BOICOTUL PARTIDELOR POLITICE – CAPCANA PERFECTA PENTRU UCIDEREA REFERENDUMULUI?

7-10-2018 2 minute Sublinieri

Comitetul de Inițiativă pentru modificarea Constituţiei, cunoscut sub denumirea generică de “Coaliţia pentru Familie”, transmite un mesaj cu privire la referendum, în contextul prezenţei scăzute la urne, care ar putea pune în pericol validarea rezultatelor.

“Comitetul de Inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituția României, analizând datele existente până la acest moment pentru fiecare județ, precum și informațiile comunicate de cetățenii implicați în susținerea acestui demers, semnalăm evidența dovedită a faptului că ne aflăm în fața unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituției României, ce face obiectul prezentului Referendum.

Pentru toți cei care au afirmat în mod fals, într-o campanie de dezinformare fără precedent de la Revoluția din 1989, că acest Referendum este al Partidului Social Democrat și al liderului său, Liviu Dragnea, devine acum evidentă, prin boicotul realizat la nivelul întregii țări de către PSD, falsitatea acestor afirmații. Acesta este dovedit și prin maniera superficială și neprofesionistă în care Referendumul a fost organizat, astfel încât nici măcar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului românesc.

Trebuie să înțelegem că ne aflăm în situația în care toate îndemnurile la vot ale bisericilor și cultelor creștine din România sunt boicotate de partidele politice, în ciuda declarațiilor oficiale ale liderilor politici ale acestora. Campania masivă de dezinformare a întregului corp electoral român este dusă și astăzi, prin vectori politici, administrativi și mediatici, aflați sub influența partidelor politice.

Atragem atenția partidelor politice că cetățenii români sunt primii care au înțeles acest boicot politic, transmițându-ne efectele sale din fiecare județ din țară, fiind evidentă pentru toată lumea falsitatea declarațiilor publice ale liderilor în raport cu modul în care partidele au acționat în realitate.

Facem un ultim apel să înceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul întregii țări, pentru că el este îndreptat direct și în primul rând împotriva creștinilor din România”, precizează Comitetul de Iniţiativă, într-un mesaj transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

În spiritul memei alăturate, aș spune că acest Referendum a fost, de la bun început, despre a lega corect centura. Deoarece a fost o cursă cu obstacole, pe un drum desfundat. Obstacolele au fost la tot felul și la tot pasul. Referendumul a fost amânat timp de trei ani.

Înainte ca mai toți politicienii să se alieze și să-l susțină (cel puțin pe față), mai toți politicienii au încercat să-l saboteze. Klaus Iohannis l-a atacat și împiedicat de trei ori. Așadar, nu mă așteptam ca lucrurile să meargă strună – și nu mă așteptam ca partidele să susțină, în fapt, acest referendum. Și prezența la vot de sâmbătă arată exact acest lucru: dincolo de mainpulări, partidele nu s-au implicat DELOC în organizare. Partidele au dat-o alba-neagra.

Acest fapt e, însă, coerent cu atitudinea partidelor de până acum. Sunt foarte multe manipulări, însă nici unul dintre partidele politice nu dorește, în fapt, o validare a acestui Referendum. Dacă ar fi dorit, am fi văzut o mobilizare masivă din partea partidelor la vot sâmbătă – or, nu putem să credem că la un referendum susținut pe față de 80% dintre partide se mobilizează sub 6% dintre alegători. Cea mai mică prezență din țară a fost în județele UDMR, în Harghita și în Covasna – în condițiile în care cei din UDMR au spus, la rândul lor, că susțin Referendumul. S-a strigat, iarăși, că vor fi tentative de fraudare masivă – or, iarăși e ciudat că nu am auzit fie și de un caz, cât de mic, în acest sens.

Ceea ce arată că nici Dragnea, nici ceilalți politicieni nu susțin acest ReferendumE un joc de-a alba-neagra – dar nu e referendumul lui Dragnea; și nici al lui Orban. În fapt, el rămâne așa cum a fost întotdeauna: o temă civică, sabotată de toți politicienii.

Prin urmare, nu este cazul ca românii să se lase manipulați de cei care își doresc ca ei, în realitate, ca ei să nu-și exprime votul. Ziua 1 arată clar că Ziua 2 trebuie să însemne o prezență masivă la vot. Referendumul acesta este al cetățenilor, al poporului, este o temă care e NU este despre Dragnea sau despre politic, ci despre Căsătorie, așa cum e ea de mii de ani. Și așa cum ne-a fost, în fapt, lăsată de Dumnezeu. Definiție care e susținută, în fapt, de 89% dintre români. Așadar, ieșiți la vot!

P.S.: Da, și mi-aș fi dorit și eu o întrebare mai clară pe buletinul de vot. Dar aici nu prea am ce să comentez. Așa spune legea-cadru a Referendumului, dată în 2000. Întrebarea e standard pentru toate referendumurile decizionale – însă este o întrebare închisăclară, care nu lasă loc de vreo suspiciune.


Categorii

1. DIVERSE, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “BOICOTUL PARTIDELOR POLITICE – CAPCANA PERFECTA PENTRU UCIDEREA REFERENDUMULUI?

 1. Fratilor, dati share pe Facebook, WhatsApp si pe unde mai puteti, la acest link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156706344882179
  Foarte multi nu s-au dus la vot speriati ca vor da un vot in alb lui Dragnea si PSD-ului. Mi-a luat o ora sa conving un prieten ca nu e asa.

 2. Primul impuls este sa spunem ca asta este adevarata fata a psd-istilor. Daca insa erau altii la putere nici pana aici nu se ajungea si se accelerau alte anomalii. Pozitia corecta, crestineasca este sa spun ca asta s-a intamplat pentru pacatele mele sis anu ma uit scarbita la altii. Inca n-am vazut rezultatul final, dar este clar ca, personal, nu m-am rugat destul si nu m-am implicat destul. Pe de alta parte n-o sa stea pe roze nici cei care si-au batut joc de un popor intreg si nici cei care declara ca au incredere in Biserica si ei de fapt au incredere doar in portofel. Cert este ca suntem si ipocriti si dezbinati, iar in starea asta ne vinde oricine la pachet cu tara cu tot. Sa ajute Dumnezeu sa-i vad pe toti cei care au boicotat referendumul maturati din politica, in caz ca nu se pocaiesc si nu revin la realitate.

 3. Dumnezeu isi strange copiii la piept , astazi, dupa ce le-a dat posibilitatea sa marturiseasca normalitatea familiei create de El. Lui Dumnezeu nu Ii pasa ca ei nu sunt 30%. Acestia sunt cei care il urmeaza. Cei care au votat DA au castigat acest referendum. Votul nu este pierdut. Dimpotriva. Pe noi ne-a ajutat putina credinta si rugaciune pe care o avem si am facut-o ca sa-l urmam pe Hristos.
  Si pe ceilalti I-ar fi ajutat daca ar fi avut credinta cat un graunte de mustar.Strigatele noastre de chemare l-a marturisire I-au lasat indiferenti, ne-au privit arrogant sau nu, unii ne-au apostrofat, altii ne-au batjocorit, altii au sarit chiar la bataie.
  Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa-L iubeasca. Dupa cum nu este obligatoriu sa ne mantuim toti.Prin urmare cei care am inteles semnificatia acestui referendum sa strangem randurile si sa incepem rugaciunea din inima si sa-L rugam pe Hristos sa ne intareasca sa-l putem urma !

  Felicitari bunilor marturisitori pentru participarea la referendumul pentru familie, sa va aiba Dumnezeu in pasa Sa si sa va daruiasca iubirea Lui, voua si familiilor voastre ! Doamne ajuta !!

 4. Gata .
  Am înțeles poporul roman . 20,41%
  Nu ma asteptam , nu am crezut așa ceva despre 80 % creștini .
  Nu mai am așteptări . Vin vremurile in care scapă cine poate .
  O lehamite ma cuprinde .

 5. Boicotul este la scara globala: pana si China raporteaza despre referendum in limbajul corect politic al curcubeului de la Bruxelles si al lui Marko Bela, de la UDMR.

  Romania, which joined the European Union in 2007 and is the bloc’s second-poorest member after Bulgaria, only decriminalised homosexuality in 2001.
  A defeat would deal a severe blow to the Social Democrats who have been campaigning, albeit unofficially, alongside Orthodox priests for the “yes” side.
  The government’s decision to press ahead with the referendum has alarmed Brussels, with the EU Commission’s deputy chief, Frans Timmermans, reminding Bucharest of its human rights commitments.
  “In a democracy, the rights of minorities are not put to a vote. That’s the difference between the Middle Ages and the 21st century,” said the Centre for Legal Resources, a non-profit NGO.
  Bela Marko, a poet and former president of the Ethnic Hungarians’ Union in Romania, warned that “everything will change the day after the vote, as other initiatives will follow, first against abortion, then on the state’s religion, the death penalty, the Roma” and other issues.
  https://www.scmp.com/news/world/europe/article/2167275/romania-votes-controversial-referendum-narrow-marriage-definition

 6. Va rog frumos, nu dati vina pe nimeni. Macar atat. Pana si Iuda si-a asumat tradarea.

 7. Pingback: REFERENDUM BOICOTAT. Opinii de pr. Constantin Necula, Catalin Sturza, Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si altii/ Referendumul pentru Casatorie a esuat. Suntem in minoritate. Totusi, 4 milioane de români au votat pentru valori crestine. CE URMEAZA DE MAINE?
 8. Vad ca nu sunt singurul care nu are somn in noaptea asta. Ca de altfel si ieri noapte.
  Dar, asta este! Sa nu fim tristi, ca stim de la cine vine tristetea. Chiar daca dezamagirea exista. Si eu, ca si multi dintre voi, din ce mi-am dat seama, am fost implicat in aceasta actiune, inca de la strangerea semnaturilor. Dar, de data asta, poporul nici macar nu a mai ales intre IIsus si Baraba. Majoritatea s-a intors cu spatele si a zis ca nu o intereseaza aceasta problema. Insa, Domnul vrea si mantuirea acestora.
  Sus sa avem inimile! Cu Dumnezeu inainte!

 9. Si pentru ca tot nu pot dormi…
  Parintele Mihail Jar, de la Banceni: ”Nu ne va fugari Dumnezeu din cer pentru ca am fost pacatosi, ci pentru ca am fi putut face binele si nu l-am facut!”
  Fraza a fost spusa intr-un alt context, dar se potriveste, nu?

 10. Dureros, foarte dureros !!!
  Dacă pentru noi este atât de dureros, deși n-am răbdat ocări, bătăi, schingiuiri, coroană de spini și răstignire, oare cât de dureros a fost pentru Mântuitorul Iisus Hristos să le rabde pe toate acestea, din partea celor pe care îi învăţase, îi vindecase, le înviase morţii, dar și din partea noastră, a celor care n-am dat totul pentru ca să răspundem cu toţii DA la acest referendum ??? Pentru că El a răbdat și pentru noi cei de astăzi și pentru toţi oamenii din lume care vor face “umbră pământului” până în ziua Dreptei Judecăţi.
  E dureros să-i vezi pe fraţii tăi mânaţi de alte interese, mai mult sau mai puţin meschine, sau indiferenţi faţă de această oportunitate URIAȘĂ oferită de Mântuitorul, pentru a ne putea pune la adăpost un viitor NORMAL copiilor noștri…
  E dureros să stai acasă când Mântuitorul se jertfește nesângeros în fiecare sfântă Liturghie…
  E dureros să stai acasă când “lumea arde, voi pricepeţi asta ?”(Sf.Paisie Aghioritul)…
  E dureros când te gândești la viitorul copiiilor, nepoţilor, strănepoţilor și a tuturor urmașilor tăi…
  Din păcate, asta este cruda realitate. Este consecinţa normală a superficialei noastre trăiri duhovnicești. Dacă eram un dreptcredincios adevărat, atunci și alţii din jurul meu ar fi putut fi sau deveni adevăraţi drepcredincioși…Desigur, mă îndreptăţesc mereu că asta este posibil doar în cazul sfinţilor, totuși e clar că nu există altă cale.
  Am îndemnat, am chemat, am informat, dar am întâmpinat și multă rezistenţă, desigur din cauza nepriceperii, a neputinţelor și a păcatelor mele.
  Pe de altă parte, mulţi din cei din jur nu sunt preocupaţi să afle Adevărul, schimbă subiectul, n-au răbdare să te asculte dacă nu se întrevede vreun câștig din discuţie…
  Mă încurajează, bonom, înţelegător, părintele Nicolae Steinhardt :
  <>
  (Nicolae Steinhardt, “Jurnalul fericirii”)
  Generaţia părintelui Nicolae Steinhardt a strălucit, după suferinţe imense, în închisorile comuniste. Dacă n-ar fi trecut prin acele chinuri, n-ar fi înţeles rostul suferinţei în această viaţă pământească. O recunoaște el însuși, în același jurnal al fericirii :
  ,,Cine a trecut prin închisoare nu doar că nu se îndoiește de minuni (minuni vor fi în cursul anilor de închisoare cu duiumul, spune el), ci se miră că nu sunt recunoscute de toată lumea (ca lucrul cel mai normal).” Apoi recunoaște :
  ,, – N-am știut. Trăisem ca un dobitoc, ca o vită, ca un orb. La închisoare, înspre amurg, am aflat ce-i aia BUNĂTATE, BUNĂCUVIINŢĂ, EROISM, DEMNITATE. Vorbe mari ! Vorbe goale ! Vorbe mari și goale pentru șmecheri și turnători. Vorbe mari și de folos și pline de înţeles când le simţi răcoarea în iezerul de foc și le poţi gusta farmecul experimental. Creadă fiecare ce vrea…vorbele acestea mari și însușirile pe care le semnifică, erau acolo CELE MAI DE PREŢ. ”
  Astăzi am căzut la un examen iamportant, cel mai important examen din decembrie ’89 încoace. O reușită la acest examen ar fi însemnat cel mai frumos omagiu adus înaintașilor noștri în anul centenarului !!! Coaliţia pentru familie, platforma “Împreună”, au făcut tot ce se putea face omenește, pe parcursul celor trei ani, ducând greul în acest război de uzură. Dacă la vârf s-a dus greul, oamenii obișnuiţi n-au participat și n-au urmărit parcursul acestui război, de la amvon nu s-a prea vorbit despre imensa însemnătate a acestui referendum, decât arareori până-n 11 septembrie 2018. În intervalul scurt, 11 septembrie – 6,7 octombrie, omul de rând nu a putut fi informat de miza uriașă a referendumului, decât preponderent prin intermediul Bisericii. Presa, partidele și televiziunile au manipulat, au boicotat la greu.
  Întrebarea de pe buletinul de vot a fost piatră de poticnire pentru foarte mulţi (cum am și anticipat de-altfel), deși în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor au fost tipărite miniafișe cu întrebarea, explicaţia ei și răspunsul corect, care au fost distribuite prin intermediul Bisericii în sute de mii de exemplare, încă de duminica trecută (1 octombrie). Îndoiala a persistat deși oamenii aveau miniafișul (tip buletin de vot, la scară redusă) cu explicaţia detaliată în mână !!! Deci, deși mobilizarea la nivelul Arhiepiscopiei a fost exemplară, abia s-au prezentat la vot 30% !!!
  De asemenea, deși poate părea greu de crezut, la nivel de administraţie locală autorităţile n-au mobilizat oamenii, ci au lăsat la latitudinea, la nivelul conștiinţei fiecăruia (la alegerile locale numărul alegătorilor prezenţi era aproape dublu).
  Percepţia mea este că o bună parte din românii botezaţi ortodox nu-L caută pe Dumnezeu, nu văd și chiar nu vor să vadă unii, că starea economică dezastruoasă a României este legată strâns de îndepărtarea noastră, a fiilor acestei ţări, de sânul Bisericii, de Iisus Hristos, de indiferenţa noastră faţă de jertfa de pe Golgota !!! Și sunt mulţi intelectuali în această categorie… Cum să te aștepţi la ceva bun în aceste condiţii ???
  Bunul Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească pe toţi în aceste dureroase momente !!!
  Doamne ajută tuturor !!!

 11. Total de acord cu Titus.

  Daca ziua de ieri a adus ceva bun, apoi asta a fost posibilitatea – in sfarsit! – pt noi de a ne vedea boala, de a intelege ca o avem si cat e ea de grava. Primul pas spre vindecare asta e. Daca iar gasim vinovati in afara noastra..pai ce am facut mai nene, mai…?

  Tema referendumului a fost dezbatuta si paradezbatuta de 2 ani incoace. Nici nu gasesc ca era fe dorit sa se implice partidele la modul oficial. Din contra! Era un bun moment ca ele sa faca un pas in spate si, macar pt acest moment, sa pastreze tacerea si sa lase poporul sa vorbeasca despre un subiect care transcende zona balciului politic. Ca unul sau altul dintre membri si au exprimat pozitia in nume propriu, asta e altceva.

  Referendumul este vadit un esec al Bisericii in primul rand, de la vladica la opinca – asadar, al nostru al tuturor. Denota adevarata stare – fariseica, procedurala – a marturisirii crestine in Ro. Asta e. Macar acum stim, ne uitam in oglinda si nu mai vedem sfinti in devenire, ci oi ratacite si buimace.

  Sa ma ierte Dumnezeu, dar pana si Orban si Rares Bogdan s au dovedit mai crestini decat noi. Nu ca e trist….e jale!

 12. Denota adevarata stare – fariseica, procedurala – a marturisirii crestine in Ro.

  Purul adevăr . Altceva , de prisos .

  Titus L
  M-am înșelat in discuția mai de demult . Aveți dreptate . Putini sunt cei care mărturisesc .

 13. as putea spune ca nu e rand din Jurnalul Fericirii pe care sa nu il fi savurat si recitit…dar, totusi, sunt cateva randuri care mi s-au intipart in minte, randuri pe care gandeam si speram ca va veni un timp in care le voi gasi actuale…dar nu credeam ca acel timp va veni asa de repede:

  „stai şi te uiţi, tâmpitule, staţi şi vă uitaţi cu toţii şi nu ştiţi ce vă aşteaptă, uite-i cum râd, or să plângă cu lacrimi amare, şi tu la fel… Hai acasă…“.

 14. Va veni o vreme când Antihrist va fi garantul democrațiilor si constituțiilor.

 15. “My brothers! I see in your eyes the same fear that would take the heart of me! A day may come when the courage of men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship. But it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the age of Men comes crashing down! But it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good Earth, I bid you, stand!”
  https://www.youtube.com/watch?v=17_ImViPryQ

 16. @enkidu:

  cum adica, “va veni”?!? A venit!

 17. Sunt Ileana de la 2. Comentariul 2, pentru ca vad ca mai este cineva Ileana.

  Totusi, cateva milioane de romani s-au dus si au marturisit prin vot. Fara mici, fara bere, tricouri, pixuri sau bani de buzunar, fara gandul la ciolan. 20% din populatia apta de vot s-a mobilizat, iar daca am mai face-o inca o data in numele unui partid pe care CpF a mai fost rugata sa-l intemeieze, prespun ca s-ar putea intampla inca o data acest lucru. De ce sa nu avem si noi un cuvant de spus, sa inclinam si noi balanta, sau sa stam acasa, atunci cand efectiv n-ai pentru cine gira? Eu una n-as mai vota in veci pururi vreun partid politic existent la ora asta in Romania, dar as vota pentru cineva care se implica macar pentru generatiile viitoare, pentru cineva care s-a lasat scuipat in obraz pentru interesul copiilor nostri, si, in primul rand, pentru Dumnezeu. Daca noi am sta neclintiti si am sustine o astfel de formatiune politica, cine si-ar mai permite s-o ignore in parlament si cine ar mai putea trece de legi de cacao pe sestache? Liderii acestui partod conservator, de care de altfel duce lipsa Romania, ar trebui sa reziste doar linguselilor fioroase din partea altor partide care ar avea nevoie de noi ca forta de vot. Da, exista riscul si sa se infiltreze un serviciu sau doua, interne sau exteren, dar, daca s-ar abate de la linia crestina ne va deschide Dumnezeu ochii, asa cum ni i-a deschis ieri. Si eu m-am mahnit ieri, dar macar am vazut ca inclusiv oameni care au tangenta cu Biserica au refuzat sa mearga la vot, iar, daca acestia sunt inselati, ce pretentii sa mai avem de niste copii lasati de izbeliste atatia ani de cei de la guvernare, si, nu in utlimul rand de catre cei care ar fi trebuit sa-i pastoreasca sau sa-i ajute efectiv. Daca ochiul tau sminteste scoate-l! Daca jeepul tau sminteste, da-i foc!

 18. Filmul evenimentelor:

  Cu doua-trei zile inainte de referendumu-ul romanilor sunt arestate de catre hanricul Interpol Bica si Udrea, care face parte din memoria activa colectiva.

  PSD baga la doxa si nu se mai implica in referendum. Rezultatul: un vot fioros de sincer.

  Pe urma:https://adevarul.ro/international/asia/motivul-fost-retinut-autoritatile-chineze-seful-interpol-1_5bbb24c6df52022f754a99fe/index.html

  Este asta actualul sef al Interpol sau nu? Enkidu, poate gasesti vreo informatie. Ca daca este, “prieteni” au tras sforile psihologice care trebuie. In primul rand, am ramas tampita sa vad ca seful Interpolului este chinez, cu functii in PCR-ul lor. N-am cuvinte.

 19. Sa omori 20 de milioane de copii si sa speri ca un vot te va mântui..
  Un referendum împotriva ecumenismului?
  Acum știu cum își va pune lumea nădejdea in Antihrist.

 20. Ileana:
  Probabil ca e un point in ce spui, dar sincer mi se pare ca atunci cand denuntam tacticile de manipulare ne indreptam pe cai laturalnice si gresite.
  Tot aud: ca psd n a informat, ca a fost totul dupa mitingul din 10 august, ca intrebarea, ca Elena Udrea etc..
  Toate aceste abordari au la baza o premiza: neghiobia funciara a alegatorului, vazuta ca un buboi in frunte pe care trebuie mereu sa te straduiesti sa il ocolesti cu grija, ca daca nu risti sa il atingi din greseala si e vai si amar: se sparge si intra creierul in septicemie. Alegatorul-standard e vazut ca un soi de batran senil aflat pe patul de moarte, pe care trebuie sa il convingi cu infinite precautii si strategii sa semneze testamentul salutar ca sa nu incapa mostenirea pe mana profitorilor. Orice vorbulita prost plasata il poate razgandi sau propulsa la loc in refuz incapatanat.
  Ce atata daca si parca…Sa fim onesti: tema era paracunoscuta si paradiscutata. Simpla ca pamantul. Oricare ar fi fost contextul, nicio manipulare nu ar fi trebuit sa isi faca efectul in conditiile unui iq moderat. Or in speta au functionat manipulari mult mai grosiere decat cea descrisa de tine: stiu GRUPURI de oameni cultivati care nu ca nu au mers, dar nu au mers pt ca le a fost teama ca ar vota in alb nici mai.mult nici mai putin decat…legile justitiei! Ca sa nu mai vbim de ideea nastrusnica de a nu.merge la un astfel de vot doar ca sa ii fac in sîc lui Dragnea!!
  Deci da, asa e, mai mult de 3/4 din alegatorii romani au functionat ca niste debili mintali. Dar asta nu e o premiza fireasca, pe care noi sa o cultivam cu ipoteze de genul ‘daca n ar fi fost asa si pe dincolo..’. Zic si eu, nu mi o lua in nume de rau, dar vad in jur ca asta e tendinta.
  Imo, ceea ce s a intamplat in ultimele zile a tinut realmente de domeniul duhovnicescului. S au ales apele, iar pt toata rautatea oarba din ultimii 2 ani, ca sa nu mai vbim de rautatea noastra ca popor (cum spuneam, avorturi, orfani , bolnavi, batrani, veninul dintre oameni etc etc), diavolul a primit drept sa incurce mintile oamenilor. Rational, succesul motivelor inepte ce au stat la baza neprezentarii nu se explica. A fost ca o vraja, efectiv. Puteau primarii psd sa isi lipeasca afisele de informare pe frunte si pe Udrea sa o uite toti…nimic nu s ar fi schimbat. Oricum Dragnea – nu stiu sincer cum mai duce omul asta – ar fi fost vinovat de toate, sau oricum ar fi dormit oamenii in papuci. Dar aceasta nerozie, sau vraja sau ce o fi, e boala in sine, nu o premiza fireasca de la care sa pornim o analiza a ce s a intamplat. Parerea mea.

  Titus L
  Chiar ma intrebam ce va aparea in Lumina. Incredibil! Si eu care speram intr o pagina neagra sau ceva..
  Ne lamentam, asa e, eu una nu ma pot opri din lamentat. Chiar ma mira..

 21. @ enkidu: Cum, cum? Deci mata ai #statacasa? Ai boicotat democratia, asteptand un referendum (in Biserica?) impotriva ecumenismului? 🙂 De ce nu si impotriva securismului, zic? A sperat cineva ca tot ce are de facut pentru mantuire e sa dea un vot?

 22. @Ileana

  Seful interpol a facut “greseala” sa se lupte cu omnipotentele triade chinezesti, cea mai vasta organizatie criminala din lume, care utilizeaza ritualuri satanice de initiere a noilor recruti.
  Seful interpol s-a ascuns vreo 5 zile prin Europa, inainte sa fie obligat sa plece in China.
  Actualul sef al Interpol este loctiitorul lui, un sud coreean!

  http://www.ziare.com/cultura/documentar/sub-semnul-dragonului-istoria-adevarata-a-nemiloaselor-triade-chinezesti-1127497

  Meng left France on 20 September 2018 and landed in China on an incoming flight from Stockholm on 25 September. The same day Meng sent his wife Grace a picture of a knife, suggesting that he was in danger.
  The organisation’s acting senior vice president, Kim Jong-yang of South Korea, would be acting president until a permanent replacement was elected at a meeting in Dubai in November 2018.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Meng_Hongwei

  Traditional triad ceremonies require recruits to swear 36 oaths and are said to have once included the sacrifice of an animal, whose blood was mixed with wine and consumed by the new members.
  https://www.hongkongfp.com/2017/11/29/hong-kong-police-bust-rare-triad-gang-initiation-ceremony-4-arrested/

  The Chinese Mafia (Triads) Crime Documentary History Channel
  https://www.youtube.com/watch?v=MP9ULvKt5jQ

  https://en.wikipedia.org/wiki/Triad_(organized_crime)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Triad_(organized_crime)

 23. @Dorteea

  Chestia cu Elena Udrea mi-a sarit in ochi. In rest, a fost cernere, asa incat sa iasa adevarul despre cine si cum suntem la lumina. Doar Dumnezeu cunoaste amanuntele. In niciun caz nu ma lamentez. Tocmai de aceea vorbeam de CpF ca despre o posibila sansa in viitor, dar desigur ca nu poti cere nimanui sa-si puna pielea la bataie. S-a facut mult caz si tam tam cu retragerea pe tot felul de coclauri a crestinilor, cand poate era mai eficient ca in acesti ani sa invatam sa ne implicam cu privire la drepturile noastre. Si eu cunosc oameni care au tangenta cu Biserica si nu s-au dus din cauza PSD-ului, dar nimeni n-a spus ca nu poti face minuni de vitejie si sa fii totusi inselat. Asta inseamna ca si pe acestia i-a orbit diavolul. Nimic mai mult, dar aici devine clar ca Dumnezeu nu te obliga sa-L iubesti. Dar de Judecata Sa oricum nu scapam. Nu judec pe nimeni, ci doar constat. Ma voi obosi sa fiu mai precauta cu cei care se prefac pe viitor. Si cred ca ar trebui sa dezaprobam si arele elitiste din Biserica, aere care mai mult indeparteaza decat apropie. Nu ma refer la cler.

  Referendumul asta a fost o sansa sa punem ulei in candele. A mea era cam goala si sunt constienta ca o candela trebuie mereu umpluta.

 24. enkidu:
  Vorbesti despre popor sau despre alegator?
  Si apoi, daca am pacatuit, sa ma adancesc in pacat deznadajduind in iertare?? Nu mai bine incerc sa repar, cum necum, valorificand fiecare ocazie pt a face ceva bun? Nu votul in sine mantuieste, dar adauga acolo ceva pe talerul cel bun..Nu?

  Ileana:
  Esti cumva acea Ileana al carui calculator il am pe constiinta? 🙂

 25. Ileana, asa e. De acord. E ciudat si acest sentiment de vinovatie care pe toti ne incearca, nici asta nu cred ca e intamplator. Pt mine a fost o saptamana f neobisnuita, in care desi imi propusem sa nu mai zic nimic, toata lumea (ca niciodata) imi cerea parerea. Totul mi se pare ca s a desfasurat asa, fatidic (scz ca dramatizez).
  @admin: stai, n a zis ca nu s a dus.

 26. @ Doroteea:

  Pai stau. Fiindca acuma pot sa stau si eu 🙂

  ***

  @ Toti:

  Da, bine zis, vraja. Inselare, orbire ingaduite de Dumnezeu pentru viata traita departe de El, pentru tot felul de pacate ale mintii, mai cu seama. Eu parca n-as zice aici de avorturi, care pentru multe surori au insemnat si cainta si ravna pe masura dupa aceea, ci de gradul foarte mare si de rafinat de mandrie, de incredere in sine. Care echivaleaza si cu o disponibilitate direct proportionala de receptivitate la manipulare. A fost totusi un mega-experiment social de succes, in vivo. Un succes atat de mare pe cat nici ei nu l-au scontat! Si asta e infricosator, fiindca arata ca ne pot face efectiv ORICE. Daca de exemplu, prin absurd, ar monta o chestie nationala prin care sa ne puna la nu stiu ce meditatie transcedentala/minfulness/whatever… pentru SALVAREA ROMANIEI DE PENALI, DE PSD SI DE DRAGNEA… cred ca acum cel putin jumatate din populatie ar marsa. Si daca in faza a doua (sau a treia), precum in experimentele sociologice de masurare a obedientei atunci cand executi un ordin si cand faci parte dintr-un grup/dintr-o multime (cu atat mai mult daca e una mare), ar propune ca solutia salvarii nationale sa fie… SINUCIDEREA IN GRUP, credeti-ma ca in acest moment mi se pare ca romanii ar face-o si pe asta cu aceeasi fervoare fanatica. Da, s-a ajuns la o conditionare de tip sectar, la un dresaj total, la reactii pavloviene incredibile, pe scara larga, la nivel de mase, de milioane de oameni! Au inceput cu #Colectiv, au continuat cu #Rezist si acum au ajuns la #Boicot pe baza de Dragnea-PSD. Ce vreti mai tare de atat? Romania s-a demonizat, fratilor, nu e de joaca.

  Si mai adaug ceva. Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte… ca urmeaza si alte valuri mai mari! Bine a zis sora de mai inainte ca sita abia de acuma devine mai deasa. Valurile de cernere o sa fie tot mai mari. Nu stiu cati si cine va ajunge cu bine pana la capat. Cert este ca acuma… chiar a inceput.

 27. enkidu:
  Scz, it makes sense. Acum am inteles, nu stiu de ce, si eu am citit o in cheia unui repros la adresa referendumului.

 28. Da, Doroteea, sunt Ileana de la comentariul 2. Aia care i-a facut vant la propriu laptopului. Tu nu ai absolut nicio vina. Stateam prea mult cu nasu-n laptop, dar din motive binecuvantate, zic eu, si am fost acuzata non-stop ca ma inchin la un idol, desi am explicat ce problema am de rezolvat. Pai, daca e un idol, trebuie spart. Nu a fost de razbunare, ci, pana la urma, pentru luminarea mintii la unii care nu inteleg teoria, ci doar aplicatiile. Din cauza ca sunt mica de statura, cam toata lumea cu cel putin un cap mai mare crede ca pot inghiti orice pisalogeala la infinit. Asta n-ar fi imposibil, dar nu le foloseste lor. Modul de exprimare al fiecaruia este dupa putintele lui. Important este sa nu ne ranim aproapele nici fizic si nici sentimental. Nu pot decat sa compar laptopul meu oarecum cu sacul de dormit al staretului din Ostrov. Numai ca nu eu eram legata de el. Asa ca satisfactia pacatoasa a fost dubla. Deci nu spun ca e bine ce fac, sau ca am gandit chestia asta mai mult de cateva fractiuni de secunda, insa cand se taie canalele normale de comunicare incerci instinctiv alta cale, daca stii sigur ca asa vei fi inteles si imbratisat. Am spovedit chestia asta, facuta in primul rand din mandrie si n-o recomand la nimeni. Cine sunt eu sa dau lectii?

  Schimbul de comentarii dintre tine si mine a durat atunci cam doua zile, era despre Ortodoxie si undeva a pocnit ceva.

 29. Ce pot vedea aici e ca suntem mai uniti in durere intre noi cum n-am mai fost de ani de zile incoace, si in cuget. Nu lasati fratilor si surorilor sa se risipeasca sansa asta data noua de Domnul. Trebuie sa ne unim din nou, de data asta viu, in toate planurile vietii, in Biserica, intru Hristos – altfel se va ruina si biserica romanilor si ne vom ruina si noi… pentru ca noi asa ne-am nascut si numai asa putem muri ca neam – daca moare biserica noastra de pe pamant, carea noi suntem… Sa nu fie!
  Cred ca fiecare vorbiti adevarul, pentru ca acum inimile sunt sincere. In durere si lacrima e mai mult adevar decat in cuvinte multe si fatarnice. Si niciodata nu v-am iubit mai mult ca acum. Desi e insignifiant, oricum, ce simt eu.

  Cel mai mult insa simt asemenea cu ce scrie fratele admin2, la care subscriu in totalitate si cu tarie. Si mi se pare ca patrunde cel mai mult in adancul si cuprinde intinderea lucrurilor.

  “@ Toti:

  Da, bine zis, vraja. Inselare, orbire ingaduite de Dumnezeu pentru viata traita departe de El, pentru tot felul de pacate ale mintii, mai cu seama. Eu parca n-as zice aici de avorturi, care pentru multe surori au insemnat si cainta si ravna pe masura dupa aceea, ci de gradul foarte mare si de rafinat de mandrie, de incredere in sine. Care echivaleaza si cu o disponibilitate direct proportionala de receptivitate la manipulare. A fost totusi un mega-experiment social de succes, in vivo. Un succes atat de mare pe cat nici ei nu l-au scontat! Si asta e infricosator, fiindca arata ca ne pot face efectiv ORICE. Daca de exemplu, prin absurd, ar monta o chestie nationala prin care sa ne puna la nu stiu ce meditatie transcedentala/minfulness/whatever… pentru SALVAREA ROMANIEI DE PENALI, DE PSD SI DE DRAGNEA… cred ca acum cel putin jumatate din populatie ar marsa. Si daca in faza a doua (sau a treia), precum in experimentele sociologice de masurare a obedientei atunci cand executi un ordin si cand faci parte dintr-un grup/dintr-o multime (cu atat mai mult daca e una mare), ar propune ca solutia salvarii nationale sa fie… SINUCIDEREA IN GRUP, credeti-ma ca in acest moment mi se pare ca romanii ar face-o si pe asta cu aceeasi fervoare fanatica. Da, s-a ajuns la o conditionare de tip sectar, la un dresaj total, la reactii pavloviene incredibile, pe scara larga, la nivel de mase, de milioane de oameni! Au inceput cu #Colectiv, au continuat cu #Rezist si acum au ajuns la #Boicot pe baza de Dragnea-PSD. Ce vreti mai tare de atat? Romania s-a demonizat, fratilor, nu e de joaca.

  Si mai adaug ceva. Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte… ca urmeaza si alte valuri mai mari! Bine a zis sora de mai inainte ca sita abia de acuma devine mai deasa. Valurile de cernere o sa fie tot mai mari. Nu stiu cati si cine va ajunge cu bine pana la capat. Cert este ca acuma… chiar a inceput.

  Si mai intai de orice, pentru pacatele mele a cazut referendumul…

 30. @admin

  Romania pare demonizata de ceva vreme, dar mi se pare imbucurator faptul ca 20% inca se mai tin oarecum pe linia de plutire, sau s-au tinut in cele doua zile ale referendumului. Cei cu veleitati antihristice au fost demascati, dar este posibil ca unii dintre ei, mai ales cand intra la anaghie, sa realizeze unde au gresit si de ce nu mai merg treburile in viata lor. SI mai ales noi, cei care am reusit cu ajutorul Domnului sa nu gresim de data aceasta, sa vedem unde am clacat alta data si cum exemplul nostru personal nu a fost indeajuns de graitor incat sa-i faca pe cei din jur sa se apropie de Biserica. Sa vedem unde a fost slabita Biserica si cum s-a repercutat acest lucru asupra noastra ca popor. Oare am vegheat noi destul? Am fost noi indeajuns de credinciosi? Oare n-am incurcat tot noi la un moment dat borcanele? Eu m-am rugat pentru familia Bodnariu, am fost la vot cot la cot cu catolici si baptisti, penticostali si cine o mai fi votat, fara probleme, stiind ca asta este un lucru normal, dar am stiut ca acest lucru nu zdruncina pozitia mea ortodoxa. Noi trebuie sa fim exemplu si pentru ei, ca ei sa simta dorul de casa si sa nu mai rataceasca, dar nu reusim nici macar pentru noi. Foarte multa lume, din Tarile Ortodoxe, dar si din State si-a pus speranta in noi, dar si presiunile din intuneric imi imaginez ca au fost masive. Si intrebarea a fost intr-adevar sub orice critica. Pana sa pun stampila, am stat si eu ca boul la poarta noua o secunda – doua.

 31. Esti cumva acea Ileana al carui calculator il am pe constiinta?
  Cred ca ea e . E ocupata cu ..serverul .. 🙂

  Ma fratilor , ma credeti sau nu , pe MAMA am reusit cu greu sa o duc la vot . Are 78 ani.. I s-au spart ceva vene dupa ureche si abia se mai putea misca. Azi o duc la doctor … totusi nu a vrut sa o duc la vot , pana m am rugat de ea, m am enervat , am batut un drum la tara numai pt asta… si pana la urma a votat . Greu a fost. Una din surori ale mele nu avotat. Simt o durere… iar saptamana trecuta nu am avut stare de nimic . Acuma si mai rau .
  In toate acestea stiu ca Domnul ma/ne iubeste. Dar mintea mea tulburata. Incerc sa vad viata mai frumos , dar..

 32. @nimeni

  Multumesc de precizare. Sa inteleg ca triadele astea sunt sub controlul guvernului chinez? Ca parca aia il baga la apa. De la Ozzy Osborne, care a facut-o pe fata, niciun animal nu mai are liniste. Cred ca la alte arme sunt chinezii astia mai speciali. Deocamdata, din cauza rusilor, nu mai pune nimeni mana pe clanta. E si cardul bun la ceva.

 33. @Petru

  Multa sanatate mamei tale! Ai facut bine. Maica-mea s-a ingrasat enorm si s-a hotarat sa nu mai “defileze” prin fata celor de la primarie. Desi o tragea atza sa meraga la vot, nu s-a putut hotari. Daca ar fi fost rezultatele mai bune pe seara, o duceam cumva la vot cam pe cand s-a dus Iohannis, dar incepuse sa-si gaseasca tot felul de justificari: ca ea ce familie mai intemeiaza si pana la urma pentru ea reiesea ca romanii oricum sunt niste loseri ca nu se duc la vot. Loserul striga: loserii! Ar fi fost bine daca m-as fi dat un pic si la televizorul ei, ca sa n-o mai influenteze. La porcariile alea de parlamentare, aia de la primarie se tot invitau la noi cu urna mobila, ca stiau ca ai mei se deplaseaza greu. Intre timp tata e in cer si nu stiu daca si-o fi castigat vreun drept de vot acolo. Acum de ce n-a mai functionat mersul pe la batrani cu urna? Pentru ca ei ar fi pus stampila pe DA? Primarul e PSD-ist, iar de urma mobila mi-am amintit abia acum. Din pacate. Si n-a grait nici nimeni la televizor despre asta.

  Dar stii ceva, Petru, daca, Doamne fereste, o sa se pupe pe gura doi barbati in fata ta, vei fi mai senin si mai linistit decat romanii care, in astfel de situatii, se vor zgaria pe fata ca n-au fost la vot. Asa ca bucura-te ca nu esti partas.

  Eu am citit ca, pe vremuri, unii se botezau din interes, iar Taina de fapt nu avea loc, iar ei practic nu erau botezati. Putem sa ajutam si sa urnim cumva constiinta oamenilor, dar determinarea finala de a face pasul catre Dumnezeu trebuie sa le apartina lor, altfel e o iluzie. Si cred ca trebuie sa nuantam. Sunt oameni care au simtit ca nu merita sa faci efortul pana la urna, sau i-a slabit diavolul si n-au gasit puterea s-o faca, si oameni care au combatut referendumul, inselati care l-au infruntat pe Hristos cu buna stiinta. Iar din categoria a doua, cei mai de plans sunt cei care se cred si ortodocsi.

  P. S. Erata: Ananghie, nu anaghie. Vad ca am facut multe typos si imi cer iertare.

 34. @admin2,
  “…ar propune ca solutia salvarii nationale sa fie… SINUCIDEREA IN GRUP, credeti-ma ca in acest moment mi se pare ca romanii ar face-o si pe asta…”
  Neeee , nu prea cred , suntem atat de lasi , incat nici de sinucidere controlata nu suntem in stare (Doamne , fereste!) :-))))))

 35. Ileana draga, este inutil sa iti spun cat imi pare de rau si cat de sincer imi cer iertare! Sunt sigura ca fara sa mi dau seama am intins coarda si de aici s a tras toata tarasenia.
  Admit ca ma si amuza gestul tau (pe care nu il vad defel ca pe unul atat de ‘pacatos’ cum sustii tu 🙂 ) Culmea e ca eu te am vazut mereu ca pe unul dintre cei mai picanti, logici si obiectivi comentatori, din categoria celor cu care pot discuta si care chiar asculta. Daca si pe tine am izbutit sa te enervez… ohoo, nu i de ici de colo:)) Dincolo de gluma, sa stii ca si pt mine a fost o invatatura de care chiar am incercat sa tin cont de cand cu dezvaluirea asta a ta care m a pus mult pe ganduri. Sper nu doar ca m ai iertat, dar ca s a si vazut efectul in comentariile mele.

  Si mai sper ca, pt ratiuni de limitare a pagubelor, ai pastrat laptopul ala vechi undeva la indemana, pt orice eventualitate.. :))

 36. @Doroteea
  Adevarat, este inutil!

 37. @Doroteea

  Dar nu tu m-ai enervat, din cate imi aduc aminte, ci cineva de langa mine, care nu ma lasa sa scriu. Iarta-ma daca asa ai inteles. Eu cel putin nu tin minte daca am fost sau nu nervoasa pe tine, dar poate ca tu ai dreptate si ai contribuit si tu. Bine ca mi-ai spus. Glumesc.

 38. Ileana
  Am inteles, am inteles :))
  Doamne, ajuta! Cu drag!

 39. #39
  Lasand la o parte titlul tipic jurnalistic, sa fim sinceri: sfatul nu e rau deloc. 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare