UN NOU INDEMN DE LA SCHITUL PRODROMU PENTRU REFERENDUM: „Gândiţi-vă de cine trebuie să ascultaţi: de Dumnezeu sau de Mamona? Acum credinţa vă este şi ne este pusă la încercare”. O NEPREZENTARE LA VOT este un ATU pentru DIVERSIONISTI si pentru cei care ameninta cu REPRESALII

6-10-2018 2 minute Sublinieri

Basilica:

Părinţii Schitului Românesc Prodromu reafirmă necesitatea de a participa la Referendum:  Credinţa ne este pusă la încercare

Părinţii Schitului Românesc Prodromu au transmis un nou mesaj românilor prin care reafirmă necesitatea participării la referendum, mesaj în care au evidenţiat faptul că „acum credinţa vă este şi ne este pusă la încercare”.

„Să fim mărturisitori adevăraţi ai adevărului, ai credinţei şi slujitori fideli ai lui Dumnezeu”, a îndemnat stareţul Atanasie în mesajul dedicat protejării căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie.

Deşi s-au adresat românilor acum câteva zile, acest nou mesaj se datorează, după cum precizează stareţul Atanasie, luărilor de poziţie „care mai de care mai excentrice”.

„O neprezentare la vot ar fi un atu pentru cei ce doresc aceasta: fie că sfătuiesc şi fac diversiuni care să determine neparticiparea sau să influenţeze pe cei care nu sunt încă pregătiţi şi lămuriţi a o face, fie că politizează referendumul, fie că se încumetă la ameninţări şi diferite represalii sub diferite forme”, se menţionează în mesaj.

„Dumneavoastră gândiţi-vă de cine trebuie să ascultaţi: de Dumnezeu sau de Mamona?” şi-a încheiat stareţul cuvântul.

Text integral:

Îndemn pentru Referendum

Din cauza multor luări de poziţii care mai de care mai excentrice am hotărât şi noi, părinţii din Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos să vă facem în aceste zile un nou îndemn.

Cunoaştem cu adevărat eforturile pe care le face Biserica noastră şi personal Preafericitul Părinte Patriarh Daniel mobilizând pe sfinţiţii ierarhi şi preoţi împreună cu tot poporul de bună credinţă, pentru precizarea corectă în Constituţia ţării a familiei – dacă mai era cazul.

Dacă până în prezent era stabilit că o căsătorie are loc între doi soţi şi nu era precizat care-i soţul şi care-i soţia, iată este nevoie acum a se specifica clar pe ce se întemeiază familia: pe relaţia dintre un bărbat şi o femeie.

Orice altă precizare despre familie, care nu se întemeiază în acest mod, aceea nu este familie, ci însoţire pătimaşă rezultată din poftă şi păcat. Însoţirea din dragoste se face pentru naşterea de fii, aşa cum ne învaţă Evanghelia.

Dumnezeu a făcut dintru început pe om – bărbat şi femeie. Şi zice încă din Vechiul Testament la Facere 2:24: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup, iar Mântuitorul în Noul Testament la Matei 19:4 spune: „N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?”

Când i-a făcut pe ei Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi” (Fac. 1:28). Lată, deci, că oamenii – creaţia lui Dumnezeu – au schimbat această lege a lui Dumnezeu, făcând din lege – fărădelege şi acum continuă să lupte ca fărădelegea să devină lege.

Poporul nostru român s-a născut creştin, întemeiat pe familia constituită din bărbat şi femeie. Nu se punea şi nici nu se pune problema ca acest odor sfânt dat poporului nostru să se modifice, numai dacă adepţilor păcatului întruchipat şi ai plăcerilor li s-au întunecat mintea şi raţiunea ca să modifice firea, făcând cele ale firii împotriva firii.

Să nu ne înşelăm fraţilor, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, şi aşa cum vedem că Dumnezeu a pedepsit aceste păcate încă din lumea aceasta (vezi cetăţile Sodoma şi Gomora), pentru înţelepţirea şi întoarcerea noastră spre adevăr, va avea grijă ca acest sfânt popor să nu cadă în prăpastia nelegiuirilor.

Pentru aceasta şi noi ne rugăm, părinţii români athoniţi şi nu numai, ca toţi cei de bună credinţă şi slujitori ai Domnului să nu îngăduie ca în ţara noastră sfântă, numită şi Grădina Maicii Domnului, nelegiuirea să se întărească ca legiuire. Să nu fie, fraţilor şi bunilor concetăţeni! Să ieşim cu toţii, tineri şi bătrâni, să susţinem acest referendum prin prezenţa la vot şi fiecare să voteze DA pentru familia întemeiată şi reprezentată dintre bărbat şi femeie.

Asumaţi-vă fiecare, prin raţiunea şi susţinerea corectă, familia sa şi familia neamului, ca să fim pildă de unitate creştină şi credinţă în Dumnezeu.

Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

PS: O neprezentare la vot ar fi un atu pentru cei ce doresc aceasta: fie că sfătuiesc şi fac diversiuni care să determine neparticiparea sau să influenţeze pe cei care nu sunt încă pregătiţi şi lămuriţi a o face, fie că politizează referendumul, fie că se încumetă la ameninţări şi diferite represalii sub diferite forme. Dumneavoastră gândiţi-vă de cine trebuie să ascultaţi: de Dumnezeu sau de Mamona? Acum credinţa vă este şi ne este pusă la încercare. Să fim mărturisitori adevăraţi ai adevărului, ai credinţei şi slujitori fideli ai lui Dumnezeu.


Categorii

Homosexualitate, Parinti greci si athoniti, Preoti si duhovnici romani, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “UN NOU INDEMN DE LA SCHITUL PRODROMU PENTRU REFERENDUM: „Gândiţi-vă de cine trebuie să ascultaţi: de Dumnezeu sau de Mamona? Acum credinţa vă este şi ne este pusă la încercare”. O NEPREZENTARE LA VOT este un ATU pentru DIVERSIONISTI si pentru cei care ameninta cu REPRESALII

 1. Eu nu stiu ce sa mai cred, sunt confuz..

  http://prezenta.bec.ro/referendum/country – Ora 21:00 – prezenta la urne -5,72 % ( in tara)

  In conditiile astea daca se continua asa si maine (cu toate ca inteleg ca e ~90% vot ‘DA’) cred ca mai bine nu se tinea.. mizerabile circumstante….

  Sa vedem vant in pupa cum va avea lgbt-ismul de luni, fereasca Dumnezeu!

  PS: Se intampla si de astea:

  https://www.facebook.com/c.oprys/posts/1989657061056680

 2. Cam mica prezenta la vot pana azi la 10. Conform datelor oficiale 7,24% pe tara. Dambovita e “campioana” cu 11,3%, la polul opus se situeaza Covasna si Harghita cu 2,88% si 2,93%. Covasna si Harghita, ce fac acolo?
  Aaa, asta este din tara, se mai voteaza si in diaspora. Acolo nu stim ce e.

 3. NB Nu mai dati crezare bombelor aruncate pe facebook. Asta este pepiniera de diversiuni si diversionisti.

 4. 3(trei) cutremure de suprafata(la 9 km adancime) in judetul Ialomita, intre 14.00 -15.00. Cel mai mare de 2,9. Un avertisment ? Sa mai credem ca Dumnezeu nu este suparat pe noi ?

 5. La ora 16, abia s-a ajuns la jumatate din necesarul de voturi!
  Prezenta la urne: 15,21 %
  SUCEAVA: 23,08%
  Covasna: 6,47%
  http://prezenta.bec.ro/

 6. Comunicatul Coaliției Pentru Familie: “Trebuie să înțelegem că ne aflăm în situația în care toate îndemnurile la vot ale bisericilor și cultelor creștine din România sunt boicotate de partidele politice, în ciuda declarațiilor oficiale ale liderilor politici ale acestora. Campania masivă de dezinformare a întregului corp electoral român este dusă și astăzi, prin vectori politici, administrativi și mediatici, aflați sub influența partidelor politice.”
  “Facem un ultim apel să înceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul întregii țări, pentru că el este îndreptat direct și în primul rând împotriva creștinilor din România.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22743547-referendum-2018-coali-pentru-familie-toate-ndemnurile-vot-ale-bisericilor-cultelor-cre-tine-sunt-boicotate-partide-ciuda-declara-iilor-liderilor-politici.htm

 7. Groaznic..

  Parca vad pe viitor (adica de maine), orice vei spune ca e imoral, incorect, nenatural si vei incerca sa argumentezi vor veni` cu un text de genul: “Ce, ma, voi aia ~19% cu Biserica voastra nu sunteti de acord?”

  Cu toate ca au sabotat cu tot ce au putut prezenta, informarea, si orice altceva, asta va fi uitat..

  Au cale libera sa faca fix TOT ce vor, cu suport “moral” dat de poporul roman… de maine – potopul!

 8. @miriam
  Duimnezeu nu este incantat de absenteismul record din Covasna!
  In ziua de 07/10/2018 la ora 05:50:10(ora Romaniei) s-a produs in Transilvania, judetul Covasna un cutremur cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adancimea de 99km.
  https://evz.ro/cutremur-romania-seism-special-alerta.html

  Poate unii incep sa inteleaga cate ceva…

 9. Pai CpF si Biserica au mobilizat aproape 4 milioane de oameni la vot si cu putina stradanie se putea si mei mult. De maine partid politic si va fi prima forta politica a tarii. Alta cale nu i. La nivel profan vorbind. Daca ne retragem acum in grota or sa vina serpii dupa noi si acolo. Singura cale e doar inainte. Cu ochii la Hristos.

 10. Eu mai sper ca se va atinge acel prag, oricum finalul se va vedea maine dimineata. Oamenii au avut diverse surse de informare unde se puteau documenta: s-au facut emisiuni au venit preoti duhovnici, psihologi, oameni de specialitate, s-a scris pe site-uri ce presupune referendumul, ce conditii trebuie sa indeplineasca. Li s-a explicat. Tot timpul se uita pe facebook si acolo cum spuneam sunt enorm de multe bombe. Chiar intr-un moment din intamplare am dat peste o imagine in care se spunea ca se face referendum dar scrie in codul civil “Casatoria e intre barbat si femeie”. A da si ce daca scrie in codul civil? Un cod de orice fel poate fi modificat prin OUG in cateva luni sau poate si intr-o luna, depinde de la caz la caz (sa ne gandim de cate ori a fost modificat Codul fiscal numai anul asta). Ca sa modifici constitutia e extrem de greu, ati vazut ca se parcurg niste pasi.
  Eu am constatat ca si asa au fost destui oameni, care au zis “nu e problema mea, eu mi-am trait traiul” sau “am alte treburi”. Imi pare foarte rau, nu e prima oara. Din pacate multi s-au invatat oamenii ca de cate ori li se pune ceva in fata sa aplice imediat fara sa asculte, fara sa citeasca sau sa se gandeasca putin “daca eu aplic legea X sau orice altceva ce consecinte ar avea pentru mine si cei din jur?”. Se propaga intre oameni aceeasi gresala: am grijile mele, ce sa fac eu? Nu ma intelegeti gresit, nu incerc sa critic, nu dispretuiesc oamenii pentru faptul ca fac anumite alegeri. Ceea ce ma mahneste este ca multi nu mai au repere clare si nu inteleg ca singura noastra sansa este de a ramane uniti. Ce sa mai zic? Sa nadajduim pana in ultima clipa ca poporul nostru se va trezi si Doamne lumineaza-ne!

 11. @aniush

  Nu mai e posibil. 🙂

 12. Aniush
  Din ce sa se trezească poporul ? Doarme in sunetul plăcut al voi proprii ..
  Suntem cumva in Las Fierbinți ?? Votul s a încheiat doamna Draga , .. trezește-te . Sau sa ne culcam si sa ne trezim ca a fost un vis urat ? De unde sa mai scoată voturi ??

 13. Admini de ce zâmbiți ???
  Dati mi si mie o pastila , ceva sa pot sa zâmbesc si eu

 14. @petru

  Mi-era mila de biata aniush. Atatia au sperat pana in ultimul moment… Stiu, de fapt e de plans, dar nu avem emoticoane atat de complexe incat se reflecte ce voiam sa transmit.

 15. @ ROrtodox:

  In realitate, 20% inseamna foarte mult la nivel social, nu e deloc ceva neglijabil, problema este cine si cum te poate reprezenta. Iar Biserica ar avea multe concluzii grave de tras…daca ar vrea sa nu piarda totul. Mult mai multe si mai importante ca dupa Colectiv.

 16. petru,
  Eu vorbeam de ora 19:00, pentru ca stiam situatia pana atunci can am postat comentariul. Scrisesem la un moment dat, dar vad ca din gresala am sters. Oricum era trecut de 10 noaptea. M-am uitat pe site ieri la ora 10, dar n-am stat sa monitorizez orele cand se actualizeaza sau se schimba ceva (mai am si alte treburi). Stiam ca rata la ora 19:00 era de aproximativ 19% (+ sau-). Votul s-a incheiat la ora 21:00 (adica doua ore mai tarziu, ore in care se putea intampla orice), “draga domnule”. :)) Nici nu am stat sa urmaresc sa vad eu daca apare la ora 22:00 sau la miezul noptii. Am vazut si eu ca sunt 20% si aproape 130000 in diaspora. Imi pare rau de situatie, dar ce-o vrea bunul Dumnezeu…faptul e consumat.

  admin,
  Nu e nimic, am eu destule emoticons

 17. …dar chiar si asa 20% nu e egal cu aproape nimic. Atata timp cat au mai ramas atatia oameni intregi la minte si tot inseamna ceva.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare