In atentia Patriarhiei si a Arhiepiscopiei de Alba Iulia: ACTIUNEA ”SAPTAMANA INGERILOR” DE LA ALBA IULIA, UNDE S-A IMPLICAT SI ARHIEPISCOPIA, ESTE INSPIRATA SI ORGANIZATA DE MEMBRI AI M.I.S.A. LUI BIVOLARU!

2-11-2013 9 minute Sublinieri

Saptamana-Ingerilor

Un eveniment desfasurat in replica sarbatorii de Halloween, apeland la sustinerea… ingerilor si la sprijinul Primariei si Arhiepiscopiei Alba Iulia, scoate la iveala detalii halucinante!

MISA a derulat, saptamana asta, in mai multe orase din tara, misiunea “Saptamana Arhanghelilor”, cu scopul racolarii de noi adepti. In acelasi timp, Primaria Alba Iulia a organizat un alt eveniment, numit “Saptamana Ingerilor”! Ambele evenimente au acelasi scop oficial – promovarea ideei ca ingerii ne pot ajuta. Neoficial, insa, si scopul evenimentului de la primarie a fost acela de a racola noi adepti.

Ceremonia de la Primarie a fost organizata la ideea unei directoare din cadrul primariei, Crina Iacob, care este membra a organizatiei lui Gregorian Bivolaru de ani buni.

Mai exact, yoghina a pacalit pe toata lumea, inclusiv pe Arhiepiscopul de Alba Iulia, parintele Irineu, cel care a oferit sprijin in acest eveniment atunci cand a aflat scopul aparent crestin al acestei adunari. Femeia i-a invitat la eveniment fara a le spune, evident, ca scopul actiunii era acela de a convinge cetatenii sa devina membri.

Sigur de bunele intentii ale directoarei din Primarie, Inaltpreasfintia Sa isi anuntase chiar prezenta la eveniment, doar ca a trimis pe ultima suta de metri un alt reprezentant pentru a tine o prelegere in fata multumii. Mai exact, parintele Arhidiacon Liviu Stanciu din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a rostit cuvantul de deschidere a manifestarii “Saptamana Ingerilor”.

„Acest festival, care se va desfasura pana pe 3 noiembrie, se doreste a fi o replica autentica la Halloween-ul american, o pseudo-sarbatoare care a inceput sa se raspandeasca tot m-ai mult si in tara noastra”, a spus parintele in fata adunarii.

Evenimentul organizat de directoare, care se vrea a fi cultural-umanitar a fost organizat pana anul trecut sub egida MISA, care il are ca lider pe Gregorian Bivolaru, cercetat pentru sex cu minori. In urma cu mai multi ani, in urma unor investigatii jurnalistice care au aratat adevaratul scop al avenimentului, denumirea s-a schimbat in „Saptamana Arhanghelilor”.

Reprezentantii oficiali ai primariei Alba Iulia exclud orice colaborare cu MISA pentru acest eveniment!

“Noi credem ca alaturarea este pur si simplu intamplatoare, dar sub nicio forma nu exista vreo colaborare intre Primarie si aceasta organizatie”, a transmis Mihai Coser, unul dintre consilierii primarului Mircea Hava.

La fel de surprinsa s-a declarat si sefa Serviciului Social din cadrul primariei, Delia Cristescu, care spune ca scopul acestui eveniment a fost, cel putin teoretic, altul.

“Nu imbratisez ideea Halloween-ului, nu vreau sa sarbatoresc un demon. Imi pare rau de sufletul acestor copilasi care au fost la acest eveniment daca, intr-adevar, cineva si-a bagat coada cu alt scop. Imi pare rau! Am uitat insa cine a avut ideea acestui eveniment… O sa fim mai atenti de-acum”, a precizat femeia pentru Cancan.ro.

De ceva timp incoace, alaturi de sarbatoarea Halloweenului, care a patruns in spatiul nostru mioritic, constatam ca a aparut si o alta manifestare sub numele de “Saptamana Ingerilor“, chipurile ca sa o combata pe cealalta de influenta demonica. Fara sa stea probabil prea mult pe ganduri, s-au gasit si ortodocsi de-ai nostri sa dea “o replica autentica“, dornici sa schimbe atmosfera aceasta cu masti ale mortii, varcolaci, vrajitori si tot arsenalul diavolesc cu una, in care ni se pun in fata, de data aceasta, “ingeri de lumina

Si daca viclenia diavolului nu parea sa castige prea mult teren la noi prin serbarea noptii de Halloween, intre 31 octombrie si 1 noiembrie, iata ca s-a extins la o saptamana, intre 27 octombrie si 3 noiembrie, in care ingerii devin exponentii unor manifestari amagitoare.

Astfel, anul acesta in Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Bacau, Brasov, Iasi, Constanta, Gheorghieni, Miercurea-Ciuc, Oradea, Alba-Iulia, Piatra-Neamt, Ramnicu Valcea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timisoara, sau, mai pe scurt, in toata tara, sunt organizate diferite festivitati in care oamenii sunt chemati sa ia “contact cu aceste entitati angeliceAsadar in aceasta perioada putem sa ne intalnim intr-un mod propriu sau impropriu, cu toata gama de ingeri cazuti, de la cei negri pana la cei infatisati in culori acidulate, ezoterice sau imbracati chiar in straie luminoase.

 Fiecare zi a “Saptamanii ingerilor” este dedicata unui arhanghel mai mult sau mai putin scos din joben, ca de exemplu Metatron (“Arhanghelul Chipului lui Dumnezeu”) – duminica 27 oct.Raziel (“Arhanghelul Misterului cel teribil al lui Dumnezeu”) – luni 28 oct., Jofiel (“Arhanghelul Frumuseţii celei copleşitoare a lui Dumnezeu”) – marti 29 oct.Zadakiel (“Arhanghelul Bucuriei divine, pure şi copleşitoare“) – miercuri 30 oct., Rafael (“Mesagerul Puterii tainice tămăduitoare a lui Dumnezeu“) – joi 31 oct.,  Uriel (“Arhanghelul Luminii celei tainice a lui Dumnezeu“) – vineri 1 nov., Sandalfon (“Arhanghelul Duhului Sfânt“) – sambata 2 nov., Raguel (“Arhanghelul Justiţiei divine“) – duminica 3 nov. Este interesant faptul ca tocmai Arhanghelii Mihail si Gavriil sunt scosi de pe lista acestor ingeri binevoitori si sarbatoriti cu atata pompa in aceasta saptamanaFara indoiala ca aceasta nu se datoreaza sarbatoririi lor la data oranduita de Biserica Ortodoxa, pe 8 noiembrie, si care urmeaza in curand.

Asa cum putem vedea din manifestarile anilor trecuti, spatiul public este invadat de acesti arhangheli si ingeri amagitori, care pare-se coboara din cer in subteranul metroului, ajung in spatiile pentru copii, in Casa de cultura a studentilor sau in hoteluri si teatre. Pe strazile din Iasi sau Constanta figurante imbracate in alb si cu aripioare din pene autentice pot sa te ia in brate, sa-ti ofere fluturasi cu ganduri pozitive si sa te invite in lumea lor. Sunt organizate workshopuri cu denumiri, ca de exemplu, cele de la Bucuresti, precum: “Purificarea şi vindecarea planetei Pământ cu ajutorul entităţilor angelice“, “Frumuseţea dumnezeiască revelată de Arhanghelul Jofiel – modalităţi de percepţiei a ei prin intermediul celor cinci simţuri, din perspectiva artei iniţiatice“,  “Comunicare şi comuniune cu îngeri“, s.a. asemenea.

Surprinzator este faptul ca oameni din sanul Bisericii noastre sunt foarte receptivi in a participa grabnic cu diferite manifestari din spatiul ortodox de-a lungul acestei saptamani, uitand probabil cuvintele  Sfintei Scripturi, in care suntem atentionati ca insusi satana se preface in inger al luminii” (2 Corinteni 11, 14).

Astfel aflam ca la Alba Iulia Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia se alatura altor organizatori ai “Saptamanii Ingerilor, precum Primăria Municipiului Alba Iulia, Biserica Greco-Catolică „Naşterea Maicii Domnului” Alba Iulia, Centrul Creştin Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Asociaţia Agora, Asociaţia Maria Beatrice, Asociaţia ACAS. Programul a inceput duminica 27 octombrie cu “imbratisari gratuite“, urmat de concertul Corului Theotokos in Catedrala Reintregirii, si dupa alte spectacole, concursuri, ateliere creative si simpozioane pe teme angelice, presarate toate de “imbratisari gratuite”acesta se va termina duminica 3 noiembrie cu un concert de muzica sacra in Catedrala Catolica urmat de alte “imbratisari gratuitePrin toate aceste manifestari se doreste ca oamenii sa traiasca dupa deviza: „Gândiţi fumos, trăiţi frumos, fiţi fericiţi”.

[…]

***

La Alba Iulia, în perioada 27 octombrie – 03 noiembrie se desfăşoară manifestarea Săptămâna Îngerilor” – o săptămână de gânduri bune, care stă sub genericul „Gândiţi frumos, trăiţi frumos şi fiţi fericiţi!

Organizată de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia alături de alte instituţii şi asociaţii din oraş, „Săptămâna Îngerilor” a debutat pe 27 octombrie, cu susţinerea concertului inaugural de către membrii Corului Thetokos în Catedrala Reîntregirii.

Pe tot parcursul acestei săptămâni sunt pregătite spre desfăşurare concursuri, ateliere interactive, expoziţii, spectacole şi un simpozion pe teme angelice,totul încheindu-se duminică, 03 noiembrie, cu un concert de muzică sacră în Catedrala Romano-Catolica „Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

Părintele Arhidiacon Liviu Stanciu din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a rostit cuvântul de deschidere a manifestării „Săptămâna Îngerilor”:

Acest festival, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni viitoare, se doreşte a fi o replică autentică la Halloweenul american, o pseudo-sărbătoare care a început să se răspândească tot mai mult şi în ţara noastră.

Dintr-o sărbătoare cu intenţii corecte [??? n.n.], Halloweenul american a devenit, cu timpul, o zi în care, în mod simbolic, omul vrea să alunge spiritele rele cu o panoplie de idei proprii, după o reţetă naivă, cu accente ilare. O zi în care se doreşte alungarea urâtului din viaţă cu urâtul, a demonilor cu alţi demoni, a duhurilor rele cu măşti macabre, ca şi când un duh rău, care cunoaşte urâtul în esenţa sa, ar fi înfricoşat, s-ar speria şi s-ar retrage în locul de unde provine.

În replică, un festival al îngerilor, chiar în săptămâna Halloweenului, este mai mult decât binevenită în spaţiul autohton. În ultima vreme, chiar şi în şcolile noastre, Halloweenul şi-a câştigat un loc fruntaş între serbările copiilor.Ori săptămâna aceasta dedicată îngerilor şi frumosului din noi şi din lume aduce în prim plan realitatea că orice lucru care are un scop bun se face prin intenţii şi mijloace bune.

Noi, oamenii, suntem fiii lui Dumnezeu, şi nicio frică n-ar trebui să se strecoare în sufletul nostru, pentru că noi suntem beneficiarii Învierii lui Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, care a înfrânt odată pentru totdeauna moartea şi iadul. Mântuirea pe care ne-a adus-o Fiul lui Dumnezeu a şters lacrimile de pe faţa omenirii şi i-a dat o nădejde cu greu de zdruncinat, chiar şi de diavoli ori de spiritele rele. Noi suntem răscumpăraţi prin jertfa supremă de pe cruce a Fiului lui Dumnezeu, care ne-a deschis porţile cerului. Prin urmare, morţii nu ne sunt sperietori, bântuitori de case părăsite, aducători de năpaste, ci sunt fraţii noştri, pe care-i pomenim şi pentru care ne rugăm neîncetat în Sfânta Liturghie.

Organizatorii acestui festival doresc să aducă în actualitate, mai ales în viaţa copiilor, faptul că îngerii sunt păzitorii noştri. „Fiecare credincios are alături un înger ca apărător şi păstor, care să-l îndrume în viaţă”, zice Sfântul Vasile cel Mare. De asemenea, îngerii sunt ambasadorii voii dumnezeieşti, fiinţe din aceeaşi plămadă cu noi, dar nevăzute, care reduc spaţiul dintre Dumnezeu şi om, care pun umărul alături de noi la greu şi care ne împing de la spate să gândim frumos, ca să trăim frumos şi să fim fericiţi, aşa cum ar trebui să fim, aşa cum e gândită, în fond, arhitectura existenţei noastre.

Este minunat să ştim că în imediata noastră apropiere există mereu o prezenţă cerească, un sol coborât de sus, un prieten aflat în veşnica noastră proximitate, care ne oferă întotdeauna garanţia unui refugiu din faţa pericolelor. Având îngerii alături, putem alunga duhurile rele cu gândul cel bun, nu cu măşti naive din comerţ; cu cultivarea frumosului, nu cu celebrarea urâtului; cu inima bună, nu cu ură şi manifestări excentrice.”

(Sursa: reintregirea.ro)

Sursa: Doxologia, „Săptămâna Îngerilor” la Alba Iulia 

[…]

Într-o scrisoare deschisă semnată de ASCOR Braşov, în 2010, cu titlul MISA declanşează operaţiunea „Săptămâna Arhanghelilor!”  aflăm că „acest eveniment ce se vrea a fi cultural-umanitar, care până anul trecut purta numele de „Săptămâna Îngerilor”, este organizat de ani de zile de mult controversata sectă MISA care îl are ca lider pe Gregorian Bivolaru. Iniţial, în anul 2005, MISA şi-a asumat „paternitatea” pentru acest eveniment, în anii următori însă, datorită problemelor pe care le are cu justiţia, presa şi opinia publică, a închiriat spaţiile necesare desfăşurării acestui eveniment prin diverse fundaţii şi asociaţii pe care le controlează din umbră (Sophrozin, Satya, Diamant, Anima Mundi etc). În toamna anului 2009, cu puţin înainte de „Săptămâna Îngerilor”, în două articole din „Gardianul” au fost prezentate două cursante MISA, prestatoare de videochat erotic, care în anii trecuţi au participat pe post de „îngeri” la „Săptămâna Îngerilor” din Timişoara şi Braşov. 

Tot anul trecut au fost retraşi de la eveniment copii de la o grădiniţă din Galaţi şi elevi de la o şcoală din Hinteşti şi de la un liceu din Piteşti, care urmau să participe la diverse spectacole din cadrul ,,Săptămânii Îngerilor din oraşele respective”.

Compensarea impactul malefic al Halloween-ului (care are valenţe sataniste) nu se poate realiza (aşa cum spun cei de la MISA) prin promovarea acţiunii Săptămânii Îngerilor, deoarece este imposibil să compensezi răul cu rău.” 

„Săptămâna Arhanghelilor”, un atac la adresa Bisericii Ortodoxe 

După ediţia de anul trecut a „Săptămânii Arhanghelilor”, reacţii prompte au venit şi din partea foştilor adepţi MISA, care au tras un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat de această manifestare. Astfel, din articolul Foştii adepţi ai lui Bivolaru atrag atenţia.

Săptămâna Arhanghelilor poate fi preselecţie pentru sectanţii MISA publicat în ediţia din 29 octombrie 2012 a cotidianului „Glasul Hunedoarei”, aflăm că manifestările organizate sub denumirea „Săptămâna Arhanghelilor” au stârnit reacţii negative din partea foştilor adepţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), care susţin că această manifestare reprezintă o acţiune de racolare de noi membri pentru MISA:

În municipiul Hunedoara, „Săptămâna Arhanghelilor” este o acţiune organizată sub forma unui simpozion de către Asociaţia Civică „Dreptate” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local. În această perioadă sunt programate să aibă loc, în Deva şi Hunedoara, o serie de manifestări şi acţiuni culturale şi religioase şi se bucură chiar de prezenţa unor reprezentanţi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei. (…) Promovarea în media locală a stârnit reacţii negative din partea unor foşti adepţi ai lui Bivolaru, care vin să atragă atenţia părinţilor care permit copiilor să participe la eveniment despre eventualele riscuri la care îi expun.”

„Vă scriu din Germania pentru a vă atrage atenţia că, timp de o săptămână, sub egida MISA va avea loc şi în Hunedoara evenimentul „Săptămâna Arhanghelilor”, o acţiune indirectă de racolare de noi adepţi. Printre îngerii şi arhanghelii ce au participat în cursul anilor la evenimente de acest gen din toată ţara au fost prezenţi cursanţi MISA ce au jucat în filmele porno ale MISA şi cursante active pe site-uri de adulţi”, susţine o fostă instructoare MISA, Cecilia Tiz.”

[…]

Manifestările organizate sub denumirea “Săptămâna Arhanghelilor”, care se desfăşoară în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, au stârnit reacţii negative din partea foştilor adepţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA). Foştii sectanţi trag un semnal de alarmă cu privire la această acţiune organizată simultan în mai multe localităţi din ţară de asociaţii diferite, care aparent nu au nicio legătură între ele. Foştii adepţi ai lui Bivolaru susţin şi că Săptămâna Arhanghelilor ar fi o acţiune de racolare de noi membri pentru MISA.

În municipiul Hunedoara, “Săptămâna Arhanghelilor” este o acţiune organizată sub forma unui simpozion de către Asociaţia Civică “Dreptate” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local. În această perioadă sunt programate să aibă loc, în Deva şi Hunedoara, o serie de manifestări şi acţiuni culturale şi religioase şi se bucură chiar de prezenţa unor reprezentanţi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Reacţii de peste hotare

Promovarea în media locală a stârnit reacţii negative din partea unor foşti adepţi ai lui Bivolaru, care vin să atragă atenţia părinţilor care permit copiilor să participe la eveniment despre eventualele riscuri la care îi expun.
“Vă scriu din Germania pentru a vă atrage atenţia că, timp de o săptămână, sub egida MISA va avea loc şi în Hunedoara evenimentul <Săptămâna Arhanghelilor>, o acţiune indirectă de racolare de noi adepţi. Printre îngerii şi arhanghelii ce au participat în cursul anilor la evenimente de acest gen din toată ţara au fost prezenţi cursanţi MISA ce au jucat în filmele porno ale MISA şi cursante active pe site-uri de adulţi”, susţine o fostă instructoare MISA, Cecilia Tiz.

De la Săptămâna Îngerilor la MISA a fost doar un pas 

Săptămâna Arhanghelilor a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediţie, iar până în 2010 a fost organizată sub denumirea de Săptămâna Îngerilor. Se pare că ediţia organizată în 2009 a schimbat radical destinul unei tinere, care a fugit de acasă pentru a îmbrăţişa crezul MISA. “Săptămâna Arhanghelilor este organizată la Hunedoara de Asociaţia Civică <Dreptate>. Preşedintele ei este Tiberiu Galambos. Nu îl cunosc personal, dar ştiu de la foşti cursanţi că Tiberiu Galambos este cursant MISA de an mare şi instructor MISA în Hunedoara. Şi soţia dumnealui, Mihaela Galambos, care e implicată în program, este cursantă MISA. Prin investigaţii personale am aflat că fiica lor, Izabella Galambos, a fost colegă de liceu cu Maria Harhata, fata despre care s-a scris în 2009-2010 în toată presa pentru că fugise de acasă la MISA. Se pare că Izabella Galambos e cea care a introdus-o la MISA. Dacă nu mă înşel au circulat prin presă la ora respectivă fotografii cu cele două la Săptămâna Îngerilor – cum se numea evenimentul în urmă cu câţiva ani, împreună cu alte colege şi cu un profesor de la liceul ale căror eleve erau, profesor care şi el este cursant MISA”, a adăugat Cecilia Tiz.

Preşedintele Asociaţiei Civice “Dreptate”, Tiberiu Galambos (foto medalion), susţine că nu există nicio legătură între acţiunea <Săptămâna Arhanghelilor> şi MISA. “Noi suntem la a cincea ediţie. S-a mai scris în presă pe acest subiect, a fost chiar un scandal la Hunedoara. Noi ne manifestăm transparent şi în armonie, iar cine are vreun dubiu este invitat să se convingă”, spune Galambos. Întrebat dacă există vreo legătură între asociaţiile din ţară care organizează acest eveniment, concomitent, în fiecare an, Galambos a precizat că singurul numitor comun sunt îngerii. În ceea ce priveşte apartenenţa sa la secta MISA, Galambos a evitat să formuleze un răspuns clar.


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., IPS Irineu Pop, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “In atentia Patriarhiei si a Arhiepiscopiei de Alba Iulia: ACTIUNEA ”SAPTAMANA INGERILOR” DE LA ALBA IULIA, UNDE S-A IMPLICAT SI ARHIEPISCOPIA, ESTE INSPIRATA SI ORGANIZATA DE MEMBRI AI M.I.S.A. LUI BIVOLARU!

  1. Din pacate prea putini preoti cunosc fenomenul New Age, avand doar o idee vaga despre faptul ca “nu e bine”, dar nu si cum lucreaza cei implicati si, mai mult, cum anume actioneaza “energiile” asupra celor care ajung sa intre in aria de interes a vreunei “asociatii” de genul asta ( sunt cu sutele deja si au denumiri dintre cele mai inocente si chiar cu iz crestin!). Mai ales pentru preotii de acum, carora le pot veni la spovedit sau cerut sfat duhovnicesc tineri care au deja contacte cu new age, ar fi f. bine sa se documenteze putin pentru ca acestia au nevoie de explicatii. Nu e suficient sa le spui ca e rau, sa se fereasca. Vor face exact invers, frustrati ca nu li se spune “de ce”…

  2. OFF TOPIC (dar foarte tare)
    http://www.youtube.com/watch?v=xMtMbe6odh4#t=660
    (cred ca ar trebui tradus tot documentarul)

  3. Pingback: Oribilul “guru” BIVOLARU pregateste program de “VINDECARI MIRACULOASE” la urmatoarea “spirala” a MISA - Recomandari
  4. Pingback: GREGORIAN BIVOLARU prins in Franta, dupa ani de zile de PROTECTIE si dupa ce fusese FACUT SCAPAT din tara si achitat pentru cea mai importanta infractiune. Arestare TARDIVA si perdea de fum? CUM A INTERVENIT “MAMA ANTICORUPTIEI”, MONICA MACOVE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare