Boicot la adresa BCR si ERSTE Foundation. CLIENTII CRESTINI AI BANCII PROTESTEAZA PENTRU IMPLICAREA ACESTEIA IN PROPAGANDA HOMOSEXUALA

27-03-2013 3 minute Sublinieri

erstestiftung-logo-rgb

Am primit pe mail:

În data de 17 Martie 2013 un grup de 50 de clienți ai Băncii B.C.R. (Membră a Grupului ERSTE) și-a manifestat dezacordul față de politicile ERSTE Foundation de a sprijini propaganda homosexuală în România. Aceștia au transmis o scrisoare către directorii BCR și ERSTE Foundation în care au reamintit faptul că românii sunt conservatori și construiesc relațiile sociale într-un mod tradițional iar în centrul vieții sociale, la români, se află Familia creștină, formată din bărbat și femeie.  Semnatarii au cerut delimitarea pe viitor a ERSTE Foundation de sponsorizarea propagandei homosexuale în România.

La această scrisoare, în răspunsul primit în data de 22 Martie 2013, ERSTE Foundation și-a reafirmat politica sa de investire a unei părți a dividendelor obținute din participația în cadrul grupului ERSTE către acțiuni de sprijin a diverselor minorități, printre care și cea LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) din România. Reamintim faptul că Banca Comercială Română este  parte componentă a Grupul austriac ERSTE, acesta fiind principalul acționar al B.C.R. (93,57%).

Drept urmare noi, clienții B.C.R. semnatari ai acestei scrisori, ne afirmăm public dezaprobarea și alegem să ne disociem de acțiunile ERSTE Foundation prin renunțarea la serviciile B.C.R..  În acest sens începând de astăzi, 27 Martie 2013, vom iniția procedura de renunțare la serviciile B.C.R. pentru a nu sprijini altfel propaganda homosexuală din România sau din alte țări.

Protestul nostru vizează excesele și propaganda publică provocatoare și agresivă de tip homosexual și pedofil și nu trebuie confundat cu intoleranța sau condamnarea persoanelor cu alte orientări sexuale. Cei care cer înțelegere și toleranță din partea societății trebuie la rândul lor să înțeleagă și să respecte valorile societății. Organizatorii evenimentului ”Luna istoriei LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) nu au dat dovadă de respect față de aceste valori.

Cei care doresc se pot adăuga protestului nostru o pot face printr-un simplu comentariu aici sau la adresa contact@floareadefoc.ro .

Semnatari:

1.     Asociația  Cercul Studențesc ”Floarea de foc”

2.     Asociația Euro<26

3.     Boambeș Andrei, economist

4.     Capsali Iulian, regizor

5.     Băndoiu Andreea Cosmina, lector universitar

6.     Cața Iosif Dan, preot

7.     Damian Gabor, antreprenor

8.     Dan Castea, manager

9.     Gheorghe Holbea, profesor universitar

10.   Dumitrache Eduard, manager/președinte ong

11.  Dumitrache Ana Nicoleta, artist plastic

12.  Preda Felix, director IT

13.  Vastea Răzvan, director consultanță

14.  Alina Ioana Dida, medic

15.  Floarea Carmen Irina, cercetător

16.  Mihaela Ursescu, consultant SAP

17.  Sfîrâiala Mirela, profesor

18.  Irina Sargov, arhitect

19.  Octavian Adrian Tabără, inginer

20.  Lenuța Liana Gabor, economist

21.  Dobre Cristina, jurnalist

22.  Mihai Gafitescu, consilier principal

23.  Alexandru Agavriloae, arhitect

24.  Mihai Madalina-Andreea, asistent manager

25.  Iordan Florin, etnomuzicolog

26.  Mariana Kincses, economist

27.  Attila Kincses, administrator

28.  David Maricica, consilier

29.  David Emil, inginer

30.  David Bogdan, student

31.  David Emilian, economist

32.  Nicu Mihali, regizor

33.  Boia Mihaela

34.  Boia Eugen

35.  Marian Rotaru

36.  Bucur Adrian, freelancer

37.  Jerlăianu Marius, marketing

38.  Georgescu Ioana, profesor

39.  Georgescu Sever, profesor

40.  Diana Preda, consultant

41.  Voronca Stefan, redactor

42.  Dinca Leonid, pensionar

43.  Marola Victor, lector universitar

44.  Iulian Cacenschi, profesor

45.  Dumitrache Ion, medic veterinar

46.  Dulgheru Elena, jurnalist

47.  Mirea Sorin Alexandru, inginer

48.  Ababi  Raisa, farmacist

49.  Chitu Elena, asistent medical

50.  Dudu  Maria, asistent medical

51.  Zaharia Rodica, asistent medical

52.  Bilbie Ana-Maria, studenta

53.  Dopcea Ioan, microbiolog

54.  Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului,

55.  Eduard Pascu, inginer

56.  Feghiu Mariana, medic veterinar

57.  Feghiu Adrian, medic veterinar

———————————————

17 martie 2013

In atentia Domnului Tomas Spurny

Presedinte Executiv al Bancii Comerciale Romane

Cu stupoare am luat nota de sprijinul acordat de catre Erste  Foundation evenimentului Luna istoriei LGBT (Lesbians-Gay-Bisexual-Transgender)  organizat  in luna februarie 2013 in Bucuresti de catre Asociatia Accept.

Consideram aceasta mi§care de propaganda homosexuala una nociva pentru societate si pentru institutia de baza a acesteia, Familia.

Prin urmare ne distantam de orice fel de actiuni de sprijin al miscarii activiste LGBT. Semnatarii acestei scrisori si, credem, majoritatea covarsitoare a clientilor BCR, impartasesc opinia ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, nu cum incearca propaganda LGBT sa ne convinga. Prin urmare nu intelegem de ce alegeti sa promovati actiuni controversate ce pot leza sistemul de valori si opinii ale unor clienti BCR (Membra ERSTE Group).

Unul dintre invitatii Asociatiei Accept, chemat sa conferentieze la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti, in cadrul lunii LGBT, a fost profesorul homosexual Gert Hekma, care preda studii gay si lesbiene Ia Departamentul de Sociologie si Antropologie al Universitatii din Amsterdam. Gert Hekma este un sustinator al departajarii legale a pedofiliei de efebofilie, argumentand ca pedofilia priveste doar copiii sub 12 ani, iar efebofilia, adica sexul adultilor cu copii de peste 12 ani, este o stare de normalitate. Intr-unul din ultimele sale interviuri acesta afirma: “As spune ca varsta consimtamantului sexual poate fi coborata. N-as cere imediat sa fie 6 ani, dar 12 pare o varsta potrivita, deocamdata. Noua legislatie care interzice pana si imagini modificate cu copii este complet absurda.”

In urma protestelor studentilor si societatii civile, cu concursul decanatului facultatii, evenimentul  a fost anulat.

Un alt eveniment nefericit de pe agenda LGBT a fost organizarea unei proiectii de film cu intrare Iibera, desi rating-ul filmului este de +16 ani (in alte tari, acest film poate fi vazut de cei care au implinit 18 ani). Filmul este clasat la categoria “R for strong sexual content” si contine scene explicite de sex din viata intima a doua lesbiene. Aceasta proiectie a expus copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice.

Cunoasteti prea bine faptul ca romanii si, implicit, clientii BCR, sunt majoritar crestini ortodocsi, iar acestia construiesc relatiile sociale  in mod traditional, conservator. Familia crestina joaca rolul de centru de incredere si sprijin, iar cele mai credibile institutii sunt cele traditionale – Biserica si Armata. Prin urmare, astfel de actiuni, sprijinite de Fundatia ERSTE si neadaptate specificului societatii romanesti, aduc prejudicii majore imaginii institutiei pe care o conduceti  si o decredibilizeaza.

Protestul nostru vizeaza excesele si propaganda publica provocatoare si agresiva, de tip homosexual si pedofil, si nu trebuie confundat cu intoleranta sau condamnarea persoanelor cu alte orientari sexuale. Cei care cer intelegere si toleranta din partea societatii, trebuie la randul lor sa inteleaga si sa respecte valorile societatii. Organizatorii evenimentului Luna istoriei LGBT (Lesbians-Gay-Bisexual-Transgender)”  nu au dat dovada de respect a acestor valori.

Semnatarii acestei scrisori sunt clienti ce v-au incredintat gestiunea economiilor lor, in parte actionari ai bancilor BCR si ERSTE, sau clienti fideli ai serviciilor dumneavoastra de private banking. Avem incredere in institutia ce gestioneaza resursele noastre financiare si nu dorim aceasta alaturare nefericita de imagine si actiune intre Grupul ERSTE si propaganda activista homosexuala.

Prin urmare, va solicitam evitarea  unor actiuni viitoare de sprijin a acestui tip de propaganda, in caz contrar fiind nevoiti sa renuntam la calitatea de client BCR-ERSTE printr-un anunt public pe care vom incerca sa-l facem cat mai bine cunoscut prin colaborarea cu cele 60 de organizatii non-guvernamentale ce au semnat protestul 1mpotriva evenimentului “Luna istoriei LGBT “.

Solicitam un raspuns din partea institutiei dumneavoastra in termen de 10 zile.

Cu respect,

Asociatia  Cercul Studentesc “Floarea de foc”


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Boicot la adresa BCR si ERSTE Foundation. CLIENTII CRESTINI AI BANCII PROTESTEAZA PENTRU IMPLICAREA ACESTEIA IN PROPAGANDA HOMOSEXUALA

 1. Mai este cazul de o astfel de ciudatenie si la banca transilvania, unde in reclame apare un barbat in costum cu o rochita de matase pe deasupra, mereu ma dezgusta reclama aceea…

 2. Pe când s-o alătura şi Patriarhia? Parcă ar fi la BCR conturile pt ridicarea catedralei …

 3. Multumim,fratilor crestini,care vegheaza,si ne avertizeaza si pe noi,
  pe unde se mai ascund slugile satanei…
  intr-un fel sau altul:
  Cu siguranta o sa renunt,la serviciile bancii in cauza.

 4. Aş boicota şi eu banca asta, dar e cam târziu… Am deja două credite consistente care-mi sunt imposibil de achitat în viitorul apropiat. Ar fi posibil să te transfer la altă bancă?

 5. Felicitari celor care au initiat aceasta actiune. Asa trebuie actionat.

 6. Sustin cauza!

  De obicei la BCR schimbam euro in lei, pentru alte servicii nu am apelat la ei
  Dar de acum inainte, nici macar pentru asta nu o sa mai merg la ei!

  BCR, Banca Ruşinii !!!

 7. Linkul de la evz.ro nu arata nimic, pagina e goala.
  Se pare ca l-au sters deja.

 8. Bunul Dumnezeu sa le lumineze mintea celor care ar trebui sa fie preocupati de imbunatatirea conditiilor de creditare si nu de jefuire a celor multi si amarati care au contractat un credit intr-o perioada de varf a manipularii mediatice, in care bancile “imbracate in haine de oaie”, isi prezentau serviciile intr-o lumina care a “orbit” pe foarte multa lume.Sa ne rugam pentru cei care seamana intuneric in jurul lor. Doamne ajuta!

 9. Mie imi pare rau ca initiatorii actiunii nu au facut-o publica mai devreme, m-as fi alaturat. Si ca mine ar fi fost si altii

 10. sunt perfect de acord cu acest protest. Voi actiona si eu pentru inchiderea contului la bcr in cel mai scurt timp.
  Domnul sa ne miluiasca pe toti !
  Cu deosebita consideratie pentru munca Dumneavoastra,
  eugen

 11. Hristos a inviat !
  Ma alatur acestui protest.E prima data cand imi este rusine ca sunt salariat(consilier persoane juridice) la BCR.Voi actiona in consecinta indiferent de riscuri.

 12. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare