SERGIU NICOLAESCU NU TREBUIA INCINERAT: a precizat in TESTAMENT ca doreste sa fie inmormantat dupa ”DATINILE CRESTINESTI”, iar sotia sa i-a incalcat dorinta…

1-11-2013 1 minut Sublinieri

1357384892sergiu

Trupul neînsufleţit al regretatului regizor a fost incinerat la crematoriul Vitan-Bîrzești. Această decizie a creat o serie de controverse, nimeni neînțelegând de ce Sergiu Nicolaescu nu a fost înmormântat creștinește.

La mai bine de jumătate de an de la moartea marelui actor, a fost făcut public testamentul pe care l-a lăsat cu puțin timp înainte de a trece în neființă. În acest document nu este menționată sora sa, ci doar fosta lui soție. În ceea ce privește înmormântarea, Sergiu Nicolaescu a scris – negru pe alb – că își dorește să fie îngropat după datinele creștinești. De aceea, sora regizorului nu înțelege de ce s-a recurs la incinerare, din moment ce Sergiu Nicolaescu nu a vrut acest lucru.

“Subsemnatul Nicolaescu Sergiu-Florin, căsătorit, fără descendenţi, părinţi decedaţi, domiciliat în mun. Bucureşti (n.r. – adresa completă şi CNP-ul), pentru cazul încetării mele din viaţă, dispun următoarele: Las soţiei mele, Nicolaescu Georgeta-Daniela, domiciliată în mun. Bucureşti (n.r. – urmează adresa şi CNP-ul soţiei), toate bunurile mele mobile şi imobile, prezente şi viitoare, deţinute cu orice titlu, ce se vor găsi în patrimoniul meu, la data decesului meu, instituind-o legatar universal, conform art. 888 Cod civil. O rog pe legatara mea să mă îngrijească, aşa cum a făcut-o şi până acum, şi să mă înmormânteze după datinile creştineşti. Aceasta este voinţa mea şi doresc să fie respectată întocmai”, se arată în documentul făcut public de Ziarul Ring.

Până la momentul actual, nu se ştie de ce i-a fost încălcată ultima dorinţă, urmând ca acest lucru să se stabilească în instanţă sau, să rămână pentru totdeauna, o enigmă.

5 sotia lui Sergiu N


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SERGIU NICOLAESCU NU TREBUIA INCINERAT: a precizat in TESTAMENT ca doreste sa fie inmormantat dupa ”DATINILE CRESTINESTI”, iar sotia sa i-a incalcat dorinta…

  1. Din pacate, cate marsavii din astea nu se intampla. Si impresia pt posteritate ramane una falsa de fiecare data. Lume, lume…

  2. Daca este asa cum reiese din acest document, atunci eu am urmatoarea supozitie: sotia sa este cea care a hotarat, in numele ei, incinerarea! Din ce motiv? Pai, as face legatura cu celebrul pardesiu alb purtat in ziua incinerarii! Se stie ca doliul crestin este marcat prin imbracamintea cernita, neagra, pe cand in spiritualitatea extrem-orientala (budism, hinduism) este albul. Asadar intrezaresc ideea ca sotia defunctului sa nu fie deloc straina de acest gen de spiritualitate, ba mai mult, sa faca parte din tagma tot mai numeroasa(din pacate) a anticlericalilor ortodocsi, urmarind deci o dubla lovitura: utilizarea unei practici (incinerarea) specifice hinduismului, precum si aratarea fatisa a dispretului fata de practica crestina a inmormantarii, provocand cumva Biserica Ortodoxa si aruncand-o in gura “lupilor” din presa ! In fine, cred ca cei din Bucuresti ar putea afla, relativ repede si din surse diverse dar apropiate familiei Nicolaescu, cam care este realitatea!

  3. Dumnezeu sa-l ierte ! si daca e asa, acum cred ca poate fi pomenit la Liturghie.

  4. Dumnezeu sa-l ierte! Vesnica lui pomenire!

    Ce se va intampla cu acest sinistru personaj care i-a necinstit trupul prin ardere, ca sotie nu pot s-o numesc?

  5. ca tot am revenit la acest subiect despre incinerare, din nefericire sunt persoane care dupa deces asi doresc o inmormantare crestneasca, insa acestea sunt incinerate pt. ca asa vor rudele,prieteni,familia etc, aici acestia trebuie vazuti cu alti ochi, iar in ceea ce priveste biserica prin reprezentantii ei ar trebui sa vada cu alti ochii acest aspect, deoarece nu toti care au fost incinerati siau dorit asta, un alt exemplu oamenii strazi aici in bucuresti, multi dintre acestia sunt incinerati, si iar dn pacate nu au parte de o inmormantare crestineasca, nu vreau sa judec biserica, dar din pacate cam asa stau lucrurile

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare