Ce cred romanii si rusii despre homosexualitate

26-04-2012 1 minut Sublinieri


Peste 80% dintre respondenţii unui studiu sociologic s-au arătat deranjaţi de ideea că o persoană de acelaşi sex le-ar face avansuri

Un sondaj realizat în primăvara acestui an arată că 45% dintre români nu vor să aibă, de exemplu, un coleg homosexual. Studiul, axat pe discriminare, a relevat, printre altele, care este percepţia populaţiei privind minorităţile sexuale.

Astfel, la întrebarea „Cât de mult v-ar deranja dacă o persoană de acelaşi sex v-ar face avansuri” [remarcati intrebarea extrem de cretina! – N.N.], 82% dintre respondenţi răspuns „Mult” şi „Foarte mult”. 72% dintre cei intervievaţi ar fi deranjaţi dacă ar afla că un membru al familiei este homosexual, iar 65% s-ar supăra să afle că unul dintre profesorii de la şcoala unde învaţă copilul are această orientare sexuală. 57% ar fi deranjaţi dacă medicul de familie aparţine unei minorităţi sexuale şi 52% au spus că nu acceptă să vadă două persoane de acelaşi sex ţinându-se de mână pe stradă.

Studiul – intitulat „Percepţii şi atitudini privind discriminarea în România”, realizat de TNS CSOP, în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012, pe 1400 de respondenţi, la solicitarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) – s-a axat în principal pe calcularea gradului de informare al românilor privind discriminarea . El vine la cinci ani de la integrarea României în UE şi arată felul în care românii se raportează la probleme legate de minorităţi (atât etnice, cât şi sexuale).

Astfel, în ce priveşte discriminarea, 51% dintre români consideră în mare şi în foarte mare măsură că fenomenul este una din problemele actuale în timp ce 44% consideră acest aspect contează în mică şi în foarte mică măsură. 49% dintre români afirmă că fenomenul discriminării este foarte des şi des întâlnit în România în timp ce 11% consideră că e foarte rar/deloc întâlnit.

SURSA: cncd.org.ro

Un sondaj de opinie recent a arătat că imensa majoritate a ruşilor sprijină interzicerea prin lege a propagandei homosexuale.6% dintre cetăţenii ruşi au afirmat că s-au confruntat cu propagandă homosexuală în ultimul timp, a arătat agenţia de stat VTsIOM după ce a consultat ruşi din 46 de regiuni ale ţării.

Moscoviţii sunt cei mai afectaţi de această propagandă, 14% dintre ei având de-a face cu acest fel de propagandă agresivă. Acelaşi procent se înregistrează şi în Sankt Petersburg.

Respondenţii au spus că cea mai intensă propagandă este la televiziune (59%), 12% pe internet şi în alte canale media 10 %.

86 % dintre ruşi cred că trebuie impusă o interzicere prin lege a propagandei homosexuale între minori.

Deşi legea interzicerii propagandei homosexuale nu a fost adoptată de Parlament, mai multe regiuni ale Rusiei au adoptat legi locale. În ultimul timp, asaltul organizaţiilor homosexuale s-a intensificat în Rusia. De la filme cu relaţii homosexuale explicite până la show-uri şi emisiuni de umor pe aceste teme, toate acestea sunt deosebit de periculoase mai ales pentru copii.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.interfax-religion.comCategorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Ce cred romanii si rusii despre homosexualitate

 1. Adica ne ameninta explicit ca pana nu ne modifica psihologic nu se lasa ! Iata dictatura Sodomei si Gomorei !

  Haideti sa va spun ce ascund ei ! Stiti ca Sparta a fost stat homosexual. Pt ei este un fel de certitudine istorica practica ca o societate heterosexuala se poate transforma intr-un homosexuala ! Pana aici le convine, insa nu le mai convine partea cu degenerarea totala a unei astfel de societati si disparitia ei, ceea ce s-a si intamplat cu Sparta. De atat homosexualitate spartanii nu se mai puteau reproduce, nu-si mai puteau reface trupele. Atat de mare le era scarba de sexul opus ca s-a dus de rapa statul lor homosexual ! Atentie: homosexualitatea devenise obligatorie !

  Toate comunitatile de gay ascund in mintea lor fenomenul spartan !

  Cand i-am expus aceasta poveste unui homosexual, acesta a inceput s-o ia razna… Realmente a avut un blocaj psihologic.

 2. Sa avem mila fata de homosexuali, caci sunt oameni dezechilibrati psihologic, si poate nu intotdeauna este numai vina lor…multi dintre ei au suferit traume sexuale in copilarie/adolescenta…

  Sigur ca ei nu sunt sau nu vor sa fie constiienti de pacatul lor, dar si multi dintre noi nu suntem sau nu vrem sa fim constiienti de pacatele noastre…dintre care cel mai greu este mandria !

  Oricine, pana la ultima suflare se poate intoarce la Dumnezeu si El il primeste !
  Sa nu-i condamnam noi, inainte de Judecata, ci sa plangem si sa ne rugam pentru ei !

  Doamne, miluieste !

 3. tarile care sunt de religie ortodoxa, nu permit ca doi homosexuali sa se casatoreasca. de ce urasc homosexualii porumbeii, stie cineva?

 4. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare