Bruiaj STS la negocierile dintre Guvern si FMI? Ce ar avea de ascuns autoritatile?

2-11-2013 56 secunde Sublinieri

fmi_ponta

STS a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuţiile purtate joi la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pentru 2014, în timp ce funcţionarii ministeriali prezenţi au fost obligaţi să predea telefoanele mobile. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale transmite că nu a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuţiile purtate joi la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pentru 2014.

Sistemul de bruiaj a fost deschis pentru a împiedica o eventuală încercare a unei persoane de a asculta discuţiile din afara sălii sau clădirii.

Reprezentanţii Finanţelor au discutat, joi seară, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale şi indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

“Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat în sala de discuţii un echipament de bruiaj. De altfel, funcţionarilor de la Finanţe prezenţi la discuţii li s-a cerut să depună telefoanele mobile într-o cutie specială, fiind întocmite şi liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Servicii secrete, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Bruiaj STS la negocierile dintre Guvern si FMI? Ce ar avea de ascuns autoritatile?

 1. Dupa parerea mea de om cu minte putina, autoritatile ar avea de ascuns falimentul Romaniei.
  In conditiile in care, pe fiecare zi care trece, se inchid tot mai multe firme si tot mai multi oameni ajung someri, nu poti avea nici-o crestere economica, ci doar scadere.

  Apare dictatorul Ponta la televizor, afisand zambetul lui tamp si, cu un aer de “naivitate”, mimeaza surprinderea ca economia Romaniei a inregistrat o crestere de 2,2 %. Manipulare ordinara.

  Pe zi ce trece apar tot mai multi oameni, de la copii si pana la batrani, care cauta prin gunoaie, care cersesc, care dorm pe strazi … aceasta este “cresterea economica” a maretei guvernari Ponta.

  Iar FMI, BM si toti ceilalti cotropitori stiu foarte bine acest lucru. Dar acesta este si scopul lor, de ai indatora cat mai tare pe romani, pentru ai putea jefui cat mai tare.

  Probabil le-au impus slugoilor de la conducerea Romaniei sa accepte jefuirea a tot ce inseamna resurse, iar in schimb, le vor mai acorda niste imprumuturi din care sa plateasca salariile bugetarilor si pensiile. Caci alti bani nu mai sunt.

  Iar slugoii accepta. Pentru ca nu vor sa iasa la iveala dezastrul in care a ajuns Romania si pentru ca nu vor sa-si piarda “aura” de mari reformatori si calauzitori ai poporului roman.
  Niste tradatori si niste tampiti cu totii.

  Nimeni din conducerea UE, FMI, BM … sau din conducerea Romaniei nu doresc cresterea salariilor in Romania. Corporatiile straine, prin intermediul carora se jefuieste poporul roman, nu ar mai veni in Romania, sub manipulatoarea denumire de “investitori straini”.

  Au in tarile lor de bastina forta de munca destula, dar pe care o platesc cu salarii decente, incepand de la 1000 de euro in sus.
  Ei vin in Romania ca sa exploateze niste amarati ca noi, platind salarii de mizerie (200 – 300 euro), si in plus, sunt scutiti de tot felul de taxe si impozite.

  Acum, se incearca si revenirea la streangul creditelor. Se fac tot felul de reclame si declaratii oficiale care indeamna lumea la credite.
  Nu fiti naivi fratilor. Fugiti de banci cat puteti de tare. Cine mai ia credite acum, in perioada asta, o sa ajunga muritor de foame si datornic. Mai bine mananci o bucata de paine, decat sa ajungi dator si sa nu mai ai nici acea bucatica de paine.

  Nici-o economie nu a crescut pe credite. Economia reala creste din consumul pe care il fac cetatenii din salariul lor real. Nu din credite. Dar nimeni din “mareata conducere” UE sau a Romaniei nu are interesul sa ne creasca salariile la un nivel normal.

  Tocmai de aceea se iau bani din alte domenii si se investesc in jandarmerie, politie, servicii secrete …
  Le este frica. Butoiul cu pulbere sta sa explodeze. Manipularile acestea cu “cresterea economica”, “invetitoti straini”, “independenta energetica” si multe altele nu mai pot continua mult.

 2. Eu nu cred ca are vreo legatura directa cu ce s_a discutat acolo.

 3. ai dreptate “sluga netrebnica”.

 4. Pingback: NEGOCIERILE CU FMI AU URMAT AGENDA CORPORATIILOR. Maririle de salarii si pensii – praf in ochi pentru a ascunde TAXELE CRESCUTE PENTRU SĂRĂCANI SI RENUNTAREA LA ORICE FEL DE CRESTERE A REDEVENTELOR LA PETROL & GAZE - Recomandari
 5. Dupa ce am ascultat declaratiile oficiale ale guvernului marioneta Ponta, am ajuns la concluzia ca, cele ce le-am crezut eu cu mintea mea putina, in legatura cu asa zisele negocieri din spatele usilor inchise, se adeveresc.

  FMI – adevaratul guvern al Romaniei si totodata cea mai mare gaura neagra a economiei romanesti a hotarat:

  – Nu vor creste redeventele aplicate corporattilor atraine care axploateaza sau vor exploata gazele si petrolul romanesc.

  – Marirea fiscalitatii

  – Mentinerea salariilor la un nivel de mizerie

  – Pentru fidelitatea guvenului marioneta Ponta, permisiunea de a face niste promisiuni desarte, un fel de praf in ochi, cu scop pur electoral, vis-a-vis de o mimare a cresterii salariilor si pensiilor.

  Guvernul marioneta Ponta a luat la cunostiinta hotararile adevaratului guvern – FMI si urmeaza sa continue concursul dat pentru jefuirea si falimentarea Romaniei.
  Acest Ponta, un tip mediocru care tot spera ca puterile straine si masinaria lor de propaganda il vor sprijini sa ajunga presedinte, indeplineste hotararile stapanilor fara nici-o remuscare. Singurul lui tel este sa ajunga presedinte. Vinde toata Romania doar ca sa-si satisfaca propriul orgoliu prostesc de a ajunge presedinte.

  Si aceasta viitoare majorare de … cacao a salariilor, va fi facuta in a doua jumatate a anului viitor, adica exact in prag de alegeri. Bineinteles ca banii proveniti in urma acestei eventuale majorari nu reprezinta nimic in comparatie cu un nivel decent la care ar trebui sa fie deja salariile, nemailuand in calcul scumpirile care vor veni in scurt timp. Dar, din ce in ce mai multi oameni ajung sa traiasca in saracie si au nevoie de o iluzie, o “fata morgana” de care sa-si atarne sperantele, devenind in felul acesta o masa de manevra pentru viitoarele alegeri.

  Mai apare si Basescu cu aceeasi manipulare ordinara a “statului gras” in carca “privatului slab”, prin care incearca sa dezbine poporul roman, invrajbindu-i pe privati impotriva bugetarilor.

  Pe langa unii bugetari care fura pe rupte sau contribuie la furarea Romaniei, sunt o foarte mare categorie de bugetari care muncesc pe salarii de mizerie, in conditii de mizerie si a caror munca este in slujba directa a Romaniei, inclusiv a tuturor privatilor. Ma refer la profesori si la medici.

  Nu doar ca niste profesori si medici platiti decent ar duce la cresterea sanatatii mintale si fizice a poporului roman, dar prin salariile lor decente, ar contribui si la cresterea economica. Caci o mare parte din aceste salarii le-ar cheltui la privati.

  In schimb, Basescu vine cu o logica de 2 bani, care de altfel ar putea prinde doar la o categorie bolnava mintal si/sau fizic, adica usor manipulabila.

  Cica ne pune Europa la dispozitie 1 miliard de euro, ca si garantie. Iar in baza acestei garantii, IMM-urile romanesti sa ia credite de pe “piata interna”. Deci, in situatia actuala, cand este aproape imposibil sa te redreseszi sau sa deschizi o afacere chiar daca ai banii tai, Basescu indeamna intreprinzatorii sa ia credite cu dobanda de pe “piata interna”. Adica de la puterile straine, caci nu mai avem banci romanesti. Asa zisa “piata interna” este formata din caii troiani ai puterilor straine – bancile. (si nu numai bancile)

  Europa ar trebui sa ne puna la dispozitie acel miliard de euro cu titlu nerambursabil sau cel mult sub forma de imprumut fara dobanda. In primul rand pentru ca acel miliard face parte din banii nostri, pe care i-am platit la UE sub forma de cotizatie si in al doilea rand, pentru ca intr-o economie care este la pamant, nu poti face nimic daca trebuie sa mai adaugi alte dobanzi la cele deja existente.

  Sa ne intarim duhovniceste fratilor caci vin vremuri din ce in ce mai grele.

  Saracirea populatiei in vederea canalizarii ei spre o anumita ideologie se face prin mijloace specifice vremurilor.
  In unele vremuri prin confiscarea cerealelor, animalelor sau a altor mijloace de subzistenta … in alte vremuri, mai actuale, prin impozite, taxe si dobanzi bancare.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/03/foametea-din-basarabia-documentar-video/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/05/negocieri-fmi-scumpiri-taxe-redevente-gaze-petrol/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/06/cum-sunt-falimentate-si-inrobite-tarile-prin-datorii-film-documentar/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare