Brave new world in action: PRIMA COMPANIE CE VA PUTEA “PROGRAMA” GENETIC COPIII

4-10-2013 59 secunde Sublinieri

dna2

Mulţumită companiilor specializate în „genomica personală”, precum 23andMe, devine tot mai uşor de aflat cine suntem cu adevărat. Este posibil, însă, ca aceeaşi tehnologie să ne permită într-o bună zi să decidem cine vor fi bebeluşii noştri, chiar înainte ca aceştia să se nască?

Această întrebare rezultă dintr-un nou brevet acordat de autorităţile americane, brevet care acordă companiei 23andMe drepturile asupra unui sistem ce permite părinţilor să aleagă trăsăturile viitorilor lor copii înainte de a efectua un tratament de fertilitate.

Din 2009, compania 23andMe oferă un serviciu intitulat „Inheritance Calculator” (Calculator de moştenire), care permite părinţilor să vadă probabilitatea ca viitorul lor copil să moştenească anumite trăsături, de la părul şaten până la intoleranţa la lactoză.

Acest nou brevet, pentru care compania a aplicat în 2008, se referă la tehnologia care este folosită în cadrul acelui calculator. Cu toate acestea, brevetul merge şi mai departe, descriind un sistem care ar permite părinţilor să şi definească preferinţele în ceea ce priveşte o plajă de trăsături, de la unele medicale („Prefer un copil cu o probabilitate ridicată de a trăi mult”) până la unele estetice („Prefer un copil cu o probabilitate ridicată de a avea ochi albaştri”).

Sistemul, conform brevetului, ar putea fi folosit pentru „a identifica un donator preferat dintr-o serie de donatori”, pe baza informaţiilor genetice. O femeie care este supusă fertilizării in vitro cu sperma obţinută de la un donator ar putea, spre exemplu, să-i ceară companiei 23andMe să analizeze profilul său genetic şi pe cel al mai multor donatori pentru a-i recomanda donatorul care are cele mai mari şanse de a-i oferi un copil cu trăsăturile pe care şi le doreşte.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Brave new world in action: PRIMA COMPANIE CE VA PUTEA “PROGRAMA” GENETIC COPIII

 1. http://www.youtube.com/watch?v=eUd9rRSLY4A

  pare a fi un documentar mai nou despre GMOs

  ( legatura? si astea modifica genetic, si parintii, si copiii )

 2. E pacat strigator la cer sa intervii si sa inlocuiesti firescul in conceperea copiilor/urmasilor.

  O astfel de metoda nu are nimic de-a face cu planul lui Dumnezeu.
  Iar pe parintii cu copii rezultati de pe urma acestor inseminari, nu-i poate fericii nimeni. Nici macar copiii rezultati de pe urma adulterului -care este un pacat mare- nu pot fi comparati cu acesti copii rezultati de pe urma unor metode impotriva firii in care omul vrea sa i-a locul lui Dmnezeu.

  In acest mod omul nu mai este impreuna-lucrator cu Dumnezeu la momentul conceptiei copilului si nefiind dupa voia lui Dumnezeu nici nu ne putem imagina urmarile in special spirituale pe care le va mosteni un copil provenit de pe urma unor asemenea metode.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare