Biserica Rusiei incearca sa scoata in afara legii MATERNITATEA-SUROGAT. Este o revolta impotriva lui Dumnezeu si un fascism “vesel”

29-10-2013 1 minut Sublinieri

surrogate-motherhood-industrialization-of-motherhood-300x257

Un reprezentant al Patriarhiei Moscovei a criticat sever conceptul de maternitate surogat ca rebeliune împotriva lui Dumnezeu și fascism “vesel”, reaprinzând cu acest prilej o controversă iscată atunci când  tabloidele au raportat cazul unui cuplu de celebritați care ar fi recurs la această metodă pentru a avea copii.

Afirmația șefului Comisiei Patriarhiei pentru familie, maternitate și copii, Dmitri Smirnov, vine după ce, în septembrie, mass-media rusă a scris despre faptul că vedeta de muzică pop, Ala Pugaciova, în vârstă de 64 de ani și soțul ei, Maxim Galkin,  de 37 de ani, au avut doi copii născuți cu ajutorul unei mame surogat.

Bineînțeles că aș interzice acest lucru. Ne dăm seama că acest lucru rău poate deveni contagios,  a spus clericul, citat de agenția Interfax. Asta e revoltă împotriva lui Dumnezeu, fascism voios cu contract, bani și confiscare de copil.

Clericul a reamintit ca Biserica Ortodoxă Rusă a susținut interzicerea completă a maternității surogat în Rusia și a solicitat Dumei de Stat să inițieze o lege în această direcție.

Politica socială oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse consideră maternitatea surogat – înțelegerea prin care o femeie poartă o sarcină și naște pentru beneficiul unei alte femei sau a unui cuplu – drept nenatural și imoral, adaugând că procedeul ar trebui interzis chiar și atunci cănd nu există o motivație financiară la mijloc.

Vitalie Milonov, un cunoscut politician din St. Petersburg, susținut de biserică a condamnat si el cuplul Pugaciova-Galkin pentru folosirea mamei surogat.

Nu pot să felicit această familie pentru faptul că a avut suficienți bani să își cumpere un copil, pentru că a putut folosi o femeie drept incubator pentru copilul lor, a spus Milonov reporterilor. E un lucru imoral într-o țară în care zeci de mii de orfani își așteaptă rândul la adopție. A-ți face un copil nou și curat e ca și cum ți-ai cumpăra un nou model de Ferrari, a mai spus politicianul care își făcuse deja un nume ca principal sponsor al unei legi care interzice promovarea relațiilor sexuale non-tradiționale cu minori, cunoscută în media și ca legea împotriva propagandei homosexuale.

Maternitatea surogat este legală in Rusia și potrivit agenției de știri de stat, RIA Novosti, aproximativ 500 de copii se nasc anual, în țară, prin acest procedeu. Mamele surogat trebuie să fie între 25 și 35 de ani, să fi avut cel puțin un copil în prelabil, și să treacă un test medical. Legea garantează confidențialitatea pentru ambele părți implicate. Prețul variază considerabil, dar se crede că in Rusia el este o zecime din ceea ce se plătește în Europa sau America.

Alte câteva națiuni, printre care Ucraina, Africa de Sud și câteva state ale SUA permit și ele maternitatea surogat comercială. Marea Britanie, Australia, Canada, Israel și câteva altele nu permit decât varianta non-comercială. Țări precum Grecia și Irlanda nu au legi în această privință, lasând subiectul într-o zonă neclară.

Maternitatea surogat este interzisă prin lege în Franța, Austria, Germania, Norvegia, Suedia și câteva state ale SUA printre care Arizona și Michigan.

traducere de T.M. pentru razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi rusi, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Biserica Rusiei incearca sa scoata in afara legii MATERNITATEA-SUROGAT. Este o revolta impotriva lui Dumnezeu si un fascism “vesel”

  1. Nu stiu cum se face, dar,in trecut,cand a trbuit sa cadem sub umbrela americanilor,am cazut sub cisma rusilor,acum, cand ar fi trebuit sa alegem umbrela rusilor,am cazut sub scutul american.Uni ar zice”ghinion de nesansa”.Grea ,si incurcata ghicitoare.DOAMNE AJUTA.

  2. Pingback: Biserica Rusiei ar vrea organizarea unui REFERENDUM pentru interzicerea HOMOSEXUALITATII - Recomandari
  3. Pingback: MATERNITATEA SUROGAT: deja o “afacere” in Romania? [VIDEO] - Recomandari
  4. Pingback: CEDO legalizeaza implicit practica MAMEI SUROGAT. Decizia poate avea impact si in Romania - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare