BISERICA ESTE ASEDIATA MEDIATIC DIN NOU. Se pregateste ceva?

26-07-2013 4 minute Sublinieri

antena3-atac

 

 • Basilica:

Postul de televiziune Antena 3 dezinformează şi incită la ură împotriva clerului

În legătură cu opiniile exprimate la adresa Bisericii şi clerului ortodox în emisiunea „Se întâmplă în România”, difuzată de postul de televiziune Antena 3 în ziua de 22 iulie 2013, între orele 11.00-12.00, precizăm: 

Doamna moderator Maria Coman şi invitatul emisiunii au făcut o serie de acuzaţii calomnioase la adresa preoţilor folosind ca pretext o ştire inventată de un cotidian online despre presupuse veşminte preoţeşti de mătase împodobite cu cristale Swarovski în valoare de 1000 de euro fiecare (!?). În continuare, în discuţia dintre moderator şi invitatul emisiunii au fost vehiculate în mod intenţionat informaţii neverificate şi tendenţioase preluate de pe un site susţinut de Asociaţia Secular Umanistă din România. De altfel, doamna Maria Coman şi-a făcut o obişnuinţă în a nu mai solicita punctul de vedere al Bisericii în legătură cu cele afirmate în emisiune, aşa cum impun deontologia profesională şi normele CNA. 

Precizăm că o aşa-numită „modă a veşmintelor preoţeşti cu pietre scumpe” este o exagerare bolovănoasă a exponenţilor unui curent anticlerical şi antireligios care dezinformează cu scopul vădit de a incita la ură împotriva unei categorii socio-profesionale, preoţimea, fapt ce reprezintă o încălcare flagrantă a Legii audiovizualului  (art. 40) şi  normelor CNA. În acelaşi timp, articolul 6 din Directiva Comisiei Europene din anul 2010 (Servicii mass-media şi audiovizuale) prevede că„incitarea la ură pe criterii de rasă, sex, religie sau naționalitate este interzisă în serviciile mass-media audiovizuale. Guvernele trebuie să se asigure că programele mass-media audiovizuale și comunicațiile comerciale audiovizuale online nu conțin astfel de incitări”.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, reamintim că în România, potrivit statisticilor oficiale, sunt 20.240 de şcoli cu personalitate juridică şi arondate, iar nu 4. 700 de şcoli aşa cum dezinformează permanent cei ostili Bisericii. Dacă astăzi în România se închid şcoli şi spitale, aceasta se întâmplă nu din cauza Bisericii Ortodoxe Române, ci ca urmare a scăderii numărului populaţiei, inclusiv a celei şcolare. 

Statul român nu plăteşte integral salariile personalului clerical şi neclerical, ci asigură doar o contribuţie de aproximativ 60% la salariile acestora. Restul salariilor (comparabile cu cele ale profesorilor din Învăţământul preuniversitar), impozitele, asigurările de sănătate şi contribuţiile sociale sunt plătite din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti. Această situaţie este consecinţa secularizării averilor bisericeşti de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1863), atunci când Biserica a fost deposedată de sursele de întreţinere, iar Statul român şi-a luat angajamentul de a sprijini de la bugetul public salarizarea personalului deservent şi întreţinerea lăcaşurilor de cult. În prezent, cea mai mare parte a proprietăţilor bisericeşti nu au fost încă retrocedate proprietarilor de drept. Menţionăm faptul că potrivit datelor oficiale, sprijinul de la bugetul de Stat pentru cele 18 culte religioase recunoscute din România este de 10 ori mai mic decât bugetul pentru învăţământ şi reprezintă 0,2% din bugetul de Stat pe anul 2013, respectiv 0,08% din PIB-ul României pe anul 2013.

Autorităţile de Stat nu susţin financiar opera social-filantropică a Bisericii. Suma de aproximativ 70 de milioane de lei folosită de eparhiile Patriarhiei Române în anul 2012 pentru susţinerea celor 679 de instituţii social-filantropice şi a celor 767 proiecte şi programe sociale cu aproximativ 1 milion de beneficiari şi chiar activitatea socială a Bisericii reprezintă veniturile proprii ale unităţilor bisericeşti şi sponsorizări. 

Biserica desfăşoară o amplă operă pastorală, spirituală, educaţională şi culturală în societate, iar nu doar activităţi social-filantropice, aşa cum în mod eronat cred cei care, fără a avea o legătură cu Biserica, o atacă constant. În acest sens, Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române (radio, televiziune, cotidian, agenţie de presă), a cărui existenţă îi deranjează pe unii, a fost creat pentru a susţine mediatic activitatea Bisericii şi reprezintă în acest moment unul dintre cele mai importante mijloace misionare ale Patriarhiei Române. La înfiinţarea în anul 2007, acesta a fost numit Centru de presă, iar nu „trust” (care are o conotaţie comercială), pentru că nu se finanţează din publicitate sau surse oculte, asemenea unor instituţii media din România, ci este susţinut financiar de clerul şi credincioşii ortodocşi din ţară şi străinătate care sunt principalii beneficiari.

În concluzie, este regretabil că postul de televiziune Antena 3 continuă aceiaşi campanie de dezinformare a opiniei publice la adresa Biserici şi slujitorilor ei, aşa cum proceda la comandă presa din perioada regimului comunist.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

De la lupta de clasă la ura faţă de Biserică

Programată ritmic, ura faţă de Biserica Ortodoxă Română continuă.

În cadrul emisiunii informative Focus a postului de televiziune Prima Tv din zilele de 7-10 iulie 2013, au fost difuzate mai multe ştiri la Tema Săptămânii despre veniturile Bisericii Ortodoxe Române, stupefiante prin comentariul lipsit de obiectivitate şi modul vădit hiperbolic în care redactorul Claudiu Mocan le redactează cu scopul vădit de a dezinforma şi de a prezenta distorsionat realitatea.

Din dorinţa evidentă de denigrare, domnul Claudiu Mocan se lansează într-o serie de acuzaţii injuste şi ofensatoare la adresa Bisericii Ortodoxe Române care, în viziunea reporterului Prima Tv, are numai venituri şi niciun fel de cheltuieli. Relevant în acest sens este faptul că singura solicitare adresată Patriarhiei Române de acest jurnalist a fost de a i se comunica în mod imperios veniturile din activităţile economice în vederea realizării unui material de presă. În schimb, domnia sa a ignorat să solicite, aşa cum impune deontologia profesională, prezentarea unui punct de vedere al Bisericii faţă de cele relatate în ştirile difuzate de Prima Tv.

După un scenariu deja cunoscut, folosit şi de alte instituţii media care au atacat Biserica pe aceeaşi temă, reporterul Prima Tv prezintă confuz pe un ton dramatic, chiar jignitor, „câştigurile” Bisericii din fel de fel de activităţi, de la vânzarea de lumânări, obiecte bisericeşti, servicii religioase şi procesiuni până la aşa-zise afaceri economice cu pretinse hoteluri de 4 şi 5 stele etc. Comentariul este susţinut prin filmări cu camera ascunsă a unor cazuri izolate de indisciplină şi declaraţii prezentate trunchiat cu scopul vădit de manipulare. Ceea ce încearcă din răsputeri să transmită reporterul Prima Tv este falsa concluzie că Biserica ar deţine mari sume de bani şi proprietăţi fabuloase. Astfel, veniturile Bisericii sunt estimate eronat la sume astronomice care nu mai sunt folosite nici măcar de adversarii tradiţionali ai acesteia.

În schimb, deşi a fost informat, reporterul Prima Tv ignoră aproape cu desăvârşire să menţioneze cheltuielile mari şi multiple ale parohiilor şi eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române legate deîntreţinerea, consolidarea şi restaurarea lăcaşurilor de cult şi a celorlalte clădiri bisericeşti – în majoritate aflate în patrimoniul cultural naţional, plata salariilor personalului deservent, a impozitelor şi contribuţiilor la asigurările sociale aferente fiecărui salariat, plata facturilor uriaşe la utilităţi, susţinerea operei social-filantropice şi educaţionale etc. Mai mult, este pusă sub semnul întrebării veridicitatea sumei de aproximativ 70 de milioane de lei folosiţi de eparhiile Patriarhiei Române în anul 2012 pentru susţinerea celor 679 de instituţii social-filantropice şi a celor 767 proiecte şi programe sociale cu aproximativ 1 milion de beneficiari şi chiar activitatea socială a Bisericii. 

Reporterul Prima Tv este nemulţumit de faptul că în biserici lumânările sunt cumpărate de la pangare, iar nu din alte surse. Pentru informarea sa şi a opiniei publice, reamintim faptul că în orice Stat democratic, autorităţile sprijină activ şi în diferite forme cultele religioase pentru rolul lor important în societate. Un astfel de sprijin îl constituie Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult. Veniturile obţinute de parohii din vânzarea lumânărilor şi a celorlalte obiecte bisericeşti sunt folosite pentru întreţinerea unităţilor bisericeşti, opera social-misionară sau activităţi educaţionale şi culturale ale Bisericii şi nu intră în buzunarele unor persoane particulare care încalcă această lege. Faptul că Prima Tv contestă în mod voalat monopolul cultelor religioase, poate fi interpretat drept o susţinere a celor care adesea încalcă legea şi afectează financiar întreţinerea şi susţinerea multiplelor activităţi ale unităţilor bisericeşti.

Datorită statutului juridic al cultelor ca unităţi de drept privat, dar de utilitate publică, acestea dezvoltă multe activităţi sociale, astfel încât scutirea de impozite este o necesitate. Iar această scutire este clar condiţionată de folosirea fondurilor obţinute din donaţiile credincioşilor şi din activităţi economice (producerea şi vânzarea de lumânări, calendare, carte religioasă, vin cultic şi alte obiecte bisericeşti). În plus, menţionăm faptul că unităţile bisericeşti plătesc impozitele şi contribuţiile sociale pentru salariile personalului deservent, asemenea tuturor categoriilor socio-profesionale din România.

În concluzie, contrar mesajului pe care încearcă să îl transmită domnul Claudiu Mocan prin materialele prezentate, astăzi cei mai mulţi preoţi sunt săraci, îndeosebi în mediul rural, deoarece comunităţile de credincioşi sunt sărace.

 Materialele realizate dovedesc faptul că reporterul Prima Tv nu a înţeles nimic din modul de organizare şi funcţionare al unităţilor bisericeşti, care sunt sursele lor de întreţinere şi ce destinaţie au veniturile realizate de acestea, fiind evidentă dorinţa de denigrare a preoţimii şi de învrăjbire a acesteia cu alte categorii socio-profesionale. Deşi este un jurnalist tânăr, stilul gazetăresc al domnului Claudiu Mocan seamănă mult cu cel al presei din perioada de început a regimului comunist, când Biserica era considerată un duşman al clasei muncitoare.

 


Categorii

1. DIVERSE, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “BISERICA ESTE ASEDIATA MEDIATIC DIN NOU. Se pregateste ceva?

 1. Trebuie renuntat la televizor. Lasati-i sa vorbeasca singuri.

 2. Ieri s-a incheiat programul “alege Scoala” al Patriarhiei Romane. Program de care au beneficiat timp de 3 ani peste 95000 de copii intre 6 si 16 ani(majoritatea din acestia sunt cei parasiti de parinti pentru “un trai mai bun”). Statul nu a facut nimic pentru acestia, presa doar a amintit in treacat drama lor, Biserica este singura care a luat atitudine. Toata cinstea!
  Intr-un filmulet al celor de la Trinitas sunt prezentate marturiile acestor copii( multi dintre ei nu au curent electric acasa, majoritatea au fost pt prima data intr-o excursie sau tabara, peste 80% dintre ei au marturisit ca au vazut pt prima data orasul, ca au avut pt prima data conditii de genul: apa calda, pat moale si mancare buna….etc)
  Presa nu mentioneaza aceste lucruri, desi ar aduce rating, sunt sigur! Ne-am obisnuit cu gunoaiele lor si nu ne dam seama ca de fapt prin tv traim o reeducare demna de atrocitatea celei de la Pitesti.
  Sa fim crestini inseamna nu doar sa constatam neregulile acestea, ci sa luam si atitudine: Un post tv care sminteste si lupta impotriva Ortodoxiei si a neamului nu mai trebuie urmarit de niciun ortodox, chiar daca au si programe bune. Un ex. ar fi si faptul ca la Pro tv am vazut o reclama pt. exploatare la Rosia Montana, eu din acel moment nu mai urmaresc Pro tv!!! nu vreau sa sprijin prin” audienta” mea propagarea ideilor lor anti-Romania! Sa fim uniti, sa luam atitudine, impreuna si doar impreuna suntem puternici!!!!

 3. Un (alt) lucru vreau sa zic: ca aceste “stiri” si nivelul in general in media a devenit atat de stupid ca pare ca traim intr-o lume care teoretic nici nu ar putea exista. Are mare legatura cu transformarea mediei in marketing (acesta fiind el insusi intr-o stare foarte halucinanta). In fine, aici era vorba de un asediu.

 4. Bune raspunsurile prompte ale Patriarhiei, cu date concrete, dar prea tehnice.
  Conflictul este de alta natura, duhovnicesc. ASUR-ul probabil ca are o parte din vina, cum bine s-a mentionat.
  Biserica a fost dintotdeauna un factor de untitate pentru romani. Chiar si cand cele trei principate nu erau unite. Dar mai ales acum exista interes puternic pentru dezbinare nationala. Iar mai presus de toate, duhul antihristic ce-i misca pe neprieteni doreste starpirea a tot ce este sfant.

 5. Într-adevăr, un alt atac josnic care face parte dintr-o agentă anti-creștină ai căror dirijori din umbră îi vom cunoaște până la urmă, cum a fost cu Pintilie, Nicolshi & Comp.
  Numai că până atunci nu pot să constat că Patriarhia iarăși renunță la armele duhovnicești, iarăși renunță la Evanghelie, la orice referință patristică, pentru a îmbrățișa cu toată inima mesajul secularizat, complet instituționalizat, sec juridic, care învinge dar nu convinge (vorba părintelui Arsenie Boca). Pentru că de fiecare dată observăm că în comunicate se face apel la legea audio-vizualului, la legislația UE, de parcă acestea sunt marile luminătoare ale minții omenești, nu Hristos Domnul.
  Patriarhia ”uită” că mare parte din angajații de la televiziuni, precum Antena 3, sunt fiii Bisericii, căci sunt botezați ortodox și este penibil că dialoghează cu fiii ei pur juridic, renunțând la orice mesaj evanghelic. Carevasăzică convinge mai mult legislația la înfăptuirea dreptății decât Hristos Domnul. Nu mai au încredere în mesajul și puterea Evangheliei.
  Prin astfel de comunicate, Patriarhia desconsideră atât Sf. Tradiție cât și pe Hristos însuși. În loc să fi făcut prilej de misiune din aceste atacuri, face demonstrații de forță juridică.
  Mă întreb unde este duhul apostolic?

 6. Exista o campanie generalizata impotriva Bisericii,cu foarte multe exagerari,multa rautate si multe lucruri false.

  In acelasi timp,trebuie sa spunem lucrurilor pe nume.
  Aceasta campanie are succes (da,are succes) si datorita faptului ca unii reprezentanti ai Bisericii au o aplecare cam mare spre bani si lux.

  Va spun din ce am vazut,exemple cunoscute personal,in multe localitati din Ilfov,preotul localitatii se afiseaza in masini in care doar oamenii de afaceri se afiseaza,chiar si in localitatea unde am o casa la tara.
  Nu este normal asa ceva,Dumnezeu vede,vad si cei pe care preotul ii slujeste.

  Ganditi-va ca o masina de lux costa zeci de mii de eur,cate fapte bune se pot face cu acesti bani,cati oameni cu probleme pot fi ajutati!

  Astfel de lucruri pe multi ii deranjeaza si contribuie la crearea unei anumite impresii despre preoti.
  Luxul,opulenta unor preoti,aplecarea excesiva spre materialism,contribuie la succesul campaniei impotriva Bisericii.

  Sper ca Biserica sa se uite mult mai atent in randurile ei,iar afaceristii si cei mult prea putin cucernici,sa fie eliminati.

  Campania impotriva Bisericii in Romania este cat se poate de reala,insa din pacate are si elemente care stau la baza ei.

  Biserica trebuie sa se preocupe sa nu dea apa la moara celor care o ataca.
  Toate elementele care creaza o imagine nefavorabila Bisericii,trebuie analizate si eliminate,fara ezitari si fara remuscari.

  Dumnezeu are nevoie de o Biserica cat mai puternica,iar in randurile ei trebuie sa fie oameni cucernici,onesti,care simt ca ceea ce fac este menirea lor absoluta.
  Dumnezeu nu vrea afaceristi printre slujitorii sai,nu vrea baieti destepti sau descurcareti.

 7. @Dan:

  Asa e, insa, pana una alta, atacurile sunt agresive si deloc doar legate de tema “averea Bisericii”. Circula, in zilele acestea, niste “stiri” tabloide de ultima speta care sunt date cu titlurile umflate de “scandal care zguduie Biserica Ortodoxa”. La asa ceva nu prea merge cu predici ca raspuns.

 8. Sigur că nu merge să se dea răspunsuri sub formă de predici în această situație, dealtfel nici nu sugerez să se renunțe de tot la argumentația bazată pe legislație dar trebuie să primeze mesajul Evangheliei, sau măcar să aibe o minimă prezență în discursul instituțional. Altfel, mesajul e incomplet, nu e ancorat la puterea Cuvântului. E adevărat, recunosc că critica mea nu este de bun augur în situația de față, dar practica aceasta a Patriarhiei nu este de ieri de azi și deja se văd rezultatele: se pierde din puterea misionară a Bisericii, totul devine pur juridic iar necredincioșii și indiferenții religioși nu pot fi convinși doar juridic, ci prin Hristos Domnul. Sunt de părere (să dea Domnul să mă înșel) că în atare strategie de apărare, Biserica în cel mai bun caz nu pierde credincioși. Dar în niciun caz nu câștigă. Ori Mântuitorul, în orice confruntare a făcut pricină de misiune, de convertiri. Acesta este modelul pe care trebuie să meargă patriarhia.

 9. Sigur trebuie renuntat la TV, dar cati din noi au puterea sa o faca?

 10. Sunt atat de legati la ochi incat nu realizeaza ca aceasta campanie, la care pun umarul din greu, are tinte mult mai importante: insasi esenta neamului romanesc, iar mai departe de atat: ORTODOXIA, toata!!! Iar la urma crestinismul in sine!!!
  Acolo este tinta reala!!!
  Dupa ce vor termina de purecat ortodocsii, vor trece la ceilalti crestini, daca vor mai apuca!

 11. Adaug: dar mai intai si mai intai lupta impotriva cele mai ”incapatanate” si adevarate religii: ortodoxia!
  Care nu se vrea modernizata, nu se vrea modificata, adaptata ci rezista asa cum a fost la inceputuri 🙂

 12. @ Marius:

  Ca si cum acesta era subiectul aici… Si daca noi renuntam, inseamna ca atacurile vor inceta? Daca renunti, renunti din cu totul alte motive. (In ce ne priveste, noi aparat TV nu avem niciunul si pe net urmarim doar televiziuni de stiri, dar asta nu are legatura cu subiectul).

 13. @ Mircea, Dan:

  Subscriem.

 14. @Dan
  Aveti perfecta dreptate d-le Dan,atata timp cat Hristos nu primeaza in tot ceea ce facem,ceea ce spunem,rezultatele vor fi acestea!!! Noi oamenii suntem condamnati la INVIERE,asa cum scrie un pr prof Buga Ioan in cartea cu acelasi titlu! Suntem morti si avem impresia ca traim…..demult am cazut din crestinism cu astfel de conducatori,patriarh…etc.Batem moneda pe intoarcerea catolicilor la ortodoxie ,mai degraba intoarcerea clerului ortodox la ortodoxie !

 15. @ Gabriela:

  Nu am folosi ca referinta totusi un preot certat rau cu propria Biserica (si nu prigonit cumva din motive binecuvantate, din contra) si nici nu am putea fi de acord cu “caderea din crestinism” decat in sens de ortopraxie, de faptuire duhovnceasca. Altminteri cadem in atitudini cvasi-sectare sau schismatice.

 16. Fiind cuvintele d-lui nu am vrut sa uzez de ele ca fiind ale mele..imi cer iertare daca am suparat cu ceva! Sf. Arsenie Boca zicea ca noi cadem din crestinim,aveti dreptate ca este o cadere de faptuire duhovniceasca!

 17. Lupta e indreptata impotriva efortului Rusiei de a destabiliza Balcanii. Rusia, alaturi de conflictele entnice mai are la indemana si arma mesajului religios , indreptat inainte catre (impotriva?) tarilor ortodoxe. Si Biserica Rusa, servitoare dintotdeauna a interesului imperial, striga sus si tare (si bine face) impotriva homosexualitatii si altor tare pe care UE-USA le impun popoarelor din Balcani…care ar face mai bine si mai intelept sa se ofere celei de a 3-a Roma.

  Si cum acestui mesaj religios UE_USA nu-i pot opune un contra-argument (se intelege foarte bine ca homosexualitatea dinamiteaza matricea culturala si tocmai asta se doreste..dar nu se spune) , atunci se discrediteaza sursa.

  Din pacate agentii CIA nu au subtilitatile KGB-ului, si nu reusesc sa patrunda specificul acestor zone, sa inteleaga ca vrem sa fim europeni si crestini in acelasi timp. Ailalti vor la randu-le sa ne fure….si cam atat.

 18. Nu cred ca se pregateste nimic, e pur si simplu razboiul care are ca miza Constitutia. Se ataca Biserica petnru ca atunci cand va veni referendumul, oamenii sa nu asculte indemnul Bisericii de a nu vota o Constitutie anti-crestina.

 19. @MMP:

  Mai e mult pana acolo…daca va mai exista si acel “acolo”. Daca Biserica va indemna la asa ceva ar fi chiar o minune. Noi suntem inca sceptici.

 20. @c2

  CIA-eul cunoaste foarte bine specificul acestei zone si intelege ca vrem sa fim si europeni si crestini.
  Problema este la noi, caci daca am intelege ce ni se impune pentru ca sa fim “europeni”, ne-am da seama ca nu are nici-o legatura cu crestinismul cel adevarat, intru Hristos.
  A fi “european”, inseamna a renunta la crestinismul cel Ortodox si al inlocui cu un surogat al unei asa zise “credinte iubitoare si tolerante”, un “crestinism” fara substanta.

  Deci, si european si ortodox nu prea este posibil, caci nu putem sluji la doi domni. Asa cum am mai spus, problema este la noi, nu la CIA. Ei cunosc slabiciunile oamenilor, cunosc specificul zonei si ne ofera doua optiuni stiind ca multi dintre noi vor renunta la ortodoxie in favoarea europeismului.

  Nu ii intereseaza ce vrem noi, ci ii intereseaza ce vor ei. Dar, inca, mai avem libertatea de a alege.

 21. Statisticile care pun alaturi constructiile de biserici, spitale si scoli este un nonsens.
  S-au construit multe biserici pentru ca banii donati au fost folositi intr-un mod cinstit!
  Nu s-au cosntruit scoli / spitale din cauza ca banii necesari au fost furati – nu de catre cei care faceau biserici – ci de persoane responsabile de constructia scolilor / spitalelor. Spitalele / scolile sunt finantate de la buget, iar bisericile din donatii particulare, mai ales.
  A compara construirea bisericilor cu cea a spitalelor / scolilor este ca si cum ai intreba un om gospodar de ce i-si ingrijeste gospodaria in loc sa constriasca spitale / scoli.

 22. scuze pentru greseala:
  Statisticile care pun alaturi constructiile de biserici, spitale si scoli sunt un nonsens.

 23. @ C2!

  Frate nu stiu de unde posezi tu “subtilitatea” de a stii ce stie si ce poate si ce nu stie si nu poate CIA, in raport cu KGB ??
  Eu cred ca nici speialistii in servicii secrete ai nostri nu poseda o astfel de “subtilitate”…, darmite simpli cetateni…

 24. Pingback: BBC ATACA BISERICA ORTODOXA ROMANA PENTRU CONSTRUCTIA DE BISERICI/ Legaturi intre Arhiepiscopia Sucevei si OMAR HAYSSAM - Recomandari
 25. Pingback: PATRIARHIA REACTIONEAZA LA MANIPULAREA BBC: “Este mai demn pentru un popor crestin sa construiasca biserici decat sa le vanda goale ca in Marea Britanie” - Recomandari
 26. Pingback: MANAGERUL UNEI IMAGINI DEZASTRU A BOR? Cererile Patriarhiei de finantare a CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI starnesc un val de contestare a BOR si a FINANTARII PUBLICE a bisericilor - Recomandari
 27. Pingback: CAMPANIA ANTI-BOR continua in PRESA AMERICANA NEOPROTESTANTA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare