BLASFEMIE LA PARIS: teatru murdar intrerupt de protestele unor crestini “fundamentalisti”. EPISCOPII CATOLICI CONDAMNA… PROTESTUL, IAR NU HULELE!

28-10-2011 51 secunde Sublinieri

 • Hotnews: Mai multi fundamentalisti crestini, arestati la Paris dupa ce au intrerupt o piesa de teatru [hulitoare] (…)

[intentionat nu dam intreg titlul, cu linkul si trimiterea catre imaginile care insotesc stirea, rugandu-va sa NU fiti ispititi de curiozitate si sa nu va invoiti cu imaginile de hula care va pot fi transmise, n.n.]

Politistii din Paris au arestat aproximativ 20 de fundamentalisti crestini, care au intrat intr-o sala de teatru si au aruncat cu bombe urat mirositoare in semn de protest fata de un spectacol unde fata lui Iisus Hristos apare […. batjocorita, n.n.], transmite AFP. Incidentul a avut la Theatre de la Ville, pe malul Senei, in apropiere de catedrala Notre Dame.

Piesa Sul concetto di volto nel figlio di Dio, regizata de italianul Romeo Castellucci, este povestea unui barbat desfranat, aflat in grija fiului sau. (…) Miercuri seara, dupa cateva zile in care au incercat fara succes sa intre in teatru, protestatarii din organizatia Institut Civitas au patruns in sala si au aruncat bombe urat mirositoare in public, strigand: “Destul cu crestinofobia!

Un spectator a spus ca “demonstrantii erau oameni foarte tineri, foarte suparati, insa foarte bine imbracati”. Tinuti departe de teatru de fortele de ordine, protestatarii au aruncat cu oua si ulei spre cladire si spre cei care intrau in imobil, cantand in latina si rugandu-se in genunchi.

Asociatia episcopilor romano catolici din Franta a condamnat “violentele produse in timpul recentelor demonstratii… Biserica Romano-Catolica din Franta nu este nici fundamentalista, nici obscurantista“.

Vedete ale lumii artistice franceze, intre care Juliette Binoche si Michel Piccoli, s-au alaturat unui comitet creat pentru sustinerea Theatre de la Ville. La randul sau, Civitas a facut apel la o demonstratie de masa “in onoarea lui Hristos”.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “BLASFEMIE LA PARIS: teatru murdar intrerupt de protestele unor crestini “fundamentalisti”. EPISCOPII CATOLICI CONDAMNA… PROTESTUL, IAR NU HULELE!

 1. Acesta este ceasul lor si al stapanirii intunericului iar Domnul indelung rabda pentru noi si ne asteapta sa ne intoarcem la El, fie si acum in al 12-lea ceas. Cu multa durere am citit aceasta stire: ce scapare mai poate avea o lume care se mandreste cu o cultura blasfemiatoare si incotro isi mai poate indrepta pasii? Fara sa inteleaga, omenirea e intr-o goana nebuna spre pierzanie si disolutie…

 2. A fost si la noi, in anii 90, si poate mult mai rau (ca nu m-am uitat la sursa acestui articol sa vad blasefemia), la teatrul Odeon (si cred ca nu numai), de ex. piesa “Au pus catuse florilor”, sau piesa lui Pipidi, dar la noi nu a protestat nimeni… 🙁

 3. Cred ca teatrul lui Castellucci (la modul general, nu doar piesa in discutie – deoarece este preocupat de neant, moarte, descompunere, suferinta, absurd..) este o mostra de ceea ce ramane din om dupa ce distrugi chipul lui Hristos in el (asa cum metaforic o face el pe scena la fiecare reprezentatie).

  Ce ma uimeste este faptul ca ceea ce face el este considerat arta si se joaca pe scena.
  Cine are nevoie de asa ceva? Este pur suferinta lui si incapacitatea lui de o depasi -ajunge sa gaseasca placere in ea pentru ca se considera deosebit si rafinat in durerea lui.
  (Dar are audienta! Este ca si cum ai vrea sa te imbolnavesti de gripa sau malarie.. ca sa ai aceasta experienta umana si sa-ti imbogatesti/diversifici repertoriul trairilor.. Ba mai gasesti si adepti sa te urmeze , macar la modul simbolic. Adica lucrurile urate exista, dar trebuie sa te tratezi la timp, nu sa le transformi in experiente culturale.)

 4. Parisul oraşul luminilor iluministe, oraşul comunei egalităţii, libetrăţii şi fraternităţii, capitala culturală a lumii de după revoluţiile împotriva lui Dumnezeu, Paris locul “ideal” pentru cei care fără nici o frică îşi exprimă cu toată “libertatea” ateismul lor agresiv şi blasfemiator.

 5. Oare mai uimeste pe cineva ca aceste lucruri se petrec in Franta,tara ateilor si necredinciosilor,tara libertinajului sexual si perversiunii ? Franta are o frumusete aparte,o tara cu un trecut istoric magnific,insa sub aceasta masca se ascund cei care cauta defaimarea crestinismului,si a religiei in general,astfel se nasc expresii “de aparare” de genu “este pura arta” sau “arta din piatra seaca”…sau mai bine zis din ura si ignoranta seaca. Prigoana crestinilor nu s-a sfarsit niciodata,si nici nu se va sfarsi cat timp adeptii intunericului se afla printre oamenii de rand,pozand in persoane simple cu gusturi rafinate.

 6. IPS Augustin de Florina, Domnul sa-l odihneasca in pace, spunea intr-o predica a sa ca de la franci se trag toate belelele, schisma cea mare precum si inovatiile catolice ulterioare ei.
  Nici nu-i de mirare, ca in literatura interbelica, se vorbea intens despre “barbarismul franc”.
  Pai, ce altceva sunt, in afara lui Hristos, decat barbari dupa neam si sange?

  Eu de aceea am si refuzat sa vad Parisul, si nici nu imi trebuie sa vizitez Europa occidentala cu toate caramizile ei.

 7. Acest spectacol care a avut loc la Paris nu este de fapt, decat unul dintre multe altele care sunt prevazute a fi prezentate in Franta in aceasta perioada.

  Mai precis, asa cum putem vedea si aici: http://www.defendonslecrucifix.org/ este vorba despre doua spectacole care vor rula in diferite orase in Franta.

  Unul dintre ele este intitulat: “Despre conceptul chipului fiului lui Dumnezeu”. Aceasta “opera” de Romeo Castellucci va rula in Europa pana in februarie 2012, in special la Paris, intre 20 si 30 octombrie,la Théâtre de la Ville si la Centquatre intre 2 si 4 noiembrie, la Rennes intre 10 si 12 noiembrie, si la Villeneuve-d’Ascq, la teatrul La Rose des Vents intre 29 si 30 noiembrie.

  Alt “spectacol” intitulat “Golgota picnic” este prevazut la Toulouse intre 16 si 20 noiembrie, si mai apoi la Paris intre 8 si 17 decembrie. Regizorul Rodrigo Garcia pretinde a “revizita Sfanta Scriptura” si sa vorbeasca despre abordarea “absolut impudica” destinata prezentarii iconografiei crestine, ca fiind imaginea “terorii si barbariei”. Pe scena vor fi prezente imagini obscene, cu actori goi, Hristos este blasfemiat, este batjocorita Cina cea de Taina, Crucea si Rastignirea. Acest spectacol care a rulat mai inainte in Spania a determinat de asemeni manifestari in fata teatrelor, regizorul plangandu-se ca spectacolele sale nu sunt bine primite, deoarece “o buna parte din public este prost”.

  De asemeni, o “opera de arta” a afro-cubanezului Andres Serrano a fost prezentata la muzeul din Avignon, la inceputul acestui an, aceasta batjocorind crucea intr-un mod inimaginabil.

  Prin urmare toate aceste manifestari puse sub semnul artei nu fac decat sa ne aminteasca faptul ca traim in vremurile unui “Pitesti dupa Pitesti” intr-o maniera occidentala, si mult mai avansata. La Pitesti, in timpul experimentelor care s-au facut, oamenii erau constransi prin chinuri inimaginabile sa batjocoreasca Sfanta Liturghie, pe Hristos, pe Maica Domnului si ceea ce este sfant. Acum, culmea diabolicului a atins cote si mai inalte, pentru ca oamenii nu mai sunt constransi sa faca astfel de nelegiuiri, ci o fac de bunavoie. Tocmai aici se vede cum perversitatea raului are un castig de cauza si mai mare, prin faptul ca omul consimte nesilit sa aleaga iadul. Si culmea este ca raul nici nu mai are nevoie sa se infatiseze sub masca unui bine, ci se arata gol, asa cum este, iari cu toate acestea omul pactizeaza cu el.

  Asadar, si de se vor scula dintre morti sa le spuna ce-i asteapta prin alegerea pe care o fac si prin viata pe care o duc, daca nu asculta de Moise si de proroci,tot degeaba este.

 8. Pingback: Patriarhul Kirill NU MAI VREA REVOLUTII IN RUSIA/ Religia, pusa la zid in China si nu numai/ MODA ANTI-CRESTINA IN Uniunea Europeana (stiri religioase)
 9. Pingback: EPISCOPI SI PREOTI PAPISTASI ZBENGUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA – la Rio 2013 si nu numai! (VIDEO)… CADEREA DE PE URMA A UNEI “BISERICI” ERETICE - Recomandari
 10. SINISTRU – mai ales ce am citit la postarea #8. Libertatea de exprimare a de venit ‘desantarea de exprimare’. Si de-a dreptul INSPAIMANTATOR faptul ca Biserica catolica nu a condamnat piesa, in sine, acuzandu-i de obscurantism pe protestatari si, astfel, dezicandu-se de ei. De CINE sa se mai simta sustinuti crestinii de acolo, putini, cati au ramas?? Ce sa spun, BC nu e ‘fundamentalista si obscurantista’… cand EXACT asta a fost atatea secole, fundamentalista in sensul cel ma rau al cuvantului, ‘crestinand’ cu sabia, si obscurantista in sensul cel mai dement, refuzand evidentele dezvaluite de stiinta. Dupa ce cu aceasta atitudine i-a smintit pe oameni, acum, in loc sa isi ceara iertare pentru raul pe care l-a facut, pentru sangele varsat si pentru oitele pe care trebuia sa le pastoreasca si pe care in schimb le-a alungat din staul cu atitudinea ei hrapareata si criminala, se dezice si de putinele care au ramas si care sunt mai intelepte decat pastorii lor!!

  Dar nu ma pot impiedica sa nu observ mobilizarea exemplara a ‘fundamentalistilor’. Si, in general, capacitatea formidabila de mobilizare a societatii franceze – pe care o respect pentru asta! Si nu ma pot impiedica sa nu admir inventivitatea lor – sa arunci cu oua si ulei pe hainele elegante ale distinsilor invitati!! Ha-ha! Genial! Si, sunt curioasa: de ce pot fi acuzati pt asta??

  Exact cum a spus si Mirela: la noi – tara declarat ortodoxa si mandra sa fluture flamura statornicei crestinatati, tara in care Biserica inca se manifesta rezonabil si isi ocroteste enoriasii – a iesit cineva la piesa lui Pippidi?? N-I-M-E-N-I.

  Si atunci, ma intreb: cum ne va judeca Dumnezeu – comparativ – pe noi si pe ‘fundamentalistii franci’?

 11. Pingback: “Calugarita” catolica (Sora Cristina) face senzatie la “VOCEA ITALIEI”, cantand si manifestandu-se ca un STAR POP, sustinuta de alte “maici” si extaziindu-se de imbratisarea rapperului-jurat care se compara cu diavolul&
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare