Ceremonia de asezare in randul sfintilor a NOULUI SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel ucis de sionisti acum 30 de ani, la Fantana lui Iacob

29-11-2009 55 secunde Sublinieri

29_nov_philoumenos_of_jacobs_well

29 noiembrie 2009:

Ceremonia de aşezare în rândul sfinţilor

a Noului Sfinţit Mucenic Filumen

Patriarhia Ierusalimului, în urma unei Hotărâri Sinodale, va săvârşi duminică, 16/29 noiembrie 2009, ceremonia de canonizare în Aghiologhionul Bisericii Ortodoxe a Noului Sfinţit Mucenic Filumen Aghiotafitul, Egumenul Locului de Închinare de la Fântâna lui Iacob, care a fost martirizat în locul istoric al Fântânii în Neapole (Samaria) pe 16/29 noiembrie 1979, în timp ce săvârşea slujba vecerniei.

Acesta provenea din Insula Cipru, s-a apropiat din tânără vârstă de Frăţia Sfântului Mormânt şi a slujit înainte de sfârşitul său martiric ca Egumen al Sfintei Mănăstiri a Fântânii lui Iacob. În conştiinţa multora din respectabilii membri ai Bisericii şi mai ales din părinţii de la Sfântul Mormânt el a fost deja consfinţit ca nou mucenic.

Dumnezeiasca Liturghie patriarhală în biserica mare a Sfintei Mănăstiri, biserica Sfintei Fotini Samarineanca, va fi săvârşită de Preafericitul Patriarh Teofil în dimineaţa duminicii următoare, în prezenţa părinţilor arhierei şi preoţi de la Sfântul Mormânt, când va fi citit şi actul oficial de aşezare în rândul sfinţilor a Noului Sfinţit Mucenic Filumen înaintea sfintei lui racle cu cinstitul său trup.

La ceremonie vor participa Preasfinţiţii Mitropoliţi Neofit de Morfos şi Isaia de Tamasos, special veniţi din patria sfântului, Consulul General al Eladei la Ierusalim, domnul Sotirios Atanasiou, şi alţi reprezentanţi diplomatici, precum şi o mulţime de evlavioşi pelerini din Elada, Cipru şi din alte ţări ortodoxe.

Din partea Arhisecretariatului

(traducere din elină de monahul Leontie

cf. http://www.jerusalem-patriarchate.info)

Pentru detalii, va recomandam:

St. Philoumenos 3


Categorii

Pagini Ortodoxe, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Ceremonia de asezare in randul sfintilor a NOULUI SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel ucis de sionisti acum 30 de ani, la Fantana lui Iacob

  1. Cartea este distribuita de reteaua Synaxis la 4 lei.
    Vezi aici.

  2. Am citit cartea acestui Sfant si nu m-a cuprins somnul toata noaptea,m-am ingrozit de felulu cum l-au casapit fanaticii,eram sigura ca nu v-a trece neobservat ,caci dupa moartea lui,minunile curgeau,una,dupa alta. Ma bucur mult de aceasta veste,desi era cinstit de crestinii care l-au cunoscut cu acatist chiar dupa moartea lui. Sfinte mare mucenic,soldat adevarat al lui Hristos Domnul,roaga-te pentru a dobandi ravna in credinta noastra ortodoxa!

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Proslavirea Sfantului Sfintit Mucenic Filumen Aghiotafitul
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » VIATA SI MUCENICIA SFANTULUI NOU MARTIR FILUMEN CIPRIOTUL, torturat, ucis si despicat in forma de Cruce in 1979 la Fantana lui Iacob de militanti iudei fanatici
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare