide)?
  Nuștiu cum să zic, dar numai vestimentaţia “slujitorilor” dă aspectul de neserios, de circ și bâlci.
  Ce temei are o “biserică” de gheaţă ?
  Ce vrea să spună ? Ce voiește să insemne ?
  Poate neseriozitatea unei asemenea biserici ? (care nu poate fi costruită din materiale serioase). O biserică de gheaţă, ce nu poate rezista caldurii vieţii și care nu oferă vieţii căldură ci i-o consumă.
  O biserică care poate dura doar dacă totul e rece, care prin natura ei nu suportă “soarele”, care nu este sigură decăt la minus (că la plus… se topește ca ceara de faţa focului).
  Este un lucru neserios. O luare in deșert a ce poate fi mai serios și mai sfânt pe pământ.
  Divrtisment, joacă, neseriozitate… da, dar laudă și slujire lui Dumnezeu nu.

 2. @nicolae mirean
  Si eu sm aceleasi probleme de intelegere,in privinta acestor” circuri”.
  Poate gasim o modalitate prin care sa aducem la cunostinta SF.SINOD,toate aceste nemultumiri ale noastre.Printr-o scrisoare deschisa cu mai multi semnatari,poate fi o solutie,sau poate in alt mod.
  ma gandesc,ca daca raman doar cu dezaprobarea pe care mi-o exprim aici,este ca si cand as tacea si as fi de acord cu batjocura lor.
  Sf Sinod,are obligatia sa raspunda nevoilor enoriasilor ortodoxi,conform SF SCRIPTURI,Sf Parinti,Sf.Canoane si Sf Traditii.
  Eu sunt un ortodox,care nu este reprezentat de
  astfel de prctici neortodoxe,asemanatoare celor de la Balea.
  Si-atunci ma intreb ;-eu cui apartin,si cine ma reprezinta pe mine?
  Am obligatia sa-i informez ca exsist.

 3. Cat de actuale si dureros de adevarate sunt cuvintele Domnul: “Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins!” (Luca 12,49). Caci daca inimile noastre ar cunoaste acest foc de care vorbeste Domnul nu s-ar mai construi biserici de gheata… ecumeniste!

  Pana la urma si aceasta pseudo-biserica de la Balea Lac nu este decat vadirea promoroacei care se asterne in viata noastra, racirea credintei si ingrosarea banchizei pacatelor.

 4. Eu nu inteleg de ce sunt implicati si preotii ortodocsi in „sfintirea” acestei biserici blasfeme?… Avand in vedere ca e facuta ca atractie turistica mai ales pentru straini, nu inteleg de ce nu o „sfintesc” doar celelalte denominatiuni, de ce trebuie sa fie si Ortodoxia batjocorita prin asta..

 5. Soră Maria, nu sunt impotriva a ce propui, insa sunt convins ca nu va schimba nimic. Poziţia adoptată in comunism este cea mai convenabilă (desi statul cu fundul in două luntre nu are nimic in comun cu ortodoxia autentică). Așa s’a ales să se arate “ce e Da, Da și ce e Nu,Nu”. Poziţia de copromis este cea preferată. Ce pretindem noi cere retragerea din CMB, și din toate acţiunile și politicile BOR impuse de stat si de stăpânii lumii. “Daţi cezarului ce ce e a cezarului” este motivaţia compromisului și nu se va renunţa.
  Acţiunile de grup nu au greutatea unei acţiuni de masă și sunt privite ca extremism, ca derapaj in schismă și osândire a ierarhiei.
  Exprimarea opiniei nu cred că nu insemnă chiar nimic. Neparticiparea la saptamâna de rugăciune si la toate acţiunile lor, dezaprobarea (prin argumente scripturistice) totdeauna și intre cei ce sunt atrași să participe la acest tip de acţiuni, ţine de ce putem face la nivelul nostru (in exterior), ca și pilda de viaţă autentic ortodoxă, refuzul oricărui compromis și credinţa fierbinte pot insemna (si pot face) ceva.
  Dacă ar exista o iniţiativă in acest sens la nivel de ierarhi și din partea unor ierarhi, am putea susţine foarte puternic si foarte vizibil aceasta, dar acţunile de grup restrâns, nu vor scăpa de a fi etichetate și nu vor fi luate in seamă deși vor insemna ceva totuși. Așa văd eu lucrurile.

 6. Biserica de gheata pentru oameni de zapada.

 7. Doamne ajuta ! Sant implicatii preotii care ,defapt nu traiesc ortodocsia . Nu traiesc in ADEVAR ,ci in minciuna si inselare . Ce-l mai grav lucru este ca ,nu au respect si nici frica de DUMNEZEU .Acesta in inceputul APOCALIPSEI dupa cum au spus-o si o spun inca , marii duhovnici . Inca alte semne ,

  legile anticrestine si legalizarile SODOMEI SI GOMORA ….

 8. pai BOR ar trebui sa reactioneze, nu?

 9. @nicolaie mirean,
  din pacate ,lucrurile stau asa cum le-ati descris.
  Eu ma gandeam,ca luarea unei pozitii scrise,civilizate,in termeni si argumentari ortodoxe,este mai mult decat nimic.Si apoi apre sentimentul acela,ca ai facut ceva,ca ti-ai facut cumva datoria,chiar daca nu se schimba nimic.Dumnezeu vede,de schimbat schimba El.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare