CARTELE ELECTRONICE de acces in SCOLI folosite pe scara larga in Bucuresti

19-03-2013 40 secunde Sublinieri

scoalabig

Peste 40.000 de elevi din sectorul 2 vor intra cu cartele în unităţile de învăţământ, respectiv în 40 de şcoli şi 23 de licee şi colegii tehnice, în cadrul unui sistem care evidenţiază rapoarte zilnice, săptămânale şi lunare privind prezenţa, potrivit Primăriei Sectorului 2.

Sursa citată a precizat că accesul elevilor în şcoli şi licee se va face numai pe baza cartelelor.

“Sistemul performant de acces pe bază de cartelă este individual pentru fiecare elev, profesor şi personal nedidactic în parte şi figurează în baza de date computerizată a şcolii”, se arată într-un comunicatul remis MEDIAFAX, luni, de Primăria Sectorului 2.

Potrivit sursei citate, în urma folosirii cartelelor vor fi evidenţiate data şi ora de intrare în unitatea şcolară, precum şi cea de ieşire din imobil. Totodată, sistemul asigură un raport zilnic, săptămânal sau lunar atât cu prezenţa elevilor la orele de predare, cât şi a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CARTELE ELECTRONICE de acces in SCOLI folosite pe scara larga in Bucuresti

  1. Ce aberatie..

    De parca se inchide usa dupa fiecare elev asa incat patrunderea fiecaruia in parte in scoala sa se inregistreze. De parca nu unul va descuia practic, si zecile intra impreuna, la fel cu iesirile. Pun pariu ca, daca va mai fi un minut pana la inceputul orei, si 30 de elevi afara ramasi ( minim ), vor sta la coada sa intre pe rand, unu` dupa altu` si sa tranteasca usa..

    Ne iau si de prosti…

  2. Cam peste tot exista cartele de pontare. Ma surprinde ca le introduc in scoli. Nu inteleg de ce mai exista catalogul(unde se vede daca esti prezent sau nu) sau paznic la poarta.

  3. Doar pentru a avea rapoarte saptamanale mai rapide cu evidente nu justifica introducerea cartelelor. Ai catalogul, daca se vrea, poate fiecare scoala sa prezinte un raport saptamanal sau unul lunar cu absenteismul scolar. Dupa mine pot investi banii aceia intr-un mod mult mai util. Cand vezi cate incidente se intampla prin scoli, mai bine ar investi in educatie si eventual camere de supraveghere, ca paznicul sa fie prezent rapid, cand e un incident.

  4. e o alta modalitate ne a obisnui cu utilizarea unui card cu cip atribuit persoanei

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare